Чим можна замінити Аллапінін

Авторadmin

Чим можна замінити Аллапінін

Зміст:

Аналоги дорогих ліків: таблиця пошуку необхідних препаратів

Чим можна замінити таблетки від кашлю і що приймати замість звичних лікарських засобів – дізнайтеся на УНІАН.

Через те, що Росія напала на Україну, в країні оголосили воєнний стан. Разом зі стресом від бойових дій українці відчувають потребу в найнеобхідніших речах – продуктах, одязі та ліках. УНІАН з’ясував, чим замінити фурагін та інші важливі препарати.

Як знайти аналог ліки – на що звертати увагу

Гуманітарна допомога Україні – це засоби першої необхідності, до списку яких потрапляють і лікарські препарати. У багатьох містах люди не можуть купити їх в аптеках, а у волонтерів не завжди виходить знайти потрібний засіб.

Для того, щоб не залишитися без медикаментів, враховуйте, що існує три види назв препаратів:

  • наукова – так його називають лікарі;
  • “невласна назва” або “непатентована назва” – міжнародна (МНН) і звичайна;
  • назва ринку – та, до якої ви звикли.

Щоб знайти ті ліки, які вам потрібно, ви повинні спочатку пошукати їх за звичною назвою. Якщо не знаходите, то шукайте аналоги за основною діючою речовиною. Наприклад, у відомих таблетках “Нурофен” діюча речовина “ібупрофен”, а значить, вам підійде препарат, в складі якого він є.

Такий метод допоможе і тим українцям, які виїхали за кордон – там таблетки називають, в основному, за діючою речовиною.

Таблиця заміни таблеток – основні правила

Лікарські препарати, які відносяться до одного терапевтичного або хімічного класу, отримують назви на загальній підставі. Щоб визначити основу, потрібно подивитися в кінець слова. Наприклад:

  • “аніб” – для інгібіторів ангіогенезу (пазопаніба);
  • “ансерін” – для антагоністів рецептора серотоніну (рітансеріна);
  • “аріте” – для протиарифмічних засобів (лобензарит);
  • “аза” – для ферментів (стрептокіназа);
  • “азепам” – для бензодіазепінів (діазепам);
  • “каїн” – для місцевих анестетиків (лідокаїн);
  • “коксиб” – для інгібіторів cog-2 (Целекоксиб);
  • “маб” – для моноклональних антитіл (іфліксимаб);
  • “навір” – для антиретровірусних інгібіторів протеїназа (дарунавір);
  • “олол” – для бета-блокаторів (атенолол);
  • “апрель” – для інгібіторів НПФ (еналапрел);
  • “сартан” – для антагоністів ангіотензин-II рецепторів (лозартан);
  • “тінь” – для інгібіторів тирозинкінази (іматиніб);
  • “вастатин” – для інгібіторів GMG-CoA редукції (сивастатин);
  • “віра” – для противірусних засобів (ритоновір);
  • “арт” – для артемізиніну протималярійних засобів;
  • “цеф” – для цефалоспоринів (цефтриаксон);
  • “йо” – для йоду-місцевих радіаторів;
  • “століття” – для векторів генної терапії (alipogen tiparvovek).

Що стосується найбільш поширених аналогів відомих препаратів, рекомендації лікарів виглядають наступним чином:

  • “Солпадеїн” – “Парацетамол”;
  • “Ібупром”- “Нурофен”, “Ібупрофен”;
  • “Німесил” – “Нимид”;
  • “Сорбекс” – “Активоване вугілля”;
  • “Мезим форте” – “Панкреатин”;
  • “Імодіум” – “Лоперамід”;
  • “Кларитин” – “Лоратадин”;
  • “Пантенол спрей” – “Пантенол аерозоль”.

Якщо ви знайшли потрібний аналог, але не знаєте, як його приймати – почніть з меншого дозування. Спробуйте приймати в добу не більше 2-3 таблеток, якщо є розділова смуга, то доречно почати з половинки. За відсутності лікаря або рекомендацій від виробника орієнтуйтеся на стан свого організму і підбирайте результативне дозування самостійно.

