Скільки часу потрібно смажити зубатку

Авторadmin

Скільки часу потрібно смажити зубатку

Зубатка – що за риба, як правильно її приготувати, прості і смачні рецепти

Купили зубатку і не знаєте, як приготувати? Зробимо на грилі, адже це не так вже й складно, якщо знати деякі нюанси. Зубатка, приготована на грилі – дуже смачна, незвичайна і вишукана страва.

  • Рецепти приготування стейка з зубатки
  • Калорійність
  • Підготовка риби
  • Загальні рекомендації
  • LiveInternetLiveInternet
  • – Рубрики
  • – Пошук за щоденником
  • – Підписка по e-mail
  • – Постійні читачі
  • – Спільноти
  • – Трансляції
  • – Статистика
  • Рецепти
  • На сковороді
  • Смажений стейк
  • Стейк з хрусткою корочкою
  • У духовці
  • З сметанним або вершковим соусом
  • Риба під овочами
  • У мультиварку
  • На мангалі

Рецепти приготування стейка з зубатки

Зубатка належить до роду окуневих і мешкає в північних морях. Філе риби має білий колір і солодкий смак. За харчовою цінністю вона не поступається лососевим і практично не має кісток. Велика цінність має риб’ячий жир зубатки. Доросла особина може досягати 1,5 метра в довжину і важити близько 25 кг. У природі зустрічається 4 види зубатки, і всі вони придатні для приготування в їжу.

Калорійність

Риба належить до дієтичних продуктів. Вона практично не володіє вуглеводами. Це відмінний варіант для всіх тих, хто сидить на дієті і стежить за своїм харчуванням. Під час дієти зубатка допоможе заповнити нестачу у вітамінах, амінокислотах і мікроелементах. Усі корисні речовини дуже швидко засвоюються в організмі людини.

Продукт часто включається в дієтичне харчування при діабеті, гастриті і захворюваннях серця.

У 100 г зубатки міститься близько 20 г білка і всього 95 кілокалорій. На калорійність впливає і спосіб приготування риби. Стейк має вже 209 кілокалорій, а запечене в духовці філе – 230 кілокалорій.

Підготовка риби

Найчастіше в магазинах і на рибних ринках продається заморожений варіант морепродукту. Зубатка володіє досить вражаючими розмірами і в основному продається у вигляді філе або стейків. Це дозволяє економити час і не займатися додатковою роздількою риби. При виборі морепродукту варто звертати увагу на колір і цілісність кожного покриву.

М’якоть зубатки володіє жирною і злегка водянистою консистенцією. Існує кілька секретів, які допоможуть уникнути неприємних моментів у процесі приготування риби. Невірна підготовка зубатки, низька температура нагріву сковороди або духовки здатні зіпсувати навіть найсвіжіший і красивий стейк.

Важливо: перед приготуванням потрібно розморозити зубатку при кімнатній температурі. Якщо використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, то м’ясо моментально втратить свою форму. Синя зубатка має найніжнішу консистенцію, і її найважче приготувати, не пошкодивши форму стейку.

Загальні рекомендації

Зубатку можна приготувати будь-яким способом, але із застосуванням певних хитрощів і секретів. Готувати страви з неї дуже швидко. Вони виходять дуже смачними і дієтичними. Перед приготуванням краще замочувати рибу в солоному розчині. Багато експертів рекомендують відварювати рибу, а потім смажити її. Щоб страва смачно вийшла, необхідно правильно її готувати.

Існує кілька секретів приготування стейків із зубатки.

