Чи можна зварити борщ із пекінської капусти

Авторadmin

Чи можна зварити борщ із пекінської капусти

Ароматний борщ з квашеною капустою: найсмачніший рецепт

Рецепт борщу з квашеною капустою дуже виручить, якщо немає свіжої капусти.

Борщ з квашеною капустою виходить дуже ароматним і наваристим. Квашена капуста дуже виручить, якщо немає свіжої капусти, зате є баночка квашеної з припасів на зиму. УНІАН пропонує найсмачніший і найароматніший рецепт українського борщу з квашеної капусти.

Раніше ми писали, як приготувати українські цибульники. Їх традиційно готують до борщу.

Борщ з квашеною капустою і куркою

Куряче м’ясо краще брати на кістці, щоб бульйон був ароматним.

  • курка – 300 г;
  • квашена капуста – 230 г;
  • картопля – 700 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • буряк маленька – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • соняшникова олія – 4 ст. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • зелень – пучок;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Курку викласти в каструлю з водою і зварити бульйон (приблизно 40-50 хвилин). Після закипання потрібно зняти піну або злити першу воду, щоб бульйон був прозорим. Моркву і буряк почистити і натерти на тертці, моркву дрібно нарізати. Картоплю почистити і нарізати кубиками.

У курячий бульйон викласти картоплю і варити її до готовності (20-25 хвилин). Поки вариться картопля – приготувати зажарку.

Покладіть цибулю і моркву на сковороду з гарячою олією, обсмажте 2 хвилини, додайте буряк і обсмажте ще 3 хвилини. Влити в сковороду нарізані помідори і томатну пасту. Тушкуйте овочі під кришкою пару хвилин.

Квашену капусту промити під проточною водою, якщо вона кисла. Додати капусту в зажарку. Влити в сковороду кілька ополоників гарячого бульйону з каструлі і тушкувати овочі ще 10 хвилин під кришкою. Наприкінці додати в зажарку тертий часник.

Коли картопля буде готова, викласти в каструлю лавровий лист і зажарку. Варити борщ ще 5 хвилин. В самому кінці додати спеції і зелень. Варити борщ слід в самому кінці, щоб не пересолити, оскільки квашена капуста сама по собі солона.

Вас також можуть зацікавити новини:

Борщ зі свіжої капусти — 4 рецепта, як правильно зварити смачний суп

Борщ зі свіжої капусти — смачне, корисне, популярний перше блюдо. Але зварити правильно може далеко не кожна молода господарочка, саме для них ми й підготували цей матеріал. У публікації ви дізнаєтеся секрети приготування супу, який обов’язково стане улюбленим у вашій родині.

Класичний борщ зі свіжої капусти зі свининою

Свинина — найбільш вживаний вид м’яса. Вона соковита, готується швидко, смачна та ситна. Саме її і застосуємо для приготування смачного борщу.

  • м’ясо — 200 г;
  • буряк — 2 шт.;
  • капуста свіжа білокачанна — 1 кг;
  • морква — 1 плід;
  • цибулина — 1 шт.;
  • картопля — 2-3 шт.;
  • паста томатна — 2 ст. л.;
  • помідор — 1 шт.;
  • сіль;
  • приправи;
  • трохи соняшникової олії.

Якщо немає в холодильнику помідорів, то можна цілком обійтися і без них.

  • М’ясо промийте, наріжте великими шматками, викладіть в каструлю, залийте водою, поставте варитися. Після закипання зніміть пінку, що утворилася на поверхні. Готувати свинину потрібно 40 хвилин, вона стане м’якою. Розділіть на шматки більш дрібні волокна, покладіть назад у каструлю.
  • Буряк і моркву очистіть, наріжте брусочками. Цибулину нарубайте півкільцями. Викладіть овочі обсмажуватися на сильному вогні, наливши в сковороду трохи олії. Коли вони розм’якнуть, а рідина википить, потрібно додати кубики помідори, томатну пасту. Смажте, поки соус не придбає помаранчевий відтінок.
  • Викладіть овочеву заправу і капусту в бульйон з м’ясом. Додайте сіль і приправи.
  • Картоплю очистіть, наріжте кубиками, відправте варитися через 10 хвилин після закипання інших інгредієнтів.
  • Варіть до готовності картоплі, він повинен стати м’яким.

Дивіться також: Гороховий суп з копченостями – 6 рецептів, як приготувати смачну страву

Подавайте борщ зі сметаною або майонезом, свіжою зеленню.

Про автора

admin administrator