Чи можна зробити голубці з пекінської капусти

Авторadmin

Чи можна зробити голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів

Голубці з пекінської капусти – дуже ніжне, повітряне і легке блюдо. Пекінську різновид капусти легше загортати, ніж білокачанну, процес готування займає менше часу, а начинку ви можете підібрати будь-яку на ваш смак – від жирного м’яса до дієтичних брокколі.

Класичні голубці з пекінської капусти

Класика голубців – це начинка з м’яса і рису. Те, до чого ми так звикли в дитинстві. Але пекінська капуста змусить звичне ласощі танути в роті.

компоненти:

  • 1 качан капусти пекінського виду;
  • М’ясний фарш – 0,4 кг;
  • Рис білий – 0,07 кг;
  • Дві цибулини ріпчасті;
  • Одна велика морква;
  • Томатний соус – 30 гр;
  • Вершкове масло -60 гр;
  • Масло рослинне будь-якого сорту за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Перець двох видів (горошок і порошок) за смаком;
  • Лавровий лист – 4 шт;
  • Вода.

Як приготувати:

  1. Насамперед беремося за рис. Щоб зернятка не злиплися, їх треба промити. Потім опускаємо рис в каструлю і наливаємо в неї воду таким чином, щоб вона покривала кашку рису на 1/2. Посипте солі і кип’ятіть до повного випаровування води.
  2. Вилок капусти позбавляємо від непридатних верхнього листя, обрізаємо 4 см підстави. Кожен лист окремо змочуємо водою.
  3. Поставте на вогонь каструлю для кипіння, а поруч на столі миску з крижаною водою. Опускаємо листя на 3 хвилини в киплячу воду, а потім перекладаємо в другу миску для охолодження. Листочки НЕ будуть таким жорсткими, як у білокачанної капусти і загортати м’ясо буде набагато легше.
  4. Обробіть інші овочі, очистивши від шкірки і дрібно нарізавши. Обсмажте їх на протязі 8 хвилин.
  5. Отриману смажену масу розділіть порівну. Вони підуть на різні цілі. Одна в начинку, інша – в підливу.
  6. До першої частини обсмаження покладіть фарш і зварений рис. Перемішайте і насипте в суміш сіль і прянощі.
  7. Настала черга робити форму майбутніх голубців. Розкладіть один лист на дошці і за допомогою ложки покладіть на нього суміш з фаршу, овочів і рису. Поверніть листя над начинкою. І так багато разів підряд.
  8. На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажуйте голубці з двох сторін до тих пір, поки вони не придбають золотистий відлив.
  9. Приступаємо до оформлення підливи. Забуту частину овочів перекладіть в каструлю, полийте її томатним соусом, насипте сіль і спеції.
  10. Зверху розташуйте майже готові голубці і налийте воду, щоб її рівень трохи не доходив до верху підготовлюваного блюда. Варіть півгодини.

Як приготувати голубці з пекінської капусти в мультиварці?

Список інгредієнтів:

  • Фарш м’ясний – 0,3 кг;
  • Рис (довгозернистий) – 0,09 кг;
  • Капуста пекінська – один середній качан;
  • Одна морква;
  • Один цибуля ріпчаста;
  • Масло рослинне будь-якого виду і сіль за смаком;
  • Томатний соус – 180 гр.

Смачний рецепт: ліниві голубці в мультиварці

Процес приготування:

  1. Оброблені моркву з цибулею обсмажуємо в мультиварці. Техніку ставимо на програму “жарка”. Час – 10 хвилин.
  2. Рис промиваємо під краном в друшляку. Перед ці поставити для кипіння воду в каструлі. Промитий рис кладемо в окріп. Час варіння – 3 хвилини.
  3. З чаші мультиварки забираємо тільки половину прожарених овочів і змішуємо їх з фаршем і рисом. Друга частина – для соусу.
  4. У масу з фаршу додаємо сіль і спеції.
  5. Капусти очищаємо, миємо й поділяємо на окремі листочки.
  6. Листя піддаємо тепловій обробці, просто ошпарівая їх окропом. Остужаем.
  7. Розстеляємо листок і викладаємо на нього грудочку фаршу, загортаємо.
  8. Прийшла черга мультиварки. У решту піджарку накладаємо голубці.
  9. Наливаємо томатний сік з водою, перчимо і солимо.
  10. На панелі мультиварки натискаємо режим “гасіння” ставимо таймер – пів години.
  11. Після того, як кухонна техніка подасть сигнал, вибираємо програму “запікання”. Час – 20 хвилин.

