Цікавий фільм про пригоди

Авторadmin

Цікавий фільм про пригоди

Зміст:

Фільми про подорожі та пригоди топ 35 кращих фільмів

Пригодницькі фільми про подорожі подобаються багатьом глядачам. Представляємо топ кращих захоплюючих, фантастичних смішних і страшних кінокартин цього жанру, які змусять буквально “прилипнути” до екрану.

Захоплюючі американські фільми про подорожі та пригоди

Голлівудські фільми про подорожі відрізняються динамічним сюжетом і чудовою грою професійних акторів. Наведені нижче картини по достоїнству оцінять шанувальники американського пригодницького кіно.

Фільми про Індіану Джонс

Серія кінокартин про пригоди вигаданого археолога Індіани Джонса, якого зіграв відомий голлівудський актор Харрісон Форд. У кожній частині героя чекають небезпечні і захоплюючі подорожі, красиві супутниці і дивовижні знахідки.

На даний момент знято 4 фільми про Індіану Джонса:

  • “У пошуках втраченого ковчега”, 1981 р .;
  • “Індіана Джонс і Храм долі”, 1984 р .;
  • “Індіана Джонс і останній хрестовий похід”, 1989 р .;
  • “Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа”, 2008 р

Фільми за творами Джона Рональда Толкієна

Дивовижний світ ельфів, гномів, хоббітів, чаклунів і орків відкривається в кінокартинах, знятих за книгами одного з найбільших британських письменників.Це не просто красиві фільми і цікаві екранні казки, а серйозне “високе фентезі” із захоплюючими пригодами, де героям належить відправитися в шлях, повний небезпек, щоб врятувати прекрасний світ і покласти край ворожнечі. Насичений сюжет, прекрасний акторський склад і чудові пейзажі Нової Зеландії вразять навіть самого вибагливого і вимогливого глядача.

Кінокартини по книгам Джона Толкієна:

  • “Володар кілець: Братство кільця”, 2001 р .;
  • “Володар кілець: Дві фортеці”, 2002 р .;
  • “Володар кілець: Повернення короля”, 2003 р .;
  • “Хоббіт: Несподівана подорож”, 2012 р .;
  • “Хоббіт: Пустка Смауга”, 2013 р .;
  • “Хоббіт: Битва п’яти воїнств”, 2014 р

В диких умовах, 2007 р

Молода людина із забезпеченої сім’ї відкидає матеріальні цінності. Він перераховує накопичену їм суму в благодійний фонд і відправляється автостопом на Аляску. Протягом дворічного мандри герой зустрічає безліч людей, так чи інакше впливають на його життя.

Пірати Карибського моря

Морські подорожі чарівного капітана Джека Горобця, потомственого пірата Уілла Тернера і губернаторської дочки Елізабет Суонн.Захоплюючий сюжет, величні суду, міфічні морські тварини, прокляття, скарби і безкраї простори Карибського моря – невід’ємна частина цих картин.

Випущено вже п’ять фільмів цієї серії:

  • “Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини”, 2003 р .;
  • “Пірати Карибського моря: Скриня мерця”, 2006 р .;
  • “Пірати Карибського моря: На краю світу”, 2007 р .;
  • “Пірати Карибського моря: На дивних берегах”, 2011 р .;
  • “Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки” 2017 р

В даний час йде робота над шостою частиною, “Пірати Карибського моря: скарби втраченої безодні”. Фільм вийде на екрани в 2019 р

Цікава добірка європейських картин

Європейські фільми про подорожі та пригоди, можливо, не такі відомі, як американські. Проте в кінематографі країн Європи є безліч гідних картин. У цьому розділі описані кращі фільми про подорожі виробництва Італії, Франції та інших країн.

До біса на роги, 2015 р

Італійська комедія про ледачому, люблячому комфорт хлопця Кекка, який живе з мамою. Кекка – службовець, що просиджує штани в Управлінні полювання і риболовлі. Намагаючись позбавити його “теплого місця”, начальство відправляє героя на Північний полюс, де він несподівано зустрічає свою любов.

