Як дізнатися хто прописаний у квартирі 2021 року

Авторadmin

Як дізнатися хто прописаний у квартирі 2021 року

Як перевірити, хто прописаний

Реєстрація та зняття з реєстраційного обліку громадян здійснюється відповідно до постанови Уряду РФ за номером 713 зі змінами та доповненнями від 1 січня 2011 року. За дану процедуру несуть відповідальність уповноважені особи, які працюють в ТСЖ, ЖЕУ, а також у Федеральній міграційній службі. Перед продажем житлоплощі всі зареєстровані знімаються з реєстраційного обліку. Всі відомості про це вносяться в домову книгу і в поквартирну картку.

Вам знадобиться

  • – заява в ЖЕУ, ЖКГ, ТСЖ;
  • – заява до ФМС;
  • – заява до Арбітражного суду;
  • – ваш паспорт;
  • – документи на житлову площу.

Інструкція

1. Щоб дізнатися, хто зареєстрований на житлоплощі, а також хто знявся з реєстраційного обліку, зверніться в ЖЕУ, ТСЖ або в керуючу компанію. Пред ‘явте свій паспорт, свідоцтво про власність або правовстановлюючі документи на квартиру. Якщо ви не є власником або власником житлоплощі, то відомості про зареєстрованих громадян і знятих з реєстраційного обліку вам не видадуть, оскільки їх мають право видавати тільки особам, які мають документи на житлову площу, відомості про яку цікавлять.

2. Тому якщо ви бажаєте отримати відомості, але не маєте документів на житлову площу, зверніться в зазначені інстанції разом з власником або власником або отримаєте від даних осіб нотаріальну довіреність на право розпоряджатися і діяти від їх імені.

3. Якщо такий варіант неможливий, то зверніться до Федеральної міграційної служби. Заповніть бланк заяви, вкажіть причину, з якої ви цікавитеся всіма зареєстрованими особами або особою на даній житлоплощі. Якщо причина буде поважною, то вам нададуть інформацію протягом 30 днів. Оплата за видачу даних відомостей законом не передбачена. Однак Федеральний закон про нерозголошення особистої інформації та персональних даних забороняє видавати інформацію про людину і її місце реєстрації без особистої згоди самого громадянина. Тому якщо ваша причина інтересу не виявиться поважною, вам відмовлять у наданні відомостей про реєстрацію.

4. Останній варіант. Отримати інформацію про те, хто зареєстрований на житлоплощі ви можете, звернувшись до Арбітражного суду. На підставі розгляду вашої заяви вам можуть надати потрібну інформацію без особистої згоди власників і зареєстрованих осіб, але тільки в тому випадку, якщо суд винесе таку постанову.

Перевірка квартири

Щоб перевірити право власності на квартиру за ЄДРПОУ / ІПН власника замовте в Опендатаботі повний витяг про необхідну квартиру та перевірте розділ витягу «Актуальна інформація про обʼєкт нерухомого майна», а саме поля «тип права власності» та «власники».

Як отримати витяг на квартиру?

Відкрийте Опендатабот, введіть реєстраційний номер обʼєкту нерухомості або код ЄДРПОУ / ІПН власника та отримайте необхідну інформацію. Для пошуку по власнику — перейдіть до розділу «майно компанії» або «нерухомість» в залежності від того, за ким проводився пошук. Після цього виберіть потрібний обʼєкт нерухомості та замовте повний витяг.

Що потрібно перевірити перед купівлею квартири?

— Наявність виконавчих проваджень та будь-яких записів у реєстрі обтяжень,
— Судових справ, наприклад, із кредиторами або комунальними службами,
— Податкових боргів та інших ризиків та окремо сам обʼєкт нерухомості на:
— Відповідність фактичних даних та даних у виписці з Реєстру речових прав на нерухоме майно
Обʼєкт нерухомості потрібно перевірити на наявність арештів, іпотеки та інших обтяжень.

Як перевірити чи квартира не в заставі?

Щоб перевірити наявність застави або іпотеки на квартиру за ЄДРПОУ / ІПН власника замовте в Опендатаботі повний витяг про необхідну квартиру та перевірте розділи витягу «Актуальна інформація про обʼєкт нерухомого майна», «Єдиний реєстр заборон відчуження об’єктів нерухомого майна» та «Державний реєстр іпотек» на наявність записів про зобовʼязання, підставу виникнення іпотеки, кредитора та строк дії іпотеки.

Як перевірити квартиру перед орендою?

По-перше потрібно перевірити, чи з власником квартири ви підписуєте договір про оренду. По-друге квартиру потрібно перевірити на наявність арештів та інших обтяжень. Для цього за ЄДРПОУ / ІПН власника замовте в Опендатаботі повний витяг про необхідну квартиру та перевірте, чи відповідає надана інформація про арешти та власника дійсності.

Навіщо може знадобитися перевірка квартири?

Перевірка квартири потрібна для того, щоб не натрапити на шахраїв, які приховують справжнього власника, наявність арештів та прав третіх осіб (кредиторів), які можуть в будь-яку мить предʼявити права на цю квартиру. Також важливо перевірити ризик-фактори по самому власнику квартири, задля того, щоб зрозуміти чи має він взагалі право продавати цю квартиру.

Як перевірити, хто прописаний в квартирі?

Дізнатися кількість зареєстрованих в квартирі осіб можна за допомогою запиту до відповідного ОСББ або ЖГК, який обслуговує дану квартиру.

Про автора

admin administrator