  • Якщо риба була заморожена, то перед приготуванням її потрібно розморозити не до кінця. Такий прийом дозволить уникнути розпаду пухкого м’яса. Як тільки стане можливим розрізати м’ясо на порційні шматки, можна починати приготування зубатки.
  • Шкіру з даного виду риби краще не зрізати. Вона допоможе тримати форму і не дасть м’ясу розпастися. Зубатку потрібно нарізати товстими шматочками.
  • Перед тим як почати смажити стейки, їх потрібно посолити особливим способом. Для цього кожен стейк необхідно помістити на 20 хвилину в ємність з солоним розчином.
  • Зберегти форму риби допоможе наявність товстого шару кляра. Для цього може використовуватися будь-який вид борошна або сухарів. Головне, щоб шар був досить щільним і фіксував ніжне м’ясо.
  • Перед тим як приступити до приготування м’яса, сковороду необхідно розпечити до максимальної температури.
  • Деякі експерти рекомендують смажити зубатку у великій кількості олії, що дозволяє рибі не втратити свою форму. Залишки масла краще потім витерти паперовим рушником. Інші кухарі вважають за краще використовувати посуд з хорошим антипригарним покриттям.
  • У процесі приготування стейків на сковороді їх не можна накривати кришкою. Перевертати шматок риби потрібно після того, як він добре підрум’янився. Щоб м’ясо зберегло свою пружність, воно має полежати деякий час у сковороді і охолонути в ній.
  • Після того як стейки будуть приготовані, потрібно викласти їх на паперовий рушник або серветки. Це допоможе позбутися зайвої олії і жиру.

Даний вид риби відмінно підійде для тотожного або святкового заходу. Краще подавати її в гарячому вигляді, так продукт набагато смачніше. Для гарніру багато кухарів рекомендують використовувати рис, картоплю або овочі гриль. Овочевий гарнір є відмінним рішенням для всіх, хто сидить на дієті або дотримується правил раціонального харчування.

LiveInternetLiveInternet

– Рубрики

  • Городик (2300)
  • Рецепти на сніданок (662)
  • Кулінарна Знцеклопедія Господарки (399)
  • ВІДЕО рецепти (368)
  • Магія. Змови (283)
  • Напої, морси, трав’яні чаї (171)
  • ОФОРМЛЕННЯ СТРАВ (123)
  • Краса в саду (86)
  • Трави (83)
  • Народний Календар, Месяцеслов (41)
  • 8 БЕРЕЗНЯ (35)
  • Маленька ферма (25)
  • ДЛЯ тіла (20)
  • Домашнє Морозиво (17)
  • ГОТУЄМО НА ДАЧІ (12)
  • Дачні радості (12)
  • В’язання на машинці (6)
  • ЦЕ треба знати (1)
  • АЕРОГРІЛЬ (13)
  • Бліни, Блінчики, Оладушки (916)
  • СТРАВИ З ТВОРОГА (136)
  • Букети з цукерок (35)
  • Рукавички, рукавички, мітенки (83)
  • Вареники, Пельмені, Манти (659)
  • Винний Погребок (306)
  • Все для щоденника (39)
  • Викрутаси з тіста (354)
  • ВИПІЧКА (7188)
  • Вишивка хрестом (89)
  • В’яжемо для найменших (192)
  • В’язаний одяг для ляльок (20)
  • в’язання (2199)
  • В’язання гачком (6)
  • ГАРЯЧІ СТРАВИ (4770)
  • Готуємо в горщиках (259)
  • Готуємо з овочів (3114)
  • Готуємо з риби (2526)
  • Готуємо з грибами (259)
  • Готуємо з Юлією Висоцькою (9)
  • День Святого Валентина (25)
  • ДЕСЕРТ (1221)
  • Дитяче (416)
  • дитяче в’язання (1014)
  • ДЛЯ ДУШІ (62)
  • Журнали рукоділля (112)
  • ЗАГОТІВКИ (6640)
  • ЗАКУСКИ (4717)
  • Запіканки (630)
  • Здоров’я (917)
  • Іграшки спицями (62)
  • Цікаве по кулінарії (569)
  • Інтер’єр (117)
  • Каші (135)
  • Масляна (58)
  • Мікрохвильовка (118)
  • Музика (45)
  • Мультиварка (463)
  • Мультфільми (92)
  • Мило (180)
  • Несолодка Випічка (4603)
  • Новий Рік (618)
  • НОСОЧКИ-ТАПОЧКИ-СЛЕДОЧКИ (478)
  • ВЕЛИКОДНЄ (959)
  • ПЕРШІ СТРАВИ (2554)
  • Пікнічок (274)
  • Харчування та Дієти (275)
  • Плетіння з газет (310)
  • Корисне рукоділля (92)
  • Корисні поради для дому (275)
  • Пост (310)
  • Зачіски (47)
  • Розвиваючі ігри, ранній розвиток (36)
  • РІЗНІ ДОБІРКИ РЕЦЕПТІВ (714)
  • Рецепти з куркою (3091)
  • САЛАТИ (4213)
  • Цукрова Мастика (209)
  • СКАТЕРТІ-СПИЦЯМИ (75)
  • Сотвори Себе. (127)
  • Соуси і Заправки (520)
  • Сумки (17)
  • СУШІ, РОЛИ (47)
  • Схеми та малюнки спицями (767)
  • Торти, Тістечка, еклери (3886)
  • УРОКИ З В “ЯЗАННЯ (222)
  • Вчимося в’язати гачком (17)
  • Х/ФІЛЬМИ, ВІДЕО (28)
  • ХЛІБ (1108)
  • Квіти в будинку (232)
  • Квіти спицями (32)
  • Чай, Кава, Шоколад (154)
  • ЩОБ МРІЇ ЗБУВАЛИСЯ (95)
  • Шарфи, Шапки, Шалі і Палантіни (445)
  • Японське і КИТАЙСЬКЕ В’ЯЗАННЯ (7)