Як купити ліки по карті е Підтримка

Згідно з Указом президента, з 24 січня 2022 року українці старше 60 років можуть купити лікарські препарати по карті Єпідтримки. “Ковідну тисячу” вийде витратити на лікарські засоби і препарати рецептурної відпустки, крім БАДів, лікарської косметики і товарів медичного призначення (медичних приладів).

Розрахуватися карткою можна через додаток на смартфоні, основні умови:

  • вік від 60 років;
  • “зелений” сертифікат про вакцинацію в додатку Дія.

Оплатити потрібні ліки можна прямо в аптеці або на сайті, якщо оформляєте замовлення онлайн. Для тих пенсіонерів, у яких немає смартфона, уряд пообіцяв розробити альтернативний спосіб витрати цих грошей.

Вас також можуть зацікавити новини:

Аладін – інструкція, застосування, аналоги препарату

Аладін – це селективні антагоністи кальцію з переважною дією на судини.

Застосування Аладіна

Застосовується при таких захворюваннях як артеріальна гіпертензія, хронічна стабільна стенокардія та вазоспастична стенокардія (стенокардія Принцметала).

Аладін: склад і форма випуску препарату

Випускається в таблетках. Діюча речовина: 1 таблетка містить амлодипіну бесилата 13,90 мг або 6,95 мг (у перерахунку на амлодипін 10 мг або 5 мг);

допоміжні речовини: таблетки Аладін 10 мг – лактози моногідрат, крохмаль картопляний, кросповідон, коповідон, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат;

таблетки Аладін 5 мг – лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, натрію кроскармелоза, повідон, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат.

Аладін: як приймати препарат

Дорослі. Для лікування пацієнтів з артеріальною гіпертензією (АГ) і стенокардією звичайна початкова доза препарату Аладін становить 5 мг 1 раз на добу. Залежно від реакції пацієнта на терапію доза може бути збільшена до максимальної, що становить 10 мг 1 раз на добу.

Пацієнтам зі стенокардією препарат може застосовуватися самостійно або в комбінації з іншими антиангінальними лікарськими засобами при резистентності до нітратів та / або адекватних доз блокаторів бета-блокатори.

Діти у віці від 6 років з АГ. Рекомендована початкова доза препарату Аладін для цієї категорії пацієнтів становить 2,5 мг 1 раз на добу. Якщо необхідний рівень артеріального тиску не буде досягнутий протягом 4 тижнів, дозу можна підвищити до 5 мг/д. Застосування препарату в дозах> 5 мг для даної категорії пацієнтів не досліджували.

Пацієнти похилого віку. Нема потреби в підборі дози для даної категорії пацієнтів. Підвищення дози необхідно проводити з обережністю.

Пацієнти з порушенням функції нирок. Рекомендується застосовувати препарат у звичайних дозах, оскільки зміни концентрації амлодипіну в плазмі крові не пов’язані зі ступенем тяжкості ниркової недостатності. Амлодипін не виводиться шляхом діалізу.

Пацієнти з печінковою недостатністю. Дози препарату для застосування у пацієнтів з печінковою недостатністю від легкого до помірного ступеня тяжкості не встановлені, тому підбір дози слід проводити з обережністю і починати застосування з найменшої дози.

Аладін: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • відома підвищена чутливість до дигідропіридинів, амлодипіну або до будь-якого компонента препарату;
  • артеріальна гіпотензія тяжкого ступеня;
  • шок (включаючи кардіогенний шок);
  • обструкція виводить тракту лівого шлуночка (наприклад, стеноз аорти тяжкого ступеня);
  • гемодинамічно нестабільна серцева недостатність після гострого інфаркту міокарда.

