Буряк у заморозку на зиму

Авторadmin

Буряк у заморозку на зиму

Улюблений буряк на зиму. Заморозьте не пошкодуєте

Дуже люблю за один раз приготувати з однакових продуктів кілька страв. Це дуже зручно. А вже якщо таким способом можна заготовки зробити – просто чудово.

Для 3-х різних заготовок я беру 10 штук буряків середніх розмірів. 8 з них відварюю або запікаю, загорнувши поштучно в фольгу. А поки буряк готується, я роблю заготовку для салату з сирого буряка. Інгредієнти даю не тільки на заморозку, а й на рецепт з заготовки.

Мені знадобиться:

  • 2 середніх буряка
  • 2 середніх яблука
  • 4 зубчики часнику
  • 4 ст. л. майонезу

Яблука і буряк очищаю і натираю на грубій терці. Часник дрібно нарізаю і змішую з буряком і яблуками. Щільно укладаю цю заготовку в пакет для заморозки (або простий поліетиленовий), долонею витісняє повітря по можливості і щільно зав’язую або застібаю. Часник можна не додавати перед заморожуванням. Можна додати безпосередньо перед заправкою салату.

Пакет кладу в морозилку, де він може сміливо зберігатися місяців 8-10. Перед вживанням салату упаковку відігріваю в теплій воді. Салат солю за смаком і заправляю майонезом або сметанно-гірчичним соусом.

А тепер гарнір з відвареною або печеного буряка:

3 варені буряка охолоджую, очищаю і нарізаю соломкою або натираю на великій тертці.

Щільно укладаю в пакет для заморозки, так само закупорюю. Теж зберігається майже рік. За добу перед вживанням перекладаю з морозильної камери в плюсову камеру холодильника.

Перед подачею солю, додаю 2 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. оцту і посипаю улюбленою зеленню. До вареного або смаженого м’яса дуже підходить.

І нарешті, ікра з буряка:

  • 5 штук вареного охолодженого буряка
  • 1 велика цибулина
  • 1 великий помідор
  • 1 ч. л. цукру
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • сіль і перець за смаком

Очищений буряк, цибулю і помідор натираю на тертці або нарізаю соломкою і добре перемішую. Упаковую в пакети, щільно зав’язую і відправляю в морозильну камеру. Буряк так само зберігається 8-10 місяців.

Перед подачею на стіл я вміст пакету, не розморожуючи, кладу на сковорідку з олією, солю, сахарю, перчу і тушу на слабкому вогні хвилин 30.

Це дуже зручно: дістав, розморозив або потушив, заправив – на стіл. Приготовлені таким чином страви з сезонних овочів з городу набагато смачніші і корисніші, чим приготовані з магазинних або тепличних овочів.

Спробуйте приготувати. Це дуже просто і смачно.

Найсмачніший буряк на зиму для борщу: як правильно приготувати і заморозити

Буряк – це той овоч, без якого не обходиться на кухні кожна господиня. Смачний буряк на зиму можна морозити, зробити заготовки для борщу або приготувати смачну заправку до салату.

Для того, щоб ваш буряк був взимку смачним і при заморожуванні не втратив свій вигляд, бажано вибирати молодий буряк. Тоді він буде хрустким і додасть аромат вашій страві.

Багато господинь цікавляться, а чи можна зберігати буряк на зиму в морозилці? Можна, і навіть потрібно. Якщо несподівано у вас під рукою не виявилося буряка, а ви вирішили приготувати смачний салат, або страви з буряка, досить просто розморозити і смачний буряк у вас під рукою.

Главред поділиться смачним рецептом буряка на зиму для борщу, який буде довгі роки вашим улюбленим рецептом.

Буряк на зиму для борщу – рецепт

  • Буряк – 3 кг / з розрахунку на 5 банок по 0,5
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 100 гр
  • Лимонна кислота – 1 пакетик

Буряк, як уже писали, бажано брати свіжий. Добре його помити і можна відрізати хвостики. Підготуємо воду для буряка, і додамо туди солі і лимонної кислоти, щоб буряк швидше закипів.

Як тільки вода закипить, відправляємо туди буряк і після закипання варимо протягом 20-25 хвилин. Дістаємо з води і опускаємо в каструлю з холодною водою.

Далі очищаємо наш буряк на зиму і натираємо на тертці. Можна взяти тертку для корейської моркви, а можна просто на велику тертку натерти буряк на зиму.

Не лякайтеся, що буряк в середині залишився трохи недовареним.

Підготуємо заздалегідь наші банки. У стерилізовані банки щільно набийте тертий буряк і залийте киплячим розсолом (вода + сіль + лимонна кислота), прикрийте чистими кришками.

Закатати кришки і зберігайте буряк на зиму для борщу в прохолодному місці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Про автора

admin administrator