Зміст:
Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів
Голубці з пекінської капусти – дуже ніжне, повітряне і легке блюдо. Пекінську різновид капусти легше загортати, ніж білокачанну, процес готування займає менше часу, а начинку ви можете підібрати будь-яку на ваш смак – від жирного м’яса до дієтичних брокколі.
Класичні голубці з пекінської капусти
Класика голубців – це начинка з м’яса і рису. Те, до чого ми так звикли в дитинстві. Але пекінська капуста змусить звичне ласощі танути в роті.
компоненти:
- 1 качан капусти пекінського виду;
- М’ясний фарш – 0,4 кг;
- Рис білий – 0,07 кг;
- Дві цибулини ріпчасті;
- Одна велика морква;
- Томатний соус – 30 гр;
- Вершкове масло -60 гр;
- Масло рослинне будь-якого сорту за смаком;
- Сіль за смаком;
- Перець двох видів (горошок і порошок) за смаком;
- Лавровий лист – 4 шт;
- Вода.
Як приготувати:
- Насамперед беремося за рис. Щоб зернятка не злиплися, їх треба промити. Потім опускаємо рис в каструлю і наливаємо в неї воду таким чином, щоб вона покривала кашку рису на 1/2. Посипте солі і кип’ятіть до повного випаровування води.
- Вилок капусти позбавляємо від непридатних верхнього листя, обрізаємо 4 см підстави. Кожен лист окремо змочуємо водою.
- Поставте на вогонь каструлю для кипіння, а поруч на столі миску з крижаною водою. Опускаємо листя на 3 хвилини в киплячу воду, а потім перекладаємо в другу миску для охолодження. Листочки НЕ будуть таким жорсткими, як у білокачанної капусти і загортати м’ясо буде набагато легше.
- Обробіть інші овочі, очистивши від шкірки і дрібно нарізавши. Обсмажте їх на протязі 8 хвилин.
- Отриману смажену масу розділіть порівну. Вони підуть на різні цілі. Одна в начинку, інша – в підливу.
- До першої частини обсмаження покладіть фарш і зварений рис. Перемішайте і насипте в суміш сіль і прянощі.
- Настала черга робити форму майбутніх голубців. Розкладіть один лист на дошці і за допомогою ложки покладіть на нього суміш з фаршу, овочів і рису. Поверніть листя над начинкою. І так багато разів підряд.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажуйте голубці з двох сторін до тих пір, поки вони не придбають золотистий відлив.
- Приступаємо до оформлення підливи. Забуту частину овочів перекладіть в каструлю, полийте її томатним соусом, насипте сіль і спеції.
- Зверху розташуйте майже готові голубці і налийте воду, щоб її рівень трохи не доходив до верху підготовлюваного блюда. Варіть півгодини.
Як приготувати голубці з пекінської капусти в мультиварці?
Список інгредієнтів:
- Фарш м’ясний – 0,3 кг;
- Рис (довгозернистий) – 0,09 кг;
- Капуста пекінська – один середній качан;
- Одна морква;
- Один цибуля ріпчаста;
- Масло рослинне будь-якого виду і сіль за смаком;
- Томатний соус – 180 гр.
Смачний рецепт: ліниві голубці в мультиварці
Процес приготування:
- Оброблені моркву з цибулею обсмажуємо в мультиварці. Техніку ставимо на програму “жарка”. Час – 10 хвилин.
- Рис промиваємо під краном в друшляку. Перед ці поставити для кипіння воду в каструлі. Промитий рис кладемо в окріп. Час варіння – 3 хвилини.
- З чаші мультиварки забираємо тільки половину прожарених овочів і змішуємо їх з фаршем і рисом. Друга частина – для соусу.
- У масу з фаршу додаємо сіль і спеції.
- Капусти очищаємо, миємо й поділяємо на окремі листочки.
- Листя піддаємо тепловій обробці, просто ошпарівая їх окропом. Остужаем.
- Розстеляємо листок і викладаємо на нього грудочку фаршу, загортаємо.
- Прийшла черга мультиварки. У решту піджарку накладаємо голубці.
- Наливаємо томатний сік з водою, перчимо і солимо.