Побічні ефекти

  • з боку крові та лімфатичної системи: тромбоцитопенія, лейкоцитопенія;
  • з боку імунної системи: алергічні реакції;
  • порушення метаболізму та аліментарні розлади: гіперглікемія;
  • з боку психіки: безсоння, зміна настрою (включаючи тривожність), депресія, сплутаність свідомості;
  • з боку нервової системи: сонливість, запаморочення, головний біль (головним чином на початку лікування), тремор, дисгевзія, гіпестезія, парестезія, гіпертонус, периферична нейропатія;
  • з боку органів зору: порушення зору (включаючи диплопію), сльозотеча;
  • з боку органів слуху та лабіринту: дзвін у вухах;
  • з боку серця: посилене серцебиття, інфаркт міокарда, аритмія (включаючи брадикардію, шлуночкову тахікардію та мерехтіння передсердь);
  • з боку судин: припливи, артеріальна гіпотензія, васкуліт;
  • респіраторні, торакальні та медіастинальні порушення: риніт, кашель;
  • з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювота, біль у животі, диспепсія, сухість у роті порушення перистальтики кишківника (включаючи запор і діарею), панкреатит, гастрит, гіперплазія ясен;
  • з боку гепатобіліарної системи: гепатит, жовтяниця, підвищення рівня печінкових ферментів (що найчастіше асоціювалося з холестазом);
  • з боку шкіри та підшкірних тканин: ангіоневротичний набряк (набряк Квінке), висип, свербіж, мультиформна еритема, висип, кропив’янка, алопеція, пурпура, зміна кольору шкіри, підвищене потовиділення, фоточутливість, ексфоліативний дерматит, синдром Стівенса –Джонсона;
  • з боку скелетно-м’язової та сполучної тканин: набряклість гомілок, біль у суглобах, біль у м’язах, судоми м’язів, біль у спині;
  • з боку нирок і сечовидільного тракту: ніктурія, порушення сечовиділення, збільшення частоти сечовипускання;
  • з боку репродуктивної системи та молочних залоз: гінекомастія, імпотенція;
  • загальні порушення: набряк, стомлюваність, астенія, біль, біль в грудях, нездужання;
  • дослідження: збільшення або зменшення маси тіла.

Аналоги Аладіна

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Замінники яєць

Деякі люди уникають яєць через алергію або дієтичні уподобання. У цій статті досліджується 13 інгредієнтів, які можна використовувати як замінники яєць.

На основі доказів Ця стаття заснована на наукових доказах, написаних експертами та перевірених фактами. Ми дивимось на обидві сторони суперечки і прагнемо бути об’єктивними, неупередженими та чесними.

Останнє оновлення 21 грудень 2022 р. та останній огляд експерта 7 жовтень 2021 р.

Яйця неймовірно корисні та універсальні, що робить їх популярною їжею для багатьох.

Вони особливо поширені у випічці, де майже кожен рецепт вимагає їх.

Але з різних причин деякі люди уникають яєць. На щастя, замість них можна використовувати безліч замінників.

У цій статті досліджуються різні інгредієнти, які можна використовувати як альтернативу яйцям.

Причини, чому вам може знадобитися замінити яйця

Існують різні причини, чому вам може знадобитися замінити яйця у вашому раціоні. Алергія та дієтичні переваги є двома найпоширенішими.

Алергія на яйця

Яйця є другою за поширеністю харчовою алергією у немовлят і маленьких дітей.

Одне дослідження показало, що 50% дітей переростуть алергію до трьох років, а 66% переростуть її до п’яти років.

Інші дослідження показують, що до переходу на алергію на яйця може знадобитися до 16 років.

Хоча більшість дітей, які мають алергію на яйця, з часом стають толерантними, деякі особини залишаються алергіками все своє життя.

Веганська дієта

Деякі особи дотримуються a веганська дієта і вирішуйте не їсти м’ясо, молочні продукти, яйця або інші продукти тваринного походження.

Вегани уникають споживання продуктів тваринного походження з різних причин, включаючи цілі здоров’я, екологічні проблеми або етичні причини щодо прав тварин.

Резюме: Деяким людям, можливо, доведеться уникати яєць через алергію на яйця, а іншим – уникати їх з міркувань особистого здоров’я, екології чи етики.

Чому яйця використовують у випічці?

