Коли раніше одружувалися

Авторadmin

Коли раніше одружувалися

Кому можна одружуватися до 18 років? Пояснення Мін’юсту

В Україні одружитися можуть лише чоловіки та жінки, які досягли шлюбного віку – 18 років.

“За загальним правилом шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлюється у 18 років. Це право може бути реалізоване лише при волевиявленні двох осіб – жінки та чоловіка”, – написали вони.

Однак за рішенням суду право на шлюб можуть надати людині, яка досягла 16 років, якщо це відповідає її інтересам.

Для цього вона повинна самостійно написати заяву.

Щоб довести, що ранній шлюб відповідає інтересам дитини, суд має отримати докази.

Такими доказами можуть бути:

✔️ фактичне створення сім’ї;

✔️ народження в такій сім’ї дитини;

✔️ вагітність неповнолітньої жінки.

При цьому, до 18 років суд може надати право одружитися тільки з конкретною людиною, дані про яку чітко вказують у судовому рішенні.

Якщо обидва партнери, які хочуть одружитися, є неповнолітніми, кожен із них має подати окрему заяву до суду.

Заява про надання права на шлюб неповнолітнім має розглядатися за правилами окремого провадження.

Про подання такої заяви суд має повідомити батьків або піклувальників, оскільки вони зобов’язані захищати дитину, а отже, мають знати про її життєві наміри.

Однак заперечення батьків чи опікуна не може бути підставою для відмови у наданні дозволу на шлюб, наголошують у відомстві.

Вас також може зацікавити:

Українцям дозволили подавати заяву на шлюб через “Дію”

Скільки українців одружилися та розлучилися від початку року

Українці можуть урочисто одружуватися повторно і з тим самим партнером

У них є звичка одружуватися: Остапчук, Кривошапко, Доманський та інші зірки, які були у шлюбі більше 3 разів

Колись люди одружувалися раз і на все життя, але згодом суспільні устрої змінилися, а соціум зрозумів, що свою половинку можна знайти не лише у юному віці.

Шлюб і кохання — одна з найбільш поширених тем, які просто обожнюють обговорювати прихильники зірок. Якщо раніше у суспільстві сильно панував стереотип про те, що не можна одружуватися кілька разів, то нині чимало людей ставляться до цього із розумінням.

Наприклад, коли Олександр Кривошапко полишив свою дружину Тетяну Денисову, його прихильники радо сприйняли цю новину, адже хореографиня проявила після лютого 2022-го року себе далеко не з гарної сторони. Нову дружину співака фанати дуже оцінили та радо прийняли нову обраницю зірки.

Зовсім інша ситуація спіткала Володимира Остапчука та Віктора Павліка. Четверту дружину артиста спершу не дуже сприйняли, особливо після історії про те, що свою екс-обраницю він полишив після втрати сина Павла.

Тим не менш, нині Катю Репяхову вельми позитивно сприймають у мережі, особливо її прихильниці-матусі в Інстаграмі. Нині подружжя виховує спільного синочка Михайлика та, схоже, не планують зупинятися лише на одній дитині.

У них є звичка одружуватися: Віктор Павлік У них є звичка одружуватися: Віктор Павлік

Володимир Остапчук, якщо вірити чуткам у мережі, одружився вже втретє. Після Христини Горняк, він зустрів Катерину Полтавську, яскраву блогерку. Від першого шлюбу має шоумен трійко дітей.

Найскандальнішими були шлюби Андрія Доманського. Лише уявіть, що він — батько 6-х дітей від різних дружин. Його найвідомішою обраницею була Лідія Таран, яка тривалий час не могла відійти від розриву стосунків.

Був двічі одруженим та скоріше за все стоїть на порозі третього і популярний ресторатор Михайло Кацурін, обранець Наді Дорофєєвої. Чоловік минулого року розійшовся зі своєю ексобраницею.

Про автора

admin administrator