Часник та молоко від застуди

Авторadmin

Часник та молоко від застуди

Часник з молоком – користь чи шкода

Молоко з часником – лікувальний засіб із народної медицини на основі двох інгредієнтів. Це унікальне поєднання має безліч корисних властивостей, що благотворно впливають споконвіку на здоров’я людини.

За яких хвороб п’ють настій часнику з молоком

Перелічимо основні корисні дії молока з часником:

Молоко багате на кальцій, який необхідний для зміцнення кісток і зубів. Часник містить вітамін С, який підвищує імунітет і захищає від застуди. Крім того, часник багатий на фолієву кислоту, необхідну для нормального розвитку клітин і тканин.

Сульфоксид, активна речовина, що має потужну антимікробну дію. Це допомагає боротися з різними інфекціями, такими як ГРЗ, ГРВІ та кишкові інфекції.

Фітонциди покращують роботу шлунка і кишечника. Вони стимулюють вироблення травних ферментів, що полегшує перетравлення їжі та запобігає виникненню закрепів.

Часник очищає судини від білих бляшок і запобігає утворенню тромбів. Допомагає в разі атеросклерозу та гіпертонії.

Антиокислювачі запобігають різним захворюванням, включно з раком. Звільняють організм від шкідливого впливу вільних радикалів.

Полегшує життя людей, які страждають на остеопороз.

Таким чином, народна медицина стверджує, що суміш часнику з молоком – це цінний продукт, який сприяє зміцненню здоров’я. Він має безліч корисних властивостей, таких як зміцнення імунітету, боротьба з інфекціями, нормалізація травлення, захист серця й антиоксидантна дія.

Протипоказання суміші молока з часником

Людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту, жовчних шляхів, сечостатевої системи та щитоподібної залози, не рекомендовано застосовувати напій. Часник з молоком також протипоказаний тим, у кого є алергія на якийсь окремий інгредієнт: молоко або часник.

Також жінкам, які годують грудьми дитину або в очікуванні малюка не варто ставити на своїм організмом експерименти, щоб не нашкодити йому. За будь-якими рекомендаціями слід звертатися до свого лікаря.

Молоко з часником – способи застосування для лікування різних захворювань

Часник і молоко – це продукти, які людство вживає з давніх часів. І не дарма, оскільки їхні поживні та цілющі властивості відомі знущанням, саме тому вони входять у безліч рецептів різних засобів, які використовує альтернативна медицина, призначених для лікування різноманітних захворювань.

  • Корисні властивості пекучої рослини
  • На чому базуються його цілющі властивості
  • Лікування часником, лікувальні засоби на його основі
  • Молоко з часником від кашлю
  • Часник для чищення судин – з медом, молоком, горілкою
  • Часник з молоком від глистів
  • Користь і шкода свіжого часнику з молоком

У сезон застуди та грипу важко переоцінити корисні властивості часнику: летючі сполуки сірки, які були виявлені в ньому, є дуже ефективним засобом для лікування застуди та інфекцій дихальних шляхів, а його ефірні масла мають сильні антибактеріальні властивості.

У 1944 році з його зубків був виділений алліцин – саме він відповідає за запах і антибактеріальні властивості.

Активні інгредієнти також ефективні як природний антибіотик. Крім того, цей продукт незамінний, як джерело вітамінів і мінералів навесні і наприкінці зими, коли організму не вистачає вітамінів у сезонних продуктах. Цікаво, що в стародавні часи він використовувався, як афродизіак.

Корисні властивості пекучої рослини

Цей цінний продукт складається з безлічі корисних компонентів, вітамінів, сполук, ефірних мастил, завдяки чому має дуже багато корисних властивостей:

  • діє як потужний антиоксидант, що захищає організм від вільних радикалів;
  • є природним антибіотиком, який знищує патогенні бактерії в кишечнику і дихальних шляхах;
  • сприяє метаболізму жирів, зниженню рівня холестерину в крові;
  • завдяки наявності активних сполук сірки мобілізує білі кров’яні клітини, щоб захистити організм від інфекцій;
  • знижує рівень цукру в крові;
  • знижує рівень тригліцеридів, захищаючи артерії і серце;
  • виступає, як жовчогінний;
  • має спазмолітичні та протизапальні властивості;
  • має анти-атеросклеротичні властивості;
  • регулює травлення;
  • знижує артеріальний тиск;
  • імунозахисні якості;
  • може бути використаний у лікуванні хронічного гастриту зі зниженою кислотністю;
  • може знищити паразитів шлунково-кишкового тракту – глистів;
  • дезінфікує сечові шляхи і знищує бактерії, стійкі до антибіотиків;
  • допомагає полегшити головні болі;
  • сприяє хорошому сну;
  • застосовується місцево, при цьому він може бути корисним у лікуванні працездатних ран, абсцесів, фурункулів;
  • підвищує секрецію шлункового соку;
  • володіє бактерицидними властивостями (особливо щодо стрептококів, мікобактерій туберкульозу);
  • його екстракт рекомендується на додаток до зубних пастів та еліксирів для полоскання порожнини рота;
  • знижує рівень простагландінів;
  • зменшує болі під час менструації;
  • застосовують у вигляді клізм для лікування ентеробіозу.

