Як зробити бджолу

Авторadmin

Як зробити бджолу

Бджола з пластикової пляшки своїми руками – фото, відео як зробити

У сучасному світі екологічне мистецтво (Еко-арт) стає все більш популярним. Мільйони людей починають замислюватися над тим, якою стане Земля в не настільки віддаленому майбутньому, якщо халатно ставитися до збереження її ресурсів і захаращувати її, особливо такими відходами життєдіяльності, які не схильні биоразложению. Шанувальники еко-арту вносять свій внесок у збереження навколишнього середовища, не відправляючи відходи на звалище, а використовуючи їх у творчості: у створенні виробів, предметів інтер’єру, картин, перетворюючи, таким чином, непотрібне сміття в унікальні і корисні речі. Екологічне мистецтво має для природи не менше значення, ніж заводи по вторинній переробці відходів. Кожен з нас може внести вклад в загальне добру справу. Сьогодні ми це зробимо шляхом перетворення старих пластикових пляшок в медоносних бджіл своїми руками. Оригінальні бджілки стануть чудовою прикрасою для саду або для дачі. Для більшої наочності майстер-клас оснащений докладними фото. А для початку подивіться відео, щоб представити весь процес виготовлення виробу.

Відео: як зробити бджолу з пластикових пляшок своїми руками

  • Використані пластикові пляшки (5-10 штук);
  • Олійні фарби й пензлі (приблизно 12 кольорів);
  • Маркери (чорний, червоний, зелений кольори);
  • Ножиці;
  • Клей;
  • Пляшка води;
  • Широка чашка, наповнена скипидаром або гасом.

Перед початком робіт бажано ретельно очистити пляшки від етикеток і плям для того, щоб готові вироби виглядали більш яскравими.

Як зробити бджолу своїми руками – покрокова інструкція

1. Візьміть дві пластикові пляшки і виріжте ножицями по два крила з протилежного боку кожної з них. Зауважте, крила повинні залишатися прикріпленими до пляшок.

2. Розфарбуйте за допомогою масляних фарб одну з пляшок у світло-жовтий колір, а другий – в насичений жовтий. Не забудьте розфарбувати крила в ті ж кольори.

3. Дайте фарбі висохнути. В цей час ви можете вирізати крила у решти пляшок і розфарбовувати їх в будь-які кольори, які вам хочеться. Залиште одну пляшку недоторканою і наріжте з неї тонких смужок, які будуть використовуватися в подальшому в якості вусиків (по парі на кожну бджолу). Розфарбуйте вусики у відповідні пофарбованим пляшках кольору і залиште для висихання.

4. Намалюйте широкі зигзагоподібні смуги на пляшці насиченого жовтого кольору, використовуючи чорний маркер. За допомогою клею закріпіть вусики в передній частині пляшки. Прикріпіть на клей туди ж два невеликих блакитних кульки в якості очей. Перша бджола готова.

5. Намалюйте хвилясті поперечні лінії за допомогою чорного і червоного маркерів на пляшці світло-жовтого кольору. Використовуйте зелений маркер для того, щоб прикрасити верхню частину пляшки і крила малюнком трави і листя. Друга бджола готова.

6. Посадіть обох медоносних бджіл на квітучі зелені рослини.

Подивіться на фото. Ви бачите, яку багату фантазію проявили учасники майстер-класу? Серед бджіл навіть затесався один порося! Ви також можете проявити креативність і створити велику різноманітність моделей, несхожих один на одного.

Завдяки тому, що медоносна бджілка – дуже легка у виконанні саморобка, ви можете залучити до творчості дітей, Подивіться на цього хлопчика, він так захоплений своїм заняттям, що навіть не помітив, як йому на голову приземлилася смугаста бджола! Також подивіться на задоволених учасників майстер-класу – вони добре провели час і одночасно зробили невеликий внесок у захист екології.

Зі старих пластикових пляшок можна своїми руками зробити не тільки бджолу, а й інших комах, тварин і птахів – наприклад, красиву метелика, жабу і навіть порося, а ще – безліч птахів, від лелеки до павича.

Як зробити бджолу з пластикових пляшок для квітника

Саморобними бджолами можна прикрасити будь-який сад. Для того щоб зміцнити готові вироби, слід виконати в них по два отвори, в які можна продіти тесьму. Мотузка дозволить прив ‘язати бджіл до дерев або паркану.

Облагородити дачну ділянку можна не тільки покупними декоративними елементами, а й поробками, виготовленими самостійно, ними можуть стати, наприклад, бджоли з пляшок. Необхідні інструменти та матеріали

Для того щоб виготовити бджіл для присадибної ділянки, слід запастися пластиковими пляшками, клеєм, фарбами, ізолентою і дротом. Пофарбувати виріб можна акриловими фарбами, оскільки вони досить легко наносяться, швидко сохнуть, не вигоряють і не змиваються. А ось те, що вони не мають неприємного стійкого запаху, дозволить зайнятися виготовленням бджіл спільно з дітьми. Ізолента повинна бути чорною, а як клей можна використовувати “Момент”. Ґудзики слід застосувати як око для вироблення, цей елемент можна запозичити у старих іграшок, які давно пиляться на горищі.

Технологія виготовлення бджолЯкщо в арсеналі майстра прозорі пляшки, то їх для початку можна покрити жовтою фарбою. Як тільки шар фарби висохне, можна зробити смужки на тілі бджоли, оклеївши пляшку ізолентою, смуги слід розташувати на рівній відстані один від одного. А от якщо смуги на тілі бджоли намалювати чорною фарбою, то їм не буде страшний дощ. Як тільки тіло виявилося готове, можна приступати до декору комахи. Для цього ближче до пробки слід намалювати очі, більш реалістично вони стануть виглядати, якщо використовувати очі від старих іграшок. Носик можна пофарбувати в чорний колір. А якщо пробку проткнути і помістити в отриманий отвір дріт, то вона стане імітувати жало. Усики можна зробити таким же чином, проткнувши пляшку ближче до пробки, в ці отвори теж необхідно вставити відрізки дроту. Залишилося підготувати крила, зробити це можна кількома способами. Перший варіант передбачає використання прозорої пляшки. З неї слід вирізати крила і зміцнити на тілі бджоли через прорізи. Другий варіант передбачає виготовлення крил з дроту. З неї слід звити крила і обернути залишки дроту навколо виробу. Виготовити можна кілька бджіл, які можуть мати крила різної форми і розміру. Бджіл можна зміцнити в квітнику або в саду, продівши в нижню частину тіл комах дріт, з її допомогою комахи стануть утримуватися над поверхнею землі. Інший кінець дроту слід увігнати в ґрунт. Бджіл можна зміцнити на деревах і кущах за допомогою тесьми, обернутої навколо їх тіл.

Про автора

admin administrator