Superнянь – 2, 2015 р

Французька комедія про невдаху хлопця Френка, який відправляється зі своєю нареченою і друзями в Бразилію, щоб познайомитися з майбутнім тестем. Посварившись зі своєю другою половинкою, герой разом з парочкою друзів, придуркуватим братом нареченої і безпардонною бабусею їде на екскурсію в джунглі. Небезпечні і одночасно комічні пригоди компанії починаються, коли вони втрачають екскурсовода.

Кон – Тікі, 2012 р

Європейська картина, заснована на реальних подіях, подвиг мандрівника Т. Хейєрдала, який перетнув Тихий океан на невеликому плоту. Герої фільму борються за життя, перемагаючи стихію і долаючи безліч небезпек, які таїть океан.

Ягуар 1996 р

Приїхав в Париж індіанця Амазонії госпіталізують. Гість встигає повідомити, що хтось викрав його душу, врятувати яку зможе тільки обраний. Його вибір падає на шахрая і нероби Перрена, з яким індіанець випадково зустрівся в ліфті. Герой разом з перекладачем індіанця відправляється в Амазонию, де з ним відбуваються неймовірні події.

Че Гевара: Щоденники мотоцикліста, 2004 р

Картина спільного виробництва Аргентини, США, Чилі, Перу, Бразилії, Великобританії, Німеччини та Франції. Біографічна історія про великого команданте, що відбулася до того, як він став революціонером.Видавши себе за відомих медиків, Че і його друг подорожують по країнах Латинської Америки. Кіно про дружбу, про життя звичайних латиноамериканців і внутрішні переживання молодого Че Гевара.

азіатські фільми

Шанувальники азіатського кінематографа цінують його за своєрідний антураж і особливу акторську гру. Ці фільми про подорожі та пригоди значно відрізняються від картин США і Європи.

Обладунки Бога

Комедії Джекі Чана про пригоди мисливця за скарбами, прозваного Азіатським Яструбом. У кожній частині герой знаходить пригоди і чарівних супутниць, демонструє володіння бойовими мистецтвами, потрапляє в кумедні ситуації.

Фільми про Азіатському яструб:

  • “Обладунки Бога”, 1986 р .;
  • “Обладунки Бога 2: Операція Кондор”, 1991 р .;
  • “Обладунки Бога 3: Місія Зодіак”, 2012 р

Шанхайський перевізник, 2017 р

Китайсько-американський фільм про молодого службовця приватного агентства, якому доручена важлива місія – перевезення антикварного вантажу з Шанхая. Герой береться за роботу, яка принесе йому небувалий прибуток, але по дорозі потрапляє в засідку.

Загублені в Тихому океані, 2016 р

Дія Картини відбувається в недалекому майбутньому, коли авіапольоти стали абсолютно безпечні.Капітан величезного повітряного лайнера з представниками еліти на борту змушений посадити машину на безлюдному острові посеред Тихого океану. Серед пасажирів виникає паніка і хаос, але скоро вони розуміють, що все, що відбулося – не випадковість.

Окча, 2017 р

Фільм спільного виробництва Південної Кореї та США. Маленька дівчинка Мі Джа і величезний звір Окча – вірні друзі. Одного разу Окчу викрадають люди з американської організації, маючи намір отримати за нього велику суму грошей. Ми Джа дуже хоче врятувати звіра і відправляється в Нью-Йорк на його пошуки.

Фільми жахів про подорожі і походи

Любителям полоскотати нерви рекомендуються до перегляду кращі фільми про подорожі та пригоди в жанрі жахів і трилерів.

Відьма з Блер: Курсова з того світу, 1999 р

Історія про безслідно зниклих в лісах учнів коледжу, які збиралися зняти свій курсової фільм про місцеву легенду. Картина знята любительською камерою, у вигляді документального фільму, складеного з матеріалу, знятого студентами. Завдяки незвичайному стилю зйомки історія виглядає реальною і лякає.

Туристас, 2006 р

Група молодих туристів відправляється до Бразилії.За збігом обставин вони виявляються в полоні у хірурга, який під місцевим наркозом виробляє незаконні операції з вилучення органів. З жахом молоді люди намагаються врятуватися від доктора – вбивці.