– Пошук за щоденником

– Підписка по e-mail

– Постійні читачі

– Спільноти

– Трансляції

– Статистика

Рецепти

Останнім часом зубатка все частіше почала з’являтися в магазинах, а значить, попит на неї зріс. Це спричинило за собою велику кількість різних рецептів і способів приготування даного морепродукту. Через специфічні риси найбільшою популярністю користуються стейки із зубатки. Їх можна приготувати в фользі, на пару або додати до них вершки і соєвий соус. Страви з зубатки дуже ніжні, соковиті і неймовірно смачні.

На сковороді

Перед тим як приступити до приготування стейків на сковороді, її потрібно добре розігріти. Такий прийом необхідний для того, щоб риба не втратила свою форму. У середині процесу вогонь потрібно трохи зменшити і довести продукт до готовності. Смажити стейк з кожного боку потрібно не більше 5 хвилин.

Смажений стейк

Спосіб приготування виглядає наступним чином:

  • зубатку потрібно добре підготувати і просушити паперовим рушником;
  • після того як риба побувала в солоному розчині, її потрібно посипати спеціями і полити соком лимона – в такому маринаді вона повинна настоятися близько півгодини;
  • поки риба маринується, на сковороді обсмажуються цибуля і морква до появи золотистого кольору;
  • на розігрітій сковороді оскаржуються стейки зубатки, попередньо їх занурюють у куряче яйце – такий прийом дозволить отримати рум’яну корочку і зберегти форму стейку;
  • на підсмажений стейк викладаються морква і цибуля, а зверху посипаються тертим сиром;
  • страву найкраще подавати з тушкованими овочами і зеленню.

Стейк з хрусткою корочкою

Великою популярністю в нашій країні користуються страви з хрусткою корочкою. Приготувати таким чином стейк із зубатки не складе труднощів.

  • в чисту тарілку потрібно вичавити сік половинки лимона, потім необхідно подрібнити цедру і змішати з соком;
  • у страву до цитрусу додаються олія, сіль і мелений перець, отриманий склад перемішується до однорідного стану;
  • підготовлену рибу потрібно викласти в страву з маринадом і дати настоятися близько півгодини;
  • в чистому посуді окремо розбиваються курячі яйця і висипаються сухарі для панування;
  • кожен шматочок стейка потрібно занурити в ємність з яйцем, а потім обваляти в сухарях, при цьому шар кляра повинен бути дуже щільним;
  • стейки необхідно оскаржувати на сковороді з використанням рослинного і вершкового масла до появи золотистої корочки;
  • подавати страву можна з будь-яким гарніром і великою кількістю свіжої зелені.

