Які приправи підходять до цвітної капусти

Авторadmin

Які приправи підходять до цвітної капусти

Що приготувати із цвітної капусти — смачні і швидкі рецепти

Цвітна капуста славиться своїми корисними якостями і неймовірним смаком.

Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Цвітна капуста славиться своїми корисними якостями і неймовірним смаком. У ній містяться практично всі вітаміни і мінеральні елементи, а ще вона чудовий жиророзчинник.

Підготували для вас рецепти, які допоможуть розкрити смак цвітної капусти і отримати максимум користі від цього овоча.

Чеддер-суп з цвітною капустою — рецепти

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 цибулі-порей
  • 2,5 склянки молока
  • 2 склянки води
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч. л. меленого перцю
  • 3 ст. л. борошна
  • 1,5 склянки тертого сиру чеддер
  • 1 ч. л. лимонний сік
  • Сіль — за смаком

Добре промийте і подрібніть цибулю-порей. Візьміть каструлю з товстим дном і розігрійте в ній оливкову олію. Обсмажте цибулю близько 5 хвилин, при цьому періодично помішуючи його. Потім додайте суцвіття цвітної капусти, 2 склянки молока, воду, лавровий лист, сіль і перець. Доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте готувати під кришкою ще 8 хвилин, щоб капуста стала м’якою.

Тим часом в окремій ємності з’єднайте молоко, що залишилося, з борошном і добре збийте масу.

Коли капуста буде м’якою, видаліть з супу лавровий лист і залийте борошняну суміш. Перемішайте масу, поки вона не загусне. Потім додайте лимонний сік і сир. Знову добре перемішайте і готуйте, поки сир повністю не розчиниться.

Пюре із капусти з беконом — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан кольорова капуста
  • 1 скибочка бекону
  • 1,5 ст. л. вершкового масла
  • 1 перо зеленої цибулі
  • Сіль і перець — за смаком

Насамперед розберіть качан капусти на суцвіття. Готуйте на пару протягом 10 хвилин.

Тим часом наріжте бекон і підсмажте на сухій сковороді близько 5 хвилин. Потім викладіть його на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Подрібніть цибулю. З’єднайте капусту, масло кімнатної температури, сіль і перець. Перемішайте все в кухонному комбайні. Перекладіть в тарілки і посипте цибулею та беконом.

Цвітна капуста в клярі з нуту — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1/2 склянки нутового борошна
  • 1/2 склянки води
  • 1 ч. л. часнику
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. вершкового масла
  • 1/3 склянки гострого соусу

Розберіть капусту на невеликі суцвіття. З’єднайте воду, борошно, часник і сіль. Перемішайте і обмокніте в кляр кожен шматочок капусти.

Відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 15 хвилин. Тим часом з’єднайте вершкове масло з гострим соусом. Перемішайте. Дістаньте капусту з духовки і занурте в отриманий соус. Потім знову відправте капусту запікатися на 20 хвилин.

Як приготувати цвітну капусту: 12 швидких та смачних рецептів

З цвітної капусти можна приготувати неймовірну кількість різноманітних страв. Більшість із них не соромно навіть поставити на святковий стіл. Зібрали для тебе 12 швидких та смачних рецептів!

1. Запіканка «Хвилина»

Готується ця смачна та соковита запіканка з цвітної капусти дуже швидко. Впорається навіть новачок!

Тобі знадобиться: 1 кг суцвіть цвітної капусти, 2 – 3 яйця, 0,75 склянки свіжого молока, 120 г твердого сиру, сіль, спеції.

Приготування: Розбери капусту на невеликі суцвіття та відвари у трохи підсоленій воді протягом 12 хвилин. Переклади цвітну капусту у скляну форму для запікання, залий сумішшю зі збитих яєць, тертого сиру, молока та приправ. Готуй у мікрохвильовій печі 10 хвилин при максимальній потужності, або в духовці близько півгодини.

2. Котлети «Кольорові»

Котлети можуть бути не тільки зі свинячого чи яловичого фаршу. З цвітної капусти вони виходять ніжнішими, ароматнішими та кориснішими для здоров’я!

Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 5 ст. л. пшеничного борошна, 2 цибулини, 1 склянка вівсяних пластівців, 1 упаковка панірувальних сухарів, сіль, мелений перець та інші приправи.

Приготування: Відварити цвітну капусту в солоній воді протягом 5 – 7 хвилин. Витягні суцвіття з окропу і дай їм повністю охолонути. Залишився киплячим капустяним бульйоном зали вівсянку, щоб рідина злегка покривала пластівці. Наполягай під кришкою хвилин 15, дочекавшись набухання крупи.

Пропусти через м’ясорубку суцвіття капусти з цибулею, вівсяними пластівцями. Додай до отриманої маси борошно, посолити-поперчи і добре перемішати. Вологими руками сформуй плоскі овальні котлети, обваляй їх з усіх боків у сухарях, а потім викладай на розпечену сковороду з олією. Обсмажуйте з двох боків до рум’яної скоринки, вогонь має бути нижчим за середній.

3. Овочевий рис

Ти будеш здивована, але цвітну капусту можна без особливих труднощів перетворити на рис. І так, це дуже смачно!

Тобі знадобиться: 450 г цвітної капусти, 2 білки курячих яєць, 1 цибулина, часник за смаком та спеціями.

