Як називається прилад який вимірює відстань

Авторadmin

Як називається прилад який вимірює відстань

Рулетка Рулетка – простий та зручний домашній вимірювальний прилад. Ним переважно знімають довжину від точки А до точки Б по прямій. Іноді використовують для вимірювання криволінійних відстаней, наприклад, довжин кіл.20 лист. 2023 р.

І. За допомогою спеціальних приладів: Далекомір — прилад для вимірювання відстаней до об'єктів. Принцип дії більшості сучасних далекомірів полягає у вимірюванні часу, який витрачає посланий далекоміром сигнал для проходження відстані до об'єкта і назад.

Ві́дстань або ві́ддаль між двома точками простору — числове значення того, наскільки далеко знаходяться точки. В фізиці та побуті це може означати довжину відрізка, що сполучає ці точки. Віддаль здебільшого позначається літерою d, вимірюється в одиницях довжини.

Для вимірювання довжини ми використовуємо лінійку або рулетку, для вимірювання часу — годинник або секундомір у смартфоні, для вимірювання маси — терези.

Сучасним способом визначення відстаней є використання лазерного далекоміра – це пристрій, з якого можна точно визначити відстань до об'єкта з точки випромінювання з допомогою технології лазера.

а) виміряти відстань на карті між об'єктами за допомогою лінійки (довжини звивистих ліній вимірюють за допомогою курвіметра або циркуля-вимірювача); б) визначити масштаб карти; в) визначити відстань між об'єктами, помноживши відстань у сантиметрах на величину масштабу карти.





Вимі́рювальний при́лад (англ. indicating instrument; measuring instrument; нім. Ausmessungsgerät n, Messgerät n) — засіб вимірювань, в якому створюється зоровий сигнал вимірюваної інформації . Основне призначення вимірювальних приладів — наочний показ дослідного параметра за …

Про автора

admin administrator