- На панелі мультиварки натискаємо режим “гасіння” ставимо таймер – пів години.
- Після того, як кухонна техніка подасть сигнал, вибираємо програму “запікання”. Час – 20 хвилин.
Як згасити голубці в духовці?
Необхідні компоненти:
- Фарш з м’яса – 0,2 кг;
- Китайська капуста – 1 качан;
- Рис білий – 0,90 кг;
- Дві цибулини;
- Три морква;
- Сметана (жирність – 15%) – 40 гр;
- Спеції та сіль за смаком;
- Вода.
Принципи приготування:
- Обробляємо рис холодною водою. Варимо в каструльці до його розм’якшення.
- Можете зробити фарш зі шматочків м’яса прокрутивши їх в м’ясорубці, а можна купити і готовий фарш.
- Ставимо в сковорідці на обсмажування цибулю і моркву.
- Змішуємо всі приготовані інгредієнти.
- Капусту обробляємо за вищевказаною способу. Додайте її в окріп на 2 хвилини, охолоджуємо.
- А тепер розкладаємо листя на столі, додаємо зверху фарш і закручуємо.
- Розміщуємо їх на помазаний маслом деко, зверху сипем залишилася піджарку і наливаємо сметану в складі води.
- Розігріваємо попередньо духовку і встановлюємо деко.
Ледачі голубці з пекінської капусти
Ледачі голубці не потрібно загортати в капустяні листи, і на цьому ви заощадите багато часу.
Складові:
- Фарш – 0,5 кг;
- Рис білий – 0,075 кг;
- Одне яйце;
- Сир – 0.1 кг;
- Третина качана китайської капусти;
- Одна морква;
- Один цибулю;
- Сметана – 40 гр;
- Томатний соус -30 гр;
- Спеції за смаком.
Як готувати
- Капусту нашаткувати і додати до фаршу. Туди ж насипати терту моркву і шматочки цибулі.
- Рис зварити і разом з білком і жовтком яйця покласти в масу фаршу, перемішати, посолити і досипати прянощі.
- Виліпити з суміші довгасті формочки у вигляді голубців і викласти на деко.
- Сметану змішати з томатним соком і вилити зверху на голубці.
- Закрити блюдо фольгою і включити духовку. Температура – 190 градусів. Час – 40 хвилин.
- Після цього посипати готові биточки голубців тертим сиром.
- Потім в духовці 15 хвилин.
Рецепт приготування з грибами
Список компонентів:
- Капуста пекінська – 1 вилок:
- Гриби печериці – 0,3 кг;
- Сметана – 0,3 кг;
- Кукурудза в консервній банці – 0,2 кг;
- 3 варених яйця;
- Два лука;
- Масло вершкове – 0,1 кг;
- Олія – 30 гр;
- Томатний сік – 40 мл;
- Зелень і сіль за смаком;
- Прянощі.
Як зробити голубці з пекінської капусти, крок за кроком:
- Шаткуємо на маленькі шматочки цибулю і гриби. Смажимо разом з вершковим маслом і спеціями.
- Після завершення смаження перекладаємо в сковороду до основної маси кукурудзу і маленькі шматочки яєць.
- Капусту обробити належним чином і опустити по листочку в окріп на 1 хвилину.
- Тепер акуратно загортаємо фарш в листя з чотирьох сторін.
- Обсмажуємо їх в олії 2 хвилини.
- В окремий посуд налити сметану і томатний соус, засипати приправи.
- Після того, як голубці прожаряться, необхідно залити їх томатно-сметанним соусом, так щоб вона повністю покривала биточки. Можна налити трохи води якщо соус густий.
- Гасити 20 хвилин.
Пісні голубці з пекінської капусти
У цьому рецепті немає м’яса та інших компонентів високої жирності. Цю страву можна їсти людям з хворим шлунком, під час постів або тих, що худнуть.
компоненти:
- Капуста китайська – 1 качан;
- Картопляне пюре – 0,2 кг;
- Одна морква;
- Брокколі – 0,3 кг;
- Мариновані гриби – 0,2 кг;
- Один цибулю;
- Майонезний соус – 0,1 кг;
- Прянощі і сіль за смаком.
приготування:
- З капустою проводимо звичайну процедуру.
