Скільки варити заморожені маленькі креветки

Авторadmin

Скільки варити заморожені маленькі креветки

Зміст:

Як варити заморожені креветки

Відомості про те, як приготувати креветки актуальні в будь-який час року. Адже відомо, що креветка – продукт, що вимагає особливої ​​уваги під час приготування. І якщо цей делікатес переварити, то його смак буде більш бляклим, а м’ясо стане жорстким і втратить свою соковитість.

Зміст:

Варені креветки по праву вважаються одним з найсмачніших дарів моря. Ніжне м’ясо і приємний смак залишає незабутні враження, і бажання спробувати ще. Що не дивно. Адже креветки досить корисні для людського організму. Вони насичені легкозасвоюваним протеїном, селеном, кальцієм, вітамінами групи В і, при цьому, залишаються малокалорійні. Але надмірно налягати на делікатес не радимо – він є сильним алергеном і в ньому багато холестерину. Також відомо, що м’ясо креветок може накопичувати важкі метали, їх солі та ртуть.

Як це часто буває в кулінарії, смак страви з креветок і час його приготування в-першу чергу залежить від якості обраного продукту. На території України в продажу доступні креветки свіжі (у курортних містах на морському узбережжі) і заморожені. Оскільки креветки швидко псуються, то останній варіант більш доступний для населення тому дозволяє збільшити їх термін зберігання. Нижче ми трохи докладніше розглянемо кілька фактів про заморожені креветки, які не тільки допоможуть вибрати вам підходящий варіант. Але і зрозуміти, скільки часу потрібно на те, щоб їх зварити:

Тип заморозки

Заморожені креветки зустрічаються в глазурі і бувають сухої заморозки. Перші дешевші, адже виробник економить на вазі. А він зменшитися разом з талим льодом. Та й визначити якість такого продукту під крижаним шаром складно. Креветки сухої заморозки коштують дорожче, але вага буде більш достовірною. Тип заморозки на час приготування не впливає.

Попередня термічна обробка перед заморожуванням

Заморожені креветки також діляться на свіжоморожені і варено-морожені. І від того, які ви виберете, буде залежати час приготування. Свіжоморожені вимагають трохи більше. Але і варено-морожені креветки (незважаючи на свою назву) також вимагають термообробки перед вживанням в їжу. А все тому, що їх перед заморозкою не варили, а обшпарювали. Завдяки чому вони краще зберігають свій смак, соковитість і проходять дезінфекцію. Відрізнити ці два види креветок можна за кольором. Варено-морожені будуть мати рожевий відтінок, а свіжоморожені – сірувато-білий колір.

Свіжоморожені креветки не рекомендується варити більше 3 хвилин. А на приготування варено-морожених в середньому витрачають секунд 40. Але перед цим рекомендуємо вам все ж прочитати інформацію про час варіння, зазначену виробником на упаковці.

Розмір

Ще однією характеристикою креветок є їх розмір. Це впливає, як на вартість продукту, так і на час приготування. Чим креветки крупніше, тим вони дорожче і більше часу вимагають для варіння. Як ми вже вище зазначали, виробник на упаковці вказує інформацію про час приготування з урахуванням розміру креветок, а також наявності або відсутності попередньої термообробки перед заморожуванням.

Очищення

Крім цього, в магазинах зустрічаються цілі (необроблені) креветки і шийки (оброблені в панцирі і оброблені без панцира). На час варіння дана характеристика не впливає. Лише на вартість продукту і кількість солі, яку розчиняють у воді при варінні. Креветка в панцирі вимагає в 2 рази більше солі при приготуванні, ніж повністю очищена шийка. Хочемо зазначити, що найбільш смачна страва виходить, якщо варити креветки цілком, а не очищені.