У духовці

Риба в духовці завжди виходить дуже смачною, соковитою і ніжною.

З сметанним або вершковим соусом

Дуже популярний рецепт приготування зубатки – це використання сметани або вершків.

Рецепт включає кілька дій.

  • На першому етапі необхідно приготувати соус. Для цього в окремій ємності змішуються сметана або вершки, оливкова олія, сіль і улюблені спеції.
  • Підготовлену рибу потрібно замаринувати в лимонному маринаді, а потім посолити.
  • У форму для запікання вистилається лист фольги, і з нього формуються високі бортики.
  • На фольгу виливається половина соусу, а зверху викладаються стейки зубатки. Потім вони поливаються залишками сметанного соусу.
  • Форма для запікання відправляється в розігріту духовку на 40 хвилин.

Риба під овочами

Для любителів правильного харчування варто звернути увагу на даний рецепт. Це дуже смачна і корисна страва для всієї родини.

Послідовність приготування виглядає наступним чином:

  • підготовлені стейки зубатки потрібно замаринувати в суміші з лимонного соку, перцю і солі;
  • ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву дрібно натерти, овочі потрібно пасерувати на сковороді до появи золотистого кольору;
  • на противагу викладається харчова фольга і змащується вершковим маслом;
  • кожен стейк буде поміщатися на окремий лист фольги;
  • на зубатку зверху кладеться порізаний кружечками томат, а зверху викладаються морква і цибуля;
  • на страву висипається натертий сир і шматочки оливок;
  • кожен стейк щільно загортається в фольгу і викладається на противір;
  • запікати зубатку необхідно близько 45 хвилин.

У мультиварку

Найкращий спосіб приготування зубатки в мультиварку – це, звичайно ж, смажені стейки.

Спосіб приготування виглядає наступним чином:

  • підготовлені шматки потрібно посолити і поперчити;
  • в окремих ємностях готуються курячі яйця і просіяне борошно;
  • на мультиварці необхідно вибрати спеціальний режим, і налити в чашу рослинну олію;
  • рибні стейки по черзі обвалюються в яйці і борошні по два рази;
  • коли вийде досить щільний шар кляра, шматки викладаються на дно чаші в мультиварку;
  • стейки рекомендується оскаржувати з двох сторін до появи золотистої корочки.

Важливо: кришку мультиварки не можна закривати, поки риба смажиться. Після того як мультиварка буде вимкнена, зубатку можна накрити кришкою і дати їй настоятися 15 хвилин.

Дуже дієтична і корисна страва виходить, якщо приготувати стейки зубатки на пару.

Порядок дій виглядає наступним чином:

  • підготовлені шматки викладаються на фольгу;
  • в чистому посуді змішується чорний перець, сіль, імбир і подрібнений базилік;
  • отриманою сумішшю необхідно натерти стейки, а зверху полити лимонним соком;
  • стейки посипаються подрібненим кропом і загортаються в листи фольги;
  • фольгу з рибою потрібно викласти в спеціальну форму з отворами і вибрати відповідний режим у мультиварку;
  • готувати стейки на пару необхідно не більше 15 хвилин;
  • подавати страву найкраще з зеленню і дольками лимона.

На мангалі

Великою популярністю серед гурманів користується плямиста зубатка. Для приготування даної страви необхідно:

Як смажити зубатку. Скільки смажити зубатку

Давайте розглянемо, як смажити зубатку на сковороді покроково з фото, а також скільки смажити зубатку до готовності.

Зубатка – велика риба, яка виростає від метра до півтора і може важити понад 30 кілограмів. У супермаркетах зазвичай продають зубатку у замороженому вигляді, можна купити як гарні стейки, так і невеликі шматочки хвоста.

Зубатка – це джерело маси вітамінів і мінералів, у тому числі вітаміну А, В1, В6, РР, пантотенової та нікотинової кислоти, рибофлавіну та тіаміну, а також мінералів фосфору, кальцію, натрію, калію, магнію, фосфору, йоду, кобальту та заліза. М’якуш цієї риби відмінно засвоюється організмом.

