Коли вино входить

Авторadmin

Коли вино входить

Коли вперше зливати вино з осаду?

Загальне правило: вино зливають, коли на дні сформувався шар осаду 2-5 см. Спочатку витримки фільтрація зазвичай потрібно раз на 10-14 днів, потім рідше – раз на 25-45 днів. Рано чи пізно осад у вигляді пластівців більше не з'явиться. Це означає, що вино готове до розлиття в пляшки для зберігання.

Коли у вині з'являється алкоголь?

Як алкоголь у вині вино виробляють шляхом бродіння виноградного соку. Він підігрівається до певної температури: для червоного вина – до 22-28°C, а для білого – до 16-22°C. Саме за цієї температури запускаються процеси ферментації, коли дріжджі починають поглинати цукор, перетворюючи їх у спирт.

Про автора

admin administrator