Але це ще не все. Нижче ми поділимося декількома нюансами, які допоможуть вибрати якісні креветки і не зіпсувати їх в процесі приготування:

  • Перед покупкою зверніть увагу на хвостики креветок. Якщо у креветки хвостик не зігнутий – значить вона довго лежала перед заморожуванням
  • Якщо ви помітили на панцирі сухі білі смуги або плями, то не беріть їх, продукт був переморожен.
  • Щоб зберегти смак креветочного м’яса, залиште делікатес розморожуватися під струменем холодної води. Тепла вода і розморожування при кімнатній температурі змінить смакові якості продукту в гіршу сторону.
  • Не кидайте в окріп заморожені креветки – вони будуть проварені нерівномірно.
  • Попередньо розморожені креветки, як і свіжі, для приготування необхідно відразу кидати в окріп, а не заливати їх холодною водою і чекати, поки закипить.

А тепер ми пропонуємо вам ознайомитися з незвичайним рецептом, як варити заморожені креветки в пиві.

Складові:

  • Креветки – кілограм.
  • Лавр – 6 листочків.
  • Лимон – шт.
  • Цибуля ріпчаста – парочка цибулин.
  • Перець червоний мелений – 3 грами.
  • Перець чорний мелений – 3 грами.
  • Петрушка – половину пучка.
  • Пиво – 700 мл.
  • Сіль – ч. ложка.
  • Часник – 4 часточки.

Приготування:

  • Разморозьте креветки і промийте від забруднення.
  • Цибулини і зубчики часнику почистити і нашаткувати на дрібні шматочки.
  • Петрушку помити і дрібно нарізати.
  • Візьміть каструлю і налийте в неї пиво.
  • Увімкніть плиту і почніть нагрівати каструлю з вмістом.
  • Через хвилину додати туди листочки лавра, перці, часник, цибулю і петрушку.
  • Чекайте, коли вміст каструлі почне кипіти. Засинаєте туди креветки і перемішайте.
  • Через 3 хвилини вимкнути вогонь, закрити кришкою і дати настоятися протягом чверті години. Періодично перемішуйте.

З плином часу, рідину необхідно злити, а шматки петрушки прибрати. Подавати креветки бажано з соусом, наприклад сметанним.

Як варити свіжі креветки

Вище ми розглянули особливості того, як варити креветки, які були заморожені. А ось зі свіжими все трохи інакше. І до вибору продукту необхідно підійти більш ретельно:

  • У не вареної креветки забарвлення тіла сіруватий або зеленуватий.
  • Найкращий варіант – коли ви купуєте ще живу креветку. Адже, чим менше часу пройшло з моменту вилову, тим вона смачніше. Але іноді продавці продають “товар”, який вже покинув цей тлінний світ. В цьому випадку ви повинні самостійно вирішити, чи готові ви до ризику.
  • Хороша креветка, яка годиться в їжу, на дотик влажновата і має злегка солонуватий запах.
  • Запах, що нагадує рибний, свідчить про те, що продукт зіпсований.
  • Не купуйте креветку з чорною головою або чорними кільцями або плямами на лапках. Це означає, що вона стара або зіпсована.
  • Якщо недобросовісний продавець намагався позбутися від чорних слідів за допомогою хімічних засобів, то на тілі креветки з’являться жовті плями або бугри.

Якщо з замороженими креветками час приготування залежить від розміру, і чи були вони перед заморожуванням віддані термообробці. То у випадку зі свіжими на процес впливає лише розмір тіла креветки. На невеликі свіжі креветки витрачаємо в середньому близько 1,5 хвилини. Якщо ви придбали тигрові креветки, то варити їх доведеться приблизно 2,5 – 3 хвилини.

Сучасні кухонні прилади дозволяють нам відмовитися від традиційного способу варіння креветки. Наприклад, можна приготувати креветки в мікрохвильовій печі. Для цього вам знадобиться наступне.

Складові:

  • Вода – 2 ст. ложки.
  • Креветки свіжі – кілограм.
  • Лимон – шт.
  • Сіль – 15 грамів (пів ст. ложки).
  • Соус соєвий – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Під проточною водою ретельно промийте креветки від забруднення. Після – необхідно обсушити.
  • Візьміть відповідний посуд для мікрохвильових печей і перекладіть в неї креветки.
  • Змішайте разом воду, сіль і соус.
  • Полити отриманою сумішшю креветки зверху.
  • Відправити в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Потужність повинна бути максимальною.
  • Дістати ємність, і перемішати креветки. Знову повернути в мікрохвильовку на 3 хвилини.

