Баклажани як гриби з цибулею

Авторadmin

Баклажани як гриби з цибулею

Взимку стане прикрасою святкового столу: рецепт консервованих баклажанів з печерицями

Різноманітні салати з баклажанів славляться своєю гостротою. Пропонована страва з грибами дуже популярна на будь-якому святковому столі, особливо зимової новорічної пори.

Рецепт страви на зиму невибагливий. Про те, як приготувати на зиму баклажани з печерицями, розповіла український шеф-кухар Оксана Вознюк. Вам сподобається цей варіант приготування, тому що гриби в поєднанні з баклажаном, морквою та цибулею, насправді дуже проста, але водночас смачна їжа.

Як смачно законсервувати баклажани з грибами

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,5 кг
  • Печериці – 500 г
  • Цибуля – 300 г
  • Морква – 300 г
  • Часник – 5 зубків
  • Чилі – 1 шт.
  • Олія – 200 г
  • Оцет – 75 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Приправа зіра – 1 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Баклажани нарізаємо кубиком та солимо. Відкладаємо, щоб відпочили.
  2. Цибулю та печериці теж нарізаємо кубиком, а моркву, як по-корейськи.
  3. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо баклажани (можна зі шкіркою), потім гриби та моркву, дрібно нарізаний часник та перець чилі.
  4. Солимо, перчимо, додаємо зіру та коріандр, і тушимо до готовності.
  5. Викладаємо в банки, стерилізуємо 15 хвилин і закриваємо, перевертаємо банки та накриваємо.

Баклажани як гриби

Відмінна закуска з баклажанів, смак нагадує гриби. Таке блюдо можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски, можна, звичайно ж, і на обід або вечерю. Готується дуже швидко і просто, бажано готувати її ввечері і настоювати вночі, щоб баклажани увібрали аромат і смак часнику та кропу.

Інгредієнти для приготування баклажан як гриби:

  1. Баклажани – 2 кг
  2. Часник – 1 головка
  3. Кріп – 250-300 г
  4. Олія соняшникова – 1,5 склянки
  5. Оцет 9% – 8-10 ст. ложок
  6. Сіль – 1,5-2 ст. ложки
  7. Вода – 2,5 л

Інвентар:

  1. Ніж
  2. Обробна дошка
  3. Плита
  4. Каструля
  5. Друшляк
  6. Столова ложка
  7. Мірний стакан
  8. Великі тарілки або миски
  9. Чисті скляні банки з кришками гвинтовими
  10. Кухонний рушник

Приготування баклажан як гриби:

Крок 1: Готуємо маринад.

Починаємо приготування страви з маринаду. Для нього включаємо на плиті сильний вогонь, ставимо велику каструлю на конфорку, наливаємо потрібну кількість чистої води і додаємо оцет із сіллю. Потім перемішуємо рідина столовою ложкою і чекаємо коли вона закипить.

Крок 2: Нарізаємо баклажани.

А поки маринад закипає, підготуємо баклажани. Отже, промиваємо під проточною водою, обтираем кухонним рушником і викладаємо на обробну дошку. У кожного баклажана відрізаємо місце, до якого він кріпився до рослині. А ось шкірку зрізати не потрібно, з нею баклажани будуть краще тримати форму і наша закуска вийде не тільки смачною, але і красивою. Нарізаємо овочі середніми кубиками близько 1,5 – 2 см і перекладаємо у велику тарілку або миску.

Крок 3: Варимо баклажани.

Тепер акуратно висипаємо нарізані баклажани в киплячий маринад, злегка перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 5 хвилин.

Потім ставимо друшляк в мийку і виливаємо маринад з баклажанами. На звільнену каструлю, встановлюємо друшляк, щоб з овочів стікала зайва рідина, і залишаємо їх остигати на 1 годину.

Крок 4: Готуємо зелень і часник.

А поки вони остигають, промиваємо під проточною водою кріп, викладаємо на обробну дошку і дрібно шаткуємо гострим ножем. Після чого перекладаємо в чисту тарілку або миску.

Головку часнику ділимо на зубчики, потім з кожного знімаємо піну і дуже дрібно подрібнюємо ножем.

Крок 5: Змішуємо баклажани з зеленню і часником.

Остиглі баклажани висипаємо назад в каструлю, додаємо до них подрібнений кріп і часник, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо до однорідності.

Все наша закуска готова, залишилося тільки розкласти її по чистим банкам, щільно закрити кришками і прибрати в холодильник.

Крок 6: Подаємо баклажани як гриби.

Подавати наші баклажани можна через 12 годин після приготування. Смачна пікантна закуска сподобається всім без винятку і навіть вегетаріанцям, а також підійде і до пісного меню.

Відео версія рецепту:

Поради:

– Такі баклажани можна зберігати в холодильнику не довше 2 тижнів.

– Полегшити подрібнення часнику можна дуже простим способом: натиснути плоскою стороною ножа на зубчик, а після нарізати.

– Чим щільніше нарізані баклажани будуть лежати в банках, тим смачніше вийде блюдо.

Про автора

admin administrator