Будинок воскових фігур, 2005 р

Група молодих людей відправляється на матч з футболу. В дорозі вони виявляють незвичайне місто, в якому замість людей “живуть” дуже реалістичні воскові фігури. Незабаром на свою біду вони зустрічаються з автором цих творів, який хоче поповнити свою страшну колекцію.

Райське озеро, 2008 р

Закохана пара усамітнюється на березі озера. Розташувалися по сусідству галасливі підлітки, заважають відпочинку Стіва і Дженні. На прохання поводитися тихіше молоді люди відмовляють, а пізніше затівають жорстоку гру, щоб провчити набридливу пару. Жорстокі дії переходять в садизм, поїздка Стіва і Дженні перетворюється в пекло. Тепер у хлопця і дівчини одна мета – вижити.

У пагорбів є очі, 2006 р

Подорожуючи по Америці в “будинку на колесах”, звичайна сім’я потрапляє в аварію і опиняється в такій ядерній зоні. У пустельному, на перший погляд, місці, вони зустрічають його мешканців – мутованих людей – канібалів.

Російська кінематографія про сімейні подорожі

Крім захоплюючих зарубіжних фільмів, в Росії досить популярні вітчизняні комедії про пригоди на островах і в туристичних країнах. Герої нижче описаних картин – звичайні сім’ї та їх друзі.

На море! 2009 р

Три молоді сім’ї в новорічні канікули відправляються на Канарські острови, щоб погрітися на сонечку. В силу дрібних розбіжностей і курйозних ситуацій, в які потрапляють герої, їм так і не вдалося за 10 днів відпустки вибратися на пляж.

Джунглі, 2012 р

Щоб подолати кризу у відносинах, молода подружня пара бере відпустку і летить на тропічні острови. Катаючись на катері, вони потрапляють в шторм і виявляються в джунглях, де продовжують з’ясовувати стосунки і потрапляють в руки дикунів.

Няньки, 2012 р

Молоді працівники туристичного агентства летять до Туреччини зі своєю начальницею для підписання важливого контракту. За збігом обставин вони залишаються один на один з трьома неслухняними синами керівника.

Серед представленого різноманіття пригодницьких фільмів часом буває складно знайти картину на свій смак. Сподіваємося, наведений список картин допоможе вам визначитися з вибором.

Найкращі пригодницькі фільми – ТОП 50 фільмів пригод

Картини про пригоди часто самі популярні й улюблені. Вони легко поєднують в собі різні жанри від комедії до драми, залишаючись при цьому динамічними та цікавими. На цій сторінці зібрані найкращі пригодницькі фільми починаючи з 2000 року. Чи Любите Ви фантастику або відсилання до реальних подій, якщо хочете посміятися або понервувати – в добірці кожен глядач обов’язково знайде підходящий варіант.

1. Битва біля Червоної скелі

Виробництво: Китай, Гонконг, Японія, Тайвань, Корея Південна / 2008 / 2ч. 26м. / 16+
Жанр: Бойовик, драма, пригоди, військовий
У ролях: Тоні Люн Чу Вай, Такеші Канешіро, Чжан Фені, Чан Чень, Вікі Чжао, Ху Цзюнь та інші
Режисер: Джон Ву
Сюжет:Інтриган, що ховається в тіні трону боязкого імператора Стародавнього Китаю, провокує напади величезної армії на два сусідні царства. Він переконує правителя в необхідності війни для об’єднання і процвітання країни.

2. Господар морів: на краю Землі

Виробництво: США / 2003 / 2ч. 18м. / 12+
Жанр: Бойовик, драма, пригоди, військовий
У ролях: Рассел Кроу, Пол Беттані, Джеймс д’арсі, Едвард Вудалл, Кріс Ларкін, Макс Пиркис та інші
Режисер: Пітер Уїр
Сюжет:1805 рік. Гримлять морські битви між Францією і Англією. Британський капітан Джек Обрі, отримав наказ про знищення добре ховається ворожого корабля. Виявлення противника здавалося неможливим, якщо б він несподівано не з’явився з туману і не обстріляв вітрильник Джека.

