Зміст:
Капучинатор – це незамінний пристрій для всіх любителів кави. Він допомагає створити ідеальну молочну піну, яка надає вашій каві неповторного смаку і текстури. Однак, щоб досягти досконалості, необхідно знати кілька правил та технік для приготування піни капучинатором.
По-перше, виберіть свіже молоко високої якості. Воно має бути холодним, тому що холодне молоко краще спінюється. Також важливо враховувати жирність молока – чим більше жирності, тим гладкіша і щільніша піна вийде.
По-друге, перед тим як почати збивати молоко, обов'язково прогрійте капучинатор. Це дозволить досягти найкращого результату та уникнути утворення бульбашок у піні. Прогрівайте капучинатор до температури близько 70 градусів, щоб молоко спінилося рівномірно.
Етап | Опис |
---|---|
1 | Виберіть свіжі зерна кави та помоліть їх на середньому ступені помелу. |
2 | Налийте воду в капучинатор та увімкніть його. |
3 | Дочекайтеся, поки капучинатор нагріється. |
4 | Засипте помелену каву у фільтр і закріпіть її на капучинаторі. |
5 | Натисніть кнопку, щоб розпочати процес заварювання. |
6 | У цей час підготуйте молоко, налийте його в капучинатор. |
7 | Тримайте капучинатор над кухлем і збивайте молоко, доки воно не утворює піну. |
8 | Як тільки заварювання кави закінчиться, вимкніть капучинатор і вилийте каву в кухоль. |
9 | Додайте отриману молочну піну на поверхню кави. |
10 | Смачного! |
Як правильно збити піну капучинатором?
Використовувати його найкраще у відповідному посуді: з вузьким дном та високими стінками. Під час збивання капучинатором віночок потрібно нерухомо тримати під кутом приблизно 45° і при цьому стежити, щоб він не торкався дня.. В обсязі молоко повинне збільшитися вдвічі – на це потрібно близько 5 хвилин.
Як збивати піну ручним капучинатором?
Швидкість Ручний спінювач допомагає отримати добре аеровану щільну піну для чашки капучіно за 15-20 секунд, але молоко потрібно попередньо нагріти. Повністю автоматичним капучинаторам потрібно близько двох хвилин, щоб підігріти до 65 ° С і збити близько 200 мл молока.
Як зробити щільну піну капучинатором?
Вінчик капучинатора необхідно занурити в нього практично до дна і утримувати під кутом близько 45 градусів протягом усього процесу. Далі потрібно просто натиснути кнопку і почекати, поки молоко збільшиться в обсязі вдвічі і змінить свою структуру.
Як правильно робити піну для капучіно?
Вам знадобиться звичайнісінький френч-прес і гарне молоко. Вставте поршень у Френч-прес та інтенсивними рухами почніть збивати молоко – ударяючи ситечком-фільтром по самій поверхні гарячого молока. Коли піни буде достатньо, вийміть поршень, трохи перемішайте молоко і залийте його в чашку з кавою.
Про автора