Баклажани на протвині в духовці

Авторadmin

Баклажани на протвині в духовці

Зміст:

Баклажани з часником в духовці пять простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класичні закусочні баклажани з часником і сиром в духовці

Чомусь більшість закусок з баклажанів припускають смажити в олії на сковороді. Але це не дуже корисно, страва просочується жиром, калорійність такого легкого і дієтичного овоча зростає в кілька разів. У духовці закуски виходять не менш смачними, набагато легше, а ще покриваються дивовижною сирною скоринкою. Тут саме такий рецепт. Вибираємо сир твердих або напівтвердих сортів.

  • 3 баклажана;
  • 4 ложки оливкової олії;
  • 1 ст. л. солі;
  • 25 г кропу;
  • 170 г сиру;
  • 25 г часнику;
  • 0,3 ч. л. меленого чорного перцю.

Покроковий рецепт класичних баклажанів з часником в духовці

Відміряємо повну ложку з гіркою дрібної солі. Баклажани промити, порізати шайбами по сантиметру. Рясно солимо шматки і на десять хвилин відставляємо.

Готуємо деко. Можна його використовувати так або застелити. Виливаємо дві ложки масла, розмазуємо. Духовку розігріваємо до 220 градусів.

Обполіскуємо баклажани, віджимаємо руками і викладаємо по одній шайбі на змащений лист. Зверху за допомогою пензлика покриваємо тонким шаром масла. Відправляємо запікатися.

Очищаємо часник, якого в цьому рецепті досить багато. Рубаємо або натираємо, додаємо подрібнений кріп запашний і чорний перчик. Сир потрібно натерти, краще робити велику стружку.

Перевіряємо шматочки баклажанів. Якщо вони легко проколюються, то виймаємо деко. Присипаємо кожну шайбу кропом і часником, а зверху натертим твердим сиром. Намагаємося, щоб стружка не розліталася в сторони, не падала повз, інакше буде нагорать.

Запікаємо баклажани ще 5-7 хвилин, при такій високій температурі сир швидко розплавиться, перетвориться в однорідну скоринку. Виймаємо деко, подаємо страву в якості теплої або холодної закуски.

Можна часник з кропом присмачити сметаною або майонезом, а потім розмазати по печених баклажанів. Калорійність такої закуски трохи зросте, але вона порадує соковитістю.

Неймовірне смакове поєднання: баклажан у духовці з малиновим та йогуртовим соусами від Євгена Клопотенка

Якщо ви хоч раз у житті запікали баклажан у духовці, зараз ви точно згадали той неперевершений аромат. Він змушує всіх відкласти справи й терміново прибігти на кухню. Тож перетворіть ті спогади на реальність і приготуйте запечений баклажан просто сьогодні! Також чудово смакують фаршировані баклажани з яловичиною та сиром сулугуні, але якщо ви хочете страву без м’яса – наш рецепт саме для того і створений.

Цей рецепт унікальний за своїми смаковими поєднаннями. Ніжний йогуртовий соус з легким часниково-кроповим посмаком ідеально балансує з ягідною солодкістю малини. Головна порада тут: коли будете їсти перший шматочок, обов’язково поєднайте ці обидва соуси разом. Ви будете просто вражені, коли скуштуєте.

Як обрати баклажан?

Обираючи баклажан, треба звертати увагу на кілька важливих факторів. Він повинен бути пружним. Натисніть на овоч та подивіться, чи не залишилась вм’ятина. Якщо він занадто м’який, краще не купувати. Колір баклажана повинен бути однорідним, без темних плям, адже вони можуть свідчити, що овоч зіпсований. Хвостик має бути зеленим, а не сухим чи зморщеним. Обирайте найкращі овочі та насолоджуйтесь ідеальним смаком страви!

Ніжна та ароматна закуска. Рецепт баклажанів з йогуртовим соусом

Секрет найсмачніших запечених баклажанів розкрито! Вся справа у соусі

Як приготувати запечений баклажан з йогуртовим соусом

Інгредієнти

Запечений баклажан з йогуртовим соусом: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Помийте баклажан та розріжте його навпіл. У м’якоті зробіть ножем «решіточку», не дорізаючи до кінця, шкірка має залишитися цілою.

Посоліть половинки баклажана до смаку та скропіть 1 ст. л. олії. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Помийте 3 гілочки кропу та дрібно посічіть зелень. Очистьте зубчик часнику і наріжте маленькими кубиками.

Для білого соусу змішайте у мисочці 200 г густого йогурту з подрібненим часником та кропом. Додайте по дрібці солі та коріандру і перемішайте.