- У розморожений брокколі покласти натерту моркву, і в такому вигляді посмажити з додаванням олії.
- Гриби обсмажити окремо, використовуючи лук.
- Дві приготовані суміші об’єднати і додати пюре. Перемішати.
- Тепер загортаємо начинку в листя.
- Викласти на деко і залити майонезом, розведеним у воді.
- Режим духовки поставити на 200 градусів, таймер – 20 хвилин. Запекти.
- Можна подати з будь-яким нежирним соусом. Блюдо готове.
Рецепт дієтичних голубців
Склад компонентів:
- Фарш нежирної яловичини – 0,4 кг;
- Капуста свіжа – 1 качан;
- Одна цибулина;
- Дві моркви;
- Томатний соус – 60 гр;
- Рис дліннозерновой – 0,18 кг;
- Оливкова олія – 40 гр;
- Дрібна сіль, прянощі і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Проводимо стандартну процедуру з рисом і овочами – моєму, сушимо, чистимо і ріжемо.
- Рис відварюємо до стану напівготовності.
- Лук з морквою прожарити на сковороді з додаванням оливкової олії.
- Перемішати масу рису з приготованими овочами, додавши фарш.
- Отриману суміш посолити і поперчити. Можна закинути дрібні шматочки часнику і зелені.
- З капустяним листям проводимо теплову обробку.
- Начинку викладаємо на листя і загортаємо.
- Готові грудочки кладемо в каструлю, наливаємо зверху воду, сипем приправи. Час гасіння – 1 година. Готове блюдо рекомендується полити нежирною сметаною.
Рецепти голубців в пекінській капусті підійдуть усім. Їх смак виходить більш ніжним, м’яким і приємним, ніж у биточків в звичайної білокачанної капусти. Експериментуйте, додавайте нові інгредієнти, і голубці стануть вашим улюбленим блюдом.
Голубці з пекінської капусти шість простих покрокових рецептів
Варіант 1: Класичний рецепт голубців з пекінської капусти
Голубці як класичні, так і ледачі в більшості випадків роблять з білокачанної капусти. Однак цілком припустимо використовувати і інші численні види цього овоча. Приміром, у цій добірці будуть розглянуті кілька варіантів створення ледачих голубців з пекінської капусти.
- 650 грам свино-яловичого фаршу;
- 80 грам білого рису;
- 350 грам пекінської капусти;
- куряче яйце;
- цибуля ріпчаста (середній);
- сіль/спеції за смаком;
- борошно для панірування;
- 345 грам сметани;
- дві ложки томатної пасти;
- олія для смаження;
- неповний склянку води.
Покроковий рецепт голубців з пекінської капусти
Рис в ситі вимити. Засипати в сотейник. Залити окропом. Посолити. Варити до готовності протягом 10-11 хвилин.
За цей час нарізати пекінську капусту. Причому краще використовувати тверду частину (з крайньої м’якої частини краще зробити салат).
Перекинути шматочки в миску, залити киплячою водою. Залишити на 6-7 хвилин.
Крім того, розмістити в глибокій ємності свино-яловичий фарш. Всипати всі спеції. Посолити. Вкинути тертий або подрібнений в блендері цибулю.
Руками замісити в’язку м’ясну масу, не забувши вбити куряче яйце.
З-під крупи злити рідину. Ввести рис у ароматний фарш. Туди ж додати добре віджату капусту.
Ще раз вымешав, сформувати однакові овальні котлети. Негайно запанірувати в кожну просіяної борошні.
У широкій сковороді з товстим дном розігріти олію. Обсмажити всі заготівлі по 1-2 хвилині з кожної сторони.
Потім перекласти майбутні голубці з пекінської капусти в прямокутну форму.
На наступному етапі з’єднати окріп (неповний стакан) з томатною пастою і сметаною. Ретельно вимісити до однорідності заправки.
Вилити отриману суміш у форму. Відправити в духовку, де при встановлених заздалегідь 180 градусах запікати страву 40-42 хвилини.
Спочатку вам здасться, що соус занадто рідкий. Проте в процесі запікання, а головне вже після вимкнення плити вся заправка вбереться голубцями повністю. Саме тому подавати їх краще через пару годин.
Про автора