Як правильно тримати кут при заточенні

Авторadmin

Як правильно тримати кут при заточенні

Який кут при заточенні ножів?

20-25 градусів: універсальні кухарські та шеф-кухарські ножі; 25-35 градусів: мисливські та туристичні ножі, універсальні робітники ножіскладні ножі; 30-45 градусів: мачете, тесаки мисливські, бойові ножі і ножі для виживання, мисливські кинджали; 45 і більше градусів: важкий інструмент, що рубає, сокири.

Який має бути кут заточування кухонних ножів?

Дуже важливо точити ножі під кутом, рекомендованим виробником кожного ножа. Європейські ножі слід точити плавними рухами під кутом 20 градусів, а ось з японськими не можна перестаратися – під кутом 10-15 градусів.

Про автора

admin administrator