Які продукти можна нести до церкви на панахиду

Авторadmin

Які продукти можна нести до церкви на панахиду

Ви повинні знайти можливість особисто бути присутніми на молитві, бо це молитва Церкви і від вашого імені за вашого родича, або знайомого. Що стосується продуктів, які приносять на панахиду, то зазвичай це хліб, цукор, олія, крупи тощо.28 бер. 2020 р.

В церкву не несуть алкоголь і м'ясні продукти . Можна принести на помин крупи, борошно (для просфор), рослинне масло, сіль, цукор, печиво і цукерки.

На кладовища приносять квіти, солодощі, крашанки, які потім роздають оточуючим. Інколи Радониця на кладовищах перетворюється на велике міжсімейне застілля: родичі померлих сідають "пообідати" поруч, однак православна церква виступає проти такого формату.

Панахи́да (грец. παννυχίς — «всенічна») — заупокійне богослужіння, церковна відправа за померлим у східних обрядах християнства. Панахиду відправляють над тілом померлого під час похорону, а також по смерті померлого — на 3-й, 9-й, 40-й дні після смерті, у роковини смерті та народження, у дні тезоімеництва тощо.

Нині відзначають вселенську м'ясопусну суботу, до храму несуть хліб, крупи, олію, борошно, печиво, цукор, цукерки, сіль У році 12 поминальних днів. Це ті дні, коли віряни вшановують пам'ять покійних родичів.

Поминальний гостинець на похорон Ритуальний сервіс пропонує формування поминальних гостинців – у ритуальний крафт пакет для поминального кладуть пиріжок, цукерки, печиво, порцію колива, за можливості, кисіль або інший напій. Такі поминальні гостинці роздають одразу після поховання усім, хто прийшов попрощатися.





Панахида – процес, що проводиться в день похорону, на третій день, дев’ятий і сороковий. Проводять її на день народження і іменини покійного. Поминальні продукти потрібно скласти на поминальний стіл. До них відносяться наступні приношення: 1. різні хлібобулочні вироби; 2. борошно, …

Про автора

admin administrator