Дивіться також: Комедії, щоб пореготати від душі до сліз – ТОП 30 найсмішніших

20 найкращих фільмів про подорожі в часі, ранжованих від найгіршого до найкращого

Подорожі в часі – давня мрія людства, багаторазово відображена в кіно в різних формах. У цю добірку ми включили і наукову фантастику, і трилери, і комедії – серйозних обмежень щодо жанрів не вводили. Головне, щоб фільм був цікавим та значну (або важливу) його частину займали переміщення у часі.

Отже, kinowar.com представляє 20 найкращих фільмів про подорожі в часі, ранжованих від найгіршого до найкращого.

20. Зоряний шлях (Star Trek) 2009

“Стартрек” не про подорожі в часі, якщо говорити загалом, та й фільмів у серії було дуже багато за кілька десятиліть існування франшизи. Ймовірно, саме за рахунок тривалого перебування в ефірі обійти питання переміщення в часі було практично нереально. У підсумку, в останньому (на даний момент) перезапуску молодий Спок (Закарі Квінто) зустрічає старого Спока (самого себе в майбутньому), якого грає Леонард Німой, який виконував роль молодого Спока в оригінальній франшизі. Звучить заплутано? Приблизно так виглядають багато фільмів із використанням переміщення у часі.

19. Коханий з майбутнього (About Time) 2013

Цікавий концепт переміщення у часі: здатність повернутись у ті моменти спогадів, які ти переживав. Вона передається у спадок за чоловічою лінією в сім’ї головного героя (Донал Глісон). Він вирішує покращити справи по лінії кохання, застосовуючи свій унікальний дар.

Вдале поєднання комедії та фантастичної оболонки з Біллом Наї, Рейчел Макадамс, Марго Роббі, Ванессою Кірбі та Томом Голландером у головних ролях.

18. Неймовірні пригоди Білла і Теда (Bill & Ted’s Excellent Adventure) 1989

Важко сказати, чому деякі фільми стають культовими, особливо якщо йдеться про комедії. Де грань між трохи придуркуватим, але смішним гумором і вульгарністю, наприклад? Неможливо осягнути. Чи то справа у наявності Кіану Рівза (хай ще зовсім молодого, але харизму куди подінеш), чи то в короткій, але ефективній присутності Джорджа Карліна, чи то в тому, що свого часу ця легка стрічка на межі комедії та фантастики (але більше комедії, звичайно ж), стала тим, чого очікувала аудиторія саме в той момент, але так чи інакше тепер це класика. Для якої було знято продовження, а тепер, через тридцять років, знято і завершення трилогії.

17. Щасливий день смерті (Happy Death Day) 2017

Якщо схрестити “День бабака” та “Крик”, отримуєте дуже симпатичну молодіжну комедію-трилер про те, як дівчину знову і знову вбивають у студентському гуртожитку, а вона щоразу прокидається вранці того самого дня смерті, щоб зрештою зрозуміти, хто вбивця. Так, чимало вторинних ідей – але як інакше, якщо всі історії вже давно написані. Вийшло динамічно та весело. Настільки, що це призвело до сиквелу.

16. Детонатор (Primer) 2004

Цей культовий уже фільм знято всього лише за 8 тисяч доларів. Друзі та рідні як актори та знімальна група, а режисер та автор сценарію Шейн Каррут виступив також продюсером та композитором (і зіграв головну роль). Незважаючи на це і незважаючи на те, що технічні аспекти подорожей у часі не пояснювалися простою, доступною для розуміння глядачем мовою, успіх серед людей, яким подобається інтелектуальне кіно, незаперечний.

Коли ти відкриваєш спосіб переміщатися в часі, у тебе виникає безліч супутніх питань та моральних дилем. Навіть якщо ти вчений, вирішити їх не так просто…

15. Вартовий часу (Призначення) (Predestination) 2013

Фантастичний фільм за Робертом Хайнлайном – це завжди заявка на успіх. Один із найавторитетніших авторів у сфері наукової фантастики написав оповідання “Всі ви — зомбі”, яке аналізує парадокс приречення (або, простіше кажучи, причинно-наслідкову петлю).