Коли робота мікрохвильової печі буде закінчена – дістаньте посуд з печі і злийте рідину. Після необхідно скропити соком лимона. Блюдо готове!

Ось ще один незвичайний рецепт, як відварити креветки – в пароварці з овочами.

Складові:

  • Креветки – кілограм.
  • Лимон – шт.
  • Морквина – шт.
  • Ріпчаста цибуля – цибулина.
  • Селера – шт.
  • Сіль.
  • Приправа для морепродуктів.

Приготування:

  • Під струменем проточної води ретельно промити креветки від забруднення.
  • Посипати приправою і тимчасово відкласти в сторону.
  • Моркву і селеру помити.
  • Цибулину і моркву почистити.
  • Нарізати всі овочі великими шматками.
  • Лимон нарізати тонкими шматочками
  • Налити в ємність воду до позначки.
  • Викласти креветки на дно кошика. Поверх – овочі і лимон.
  • Увімкніть пароварку і готуйте не більше 20 хвилин.

Якщо у вас є мультиварка, то з її допомогою також можливо приготувати креветки.

Складові:

  • Вода – літр.
  • Креветки – 600 грамів.
  • Перець запашний.
  • Сіль.

Приготування:

  • Під струменем проточної води ретельно промити креветки від забруднення.
  • Беремо спеціальну насадку для готування продуктів на пару і викласти туди креветки.
  • У чашу мультиварки налити воду. Додаємо в неї сіль і перець.
  • Вибираємо програму з приготування продуктів на пару ( “Пароварка”) і виставляємо 10 хвилин.

При бажанні, перець допустимо замінити на інші улюблені спеції.

Як варити азовську креветку

Відпочиваючи на узбережжі Азовського моря важко встояти перед місцевим делікатесом – азовською креветкою. І якщо турист вирішив це блюдо покуштувати, то йому воно буде доступно в декількох варіантах. Він може купити готові креветки, які там продаються практично на кожному кроці. Але в цьому випадку ніхто не ручається, що продукт був першої свіжості. Або ж, можна придбати свіжі і самостійно їх приготувати.

Пропонуємо вам спробувати рецепт, як зварити азовську креветку.

Складові:

  • Креветки свіжі, неочищені.
  • Вода.
  • Свіжий кріп – пучок.
  • Лавр сушений – 5-6 листочків.
  • Сіль.

Приготування:

  • Налити воду в каструлю і посолити – на 100 грамів продукту – ст. ложка без гірки солі. Обсяг води повинен перевищувати кількість креветки в 2 рази.
  • Додати лавр, і почекати поки рідина закипить.
  • Тим часом, під струменем проточної води ретельно промиваємо креветки від піску та іншого сміття.
  • Коли вода нагрілася, кладемо в каструлю креветки.
  • Чекаємо, коли вміст каструлі закипить.
  • Кріп помити і викласти половину на дно миски, в яку будуть висипані креветки
  • Коли вода з креветками закипіла, то даємо поваритися півтори хвилини, і вимикаємо. Воду злити, або дістати креветки за допомогою шумівки.
  • Накрити делікатес частиною кропу,який залишився і почекати, поки блюдо охолоне.

Крім варіння, креветки також можна і смажити. Для цього необхідно наступне.

Складові:

  • Креветки.
  • Лимон.
  • Олія оливкова.
  • Трави.
  • Часник – кілька часточок.

Приготування:

  • Під струменем проточної води ретельно промиваємо креветки від піску та іншого сміття. Після – дайте стекти рідині і добре просушить їх.
  • Візьміть сковороду, підігрійте її і налийте трохи оливкової олії.
  • Часточки почистіть, покладіть в розігріту сковороду з олією і трохи обсмажте. Приберіть часник.
  • Викладіть сухі креветки в сковороду з часниковою олією і обсмажуйте їх близько 5-7 хвилин. Якщо в процесі виділяється рідина – зливайте її.

