Зміст:
Царське варення з агрусу: 4 рецепта на зиму
Як зробити варення з агрусу з хвостиками або без них, а також кому варто вживати цю ягоду – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Дієтологи кажуть, що агрус – відмінний профілактичний засіб проти захворювань шлунково-кишкового тракту, нирок або сечового міхура. Ягода має сечогінні і жовчогінні властивості, а також сприяє зміцненню судин. УНІАН розповість, як правильно варити агрусове варення, навіть якщо ви ніколи раніше його не готували.
Раніше ми говорили про те, як зварити компот з агрусу.
Варення з агрусу з лимоном
- лимон – 0.5 шт;
- агрус – 1 кг;
- вода – 400 мл;
- цукор – 1 кг.
Агрус викласти в каструлю, залити водою і видавленим лимонним соком. Сам лимон нарізати часточками і також додати до агрусу. Довести до кипіння і варити на мінімальному вогні 15 хвилин. Потім додати цукор і знову варити, помішуючи, до повного його розчинення.
Через 10 хвилин перевірте густоту варення – капніть на тарілку і подивіться на консистенцію. Якщо воно розтікається, значить, потрібно проварити ще 5 хвилин. Коли варення буде щільно зберігати форму, розлити його по банках і закатати.
Варення з агрусу з апельсином
- апельсин – 1 шт;
- агрус – 1 кг;
- цукор – 1 кг.
Апельсин розрізати на кілька шматочків, видалити всі кісточки. Викласти в чашу блендера разом з агрусом, подрібнити. Засипати цукром і залишити при кімнатній температурі на 3-4 години. Потім перелити варення в каструлю, довести до кипіння, варити на мінімальному вогні 20 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.
Варення з агрусу-п’ятихвилинка
- агрус – 1 кг;
- цукор – 800 гр;
- вода – 200 мл.
Агрус вимити, викласти в каструлю, засипати 400 гр цукру і залишити на 4-5 годин або на ніч. Потім залити водою, на повільному вогні довести до кипіння. Додати цукровий пісок, що залишився, і після закипання варити ще 5 хвилин, прибираючи пінку.
Зняти з плити, остудити, знову поставити на повільний вогонь і варити ще 5 хвилин. Остудити і втретє проварити протягом 5 хвилин. Розлити варення по банках і закатати.
Супер варення з агрусу з полуницею
- полуниця – 400 гр;
- лимон – 2 шт;
- агрус – 600 гр;
- цукрова пудра – 850 гр.
Полуницю вимити, кожну ягоду розрізати на 4 частини. З лимонів видавити сік і зняти цедру. У каструлі змішати полуницю, агрус, лимонний сік і цедру. Засипати цукровою пудрою, перемішати і залишити в холодильнику на ніч. На повільному вогні довести варення до кипіння і варити 20-30 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.
Вас також можуть зацікавити новини:
Аґрус на зиму – 10 золотих рецептів заготовок з покроковими фото
Аґрус на зиму – це не тільки «царське або смарагдове» варення, але і різні смачні варіанти джемів, компотів і соусів-чатні до м’ясних страв. Медові ягоди агрусу ще й називають північним виноградом, в заготовках доповнюються цитрусовими, що створює новий смак. Популярні варіанти заготовки агрусу без варіння. В цій темі вам пропонується добірка золотих рецептів агрусу на зиму.
Варення з агрусу з апельсинами на зиму
Варення з агрусу з апельсинами на зиму відрізняється особливим смаком за рахунок цитрусових фруктів. Його можна приготувати без термічної обробки, помістивши в морозилку, так і з варкою. У цьому рецепті агрус готуємо цілими ягодами і методом 3 кратною варіння по 5 хвилин і перервами на охолодження.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Агрус 400 гр.
- Апельсин ½ шт.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Вода 100 мл
Процес приготування:
Про автора