Чи потрібно в малосольні огірки додавати цукор

Авторadmin

Чи потрібно в малосольні огірки додавати цукор

Зміст:

Малосольні огірки в банці: універсальний рецепт за 3 години і на зиму

Малосольні огірки в банці можна приготувати за пару годин, можна за добу, а якщо хочете – то насолоджуйтеся ними взимку.

Малосольні огірки в банці можна готувати по-різному: в холодному і гарячому розсолі, за добу, за день і за 3 години. Якщо додати трохи прянощів і спецій, то закуска вийде пікантною. Закрийте їх – і у вас вийдуть малосольні огірки на зиму.

Малосольні огірки в банці за добу

Такі малосольні огірки виходять хрусткими за рахунок того, що заливаються холодним розсолом.

  • грунтові огірки (невеликі) – 1 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • хрін – 1 лист;
  • кріп – 3 парасольки;
  • сіль – 2 ст. л;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Як приготувати малосольні огірки

Помийте огірки, замочіть у воді на 15 хвилин, обріжте “попки”. Розчиніть у воді сіль і цукор.

Сіль потрібно брати тільки кам’яну – морська і йодована не підійде.

Покладіть на дно банки зубчики часнику, розрізані навпіл, крупно нарізаний лист хрону і 2 парасольки кропу. Покладіть в банку огірки, зверху покладіть зелень, що залишилася, і залийте розсолом – він повинен покрити всі інгредієнти. Закрийте банку зверху марлевою серветкою, залиште на добу. Зберігайте малосольні огірки в холодильнику.

Огірки малосольні – рецепт з гірчицею за 12 годин

Гірчиця надає малосольним огіркам трохи пікантності й робить смак більш насиченим. Заливають їх гарячим розсолом, тому просолюються вони швидше.

  • грунтові огірки – 3 кг;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • петрушка – 3 гілочки;
  • селери (за бажанням) – 2-3 гілочки;
  • кріп – 2 парасольки;
  • суха гірчиця – 1,5-2 ст. л.

Для розсолу:

Як приготувати малосольні огірки

Помийте огірки, петрушку, кріп крупно наріжте, зубчики часнику розріжте на 2 частини. Викладіть на дно банки шар зелені, покладіть огірки, додайте часник, гірчицю. Розчиніть у окропі сіль і цукор, гарячим розсолом залийте огірки – вони будуть готові через 12 годин.

Швидкі малосольні огірки і малосольні огірки на зиму

Цей рецепт універсальний – огірки можна їсти через 3 години після засолювання, а можна за цим же рецептом закрити огірки на зиму.

  • грунтові огірки – 1,5 кг;
  • приправа для моркви по-корейськи – 0,5 пачки;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 50 г;
  • оцет (9%) – 1/2 склянки;
  • олія – 1/2 склянки;
  • часник – 1/2 головки.

Як приготувати малосольні огірки

Помийте огірки і наріжте їх: спочатку по довжині на 4 частинки, а потім упоперек на 2-3 частини. Складіть в миску, додайте сіль, цукор, приправу. Пропустіть часник через прес туди ж, все добре перемішайте. Додайте оцет і олію, перемішайте, залиште на 3 години маринуватися.

Щоб закрити ці огірки на зиму, їх потрібно розкласти по банках і простерилізувати протягом 15 хвилин. Потім вийняти і закатати.

Раніше ми розповідали, як приготувати малосольні огірки у пакеті за 1 годину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Малосольні огірки – смачні та швидкі рецепти апетитної закуски

Приготувати малосольні огірки дуже легко, потрібно лише купити овочі, спеції, зелень, і вже через кілька годин, максимум – через добу, насолоджуватися смачною стравою. Рецептів дуже багато, але використовують тільки 2 основних способи засолки – гарячий і холодний. При першому часі на просочування огірків знадобиться набагато менше.

  • Як малосолити огірки?
  • Добові малосольні огірки
  • Малосольні огірки в пакеті на швидку руку
  • Хрусткі малосольні огірки в розсолі – рецепт
  • Малосольні огірки гарячим способом
  • Малосольні огірки на мінералці – рецепт
  • Малосольні огірки з гірчицею
  • Малосольні огірки по-корейськи – рецепт
  • Малосольні огірки по-грузинськи
  • Малосольні огірки з горілкою – рецепт
  • Сухі малосольні огірки
  • Малосольні огірки з медом
  • Гострі малосольні огірочки

Як малосолити огірки?