Бюро Часу бореться зі злочинами, запобігаючи їх здійсненню завчасно. Агент Часу переміщається у часі, щоб знайти того, хто має вчинити злодіяння, а заразом і зупинити сам задум. Є лише один злочинець, з яким він не може впоратися – Пшик-підривник, терорист, який спеціалізується на бомбах. Для його затримання головний герой вирушає в минуле.

14. Петля часу (Looper) 2012

І знову причинно-наслідкова петля. Головний герой працює кілером, жертви для якого скидають у певне місце та час – йому лише залишається натиснути на курок. І ось одного разу з майбутнього йому скидають… самого себе, тільки значно старшого. Чи виконувати завдання? І якщо ні – до чого це призведе?

Джозеф Гордон-Левітт у старості виглядатиме як Брюс Вілліс (принаймні, згідно з баченням авторів картини).

13. Дежа вю (Déjà Vu) 2006

Дензел Вашингтон може врятувати жертву вибуху, яка дорога йому особисто, і знайти винуватця загибелі 543 людей, якщо правильно розпорядитися експериментальними технологіями. Але тверезо мислити йому заважає одержимість саме цією однією жертвою. А тому зміна минулого для запобігання теракту стає значущою моральною дилемою…

12. Опівночі в Парижі (Midnight in Paris) 2011

Теплий, добрий фільм, де нікого не вбивають та ні за ким не ганяються за допомогою технологій переміщення у часі. Вуді Аллен написав і поставив захоплюючу історію про письменника, який відчуває творчу кризу і отримує шанс з нею впоратися, коли загадковим чином потрапляє в минуле, у 20-ті роки 20-го століття. Він зустрічає Далі, Бунюеля, Хемінгвея, а потім переноситься в ще більш далеке минуле, порівнюючи надії та сподівання великих письменників, художників, драматургів…

11. Початковий код (Source Code) 2012

Цей фільм пройшов відносно непоміченим, незважаючи на те, що в ньому зайняті Джейк Джилленгол, Мішель Монаган, Віра Фарміґа і Джеффрі Райт. І знову переміщення в часі, для того, щоб запобігти теракту – але цього разу спецагент переміщується до тями іншої людини в останні 8 хвилин його життя. За 8 хвилин потрібно розібратися, хто заклав бомбу, бо той самий злочинець збирається підірвати ще одну бомбу, тільки тепер вже більше об’ємом і силою – в Чикаго. Загинуть мільйони, а тому пріоритет – встановити особу підривника. Але спецагента (Джилленгол) не влаштовує така постановка цілей: він хоче врятувати дівчину, до якої миттєво відчув симпатію.

10. Ефект метелика (The Butterfly Effect) 2003

Ештон Кутчер знімався у кіно багато, але у хорошому – не так часто. “Ефект метелика” малює картину широкими мазками і не занурюється у дрібні та технічні деталі. Це точно не “Назад у майбутнє” з погляду опрацювання теорії переміщення у часі. Але це й не так важливо, адже тема впливу найдрібніших подій нашого життя і того, що відбувається з людьми в нашому оточенні, на розвиток подій у майбутньому розкрита повністю (як і моральна дилема нескінченних спроб покращити своє життя за рахунок інших). Провалюючись у минуле за допомогою читання свого щоденника, головний герой безпосередньо впливає на події у ньому. Але змінивши минуле, нехай навіть у кращий бік, нехай навіть із найкращих спонукань, він впливає на те, що він побачить, повернувшись у той час, з якого він прибув. І його реальний світ сьогодення далеко не завжди змінюється на краще…

9. Месники: Завершення (Avengers: Endgame) 2019

Найкасовіший фільм в історії, який обігнав навіть “Аватар” (щоправда, “Аватар” потім влаштував покази на річницю виходу у прокат і знов став номером один) – чим не причина потрапити до списку (будь-якого). Так, фінальна частина десятирічної саги про месників зовсім не про подорожі в часі. Але саме за допомогою переміщення в часі месники, що вціліли після того, як Танос клацнув пальцями, вирішують проблему, що виникла у “Війні нескінченності”. Загальний концепт спадає на думку Людині-Мурасі, потім команда просить Тоні Старка довести ідею до реальної технічної реалізації. Старк не хоче цього робити, оскільки не хоче ставити сім’ю у небезпечне становище. Але потім загадка затягує його – пошук рішення неминучий.