У випічці яйця служать різним цілям. Вони впливають на структуру, колір, смак та консистенцію хлібобулочних виробів наступними способами:

  • Обв’язка: Яйця допомагають поєднувати інгредієнти і тримати їх разом. Це надає харчовій структурі та запобігає її розпаду.
  • Розквашування: Яйця затримують кишені повітря в продуктах харчування, змушуючи їх розширюватися під час нагрівання. Це допомагає продуктам роздутися або піднятися, надаючи випічці, як -от суфле, ангельський харчовий торт, і зменшує їх об’єм та легку, повітряну текстуру.
  • Волога: Рідина з яєць вбирається в інші інгредієнти в рецепті, що допомагає додавати вологу в готовий продукт.
  • Смак і зовнішній вигляд: Яйця допомагають переносити аромати інших інгредієнтів і коричневіють під впливом тепла. Вони допомагають поліпшити смак хлібобулочних виробів і сприяють їх золотисто-коричневому вигляду.

Резюме: Яйця служать різним цілям у випічці. Без них випічка може бути сухою, плоскою або без смаку. На щастя, існує багато альтернатив для яєць.

13 ефективних замінників яєць

Ось наш список найкращих замінників яєць:

Для вас пропонується: Які найкращі замінники вершкового масла?

1. Яблучне пюре

Яблучне пюре – це пюре з вареного яблука.

Його часто підсолоджують або присмачують іншими спеціями, такими як мускатний горіх і кориця.

Використання однієї четвертої склянки (близько 65 грамів) яблучного пюре може замінити одне яйце в більшості рецептів.

Найкраще використовувати несолодке яблучне пюре. Якщо ви використовуєте підсолоджені сорти, вам слід зменшити кількість цукру або підсолоджувача в самому рецепті.

Резюме: Несолодке яблучне пюре чудово замінює яйця в більшості рецептів. Ви можете використовувати одну четверту склянку (близько 65 грамів), щоб замінити одне яйце.

2. Бананове пюре

Пюре банан є ще однією популярною заміною яєць.

Єдиний мінус випічки з бананами – це те, що ваш готовий продукт може мати м’який банановий аромат.

Інші фруктові пюре, такі як гарбуз і авокадо також працює і може не так сильно вплинути на аромат.

Який би фрукт ви не вибрали, ви можете замінити кожне яйце однією четвертою склянкою (65 грам) пюре.

Хлібобулочні вироби, приготовані з пюреподібними фруктами, можуть не підрум’янитися настільки глибоко, але вони будуть дуже щільними і вологими.

Ця заміна найкраще підходить для тортів, кексів, тістечок та швидкого хліба.

Резюме: Для заміни яєць можна використовувати бананове пюре або інші фрукти, такі як гарбуз та авокадо. Використовуйте одну четверту склянку (65 грамів) фруктового пюре для кожного яйця, яке потрібно замінити.

3. Молоте насіння льону або насіння чіа

Насіння льону та насіння Чіа обидва є крихітними насінням, які дуже поживні.

У них багато омега-3 жирних кислот, клітковини та інших унікальних рослинних сполук.

Ви можете подрібнити насіння самостійно вдома або купити готові насіння з магазину.

Щоб замінити одне яйце, збийте 1 столову ложку (7 грам) меленого чіа або лляного насіння з 3 столовими ложками (45 грам) води до повного вбирання і загустіння.

Це може призвести до того, що випічка стане важкою та щільною. Крім того, це може привести до більш гострого смаку, тому найкраще працює з такими продуктами, як млинці, вафлі, здоби, хліб та печиво.

Резюме: Мелене насіння льону та насіння чіа – чудові замінники яєць. Змішання 1 столової ложки (7 грамів) будь -якої з 3 столових ложок (45 грам) води може замінити одне яйце.

4. Комерційний замінник яєць

На ринку представлено безліч комерційних замінників яєць. Зазвичай їх виготовляють з картопляного крохмалю, крохмалю тапіоки та розпушувачів.

Замінники яєць підходять для всіх хлібобулочних виробів і не повинні впливати на смак готового продукту.

Кожна марка поставляється зі своїми інструкціями, але зазвичай ви поєднуєте 1,5 чайної ложки (10 грам) порошку з 2–3 столовими ложками (30–45 грам) теплої води, щоб замінити одне яйце.

Резюме: Доступні різноманітні комерційні замінники яєць. Змішайте 1,5 чайної ложки (10 грам) порошку з 2-3 столовими ложками (30-40 грамів) води, щоб замінити кожне яйце.