Ніжні, хрусткі малосольні огірки авторства не мають, але попитом користуються не меншим, ніж огірки солоні. Вважається, що маринувати в солі ці плоди придумали на слов ‘янських землях, але, як стверджують археологи, спроби засолити огірки траплялися ще в Месопотамії в 3 столітті до нашої ери. Подавали таке частування і давні римляни, а пізніше рецепти перейняли в Західній Європі.

Кілька порад, як приготувати смачні малосольні огірочки на зиму:

  1. Купувати овочі з тонкою, пупирчастою шкуркою.
  2. Вибирати плоди поменше, тоді вони швидше просоляться.
  3. Огірки вийдуть хрусткими, якщо їх замочити на 1-2 ч. в крижаній воді.
  4. Кріп класти з парасольками.
  5. Використовувати скляний або емальований посуд.

Добові малосольні огірки

Для засолки краще купувати огірки з тонкою шкіркою і невеликі за розміром, їх зручно солити цілком. З гладкою, товстою шкіркою підходять менше, будуть сильно програвати у смаку. Великі плоди потрібно розрізати на кілька частин. Є простий рецепт, як зробити швидкі малосольні огірки холодним способом.

  • огірки – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 1 год. ложка;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець горошком – 3 шт.;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • листя хріна – 2 шт.;
  • часник – 5 зубчиків.
  1. Воду закип ‘ятити, розчинити сіль і цукор, остудити.
  2. Огірки вимити, обрізати, розтолочь часник.
  3. На дно каструлі викласти шарами половину зелені, огірки, часник, спеції, другу половину зелені.
  4. Залити холодним розчином, поставити вантаж.
  5. Залишити за кімнатної температури на добу.
  6. Готові малосольні огірки потримати 1 год.

Малосольні огірки в пакеті на швидку руку

Ще один спосіб, як зробити малосольні огірки швидко – помістити в пакет. Сухий посол дуже зручний, головне – випустити повітря і щільно зав ‘язати мішечок, щоб смак і аромат були насиченішими. Для надійності можна зафіксувати другим пакетом. Якщо солі вийшло забагато, потрібно додати 1 ст. ложку цукру, перемішати, потримати в холоді ще 2 ч.

  • огірки – 1 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • сіль – 25 г.
  1. Огірки вимити, обрізати кінці, розтолочь часник, подрібнити кріп.
  2. Скласти заготовки в пакет, посолити, гарненько струсити.
  3. Потримати 1 год на столі, потім прибрати в холод на 6 год.

Хрусткі малосольні огірки в розсолі – рецепт

Більш насиченими виходять малосольні огірки в розсолі, якщо залишити їх на ніч, то на сніданок вже можна знімати пробу. Краще класти плоди цілими, зрізати кінці і ділити на частини рекомендується, щоб краще просякнулися. Якщо брати огірки з грядки, то знімати їх потрібно рано вранці, поки не підсушило сонце.

  • огірки – 10 шт.;
  • листя хріна – 2 шт.;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • часник – 2 зубчики;
  • червоний стручковий перець – 0,5 шт.;
  • перець горошком – 7 шт.;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст. ложка.
  1. Огірки вимити, обробити, нарізати зелень.
  2. Розвести в окропі сіль.
  3. Викласти в посуд шарами заготовки, накриваючи верхній зеленню.
  4. Залити розсолом, притиснути гнітом, залишити на столі на ніч.

Малосольні огірки гарячим способом

Досвідчені господині відзначають, що якщо залити заготівлі окропом, в розсолі хрусткі малосольні огірки будуть готові вже через кілька годин. У холодному плодам знадобиться не менше доби. Розчин повинен бути дуже гарячим, але не киплячим, інакше овочі втратять у смаку. Додати солодкувату, пікантну нотку допоможе 1 ст. ложка цукру.

  • огірки – 2 кг;
  • кріп – 1 пучок;
  • листя хріна – 5 шт.;
  • листя щириці – 4 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • перець горошком – 1 год. ложка;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • вода – 1 л.
  1. Огірки замочити на 2 ч. в холодній воді, порізати на кілька частин.
  2. Подрібнити зелень, часник нарізати платівками.
  3. У окропі розвести сіль, остудити 2-3 хв.
  4. Викласти по банках шарами зелень і огірки, верхній шар повинен бути зелені.
  5. Розмістити часник і перець, залити гарячим розсолом.
  6. Притиснути вантажем, залишити при кімнатній температурі.
  7. Смачні малосольні огірочки в банку будуть готові через 8 год.

