Як Ньютон сформулював свій перший закон

Авторadmin

Як Ньютон сформулював свій перший закон

Ньютон у своїй книзі «Математичні начала натуральної філософії» сформулював перший закон механіки таким чином: Всяке тіло продовжує зберігати стан спокою або рівномірний і прямолінійний рух, допоки цей стан не змінять сили, застосовані до нього.

Закон всесвітнього тяжіння сформулював Ісаак Ньютон у 1687 році у трактаті «Математичні начала натуральної філософії» (лат.

У цьому і полягає суть третього закону Ньютона. Визначення його такий: сили, з якими два тіла діють один на одного, рівні за величиною і протилежні за напрямком. Третій закон Ньютона можна записати у вигляді формули:F1 = – F2, де F1 і F2 сили дії один на одного відповідно першого і другого тіла.

Явище інерції відкрив італійський учений Галілео Галілей. На основі своїх дослідів і міркувань він стверджував: якщо на тіло не діють інші тіла, то воно або перебуває у спокої, або рухається прямолінійно і рівномірно.

Другий закон Ньютона: Прискорення, якого набуває тіло внаслідок дії сили, прямо пропорційне цій силі та обернено пропорційне масі тіла.





Формулу цього закону можна записати наступним чином: F = 0 → V = const, a = 0 Де F- сумарні сили, що діють на тіло, в інерціальній системі Ньютона (існуючій тільки теоретично) вони рівні 0. V – швидкість руху тіла, a – його прискорення. Швидкість руху тіла (V), є константою, тобто …

Про автора

admin administrator