Тішить, що творці фільму віддали належне картині “Назад у майбутнє”, розібравши принципи роботи часу та переміщення в ньому та створивши свою версію, відмінну від звичної. Після її обговорення Людина-Мураха каже: “Так “Назад у майбутнє” весь цей час були неправдою?”.

8. День бабака (Groundhog Day) 1993

Про те, наскільки гарний цей фільм, говорить один уже той факт, що його назва стала фразеологізмом. Тепер, коли хтось стикається з ситуацією, яка повторюється кожен раз з мінімальними відхиленнями, він впевнено називає це днем бабака. Така всенародна любов досягнута за рахунок вдалої комбінації гарної ідеї, продуманого сценарію, що створює цілий всесвіт в одному маленькому американському містечку (точніше, в одному дні в одному маленькому містечку), і чудового Білла Мюррея, який може тягнути на собі і еволюцію героя, і левову частку жартів у картині, і поєднання комедії та драми в рамках одного персонажа. Рано чи пізно цей фільм перезнімуть, і хоч би якими вдалими будуть режисерські рішення та технічна реалізація, саме Мюррея не вистачатиме для того, щоб такий ремейк став успішним.

7. 12 мавп (12 Monkeys) 1995

Террі Гілліам зняв досить похмурий фантастичний трилер про те, як у 2035 році майже все населення Землі вимерло через вірус. Ті, що залишилися живими, мешкають під землею і споряджають Брюса Вілліса для того, щоб він вирушив у далеке минуле і розібрався в причинах епідемії. Незважаючи на те, що Вілліс звично грає бунтаря, що опустився та який повинен усіх врятувати, на перший план у картині несподівано виходить Бред Пітт, що грає абсолютно божевільного персонажа в декількох іпостасях. Номінація на Оскар за роль другого плану більш ніж заслужена (як і отриманий Золотий глобус). Тимчасові петлі та причинно-наслідкові зв’язки, подвійні та потрійні кінцівки, надія та повна її відсутність одночасно – усім цим жонглює Гілліам, щоб створити свій атмосферний світ на екрані.

6. На межі майбутнього (Edge of Tomorrow) 2014

“День бабака” + “Трансформери” – ось найпростіше пояснення того, що відбувається у цьому фільмі. Несподівано він виявився не просто прохідним голлівудським блокбастером з Томом Крузом, а став по-справжньому цікавим і сценарним, і режисерським фільмом. Трилер, фантастика, бойовик, драма – всього достатньо і все успішно поєднується. Слабкий і самозакоханий герой Круза стикається з цілеспрямованою воїнкою, яка веде за собою людство, яке зазнало атаки жорстоких інопланетних машин (прекрасна Емілі Блант). Через багаторазову свою загибель і воскресіння, а також через спілкування з “суцільнометалевою стервом” (Блант) скромний військовий піарник стає хоробрим воїном, а головне – гідною людиною. Сіквел фільму був підтверджений вже чорт знає коли, але поки що проект з місця так і не зрушив (і карантин з цим не допоміг).

5. Термінатор (The Terminator) 1984

Цей фільм практично так само дбайливо поводиться з концепцією переміщення в часі, як і наступний перед ним у списку “Назад у майбутнє”. Зв’язок між минулим та майбутнім має на увазі корекцію останнього при зміні першого; при цьому той самий, уже кілька разів згаданий у статті парадокс предестинації – причинно-наслідковий зв’язок та його алогічність/логічність – доповнює тягучу і напружену атмосферу картини. Термінатор відправляється в минуле для того, щоб знищити надію всіх людей у війні проти машин у майбутньому ще до його народження. Вбити Сару Коннор, мати Джона – єдине завдання безжальної машини, яка ніколи не зупиняється, ніколи не втомлюється, ніколи не здається і ніколи не відступає. Ідеальний шедевр від Джеймса Кемерона.

