Як нормалізувати рН в організмі

Авторadmin

Як нормалізувати рН в організмі

Щоби цього не відбувалось, рекомендують дотримуватись лужної дієти. Вона передбачає зменшення вживання “кислих” продуктів — м'яса, яєць, пшениці та інших зернових, цукру, молочних продуктів, кофеїну, алкоголю та процесованих продуктів на користь “лужних”, тобто тих, що знижують рівень кислотності організму.

Рівень рН можна виміряти за допомогою рН-метру та звичайних індикаторних смужок, які перевіряють кислотність біологічних рідин організму.

Тривале споживання лимонів призводить до утворення в організмі карбонату калію, що нейтралізує надлишок кислотності. У процесі травлення натуральна лимонна кислота окислюється та підтримує лужність крові. Саме тому розведений водою лимонний сік нейтралізує підвищену кислотність шлунка.

Слід відмовитися від кислих овочевих і фруктових соків, квашень, маринадів. Добре вживати приготоване на пару нежирне м`ясо або рибу, свіжі молочні продукти, рідкі слизові супи та каші, тушковані овочі протерті, яєчні білки.

Інгібітори протонної помпи (ІПП) ІПП — омепразол, ланзапрозол, пантопразол, рабепразол, езомепразол та ін. Ці препарати нині вважають основою лікування пацієнтів з кислотозалежними захворюваннями.

Найпростіший спосіб того, як визначити самому кислотність шлунка – використання лакмусового папірця. За годину до прийому їжі її потрібно прикласти до мови. Якщо індикатор став рожевим – свідчить про низький показник.





Рівень рН можна виміряти за допомогою рН-метрута звичайних індикаторних смужок, які перевіряють кислотність біологічних рідин організму. Смужки pH дуже прості та зрозумілі у використанні, але не дають достовірних результатів вимірювання, а тільки приблизні. …

Про автора

admin administrator