Малосольні огірки на мінералці – рецепт

Набагато соковитіше виходять малосольні огірки на мінеральній воді, завдяки бульбашкам, розсол швидше і якісніше просочує м ‘якоть. Щільно трамбувати плоди в банку не потрібно, інакше вони не стануть хрусткими. Посуд рекомендується накривати не серветкою, а марлею, тоді краще проникає повітря. Газування підійде будь-яке.

  • огірки – 500 г;
  • газування – 500 мл;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – 1 пучок.
  1. Огірки помити, зрізати кінчики, порубати слайсами часник.
  2. На дно посуду викласти шарами зелень, часник і огірки.
  3. Розвести в 100 мл мінералки сіль, залити заготовку.
  4. Додати решту води, притиснути гнітом.
  5. Прибрати малосольні огірки в холод на добу.

Малосольні огірки з гірчицею

Якщо частування терміново знадобилося на пікнік або до столу, можна спробувати рецепт малосольних огірників з гірчицею, в пакеті нарізані плоди будуть готові вже через 1 год. Крім традиційних укропу, петрушки і хріна, досвідчені господині радять додавати парасольки анісу, естрогон, гвоздику, вони подарують

  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • петрушка – 0,5 пучка;
  • суміш перців – 0,25 год ложки;
  • гірчичний порошок – 2 ст. ложки.
  1. Огірки помити, обробити, нарізати гуртками або поділити на 4 частини.
  2. Подрібнити часник і зелень, змішати зі спеціями і гірчицею.
  3. Викласти заготовки в пакет, зав ‘язати, струсити.
  4. Прибрати в холод на 1 год.

Малосольні огірки по-корейськи – рецепт

Якщо традиційні заготовки вже приїлися, варто спробувати малосольні огірки по-корейськи, їх готують з соєвим соусом, спеціями і кунжутом. На засолку знадобиться не більше 2 год., в результаті вийде оригінальна кисло-солодка страва. Заливати овочі потрібно тільки гарячою олією – це головний секрет рецепта.

  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 2 год. ложки;
  • соєвий соус – 30 мл;
  • оцтовий – 1 ст. ложка;
  • насіння кунжуту – 20 г;
  • перець чорний мелений – 0,5 год. ложки;
  • коріандр – 1 год. ложка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • олія рослинна – 50 мл.
  1. Огірки помити, нарізати дольками.
  2. Трохи посолити, перемішати, залишити на півгодини.
  3. Злити сік, додати решту сіль, кунжут, спеції.
  4. Змішати з соєвим соусом, товченим часником і оцтом.
  5. Масло нагріти, гарячим вилити на заготовку.
  6. Додати огірки, перемішати.
  7. Скласти в пластиковий контейнер, притиснути кришкою.
  8. Прибрати в холод на 2 год.

Малосольні огірки по-грузинськи

У кожній національній кухні є свої рецепти, які відрізняються характерними спеціями і добавками. Дуже смачні малосольні огірочки виходять грузинською, з незмінними кінзою, зірою і червоним перцем, без яких важко уявити цю гостру кухню. Зіру, її ще називають кумином, потрібно розтлумачити в ступці з іншими прянощами, молоти не можна, це зіпсує смак.

  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 2 год. ложки;
  • зіра – 0,5 год. ложки;
  • цукор – 1 год. ложка;
  • часник – 3 зубчики;
  • кінза – 0,5 пучка;
  • червоний перець – 0,5 год ложки.
  1. Огірки поділити на частини, подрібнити часник і зелень.
  2. Розтерти спеції із зірою.
  3. Скласти огірки в контейнер, посипати часником, кінзою і прянощами.
  4. Контейнер щільно закрити, потрясти, прибрати в холод на ніч.

Малосольні огірки з горілкою – рецепт

Як свідчать старовинні рецепти, солоні, хрусткі огірки виходять тільки з горілкою, а сіль потрібно класти тільки велику, дрібного помолу не підійде. Досвідчені господині це підтверджують, найсмачніші малосольні огірочки виходять з горілчаного розсолу. У банках цілі плоди краще розміщувати вертикально, тоді просочуються рівномірно.

  • огірки – 10 кг;
  • сіль – 320 г;
  • укроп – 320 г;
  • листя смородини – 320 г;
  • листя хріна – 170 г;
  • часник – 20 г;
  • вода – 7 л;
  • горілка – 150 мл.
  1. У огірків зрізати кінчики, зелень і часник подрібнити.
  2. Укласти шарами в посуд, накрити зеленню.
  3. Розчинити в окропі сіль, трохи остудити, влити горілку.
  4. Залити заготовку, притиснути гнітом.
  5. Через добу малосольні з горілкою огірочки будуть готові.

