Як правильно вибрати оптичну силу лінз

Авторadmin

Як правильно вибрати оптичну силу лінз

Одиницею оптичної сили лінзи є діоптрія – це оптична сила лінзи, фокусна відстань якої становить 1 м. Оптична сила збиральної лінзи є додатною, а розсіювальної лінзи – від'ємною. Оптичну силу лінзи позначають літерою D. Для того щоб знайти оптичну силу, необхідно одиницю поділити на фокусну відстань лінзи.

Оптична сила лінзи — це фізична величина, яка характеризує заломлюючі властивості лінзи та є оберненою до її фокусної відстані. F — фокусна відстань лінзи. 1 діоптрія — це оптична сила лінзи, фокусна відстань якої дорівнює 1 м. Оптична сила збиральної лінзи є додатною (D > 0), а розсіювальної лінзи — від'ємною (D < 0).

Рецепти можуть відрізнятися за рахунок того, що окуляри знаходяться дальше від ока, а контактні лінзи лежать безпосередньо на оці. Якщо невеликі діоптрії, то рецепт може не відрізнятись. Чим більша діоптрія, тим більша різниця. Якщо в рецепті на окуляри написано -10.0, то для контактних лінз потрібно -9.0.

Німеччина та Японія – лідери виробництва найякісніших та найсучасніших лінз для окулярів. Важко сказати, які з них є кращими. Кожен користувач при виборі орієнтується на особисті потреби.

Оптична сила лінзи — це фізична величина, що характеризує здатність лінзи заломлювати світло й дорівнює оберненій величині фокусної відстані. Позначається буквою D.





У продажу можна знайти пару лінз з нульовими діоптріями. У центрі таких офтальмологічних виробів відсутня оптична зона – вони не коригують зір. Подібні контактні лінзи використовують тільки в косметичних цілях для зміни кольору очей або приховування дефектів райдужної оболонки. Вони …

Про автора

admin administrator