В кінці зніміть сковороду з вогню. Збризніть креветки соком лимона і при бажанні додайте улюблені трави (наприклад, прованські). Викладіть в тарілку – страва готова. Бажаємо вам приємного апетиту!

Як варити креветки, 5 головних порад

Ми підготували для вас корисну інформацію: як варити варено-заморожені креветки, неочищені і очищені креветки, а також скільки хвилин варити креветки заморожені, щоб вони вийшли смачними і соковитими.

Креветки – неймовірно смачний та корисний морепродукт, їх можна подавати як основну страву, так і додавати до салатів та супів. Креветки містять справжній комплекс вітамінів і мінералів, в тому числі вітаміни А, В, С, D і Е, а також фосфор, калій, магній і кальцій.

А завдяки гарним смаковим якостям креветки стали одним із улюблених продуктів на нашому столі.

Не менш смачно виходять смажені креветки, пропонуємо оцінити варіанти рецептів.

Як варити креветки заморожені

Сьогодні ми будемо варити улюблений морський делікатес – креветки. Зазвичай у магазинах креветки продаються вже у вареному та замороженому вигляді, що ж варто робити далі, щоб продукт був придатний до вживання. Давайте дізнаємося, скільки варити заморожені креветки правильно.

Як варити креветки: 5 головних порад і рекомендацій

  1. Якщо креветки мають яскравий колір – вони вже варені, бліді креветки – сирі, їх необхідно відварити.
  2. Якщо вказано, що креветки варено-морожені, їх повторно варити не потрібно, достатньо розігріти будь-яким зручним способом. Частіше їх вкидають у киплячу воду на 1-2 хвилини, щоб розігріти і спеціями надати аромат.
  3. Якщо креветки варені, їх можна розігріти не тільки в окропі (кинути на 1-2 хвилини), а й у мікрохвильовій печі.
  4. Щоб креветки вийшли смачними, не переварюйте, для дрібних креветок достатньо 1-2 хвилини, для великих – 3-5 хвилин.
  5. Як смачніше: очищені чи неочищені? Відварюють креветки в панцирі, так смак виходить більш насиченим, а самі креветки – соковитішими. Якщо ваші креветки вже продавалися очищеними, їх просто розморожують і додають, наприклад, в салат або іншу страву.

Як варити варено-морожені креветки

У магазині ми зустрічаємо фасовані креветки в різних варіантах, це можуть бути очищені та неочищені креветки, дрібні та великі, варені чи сирі, заморожені чи охолоджені. У 80% випадків креветки вже були приготовані на заводі, і нам потрібно їх просто правильно та швидко зробити їстівними.

Також вам може сподобатись стаття – як варити мідії. Давайте розглянемо варіанти, як варити креветки докладніше.

  • Креветки;
  • Вода;
  • Сіль;
  • Лимон;
  • Лавровий лист;
  • Перець духмяний.

Як варити варено-морожені креветки, рецепт з фото

Перед нами стандартні заморожені креветки із супермаркету. Креветки можуть бути в сухій заморозці (без льоду), а також із скоринкою льоду.

Готуємо необхідні для варки спеції, класичний варіант: сіль, перець та лавровий лист, а вже готові креветки можна збризкати лимонним соком. Якщо на креветках пристойний шар льоду, їх можна промити попередньо під струменем теплої води. Таким чином, ми змиємо зайвий лід, дамо креветкам добре відтанути, вимиємо сміття, якщо таке було.

Набираємо в каструлю воду, розраховуємо, щоб води було вдвічі більше, ніж об’єм креветок. Ставимо нашу каструлю на вогонь, чекаємо на закипання.

У киплячу воду додаємо сіль, перець, лавровий лист, чекаємо кілька хвилин, щоб вода стала “ароматною”.

Коли вода закипить, можна перекласти у каструлю креветки. Враховуємо, що час варіння залежить від розміру креветок.