4. Назад у майбутнє (Back To The Future) 1985

Ці три фільми зобов’язані бути присутніми в такому списку, питання лише в тому, як саме їх розташувати. Будь-яка відповідь буде вірною, але ми вирішили, що з урахуванням того, що в кожному наступному фільмі з’являлося все більше сюжетних і часових ліній, які необхідно було зв’язати (що блискуче вдалося творцям), значення цих фільмів ми також відзначимо як більш істотне з кожною новою частиною.

Перший фільм можна назвати найкращим у трилогії, адже саме з нього все почалося. Але ми вирішили використати зворотний алгоритм.

3. Назад у майбутнє 2 (Back To The Future, Part II) 1989

Тому що у другому фільмі додали новий (і більш складний) шар поверх того, що вже існував, і пов’язали його з першою стрічкою. Безліч посилань до першої картини (переслідування за Марті на скейті, годинник, що зупинився, на вежі ратуші, кафе з ігровими автоматами та інше) виконані з добротою до свого власного дітища і повагою до глядача. Світ майбутнього так схожий на світ минулого і сьогодення 80-х, але при цьому так впевнено технологічно зробив крок вперед (при цьому реальність, яка вже досягла того ж року, так і не змогла втілити в життя багато винаходів фільму). У цьому фільмі все було настільки чудово (і логічно, окрема подяка Роберту Земекісу за такий чіткий та вивірений опис просторово-часового континууму), що душа могла бажати лише одного – заключної третьої частини циклу.

2. Назад у майбутнє 3 (Back To The Future, Part III) 1990

І глядач отримав її. Події перенесли на Дикий Захід (ще одне коло відсилань, що цього разу враховує вже два кола історії), завдання героям помітно ускладнили, крім того, додали любовну лінію для доктора Брауна. В процесі перегляду ми побували в далекому минулому, сьогоденні та майбутньому, а творці бездоганно замкнули весь цикл, зробивши кілька хибних фіналів і обігравши спадщину культурну і музичну (ZZ Top як музикантів на ярмарку в 19 столітті), а також кінематографічну (як і в другій частині, не обійшлося без згадок Клінта Іствуда, тільки тут його було набагато більше, і значення виконуваних дій було набагато критичнішим для загальної розповіді). Складно згадати таку вдалу трилогію в історії кіно, сценарій якої не було задумано заздалегідь. Фантазія та винахідливість Роберта Земекіса та Боба Гейла дозволили придумати продовження улюбленої історії таким, щоб за нього не було соромно.

1. Термінатор 2: Судний день (Terminator 2: Judgment Day) 1991

Так само як і три частини “Назад у майбутнє” могли бути розташовані в цьому списку в будь-якому порядку, перша позиція могла б виглядати по-різному. Тут міг би перебувати один із фільмів уже згаданої трилогії, тут міг би бути перший “Термінатор”, тут могли б бути “На межі майбутнього”, “12 мавп” або “День бабака”. З урахуванням різноманітності жанрів цих картин та їх значення в історії, будь-який вибір був би вірним.

Другий “Термінатор” опинився на вершині нашого списку тому, що після першої частини здавалося, що ніякого продовження не може бути в принципі. Однак коли Кемерон повернувся з ідеєю того, як все може початися наново, нова історія не тільки виявилася гідною попередниці, а й перевершила оригінал. Революція смислова та технологічна, що рушить уперед весь жанр наукової фантастики та фантастичного бойовика, відбулася. Нова подорож у часі вийшла ще більш напруженою, невідворотною, драматичною і навіть сумною в емоційному фіналі.

Якщо вам сподобалась стаття, підтримайте нас донатом

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

  • facebook — facebook.com/goodkino
  • YouTube — youtube.com/c/kinowar
  • Instagram — instagram.com/kinowar.com.ua
  • twitter — twitter.com/kinowar_com
  • Telegram — t.me/kinowarcom

Про автора

admin administrator