5. Шовковий тофу

Тофу – це згущене соєве молоко, яке було перероблене і пресоване в тверді блоки.

Текстура тофу змінюється залежно від вмісту води. Чим більше води вичавлюється, тим міцніше стає тофу.

Шовковий тофу має високий вміст води і, отже, більш м’який за консистенцією.

Щоб замінити одне яйце, замініть одну четверту склянку (близько 60 грамів) пюреподібного шовкового тофу.

Шовковий тофу порівняно без аромату, але він може зробити хлібобулочні вироби щільними та важкими, тому його найкраще використовувати у випічці, печиві, швидкому хлібі та тістечках.

Резюме: Шовковий тофу чудово замінює яйця, але може привести до більш важкого, щільного продукту. Щоб замінити одне яйце, використовуйте чверть склянки (близько 60 грамів) пюреподібного тофу.

6. Оцет і харчова сода

Змішування 1 чайної ложки (7 грамів) харчової соди з 1 столовою ложкою (15 грамів) оцту може замінити одне яйце в більшості рецептів.

яблучний оцет або білий дистильований оцет – найпопулярніший вибір.

При змішуванні оцет і харчова сода починають хімічну реакцію, яка виробляє вуглекислий газ та воду, що робить хлібобулочні вироби легкими та повітряними.

Ця заміна найкраще підходить для тортів, кексів та швидкого хліба.

Резюме: Змішування 1 чайної ложки (7 грамів) харчової соди з 1 столовою ложкою (15 грамів) оцту може замінити одне яйце в більшості рецептів. Ця комбінація особливо добре працює у випічці, яка має бути легкою та повітряною.

7. Йогурт або пахта

І йогурт, і пахта – хороші замінники яєць.

Найкраще використовувати звичайний йогурт, оскільки ароматизовані та підсолоджені сорти можуть змінити смак вашого рецепту.

Ви можете використовувати одну четверту склянку (60 грамів) йогурту або пахти для кожного яйця, яке потрібно замінити.

Ця заміна найкраще підходить для кексів, тортів та кексів.

Резюме: Ви можете використовувати одну четверту склянку (60 грамів) простого йогурту або пасти для заміни одного яйця. Особливо добре ці заміни діють у кексах і тортах.

8. Порошок маранти

Маранта – це південноамериканська бульбоносна рослина з високим вмістом крохмалю. Крохмаль витягують з коренів рослини і продають у вигляді порошку, крохмалю або борошна.

Він нагадує кукурудзяний крохмаль і використовується в кулінарії, випічці та різних особистих та побутових продуктах. Його можна знайти в багатьох магазинах здорового харчування та в Інтернеті.

Суміш з 2 столових ложок (близько 18 грамів) порошку маранти та 3 столових ложок (45 грамів) води можна використати для заміни одного яйця.

Резюме: Порошок маранти – чудова заміна для яєць. Змішайте 2 столові ложки (близько 18 грамів) з 3 столовими ложками (45 грам) води, щоб замінити одне яйце.

9. Аквафаба

Аквафаба – це рідина, що залишилася від приготування квасолі або бобових.

Це та сама рідина, яка міститься в консервованому нуті або квасолі.

Рідина має дуже схожу консистенцію з сирими яєчними білками, що робить її чудовою заміною багатьох рецептів.

Ви можете використовувати 3 столові ложки (45 грам) аквафаби для заміни одного яйця.

Аквафаба особливо добре працює в рецептах, які вимагають лише яєчних білків, таких як безе, зефір, макарони або нуга.

Резюме: Аквафаба – це рідина, що міститься в консервованій квасолі. Ви можете використовувати 3 столові ложки (45 грам) його як замінник одного цілого яйця або одного яєчного білка.

10. Горіхове масло

Горіхове масло, таке як арахісове, кешью або мигдальне масло, також можна використовувати для заміни яєць у більшості рецептів.

Щоб замінити одне яйце, використовуйте 3 столові ложки (60 грам) горіхового масла.

Це може вплинути на смак вашого готового продукту, і його найкраще використовувати для випічки, млинців та печива.

Ви також повинні переконатися, що використовуєте вершкове горіхове масло, а не дрібні сорти, щоб все добре перемішалося.

