Чим корисна свіжа капуста для жінок

Авторadmin

Чим корисна свіжа капуста для жінок

Квашена чи свіжа капуста — яка більш корисна для організму

Багато суперечок ходить про те, яка капуста корисніша — квашена чи свіжа. Щоб розібратися в цьому питанні, необхідно визначити користь для організму одного і іншого виду капусти, інформує Ukr.Media.

Користь свіжої капусти

Можна довго перераховувати всі вітаміни і мінерали, які у великій кількості містяться у свіжій капусті. До всіх переваг варто додати клітковину, якою багата свіжа капуста.

Овоч допомагає нормалізувати рівень холестерину, покращує прохідність судин. Встановлений взаємозв’язок між вживанням свіжої капусти і нормалізацією тиску. До всього цього варто додати, що капуста чистить кишечник і покращує всю роботу шлунково-кишкового тракту.

Разом з тим, деяким людям, що страждають панкреатитом і іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту, в період весняного та осіннього загострення захворювання не варто вживати свіжу капусту.

Користь квашеної капусти

Квашена капуста анітрохи не поступається свіжому овочу в корисності, а тільки перевершує його. Всі вітаміни зберігаються. Крім них, при квашенні утворюються корисні бактерії. Їх можна порівняти з бактеріями, які містяться в кефірі. Вони перетворять цукор в молочну кислоту. Також вітаміну С і А в квашеній капусті більше, ніж у свіжій. Про корисні і незамінні для організму амінокислоти і говорити не доводиться.

Завдяки своїм корисним властивостям квашена капуста допомагає нормалізувати рівень глюкози і холестерину в крові. Своєю чергою це є хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань. Вітамін С допомагає запобігти простудним захворюванням і зміцнює імунітет.

Цінні компоненти, які містяться у квашеній капусті, допомагають боротися з онкологічними захворюваннями. Вчені довели, що ракові клітини припиняють ділитися і до них припиняється кровотік.

Що стосується жінок, які хочуть продовжити молодість, то квашена капуста повинна стати їх союзником. Вся річ у тім, що корисний овоч допомагає оновлюватися клітинам, тим самим сповільнюються процеси старіння. До того ж, обмін речовин відбувається швидше, що сприяє зниженню зайвої ваги. У представниць прекрасної статі ПМС не так яскраво виражений при регулярному вживанні в їжу квашеної капусти.

Багато чоловіків рятуються від похмільного синдрому саме за допомогою соку квашеної капусти. Сік допомагає врятувати організм від зневоднення, а також постачає його всіма необхідними поживними речовинами.

Можна зробити висновок, що квашена капуста корисніша свіжої. При квашенні зберігаються всі корисні властивості свіжого овоча, а також з’являються нові корисні сполуки.

Мільйон достоїнств. Продукт, який продовжує життя

Кожен з нас може зробити щось, щоб жити довше, незважаючи на наші гени. І вибір цих « щось» не такий вже і малий — їжа, щоденний рух, «робота з головою» ( вміння управляти стресами), сон, середовище, відмова від шкідливих звичок.

Їжа — це також дуже серйозно, бо багато компонентів із продуктів харчування можуть докластися до продовження або вкорочення віку.

В GenAge, базі генів, пов’язаних із старінням і довголіттям людини, вже внесено понад 2000 генів, пов’язаних з довголіттям, і що радує — багато з них активуються саме цими біологічно активними компонентами, які є в їжі, а таких налічують близько 200.

Звісно, вплив їжі — не генна терапія, яка зможе внести радикальні та відчутні зміни у сповільнення старіння, проте чому б не використати навіть цей « просунутий» ЗСЖ? Так от, при помірному вживанні різних продуктів, знаючи вміст цих біологічно активних компонентів у них, можна впливати на різні біохімічні процеси в організмі.

Одним із таких прекрасних, багатофункціональних продуктів є хрестоцвіті, тобто всі сорти капусти, броколі, редька, гірчиця і так далі. Про що корисне не подумай — на те все вони впливають, покращують, ремонтують, відновлюють.

В одній капусті мало не мільйон достоїнств.

Почнемо з того, що недорога, вкрай низькокалорійна, багата клітковиною, наповнює шлунок та насичує, як свіжа, так і тушкована або варена. Нормалізує рівень цукру в крові та холестерину, як свіжа так і приготовлена. Смачна, хрумка і соковита, а якщо ще трохи приправити чимось корисним, так і взагалі — окрема страва. А ще — захищає від запалень, мутацій, сприяє омолодженню на клітинному рівні й активує регенерацію тканин, зокрема, м’язової. А також активує самовідновлення структур клітин, білків, ДНК, активує протитоксинний захист клітин, утворення потужного антиоксиданту глутатіону.

Про автора

admin administrator