Зазвичай варено-заморожені креветки достатньо проварити 1-2 хвилини, оскільки вони вже готові.

Креветки відкидаємо на друшляк, щоб зайва вода стекла.

Перекладаємо в посуд, в якому хочемо подавати до столу, бризкаємо соком лимона, можна додати трохи оливкової або рослинної олії.

Як бачимо, варити неочищені креветки дуже просто, навіть простіше, ніж пельмені. Час приготування складає від 1 до 3 хвилин. Креветки не варто переварювати, щоб вони не стали гумовими. Так як креветки вже відварені, нам потрібно просто їх у такий спосіб зробити їстівними. Деякі господині просто чекають на розморожування креветок, очищають і їдять. Більш цікавою та оригінальною стравою стануть смажені креветки. Смачного.

Як варити неочищені креветки

Зазвичай у магазині ми бачимо два варіанти заморожених креветок: очищені та неочищені, давайте розберемося, як їх варити.

  1. Зверніть увагу на упаковку або цінник, якщо ви берете креветки на вагу. Якщо там зазначено, що вони варені, тоді процес буде дуже швидким.
  2. Відкидаємо креветки на друшляк, щоб промити водою і прибрати шар льоду, якщо він був.
  3. У каструлі кип’ятимо воду, якщо ви любите зі спеціями, киньте у воду лавровий лист, перець горошком, половину лимона. Обов’язково посоліть воду.
  4. Коли вода закипить, кидаємо креветки. Зверніть увагу, креветки потрібно варити буквально 1-2 хвилини.
  5. Креветки на тарілці можна додатково збризкати лимонним соком, щоб підкреслити їх смак.

Як варити креветки очищені (в панцирі)

Очищені креветки продаються для господинь, які люблять готувати салати з креветками або додавати їх до інших страв. Це дуже зручно і швидко – дістав та розморозив.

  1. Очищені заморожені креветки варити не потрібно, якщо на упаковці вказана готовність продукту.
  2. Ми просто їх розморожуємо. Кладемо в салати або в будь-які інші страви.
  3. Якщо вам хочеться зробити це швидше, креветки можна обдати окропом або проварити буквально 1 хвилину.

Як варити варені креветки

У магазинах ми бачимо різні креветки: очищені та неочищені, найчастіше обидва варіанти – вже варені.

  1. Очищені заморожені креветки можна не варити, досить просто розморозити та класти у страви. Якщо хочете все ж таки провести термообробку, киньте в окріп буквально на 1 хвилину. Воду попередньо бажано посолити, також можна додати лаврушку та половинки лимона.
  2. Неочищені заморожені креветки також довго не варяться. Ми їх можемо попередньо промити на друшляку від зайвого льоду, закип’ятити воду у відповідній ємності, додати у воду сіль, спеції та лимончик, коли вода закипить, кинути туди необхідну кількість креветок і проварити буквально 1-3 хвилини.

Як варити королівські креветки

Королівські креветки відрізняються від звичайних розміром, найчастіше такі креветки вдвічі більші, вони просто чистяться, мають маленькі шлунки практично без запаху. На фоторецепті зверху були відварені саме королівські креветки, розглянемо ще один рецепт їх приготування.

  • Креветки – 500 грам;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Вода;
  • Кріп – пучок;
  • Сіль – 1,5 столові ложки.

Як варити варено-заморожені королівські креветки

  1. У каструлю набираємо воду. Розраховуємо, щоб води було вдвічі більше, ніж креветок. Якщо креветки мають шар льоду, можна попередньо промити їх під проточною водою, щоб він розтанув.
  2. Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо, поки закипить, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль та рубану зелень.
  3. Коли вода закипіла, кидаємо королівські креветки.
  4. Коли вода знову закипіла, залишаємо креветки вариться до 3 хвилин.
  5. Відварені королівські креветки можна відкинути на друшляк або виловити шумівкою.
  6. Креветки готові. Це чудова закуска до пива, інгредієнт для салату або просто основна страва.