Резюме: Ви можете використовувати 3 столові ложки (60 грам) арахісового, кешью або мигдального масла для кожного яйця, яке потрібно замінити. Однак це може привести до більш гострого смаку.

11. Газована вода

Газована вода може додати вологи в рецепт, але вона також діє як чудовий розпушувач.

Карбонізація затримує бульбашки повітря, які допомагають зробити готовий продукт легким і пухнастим.

Кожне яйце можна замінити однією четвертою склянкою (60 грам) газованої води.

Ця заміна чудово підходить для тортів, кексів та швидкого хліба.

Резюме: Газована вода чудово замінює яйця у продуктах, призначених для того, щоб бути легкими та пухнастими. Використовуйте одну четверту склянку (60 грам) її для заміни кожного яйця.

12. Агар-агар або желатин

Желатин – це желюючий агент, який чудово замінює яйця.

Однак це тваринний білок, який зазвичай отримують з колагену свиней та корів. Якщо ви уникаєте продуктів тваринного походження, агар-агар-це веганська альтернатива, отримана з виду водоростей або водоростей.

Обидва можна знайти у вигляді ароматизованих порошків у більшості супермаркетів та магазинів здорового харчування.

Щоб замінити одне яйце, розчиніть 1 столову ложку (близько 9 грамів) не ароматизованого желатину в 1 столовій ложці (15 грам) холодної води. Потім змішайте 2 столові ложки (30 грамів) окропу до утворення піни.

Для вас пропонується: 6 розумних замінників крохмалю тапіоки

Крім того, ви можете використовувати 1 столову ложку (9 грам) порошку агар-агару, змішану з 1 столовою ложкою (15 грам) води, щоб замінити одне яйце.

Жодна з цих замін не повинна впливати на смак вашого готового продукту, але вони можуть створити трохи більш жорстку текстуру.

Резюме: Змішання 1 столової ложки (9 грамів) желатину з 3 столовими ложками (45 грам) води може замінити одне яйце. Також можна змішати 1 столову ложку (9 грам) агар-агару з 1 столовою ложкою (15 грам) води.

13. Соєвий лецитин

Соєвий лецитин є побічним продуктом соєвої олії і має зв’язуючі властивості, подібні до властивостей яєць.

Його часто додають до комерційно приготованих продуктів через його здатність змішувати та утримувати інгредієнти разом.

Він також продається у вигляді порошку в більшості магазинів здорового харчування та в Інтернеті.

Додавання 1 столової ложки (14 грамів) порошку соєвого лецитину до вашого рецепту може замінити одне яйце.

Резюме: 1 столову ложку (14 грам) соєвого лецитину можна використовувати для заміни одного цілого яйця або одного яєчного жовтка в більшості рецептів.

Що робити, якщо рецепт передбачає яєчні білки або жовтки?

Інгредієнти, наведені в цій статті, чудово замінюють цілі яйця, але деякі рецепти вимагають лише яєчних білків або яєчних жовтків.

Ось найкращі заміни для кожного з них:

  • Білок: Аквафаба – найкращий варіант. Використовуйте 3 столові ложки (45 грам) на кожен яєчний білок, який потрібно замінити.
  • Яєчні жовтки: Соєвий лецитин – чудова заміна. Ви можете замінити кожен великий жовток на 1 столову ложку (14 грам).

Резюме: Аквафаба – чудова заміна яєчних білків, тоді як найкращим замінником яєчних жовтків є соєвий лецитин.

Резюме

Яйця сприяють загальній структурі, кольору, смаку та консистенції хлібобулочних виробів.

На жаль, деякі люди не можуть їсти яйця або просто не хочуть. На щастя, багато продуктів можуть замінити яйця при випічці, хоча не всі вони діють однаково.

Деякі альтернативи яєць краще для важких, щільних продуктів, інші – для легких і пухнастих випічок.

Можливо, вам доведеться експериментувати з різними альтернативами яєць, щоб отримати бажану текстуру та аромат у ваших рецептах.

Більше статей, які можуть вам сподобатися

Люди, які читають “13 ефективних замінників яєць”, також люблять такі статті:

Про автора

admin administrator