Як згасити голубці в духовці?

Необхідні компоненти:

  • Фарш з м’яса – 0,2 кг;
  • Китайська капуста – 1 качан;
  • Рис білий – 0,90 кг;
  • Дві цибулини;
  • Три морква;
  • Сметана (жирність – 15%) – 40 гр;
  • Спеції та сіль за смаком;
  • Вода.

Принципи приготування:

  1. Обробляємо рис холодною водою. Варимо в каструльці до його розм’якшення.
  2. Можете зробити фарш зі шматочків м’яса прокрутивши їх в м’ясорубці, а можна купити і готовий фарш.
  3. Ставимо в сковорідці на обсмажування цибулю і моркву.
  4. Змішуємо всі приготовані інгредієнти.
  5. Капусту обробляємо за вищевказаною способу. Додайте її в окріп на 2 хвилини, охолоджуємо.
  6. А тепер розкладаємо листя на столі, додаємо зверху фарш і закручуємо.
  7. Розміщуємо їх на помазаний маслом деко, зверху сипем залишилася піджарку і наливаємо сметану в складі води.
  8. Розігріваємо попередньо духовку і встановлюємо деко.

Ледачі голубці з пекінської капусти

Ледачі голубці не потрібно загортати в капустяні листи, і на цьому ви заощадите багато часу.

Складові:

  • Фарш – 0,5 кг;
  • Рис білий – 0,075 кг;
  • Одне яйце;
  • Сир – 0.1 кг;
  • Третина качана китайської капусти;
  • Одна морква;
  • Один цибулю;
  • Сметана – 40 гр;
  • Томатний соус -30 гр;
  • Спеції за смаком.

Як готувати

  1. Капусту нашаткувати і додати до фаршу. Туди ж насипати терту моркву і шматочки цибулі.
  2. Рис зварити і разом з білком і жовтком яйця покласти в масу фаршу, перемішати, посолити і досипати прянощі.
  3. Виліпити з суміші довгасті формочки у вигляді голубців і викласти на деко.
  4. Сметану змішати з томатним соком і вилити зверху на голубці.
  5. Закрити блюдо фольгою і включити духовку. Температура – 190 градусів. Час – 40 хвилин.
  6. Після цього посипати готові биточки голубців тертим сиром.
  7. Потім в духовці 15 хвилин.

Рецепт приготування з грибами

Список компонентів:

  • Капуста пекінська – 1 вилок:
  • Гриби печериці – 0,3 кг;
  • Сметана – 0,3 кг;
  • Кукурудза в консервній банці – 0,2 кг;
  • 3 варених яйця;
  • Два лука;
  • Масло вершкове – 0,1 кг;
  • Олія – ​​30 гр;
  • Томатний сік – 40 мл;
  • Зелень і сіль за смаком;
  • Прянощі.

Як зробити голубці з пекінської капусти, крок за кроком:

  1. Шаткуємо на маленькі шматочки цибулю і гриби. Смажимо разом з вершковим маслом і спеціями.
  2. Після завершення смаження перекладаємо в сковороду до основної маси кукурудзу і маленькі шматочки яєць.
  3. Капусту обробити належним чином і опустити по листочку в окріп на 1 хвилину.
  4. Тепер акуратно загортаємо фарш в листя з чотирьох сторін.
  5. Обсмажуємо їх в олії 2 хвилини.
  6. В окремий посуд налити сметану і томатний соус, засипати приправи.
  7. Після того, як голубці прожаряться, необхідно залити їх томатно-сметанним соусом, так щоб вона повністю покривала биточки. Можна налити трохи води якщо соус густий.
  8. Гасити 20 хвилин.

Пісні голубці з пекінської капусти

У цьому рецепті немає м’яса та інших компонентів високої жирності. Цю страву можна їсти людям з хворим шлунком, під час постів або тих, що худнуть.

компоненти:

  • Капуста китайська – 1 качан;
  • Картопляне пюре – 0,2 кг;
  • Одна морква;
  • Брокколі – 0,3 кг;
  • Мариновані гриби – 0,2 кг;
  • Один цибулю;
  • Майонезний соус – 0,1 кг;
  • Прянощі і сіль за смаком.