Як варити аргентинські креветки

Аргентинські креветки інакше ще називають лангустинами. Вони можуть бути розміром з долоню або менше. Найчастіше такі морепродукти можна знайти у супермаркеті у замороженому вигляді. Зверніть увагу, аргентинські креветки повинні мати “суху” заморозку (без льоду).

Зазвичай аргентинські креветки смажать, вони виходять неймовірно смачними та ароматними. Але також їх можна відварити, щоб додати в салат або подати в теплому вигляді з лимоном. Смак у такої креветки злегка солодкуватий, але в цілому не сильно відрізняється від маленьких креветок.

  • Аргентинські креветки – 8 штук;
  • Лимон – 1/2 штуки;
  • Сіль;
  • Гвоздика (бутони) – 2 штуки;
  • Духмяний перець – 2-3 штуки.

Як варити аргентинські креветки покроково

  1. Відбираємо необхідну кількість морепродуктів. Чекаємо, коли креветки розморозяться при кімнатній температурі. Зазначимо, що аргентинські креветки (лангустини) у сирому вигляді також мають яскравий помаранчевий колір.
  2. Для початку лангустини рекомендується підготувати. Розрізаємо кухонними ножицями панцир на спинці, щоб потім дістати стравохід.
  3. Стравохід підтягуємо зубочисткою та витягуємо. Навіщо це робиться? Під час готування стравохід може луснути, і м’ясо матиме неприємний смак та запах.
  4. Варити можна як у почищеному вигляді, так і у панцирі, щоб зберегти соковитість. Якщо на ціннику в супермаркеті зазначено, що креветка сира, час варіння буде більше, ніж ми зазвичай виділяємо на відварені та заморожені креветки.
  5. Промиваємо креветки під проточною водою, щоб забрати залишки нутрощів з м’яса.
  6. Готуємо необхідні спеції. Також багато хто додає лавровий лист, можете це робити за бажанням.
  7. Ставимо достатньо води на вогонь. У киплячу воду додаємо сіль та спеції. Опускаємо аргентинські креветки.
  8. Варимо 5-7 хвилин після закипання, час варіння залежить від розміру морепродуктів.
  9. Під час варіння лангустини зменшуються в розмірах, оскільки вони спочатку були сирими.
  10. Після закінчення часу дістаємо на тарілочку.
  11. Готові аргентинські креветки можна подавати в панцирі або почистити.
  12. Перед подачею можна полити соком лимона. Також дуже смачно макати креветки у соєвий соус.

Як варити тигрові креветки

Тигрові креветки продаються в замороженому вигляді, вони можуть бути неочищені з головою, в панцирі, але без голови, можуть бути повністю очищені. Тигрові креветки продаються сирими, тобто їх варити потрібно трохи довше, ніж ми звикли відварювати креветки.

  • Креветки – 500 грам;
  • Лимон – 1/2 штуки;
  • Сіль – за смаком, можна 1/2 столової ложки;
  • Лавровий лист – 2-3 листочки;
  • Духмяний перець – 2-3 штуки.

Як варити тигрові креветки заморожені

  1. Готуємо необхідну кількість спецій. Креветки перед варінням чистити не обов’язково.
  2. Воду ставимо на вогонь і чекаємо на закипання. Додаємо спеції, лимон кидати у воду не потрібно.
  3. Також додаємо креветки, під дією температури вони рожевіють.
  4. Креветки варимо після закипання приблизно 5 хвилин, якщо вони були сирими (сірого кольору).
  5. Готові тигрові креветки відкидаємо на друшляк, чекаємо, щоб стекла рідина.
  6. Перед подачею креветки можна очистити або подавати прямо в панцирі. Перед подачею можна полити соком лимона.
  7. Дуже смачно макати очищену креветку в соєвий соус. Також у соєвий соус можна додати кілька зубчиків подрібненого часнику.

Як варити маленькі креветки

Маленькі креветки можуть мати різні назви залежно від місця їхнього вилову (чорноморські, азовські тощо). Такі креветки ви ні з чим не сплутаєте, вони мають дуже маленький розмір, продаються у вареному вигляді та готуються дуже швидко.

