Чим обробити гарбуз на Хеллоуїн для збереження

Авторadmin

Чим обробити гарбуз на Хеллоуїн для збереження

Вирізаємо святковий гарбуз на Хелловін: поради та підказки

Зовсім скоро — в ніч з 31 жовтня на 1 листопада — весь світ відзначатиме “жахливе” свято Хелловін. В українській культурі це свято не настільки масове та популярне, як у західній, проте все частіше українці приєднуються до святкової метушні, роблять декор для дому та влаштовують кумедні вечірки з дітьми. Раніше ми розповідали про дату, історію свята та традиції цього дня, а сьогодні ділимося ідеєю, як зробити святковий гарбуз до Хелловіна.

Як відомо, головним символом Хелловіну є гарбуз і вирізані з нього забавні пики з ліхтариком або свічкою всередині, пише obozrevatel.com. За легендою, такі пики з гарбуза захищають будинок від злих духів та нечистої сили.

Як вирізати пику з гарбуза?

Одна з найважливіших умов при підготовці — це вибрати гарний непошкоджений гарбуз середніх розмірів. Щоб намалювати пику перед тим, як вирізати, вам знадобиться стійкий чорний маркер.

Покрокова інструкція

  1. Спочатку зріжте верхівку гарбуза, але не викидайте її. Щоб зробити це акуратно та рівно, можна перед зрізанням намалювати контур маркером.
  2. Повністю очистіть овоч від м’якоті та насіння. Усередині можна забрати зайву вологу серветкою.
  3. Намалюйте маркером очі та ніс, можна у формі простих трикутників. Потім малюйте зуби та рот, які потім також акуратно потрібно вирізати.
  4. Ваш гарбуз майже готовий. Тепер потрібно зробити невеликий отвір для свічки або лампадки, яку ви ставитимете всередину гарбуза.
  5. Запаліть свічку і накрийте овоч верхівкою. От і все, святковий гарбуз до Хелловіна готовий.

Раніше “Телеграф” розповідав про десять приголомшливих ідей манікюру, які варто спробувати у Хелловін. Виходить дуже просто і трохи страшно.

7 порад щодо збереження гарбуза на Хелловін

З моменту збору гарбуза починається процес розкладання. Але гарбузи, що зберігаються в потрібному місці, витримують до 3-6 місяців. Ось кілька перевірених порад, як зберегти гарбуз на Хелловін, щоб зробити його максимально корисним!

7 порад щодо збереження гарбуза на Хелловін

1.Оскільки після видалення гарбуза починається процес розкладання, тому важливо купувати гарбуз, який є здоровим, не має плям або м’яких частин.

2. Зберігайте гарбуз у сухому, прохолодному місці до і після використання. Тераса, балкон або навіть холодильник можуть бути хорошими. Він швидко починає цвіліти в теплих місцях.

3. Як тільки ви розріжете гарбуз і всередині контактує з повітрям, процес розкладання прискорюється. Тому бажано готувати гарбузовий ліхтар лише перед використанням, а не за тиждень до цього. Американці кажуть, що це потрібно зробити за 5 днів до Хеллоуїна.

4. Вирізаючи гарбуз, видаліть верх гарбуза та насіння. Добре ретельно очистити всередині гарбуза, залишивши лише тонку стінку, щоб вона менше псувалася.

5. Перед тим, як вирізати візерунок, вимийте всередині гарбуза водою з бегемота, це знищить грибки та мікроорганізми, що викликають цвіль. Відтепер гарбуз більше не буде придатним для споживання, але не хвилюйтеся з цього приводу, оскільки гарбуз на Хелловін досить несмачний.

6. Ви можете уповільнити висихання гарбуза, час від часу замочуючи його у воді.

7. Нанесіть на різьблену поверхню вазелін або продуйте його лаком для волосся, щоб м’якоть гарбуза не контактувала з повітрям.

Про автора

admin administrator