У чому різниця між мікроволокном і мікрофіброю

Авторadmin

У чому різниця між мікроволокном і мікрофіброю

У чому різниця між мікроволокном і мікрофіброю

The основна відмінність між мікроволокном і бавовняними простирадлами листи з мікрофібри виготовляються з синтетичних волокон, а бавовняні – з натуральних волокон.

Бавовна – один з найбільш часто використовуваних матеріалів для простирадла. Вони є хорошим вибором для екологічно свідомих споживачів. Листи з мікрофібри, навпаки, виготовлені з штучних волокон. Такі матеріали, як поліестер та нейлон, виготовляються з мікроволокна. Хоча обидва варіанти є популярними, між бавовняними та мікрофібровими листами є багато відмінностей.

Бавовняні простирадла, простирадла з мікрофібри

Що таке листи з мікрофібри

Листи з мікрофібри – це листи, виготовлені з дуже тонких синтетичних волокон. Товщина цих тонких волокон становить менше одного денє (діаметр менше десяти мікрометрів). Іншими словами, щоб матеріал вважався мікроволокном, він повинен мати діаметр менше 1 деньє. Високий дені вказує на матеріал з більшою товщиною, тоді як низький дені вказує на матеріал з меншою товщиною. Листи з мікрофібри зазвичай мають сатинове або перкалеве переплетення.

Малюнок 01: Крупний план переплетення з мікрофібри

Листи з мікрофібри – це легкі та зручні листи, виготовлені з різних матеріалів, таких як поліестер, нейлонові полімери або деревна маса. Хоча вони тонкі, вони надзвичайно гладкі, міцні та довговічні. У порівнянні з натуральними матеріалами, такими як бавовна та льон, вони менш схильні до усадки та складання. Чим щільніше плетіння, тим міцніше лист, особливо при частому пранні.

Плюси листів з мікрофібри

Мінуси листів з мікрофібри

Що таке бавовняні простирадла

Бавовна – найчастіше використовуваний матеріал для виготовлення простирадл. Бавовняні простирадла – це дихаючі тканини з бавовняних рослин, що робить його більш природним і органічним варіантом. Тому вони є екологічно чистим вибором для екологічно свідомих споживачів.

Існують різні стилі та сорти бавовни, доступні в різних цінових категоріях. Бавовна з низькою кількістю ниток груба і подряпана і створює невеликі кульки на поверхні. Однак якісна бавовна має більшу кількість ниток. Це більш м’які простирадла, такі як єгипетська бавовна або бавовна Supima. Більш того, сатин і перкаль є звичайними переплетеннями в бавовняних простирадлах.

Плюси бавовняного простирадла

Мінуси бавовняного простирадла

Різниця між бавовняними простирадлами та мікрофіброю

Визначення

Листи з мікрофібри – це листи з дуже тонких синтетичних волокон, тоді як бавовняні листи – це листи, виготовлені з волокон, взятих з бавовняного заводу.

Тип волокна

Листи з мікрофібри виготовляються з синтетичних волокон, а бавовняні – з натуральних волокон.

Вартість

Бавовняні простирадла порівняно дорожчі, ніж листи з мікрофібри.

Відчуйте

У той час як листи з мікрофібри відчувають шовковистість і гладкість, бавовняні листи відчувають себе м’якими і дихаючими.

Чутлива шкіра

Бавовняні простирадла – найкращий варіант для людей з чутливою шкірою та алергіків.

Плями

Мікроволокна більш схильні до фарбування, ніж бавовняні листи, оскільки вони дуже вбирають.

Довговічність

Висновок

Основна відмінність між мікроволокном і бавовняними листами полягає в тому, що листи з мікрофібри виготовляються із синтетичних волокон, а бавовняні – з натуральних волокон. Крім того, листи з мікрофібри відчувають шовковистість і гладкість, а бавовняні – м’які і дихаючі.

Довідка:

1. «Мікрофібра». Вікіпедія, Фонд Вікімедіа, 28 липня 2020 р., Доступно тут.

Зображення надано:

1. «Мікроволокно або мікроволокно» від Anand2202-Власна робота (CC BY-SA 4.0) через Вікісховище спільнот2. “536607” (CC0) через Pxhere

Що таке мікрофібра і де використовується

Мікрофібра це дуже тонка та вкрай міцна тканина, що виготовляється за технологією кручення мікроволокон із розплавлених полімерів. Технологія для виробництва мікрофібри була створена в Японії наприкінці минулого століття. З того часу мікрофібра завоювала широке застосування у виготовленні одягу, оббивці меблів та інших предметах, які ми використовуємо щоденно.

Її властивості, такі як висока щільність, мінімальна товщина та відмінні поглинаючі характеристики, дозволяють виробам з мікрофібри поєднувати в собі довговічність, функціональність, зручність і тривалий термін служби. У цьому огляді ми розглянемо, що таке мікрофібра, розкриємо її властивості та різноманітні сфери використання.

Що таке мікрофібра

Мікрофібра являє собою матеріал з найтонших волокон, менше 1 деньє, скручених в пряжу за спеціальною технологією. Основною сировиною для виготовлення мікрофібри служить мікроволокно, створене шляхом розплаву поліаміду, поліефіру та деяких інших полімерів.

Для виробництва мікроволокон використовуються особливі установки, які іменують екструдерами. Саме за допомогою екструдерів, проводиться розплав полімерів і видавлювання їх в тонкі волокна, з яких згодом і робиться мікрофібра.

Властивості мікрофібри

Завдяки найтоншим і надтонким волокнам з яких виготовляється мікрофібра, вона володіє невеликою вагою, поряд з високою щільністю та іншими, гідними експлуатаційними характеристиками.

  • Абсолютна стерильність. Мікрофібра не має запаху, вона не викликає алергії та інших реакцій, а також володіє протигрибковим ефектом»;
  • Довгий термін експлуатації. Вироби з мікрофібри здатні прослужити багато років;
  • Хороший повітрообмін і поглинаючі властивості.
  • Крім того, до переваг мікрофібри, можна віднести і відмінні експлуатаційні якості.

Так, наприклад, мікрофібра не линяє і не скочується, вона не залишає волокон і швидко висихає після намокання.

Застосування мікрофібри

Мікрофібра отримала широке застосування при виготовленні різноманітних матеріалів і виробів. З мікрофібри роблять одяг та засоби для прибирання (серветки, мопи і т. д.), різні аксесуари і постільну білизну.

Завдяки відмінним експлуатаційним характеристикам, з мікрофібри роблять і оббивку для меблів, яка володіє великою різноманітністю фактур і кольорів, а також:

  • стійкістю кольору;
  • стійкістю до механічних пошкоджень;
  • довговічністю і міцністю.

Можна сміливо сказати про те, що мікрофібра — це текстиль нового покоління, який міцно зайняв лідируючі позиції, при виготовленні найрізноманітніших виробів для побуту.

Про автора

admin administrator