Сухі малосольні огірки

Багатьом господиням більше подобається заготовляти малосольні огірки сухим способом, не потрібно стояти в спеку біля плити, а на смак страва виходить нітрохи не гірше, ніж у розсолі. Єдиний мінус – огірки такої заготовки зберігаються в холоді не більше 1-2 днів, тому не варто робити велику партію частування.

  • огірки – 500 г;
  • сіль – 0,5 ст. ложки;
  • цукор – 0,5 ст. ложки;
  • часник – 4 зубчики;
  • кріп – 1 пучок.
  1. Огірки замочити на 40 хв. прохолодною водою, поділити навпіл.
  2. Викласти в контейнер.
  3. Порубати зелень, часник поділити на платівки.
  4. Змішати з сіллю і цукром, накрити огірки.
  5. Залишити на 10 хв., закрити контейнер, потрясти.
  6. Прибрати на 2 ч. в холод.

Малосольні огірки з медом

Огірки – одні з небагатьох плодів, які їдять незрілими, завдяки водянистому складу, вони легко вбирають будь-які спеції і приправи. Здавна існувала традиція засалювати їх з додаванням меду, оскільки цукор був дуже дорогий. Приготування малосольних огірків таким способом теж цілком себе виправдовує.

  • огірки – 2 кг;
  • кріп – 1 пучок;
  • часник – 4 зубчики;
  • гострий червоний перець – 1 см;
  • зерна гірчиці – 1 год. ложка;
  • вода – 1 л;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • горілка – 150 мл;
  • сіль – 1,5 ст. ложки.
  1. У гарячій воді розчинити сіль і мед.
  2. Остудити повністю, додати горілку.
  3. У огірків зрізати кінчики, подрібнити зелень і часник.
  4. Скласти в посуд шарами, пересипаючи нарізкою.
  5. Покласти гострий перець, гірчицю, залити розчином.
  6. Прибрати на добу в холод.

Гострі малосольні огірочки

Частування вийде смачним, якщо використовувати свіжі огірки, полежачі вже не придбають потрібний хруст. Кількість солі не впливає на час засолки, тому не потрібно класти її побільше, щоб швидше просолилися. Тоді краще використовувати кислоту, за цим рецептом готують малосольні огірки з оцтом.

  • огірки – 2 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 1 год. ложка;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • кріп – 1 пучок;
  • перець запашний горошком – 5 шт.
  1. Огірки залити водою на 2-3 год.
  2. Подрібнити часник і зелень.
  3. Розчинити в окропі сіль і цукор.
  4. Викласти шарами огірки, часник, зелень і спеції.
  5. Влити оцет і розсол, залишити при кімнатній температурі.
  6. Малосольні з оцтом огірочки будуть готові наступного дня.

Хрумкі малосольні огірки за 1 годину: бабусин рецепт

Малосольні огірки в пакеті швидко готуються, хрумтять як свіжі, а виходять смачніші.

Огірки малосольні прекрасні тим, що готуються досить швидко. Їх можна засолити з вечора, а на ранок вже хрустіти. Або навіть спробувати в той же день – буквально через годину після засолювання. Розповідаємо, як зробити малосольні огірки в пакеті.

Малосольні огірки – бабусин рецепт без розсолу

Такі малосольні огірки соляться у власному соку, тому виходять дуже хрусткі.

  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.:
  • часник – 3-4 зубчики;
  • кріп – пучок.

Викладіть на дно пакета подрібнений кріп, цукор, сіль і роздавлений часник – можна взяти звичайний поліетиленовий або зіп-пакет. Огірки помийте, зріжте “попки”, покладіть овочі в пакет, щільно закрийте його і потрясіть. Покладіть в холодильник на ніч.

Малосольні огірки швидко – за 1 годину

Ці малосольні огірки готуються швидко завдяки розсолу і соляться шматочками.

  • огірки – 5 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • духмяний перець горошком – 5 шт.;
  • оцет (9%) – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 1,5 ст. л.
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп – кілька гілочок.

Обріжте “попки” у огірків, наріжте овочі великими шматками. Покладіть в пакет, додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець, оцет і олію. Дрібно наріжте часник і кріп, додайте в пакет, випустіть повітря і щільно зав’яжіть. Потрясіть, щоб всі інгредієнти перемішалися. Покладіть у ще один пакет – з нього також випустіть повітря. Залиште огірки солитися при кімнатній температурі на 1 годину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Про автора

admin administrator