Приготування: Капусту розбери на суцвіття, подрібни у блендері до фракції рисової крупи. На це піде лише кілька секунд. Як варіант, якщо немає блендера, просто натрій овоч на тертці. Обсмаж в маслі дрібно нарізану цибульку, додай пропущений через прес часник. Влий білки, обсмажуйте помішуючи доти, поки яєчні білки не почнуть розпадатися на дрібні шматочки. Тепер всип капусту, посолити і поперчити. Обсмажуйте хвилин 5 і зніміть з плити. Подавай до столу як окрему страву або гарнір.

Рецепти страв з цвітною капустою

Цвітна капуста — представник сімейства гірчичних з чудовим горіховим присмаком. Чудових страв з цвітної капусти безліч: салати, холодні і гарячі закуски, супи, овочеві рагу або гарніри до м’ясних і рибних страв. Її подають в салатах в сирому вигляді, відварюють, тушкують і запікають.

Білосніжні суцвіття цвітної капусти закриті від сонця щільним шаром листя. Якщо ви побачите плями сірого кольору на качані, знайте – це «сонячні опіки», просто зріжте їх. Вибирайте щільні качани з прилеглими один до одного суцвіттями, без чорних плям, які говорять про те, що капуста почала псуватися, а суцвіття, що відокремлюються один від одного повідомляють про немолодий віці качана.

Що приготувати з цвітною капустою

Найчастіше в рецептах використовують кольорову капусту розібрану на суцвіття, але можна нафарширувати цілий качан або нарізати його пластинами або сегментами. Вона смачна і гарячою, і холодною, і кімнатної температури. Відварюючи цвітну капусту у воді, додайте в каструлю трохи молока, щоб зберегти її білосніжний колір.

Цвітна капуста прекрасно поєднується з лимоном і апельсином, з вершковим маслом і оливковою олією, з йогуртом і помідорами. Вона так само хороша з сирними соусами, мигдалем та іншими горіхами, каррі і мускатним горіхом.

Поживну домашню окрошку можна приготувати з додаванням м’яса. Оцініть простий в приготуванні і неймовірно смачний продукт для вашого сімейного обіду. Порадуйте цікавим холодним блюдом.

Ліниві голубці – паличка-виручалочка для господинь. Змішати фарш із підготовленою капустою – це швидко та просто. А далі голубці можна обсмажити на сковорідці, запекти у духовці або приготувати.

Ліниві голубці з цвітної капусти та курячого фаршу з філе не додадуть вам зайвих кілограмів, їх можна їсти в помірних кількостях без страху за фігуру. Також такі вироби.

Овочеве рагу, приготоване в мультиварці, відрізняється від класичного тим, що овочі зберігають свою форму і майже не розварюються. Також блюдо зберігає в собі основну частину вітамінів і мікроелементів.

Велика кількість овочів, фантастичний смак і сильний хруст! Це все про туршу, приготовану за болгарським рецептом. У міру гостра овочева закуска радує око. Адже на столі вона виглядає.

Дієтичний овочевий суп-пюре – неймовірно ніжна та апетитна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню смачним та корисним частуванням, то обов’

Крем-суп з цвітної капусти допоможе урізноманітнити ваш обідній стіл і приємно здивувати рідних. Готова страва вийде дуже ніжною, апетитною та ароматною. Для приготування корисного

Яскрава і цікава за смаком запіканка для домашнього меню – з кабачків і цвітної капусти. Блюдо вийде з яскравою рум’яною скоринкою. Підходить для сімейних сніданків і обідів.

Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп.

Овочі, запечені в духовці з куркою – повноцінний обід або вечеря для всієї родини. Його можна вважати дієтичним, але при цьому воно дуже ситне і поживне. Овочі можна.

На сковороді обсмажується помідор, морква, цвітна капуста, солодкий перець і м’якоть кабачків. У човники закладається начинка, що вийшла і все запікається протягом 30-35 хвилин.

Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже корисна так як зберігає.

Цвітну капусту заготовлену на зиму за запропонованим рецептом можна часто зустріти на столах грузинських господинь. Ніжна, соковита капуста виходить ідеально просоченою смачним маринадом і в той же час.

Закуска ідеально підходить для харчування в Великий піст і для вегетаріанців. У процесі приготування пам’ятайте, що капусту краще злегка не доварити, ніж вона вийде перевареною.

Крихітні томати завжди справляють враження на гостей, а в тандемі з цвітною капустою заготівля виходить не тільки красивою і корисною, але і дуже смачною. Смакові якості маринаду можете.

А така зимова заготівля з цвітної капусти полюбиться в томатному соку, особливо може сподобатися любителям маринованого солодкого перцю. Використовувати її ви можете не тільки як гарнір або закуску,.

У цьому варіанті приготування маринованої цвітної капусти ми побачимо, якою красивою і смачною вона вийде, якщо додати в неї буряк. Настільки соковитий колір надає саме цей овоч. Солодкий.

Спробуйте ще один вдалий варіант заготовлення цвітної капусти на зиму. Томатний соус, що входить до складу страви просочує ніжні суцвіття капусти, роблячи їх неймовірно смачними і соковитими.

Яскрава і пікантна закуска з маринованої цвітної капусти може відмінно урізноманітнити ваш сімейний і святковий стіл в холодну пору року. Коли мариновані огірочки і помідорчики вже

Для мене улюблений салат всіх часів — вінегрет. На кожному святі шукаю очима на столі саме його. А вдома роблю цю закуску за своїм особливим рецептом. Мама часто.

Про автора

admin administrator