  • Дрібні креветки;
  • Вода;
  • Сіль;
  • Лимон;
  • Лавровий лист;
  • Духмяний перець.

Як варити маленькі заморожені креветки

  1. Беремо необхідну кількість креветок.
  2. Готуємо спеції. Такі креветки можна просто розморозити і їсти, але смачніші вони у теплому вигляді та приготовані зі спеціями.
  3. Ставимо каструлю з водою, чекаємо на закипання води, додаємо сіль і спеції, проварюємо пару хвилин, щоб вода стала ароматною.
  4. Кидаємо креветки, чекаємо на закипання і варимо буквально 1 хвилину.
  5. Відкидаємо на друшляк, щоб рідина вся стекла.
  6. Готові креветки можна полити лимонним соком. Смачного!

Як варити креветки свіжі

Щоб відварити свіжі креветки, дотримуйтеся точно таких же рекомендацій, які вказані у фоторцептах вище, головна різниця – варимо креветки до готовності.

  1. Креветки розморозити за кімнатної температури, промити під проточною водою.
  2. На плиту поставити каструлю з водою, води має бути приблизно вдвічі більше, ніж креветок.
  3. Додати улюблені спеції: сіль, перець, лавровий лист, гвоздику, шматочки лимона. Дочекатися закипання води.
  4. Кинути креветки у воду і варити 5-10 хвилин, залежно від розміру креветки. Під час варіння панцир креветок із сірого стане яскравим помаранчевим.

Скільки варити креветки

Коли господарка вперше купує креветки, вона навіть не здогадується, що процес і час приготування настільки прості. Буквально за кілька хвилин у вас вийде неймовірно смачна та корисна страва. Для любителів морепродуктів можна зварити морський коктейль.

Скільки варити варено-морожені креветки

Залежно від розміру креветки – вони варяться 1-3 хвилини після закипання води. Якщо ви готуєте неочищені креветки, зверніть увагу на колір панцира, як тільки він посвітлішає, креветки можна діставати з води. Очищені креветки деякі господині зовсім не варять, просто розморожують. Але якщо ви хочете термічно обробити, киньте в окріп буквально на хвилинку.

Скільки варити королівські креветки

Королівські креветки вдвічі більші за звичайні, тому їх відварюємо після закипання води протягом 3 хвилин.

Скільки варити неочищені креветки

Зазвичай у наших супермаркетах усі неочищені креветки продаються вже вареними, нам достатньо їх розморозити. Але якщо ви все ж таки вирішили відварити креветки в панцирі, кидайте в киплячу воду на кілька хвилин.

Скільки варити креветки після закипання

Зазвичай будь-який варіант креветок: очищених і в панцирі вариться після закипання від однієї до трьох хвилин, все залежить від розміру креветки і шару льоду. Не перетримуйте креветки в окропі дуже довго, щоб вони не стали гумовими на смак.

Скільки варити очищені креветки

Так як очищені креветки вже зварені, їх достатньо протягом хвилини обдати окропом або просто дочекатися повної розморозки і вживати в їжу.

Скільки варити аргентинські креветки

Такі креветки часто продаються у замороженому, але сирому вигляді. Для варіння нам потрібно почекати, поки креветки розморозяться за кімнатної температури, потім опускати в киплячу воду і варити 5-10 хвилин після закипання води. Час варіння залежить від розміру лангустинів. Вони бувають розміром із долоню або менше.

Скільки варити тигрові креветки

Тигрові креветки заморожені сирі варять 5 хвилин після закипання води. Найчастіше у супермаркетах продаються неочищені заморожені тигрові креветки у сирому вигляді, вони мають сірий колір.

Скільки варити маленькі креветки

Дрібні креветки (чорноморські, азовські і т.д.) відварюються буквально 1 хвилину після закипання води, оскільки такі креветки продаються у замороженому вареному вигляді. Також їх можна просто розморозити та вживати в їжу.

Харчова цінність варених креветок

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів) на 100 грамів їстівної частини.

Про автора

admin administrator