На чому базуються його цілющі властивості

Цей цінний продукт використовується в різних формах, але найбільш активний він у свіжому тертому вигляді. Більшість досліджень показує, що лікування з його допомогою виявляється повною мірою, коли його їдять у сирому вигляді. В останньому дослідженні китайські вчені виявили, що люди, які їдять його двічі на тиждень, знижують ризик раку легенів на 44 відсотки.

Підданий тепловій обробці, він втрачає свої бактерицидні властивості, однак, зберігає активність, як протигрибковий і як антиоксидант і як анти-атеросклеротичний засіб.

Використання даного плоду трав’янистої рослини для профілактики досить корисно. Вживати його треба свіжим із зеленню петрушки, яка допоможе трохи усунути його різкий запах. Зубчик можна пропустити через прес і з’їсти з молоком, медом або лимоном.

Зубки містять алліцин, антибіотик і протигрибкове з’єднання, яке розглядається як одне з джерел його цілющих властивостей. Ця речовина добре засвоюється зі свіжої протертої м’якоті. Дроблення зубчиків для приготування настоянки відкриває мембрани рослинних клітин і випускає ферменти, під впливом яких формуються сполуки, що володіють протитромбозними властивостями. Серед них найбільш активними є алліцин і тіосульфінат.

Кулінарна обробка і маринування в оцті більшою або меншою мірою руйнує аліцин. Тому краще додавати його в їжу в сирому вигляді. Є багато дійсно чудових рецептів страв зі свіжим часником, наприклад, гаспачо або пампушки. Крім того, можна просто розчавити зубчик і намастити на його тости, посипати ним і полити маслом свіжі помідори, або нарізати зубчики дуже дрібно і покласти між двома ломтиками яблук – це замаскує гострий смак.

Лікування часником, лікувальні засоби на його основі

Деякі дослідження показали, що збільшення споживання цього продукту взимку знижує тривалість симптомів застуди з п’яти з половиною до чотирьох з половиною днів.

Тому дуже популярне лікування часником і молоком гострих респіраторних захворювань.

Часникові таблетки в Німеччині призначають як лікарський засіб від атеросклерозу і від втрати артеріями еластичності, що може призвести до інфарктів та інсультів.

Всесвітня організація охорони здоров’я в рекомендаціях щодо загальної профілактичної допомоги для дорослих рекомендує вживати приблизно один зубок на день.

Молоко з часником від кашлю

Це хороший народний засіб для лікування кашлю і застуди. Коли профілактики недостатньо, і ми відчуваємо перші симптоми застуди: біль у горлі, нежить, кашель тощо, можна використовувати цей старовинний бабусин спосіб лікування. Це проста і перевірена вже багатьма поколіннями ефективна суміш молока з часником, медом і вершковим маслом.

Молоко з часником – цей напій дуже ефективний, завдяки цій цілющій рослині, яка є природним антибіотиком.

  • 1 склянка молока;
  • 2 зубчики пекучого плоду;
  • 1 столова ложка натурального меду;
  • половина чайної ложки вершкового масла за бажанням.

Вскип’ятіть молоко, охолодіть його до дуже теплого стану, щоб можна було пити не обпікаючись. Додайте вичавлений через прес часник і мед. Ретельно перемішайте і майже відразу ж випийте. Не використовуйте гаряче молоко. Це важливо, тому що при температурі вище 60 ° C рослина втрачає свої цінні властивості, а мед при сильному нагріванні ще й стає шкідливим. Пийте цей напій 2 рази на день.

Часник для чищення судин – з медом, молоком, горілкою

Для чищення судин можна приготувати такі суміші:

  • Подрібнити 200 г зубчиків, залити їх 0,5 л горілки і залишити на 14 днів у темному місці. Після цього процедити через щільну тканину, додати сік 6 лимонів і приймати по 1 великій ложці з водою 3 рази на добу перед їжею у випадках атеросклерозу судин головного мозку, спазмах і високому кров’яному тиску – гіпертонії;
  • Розчавити пресом один зубчик, залити склянкою кислого молока і залишити засіб для чищення судин на ніч у холодильнику, на наступний день ви – пити;
  • Перемішайте в рівних пропорціях часник і мед. Їжте 2 рази на день за півгодини до їжі по 1 чайній ложці.

Часник з молоком від глистів

У цьому випадку допоможе молочний екстракт часнику. 10 зубчиків треба залити 1 склянкою кип’яченого молока, розім’яти, наполягти 2 години і пити по 2-3 ложки за раз, при цьому потрібно випити все за 2-3 дні.

Користь і шкода свіжого часнику з молоком

Однак навіть такі нешкідливі продукти, як часник і молоко можуть принести не тільки користь, а й шкоду.

Не варто вживати такі засоби людям, які:

  • мають гостре запалення шлунка та кишківника;
  • схильні до зниженого тиску;
  • мають проблеми зі згортанням крові;
  • страждаючим цукровим діабетом;
  • які мають непереносимість молока;
  • які приймають певні ліки;
  • при грудному вигодовуванні, тому що це може викликати коліки у малюка.

Щоб видалити сильний запах цього продукту можна пожувати тмін і зелені боби, або свіжу петрушку, листя м’яти, тем’ян, селеру або сирі зерна кави, але жоден з даних трюків не усуває повністю цю проблему.

Про автора

admin administrator