Зміст:
Ароматний борщ з квашеною капустою: найсмачніший рецепт
Рецепт борщу з квашеною капустою дуже виручить, якщо немає свіжої капусти.
Борщ з квашеною капустою виходить дуже ароматним і наваристим. Квашена капуста дуже виручить, якщо немає свіжої капусти, зате є баночка квашеної з припасів на зиму. УНІАН пропонує найсмачніший і найароматніший рецепт українського борщу з квашеної капусти.
Раніше ми писали, як приготувати українські цибульники. Їх традиційно готують до борщу.
Борщ з квашеною капустою і куркою
Куряче м’ясо краще брати на кістці, щоб бульйон був ароматним.
- курка – 300 г;
- квашена капуста – 230 г;
- картопля – 700 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- буряк маленька – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- соняшникова олія – 4 ст. л.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- зелень – пучок;
- сіль, мелений перець за смаком.
Курку викласти в каструлю з водою і зварити бульйон (приблизно 40-50 хвилин). Після закипання потрібно зняти піну або злити першу воду, щоб бульйон був прозорим. Моркву і буряк почистити і натерти на тертці, моркву дрібно нарізати. Картоплю почистити і нарізати кубиками.
У курячий бульйон викласти картоплю і варити її до готовності (20-25 хвилин). Поки вариться картопля – приготувати зажарку.
Покладіть цибулю і моркву на сковороду з гарячою олією, обсмажте 2 хвилини, додайте буряк і обсмажте ще 3 хвилини. Влити в сковороду нарізані помідори і томатну пасту. Тушкуйте овочі під кришкою пару хвилин.
Квашену капусту промити під проточною водою, якщо вона кисла. Додати капусту в зажарку. Влити в сковороду кілька ополоників гарячого бульйону з каструлі і тушкувати овочі ще 10 хвилин під кришкою. Наприкінці додати в зажарку тертий часник.
Коли картопля буде готова, викласти в каструлю лавровий лист і зажарку. Варити борщ ще 5 хвилин. В самому кінці додати спеції і зелень. Варити борщ слід в самому кінці, щоб не пересолити, оскільки квашена капуста сама по собі солона.
Вас також можуть зацікавити новини:
Борщ зі свіжої капусти — 4 рецепта, як правильно зварити смачний суп
Борщ зі свіжої капусти — смачне, корисне, популярний перше блюдо. Але зварити правильно може далеко не кожна молода господарочка, саме для них ми й підготували цей матеріал. У публікації ви дізнаєтеся секрети приготування супу, який обов’язково стане улюбленим у вашій родині.
Класичний борщ зі свіжої капусти зі свининою
Свинина — найбільш вживаний вид м’яса. Вона соковита, готується швидко, смачна та ситна. Саме її і застосуємо для приготування смачного борщу.
- м’ясо — 200 г;
- буряк — 2 шт.;
- капуста свіжа білокачанна — 1 кг;
- морква — 1 плід;
- цибулина — 1 шт.;
- картопля — 2-3 шт.;
- паста томатна — 2 ст. л.;
- помідор — 1 шт.;
- сіль;
- приправи;
- трохи соняшникової олії.
Якщо немає в холодильнику помідорів, то можна цілком обійтися і без них.
- М’ясо промийте, наріжте великими шматками, викладіть в каструлю, залийте водою, поставте варитися. Після закипання зніміть пінку, що утворилася на поверхні. Готувати свинину потрібно 40 хвилин, вона стане м’якою. Розділіть на шматки більш дрібні волокна, покладіть назад у каструлю.
- Буряк і моркву очистіть, наріжте брусочками. Цибулину нарубайте півкільцями. Викладіть овочі обсмажуватися на сильному вогні, наливши в сковороду трохи олії. Коли вони розм’якнуть, а рідина википить, потрібно додати кубики помідори, томатну пасту. Смажте, поки соус не придбає помаранчевий відтінок.
- Викладіть овочеву заправу і капусту в бульйон з м’ясом. Додайте сіль і приправи.
- Картоплю очистіть, наріжте кубиками, відправте варитися через 10 хвилин після закипання інших інгредієнтів.
- Варіть до готовності картоплі, він повинен стати м’яким.
Дивіться також: Гороховий суп з копченостями – 6 рецептів, як приготувати смачну страву
Подавайте борщ зі сметаною або майонезом, свіжою зеленню.
Про автора