Як дізнатися чи входить у вартість квитка багаж

Авторadmin

Як дізнатися чи входить у вартість квитка багаж

Типи багажу

Кількість і тип багажу, який можна взяти із собою, залежить від перевізника — деякі перевізники дозволяють безплатно перевозити зареєстрований багаж і ручну поклажу, а інші — лише одну особисту річ.

Якщо у вас є бронювання і ви увійшли у свій обліковий запис, ви можете знайти норми багажу в розділі «Пасажири» на сторінці своєї подорожі.

Якщо ви хочете взяти із собою спеціальний багаж (наприклад, дитячі візочки, музичне або спортивне обладнання), з докладною інформацією можна ознайомитися тут.

Перейти в розділ

Зареєстрований багаж

Зареєстрований багаж ще називають вантажобагажем або багажем, що здається. Це багаж, який перевозять у вантажному відсіку літака. Вам потрібно зареєструвати його в аеропорту й забрати після посадки.

У різних авіакомпаній різні норми щодо розмірів багажу, тож ми показуємо вам максимально дозволений розмір для вашого маршруту.

Деякі авіакомпанії та маршрути передбачають можливість безплатного перевезення зареєстрованого багажу, але здебільшого вам потрібно доплатити, щоб додати його для маршруту.

Реєстрація багажу

Вам потрібно принести зареєстрований багаж на стійку реєстрації авіакомпанії перед відправленням. Працівники авіакомпанії зважать його та скерують у літак.

У деяких аеропортах існує також спеціальна зона для здачі багажу. Якщо ви вже пройшли реєстрацію, тоді можна пропустити чергу до стійки реєстрації та здати свій багаж тут.

Отримання багажу

Ви можете забрати свій багаж у зоні отримання багажу після посадки. Шукайте стрічковий транспортер із номером вашого рейсу.

Стикування

Якщо у вас передбачений самостійний трансфер між рейсами, тоді вам потрібно забрати й повторно зареєструвати свій багаж між цими рейсами. Якщо ваші сполучення забезпечуються авіакомпанією, тоді вона автоматично здійснюватиме трансфер вашого багажу між стикувальними рейсами.

Ручна поклажа

Ручну поклажу також називають переносним або ручним багажем. Це може бути рюкзак або невелика валіза. Перевезення ручної поклажі зазвичай входить у вартість квитка, але інколи бувають винятки. Деякі перевізники взагалі не пропонують таку послугу або стягують за неї плату.

Радимо перевозити свої цінні речі в ручній поклажі. Існують обмеження щодо кількості рідини, яку можна перевозити, а також у салон не можна брати деякі заборонені речі. З ручною поклажею ви проходите контроль на безпеку й берете її із собою в салон літака, де можете покласти її під сидінням перед собою чи на багажній полиці.

Деякі авіакомпанії та маршрути передбачають можливість безплатного перевезення ручної поклажі, але інколи потрібно доплатити, щоб додати її для свого маршруту.

Особисті речі

Для більшості маршрутів дозволено перевезення особистої речі. Особисті речі — це невелика ручна поклажа, яка може поміститися у вас на колінах або під сидінням перед вами.

З особистою річчю ви проходите контроль на безпеку та берете її із собою в салон літака.

  • невеликий рюкзак або сумка;
  • футляр для камери;
  • сумка для ноутбука

Як знайти квиток з багажем

Багаж можна додати у картці квитка або на етапі оформлення бронювання на сайті продавця, куди ми вас переведемо.

Якщо шукаєте у застосунку, перед початком пошука вкажіть країну i виберіть валюту в регіональних установках. Таким чином у видачi вкажемо найбiльш пiдходящi квитки i партнерiв.

У застосунку оберiть фiльтр “Тiльки з багажем” та натиснiть “Застосувати”. Таким чином багаж буде додано до усiх квиткiв у видачi.

На наших квитках майже завжди є позначки про багаж і його вагу. А ще ціна, яку потрібно доплатити за багаж, якщо його немає в базовому тарифі. Продавець не завжди передає нам інформацію про вагу багажу. Побачити точні габарити й дізнатися, скільки кілограмів багажу включено до квитка, можна буде під час оформлення квитка.

Про автора

admin administrator