Для ягідного соусу покладіть у сотейник 100 г малини та додайте 50 г цукру, всипте дрібку солі. Проваріть 5 хвилин на повільному вогні. Потім перетріть соус через сито, аби позбавитися кісточок.

Готовому баклажану дайте трохи охолонути. Полийте кожну половинку спочатку йогуртовим соусом, а зверху – малиновим.

Відгуки

Олена

19.07.2023 @ 09:07 Дякую за рецепт,то справді божественно…смакота неймовірна

Ievgen Klopotenko

Залишити відгук Скасувати відповідь

Читайте також

Панакота з ромашкою і соусом із журавлини

Насичений смаком та ароматом. Рецепт італійського супу з

З солоною начинкою. Вареники з сиром та зеленню

Випічка нашвидкоруч. Пиріг з ягодами від Євгена Клопотенка

Смажений хек. Рецепт від Євгена Клопотенка

Медова кава по-ірландськи від шеф-бартендера Марії Віндзор

Заради такого, варто й одружитися! Весільний коровай за

Десерт з листкового тіста із заварним кремом

Традиційна страва Данії. Рецепт молодої картоплі в карамелі

Тонкі відбивні з телятини із грибним соусом

Жульєн з куркою і грибами на сковороді від

Запечена картопля з айвою

Курячі стегна

Китайський салат з редьки та морви з насінням

З твердим сиром та шпинатом. Янтик за рецептом

Viva Italia! Готуємо класичну пасту з соусом Болоньєзе

Весняний настрій. Салат зі спаржею від Євгена Клопотенка

Самса з бараниною та горохом від Євгена Клопотенка

Коктейль Кривава Мері

Ароматне і солодке. Оригінальне варення з калини з

Неймовірне смакове поєднання: баклажан у духовці з малиновим та йогуртовим соусами від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

Follow The Directions

Запечений баклажан з йогуртовим соусом: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Помийте баклажан та розріжте його навпіл. У м’якоті зробіть ножем «решіточку», не дорізаючи до кінця, шкірка має залишитися цілою.

Посоліть половинки баклажана до смаку та скропіть 1 ст. л. олії. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Помийте 3 гілочки кропу та дрібно посічіть зелень. Очистьте зубчик часнику і наріжте маленькими кубиками.

Для білого соусу змішайте у мисочці 200 г густого йогурту з подрібненим часником та кропом. Додайте по дрібці солі та коріандру і перемішайте.

Для ягідного соусу покладіть у сотейник 100 г малини та додайте 50 г цукру, всипте дрібку солі. Проваріть 5 хвилин на повільному вогні. Потім перетріть соус через сито, аби позбавитися кісточок.

Готовому баклажану дайте трохи охолонути. Полийте кожну половинку спочатку йогуртовим соусом, а зверху – малиновим.

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

Товари від Шефа

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTIzIGNvZGUtYmxvY2stbW9iaWxlLXBvc3RzLTUnIHN0eWxlPSdtYXJnaW46IDhweCBhdXRvOyB0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7IGRpc3BsYXk6IGJsb2NrOyBjbGVhcjogYm90aDsnPgo8IS0tIC81ODMwMjg0NC9TTERTX0tsb3BvdGVua29fUHJlbWl1bTVfTSAtLT4KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNzAxOTQ3Nzc4MTM3LTAnIHN0eWxlPSdtaW4td2lkdGg6IDMwMHB4OyBtaW4taGVpZ2h0OiAyNTBweDsnPgogIDxzY3JpcHQ+CiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCdkaXYtZ3B0LWFkLTE3MDE5NDc3NzgxMzctMCcpOyB9KTsKICA8L3NjcmlwdD4KPC9kaXY+PC9kaXY+Cg==’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTI1IGNvZGUtYmxvY2stZGVza3RvcC1ob3Jpem9udCcgc3R5bGU9J21hcmdpbjogOHB4IGF1dG87IHRleHQtYWxpZ246IGNlbnRlcjsgZGlzcGxheTogYmxvY2s7IGNsZWFyOiBib3RoOyc+CjwhLS0gLzU4MzAyODQ0L1NMRFNfS2xvcG90ZW5rb19Ib3Jpem9udDEgLS0+CjxkaXYgaWQ9J2Rpdi1ncHQtYWQtMTcwMjk4MzkzNTM0MC0wJyBzdHlsZT0nbWluLXdpZHRoOiA3MjhweDsgbWluLWhlaWdodDogMjUwcHg7Jz4KICA8c2NyaXB0PgogICAgZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNzAyOTgzOTM1MzQwLTAnKTsgfSk7CiAgPC9zY3JpcHQ+CjwvZGl2Pgo8L2Rpdj4K’ data-block=’25’>

Про автора

admin administrator