Якщо вам до душі смажена риба, вам сподобаються статті – як смажити мойву і дорадо, також рибу можна приготувати на мангалі (товстолобик на мангалі).

Як смажити зубатку на сковороді

Як і будь-яка інша риба, зубатка смажиться швидко та дуже просто. Ми підготували інструкцію з фото з приготування зубатки.

  • Зубатка;
  • Сіль;
  • Спеції для риби;
  • Борошно – за бажанням;
  • Рослинна олія.

Як смажити зубатку на сковороді покроково

Якщо ви купили заморожені шматочки, обов’язково потрібно розморозити при кімнатній температурі або в холодильнику. Не опускайте в окріп, так ви порушите структуру волокон.

Беремо сіль та будь-які спеції, які вам до душі, відмінно підійдуть спеції для риби.

Натираємо шматочки сіллю і спеціями з обох боків, можна залишити настоятися 10 хвилин.

За бажанням можна обваляти в борошні, але можна приготувати і без нього.

На сковороді розігріваємо олію, на гарячу поверхню викладаємо шматочки риби.

Обсмажуємо по 5-7 хвилин із кожної сторони до золотистості. Зазвичай стейки середньої товщини готуються швидко.

Якщо бачите, що м’ясо почало відокремлюватись від хребта та кісток, зубатка точно готова.

Їмо тільки в теплому вигляді, шматочки риби, що остигли, не такі смачні. М’ясо зубатки ніжне, м’яке, практично без кісток. Вам обов’язково сподобається.

Як смажити зубатку в клярі

З риби можна попередньо дістати всі кістки, залишивши ніжні смужки м’яса, або ж приготувати цілі стейки в клярі, тому що в зубатці в принципі кісток небагато.

  • Зубатка – 2-3 стейки;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Борошно;
  • Сіль, перець, спеції за бажанням.

Як смажити зубатку в клярі покроково

  1. Стейки зубатки необхідно попередньо розморозити при кімнатній температурі. Витираємо паперовими рушниками рибу, якщо залишилася волога.
  2. Якщо вирішили готувати без кісток, дістаньте хребет та великі кістки. Також стейк можна посмажити у клярі повністю.
  3. Рибу солимо, перчимо, натираємо улюбленими спеціями.
  4. У мисці збиваємо яйця. В іншу насипаємо борошно.
  5. На сковороді розігріваємо олію. Шматочки риби обмочуємо з усіх боків у борошні, потім занурюємо у збиті яйця та викладаємо в один шар на сковороду.
  6. Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків. Зазвичай, достатньо по 5-7 хвилин з кожного боку в залежності від товщини шматочка.
  7. Обов’язково до столу подаємо у теплому вигляді. Ніжне м’ясо зубатки сподобається як дорослим, так і дітям.

Скільки смажити зубатку

Як і будь-яка інша риба, зубатка готується швидко і просто, а соковите біле м’ясо смакує навіть маленьким цінителям риби. Час смаження зубатки – 5-7 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Скільки смажити зубатку на сковороді

Найчастіше зубатку готують на сковороді. Насамперед, її потрібно розморозити, вмочити зайву воду паперовим рушником, натерти сіллю та улюбленими спеціями. Перед жаркою шкірку зі стейків зубатки не знімають. Смажиться риба по 5-7 хвилин із кожного боку до золотистості. Готова м’якоть легко відшаровуватиметься від кістки, отже, риба готова.

Зубатка не вважається дуже популярним видом риби на нашому столі, а ось і дарма. Ніжне м’ясо зубатки добре виходить не тільки на сковороді, його можна приготувати на пару та навіть у мультиварці з овочами. Шкірку під час смаження не знімають, вона допомагає тримати форму шматочкам, а ось їсти шкіру не обов’язково, вона досить груба. Поділитися своїми рецептами ви можете у коментарях.

Харчова цінність смаженої зубатки

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів) на 100 грамів їстівної частини.

Про автора

admin administrator