приготування:

  1. З капустою проводимо звичайну процедуру.
  2. У розморожений брокколі покласти натерту моркву, і в такому вигляді посмажити з додаванням олії.
  3. Гриби обсмажити окремо, використовуючи лук.
  4. Дві приготовані суміші об’єднати і додати пюре. Перемішати.
  5. Тепер загортаємо начинку в листя.
  6. Викласти на деко і залити майонезом, розведеним у воді.
  7. Режим духовки поставити на 200 градусів, таймер – 20 хвилин. Запекти.
  8. Можна подати з будь-яким нежирним соусом. Блюдо готове.

Рецепт дієтичних голубців

Склад компонентів:

  • Фарш нежирної яловичини – 0,4 кг;
  • Капуста свіжа – 1 качан;
  • Одна цибулина;
  • Дві моркви;
  • Томатний соус – 60 гр;
  • Рис дліннозерновой – 0,18 кг;
  • Оливкова олія – ​​40 гр;
  • Дрібна сіль, прянощі і зелень за смаком.

Процес приготування:

  1. Проводимо стандартну процедуру з рисом і овочами – моєму, сушимо, чистимо і ріжемо.
  2. Рис відварюємо до стану напівготовності.
  3. Лук з морквою прожарити на сковороді з додаванням оливкової олії.
  4. Перемішати масу рису з приготованими овочами, додавши фарш.
  5. Отриману суміш посолити і поперчити. Можна закинути дрібні шматочки часнику і зелені.
  6. З капустяним листям проводимо теплову обробку.
  7. Начинку викладаємо на листя і загортаємо.
  8. Готові грудочки кладемо в каструлю, наливаємо зверху воду, сипем приправи. Час гасіння – 1 година. Готове блюдо рекомендується полити нежирною сметаною.

Рецепти голубців в пекінській капусті підійдуть усім. Їх смак виходить більш ніжним, м’яким і приємним, ніж у биточків в звичайної білокачанної капусти. Експериментуйте, додавайте нові інгредієнти, і голубці стануть вашим улюбленим блюдом.

Голубці з пекінської капусти шість простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класичний рецепт голубців з пекінської капусти

Голубці як класичні, так і ледачі в більшості випадків роблять з білокачанної капусти. Однак цілком припустимо використовувати і інші численні види цього овоча. Приміром, у цій добірці будуть розглянуті кілька варіантів створення ледачих голубців з пекінської капусти.

  • 650 грам свино-яловичого фаршу;
  • 80 грам білого рису;
  • 350 грам пекінської капусти;
  • куряче яйце;
  • цибуля ріпчаста (середній);
  • сіль/спеції за смаком;
  • борошно для панірування;
  • 345 грам сметани;
  • дві ложки томатної пасти;
  • олія для смаження;
  • неповний склянку води.

Покроковий рецепт голубців з пекінської капусти

Рис в ситі вимити. Засипати в сотейник. Залити окропом. Посолити. Варити до готовності протягом 10-11 хвилин.

За цей час нарізати пекінську капусту. Причому краще використовувати тверду частину (з крайньої м’якої частини краще зробити салат).

Перекинути шматочки в миску, залити киплячою водою. Залишити на 6-7 хвилин.

Крім того, розмістити в глибокій ємності свино-яловичий фарш. Всипати всі спеції. Посолити. Вкинути тертий або подрібнений в блендері цибулю.

Руками замісити в’язку м’ясну масу, не забувши вбити куряче яйце.

З-під крупи злити рідину. Ввести рис у ароматний фарш. Туди ж додати добре віджату капусту.

Ще раз вымешав, сформувати однакові овальні котлети. Негайно запанірувати в кожну просіяної борошні.

У широкій сковороді з товстим дном розігріти олію. Обсмажити всі заготівлі по 1-2 хвилині з кожної сторони.

Потім перекласти майбутні голубці з пекінської капусти в прямокутну форму.

На наступному етапі з’єднати окріп (неповний стакан) з томатною пастою і сметаною. Ретельно вимісити до однорідності заправки.

Вилити отриману суміш у форму. Відправити в духовку, де при встановлених заздалегідь 180 градусах запікати страву 40-42 хвилини.

Спочатку вам здасться, що соус занадто рідкий. Проте в процесі запікання, а головне вже після вимкнення плити вся заправка вбереться голубцями повністю. Саме тому подавати їх краще через пару годин.

Про автора

admin administrator