Зміст:
Чому болить шлунок?
Біль у шлунку — це симптом, який може свідчити про різні стани та захворювання пов’язані не тільки з самими органом, але і з системою шлунково-кишкового тракту в цілому. Чому болить шлунок і які причини можуть на це вплинути?
Чинники та захворювання здатні спровокувати біль у шлунку
- хронічний чи гострий гастрит;
- виразка шлунка та 12-палої кишки;
- часті стреси;
- дискінезія шлунка;
- спастичні скорочення стінки шлунка;
- поліпи шлунка;
- онкологічні захворювання шлунка;
- отруєння харчовими продуктами;
- недотримання правил харчування (переїдання, шкідлива їжа);
- шкідливі звички (паління, алкоголь) – особливо на голодний шлунок;
- прийом деяких лікарських засобів.
Біль у шлунку може бути викликаний захворюваннями, а також станами інших органів та систем, наприклад:
- панкреатит;
- захворювання тонкого кишечника;
- захворювання товстого кишечника;
- апендицит;
- захворювання з боку серцево-судинної системи.
Зверніть увагу! Не слід пригнічувати біль у шлунку знеболюючими препаратами, особливо, якщо ви не знаєте точної причини її виникнення. Якщо біль сильний, а також триває протягом тривалого часу необхідно якнайшвидше звернутися до лікаря.
Джерела
Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.
Так ми завжди будемо з вами на зв’язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.
Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.
Так ми завжди будемо з вами на зв’язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.
Болить шлунок від часнику: чому, як позбутися
Пацієнтам з патологіями шлунково-кишкового тракту вживати часник або цибулю можна тільки в стадії ремісії в малій кількості. Гострий овоч володіє безліччю позитивних властивостей — антибактеріальну, протизапальну, знеболюючу, але при надмірному вживанні в їжу може викликати больовий синдром. Гастроентеролог встановить точну причину такого прояву після комплексної діагностики і призначити відповідну терапію.
Як впливає часник на шлунок?
- допомагає в лікуванні вірусної інфекції;
- купірує больовий синдром;
- вбиває шкідливі бактерії і мікроорганізми;
- посилює імунітет;
- є профілактичним засобом проти онкології і патологій серцево-судинної системи;
- знижує кількість «поганого» холестерину в крові;
- покращує потенцію.
Гостра їжа подразнює слизову шлунка.
Часник протипоказано вживати людям із хворобами печінки та розладами травної системи. Деякі компоненти рослини погано впливають на слизову органу, дратуючи її, і провокуючи хворобливі відчуття. Овоч провокує підвищену секрецію шлункового соку, що збільшує концентрацію пектинів і соляної кислоти. Після цибулі в організмі відбуваються такі ж зміни. Він може викликати головний біль, розсіяність уваги, гальмування мислення. Це відомий алерген, який викликає дерматологічні негативні прояви.
Особливо шкідливий часник для пацієнтів із гастритом, виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки. Здорової травної системи він не завдасть шкоди, якщо вживати в помірній кількості. Якщо болить шлунок від цибулі або часнику, це може свідчити про порушення флори кишечника, збої в перетравленні фруктани. На пацієнтів із гастритом рослина впливає негативно, провокуючи печію, нудоту, здуття, метеоризм. Після вживання страв із цим інгредієнтом з’являються запори, біль у животі.
Чому так відбувається?
Після примі їжі спостерігають здуття і підвищене газоутворення.
- чутливість до фруктане;
- незбалансована флора шлунка або кишечнику;
- наявність гастриту, виразки або панкреатиту;
- гіперчутливість до компонентів рослини;
- наявність алергії та індивідуальній непереносимості;
- надмірне газоутворення;
- збій в процесі ферментації;
- порушення функціональності слизової органу.
Не можна робити передчасні висновки і самостійно ставити діагноз. Визначити точну причину, яка провокує біль в області шлунка може тільки гастроентеролог після огляду та діагностики.
Як позбутися?
Спочатку потрібно пройти комплексну перевірку у лікаря, який встановить причини і призначить індивідуальне лікування. Щоб не виникали болі в області живота після часнику, його вживання має бути помірне, не більше 2-х разів на тиждень, в малій кількості з додаванням до страви, а не як самостійний продукт. Відразу після виникнення болю треба припинити їсти часник і прийняти лежаче положення, з піднятими колінами до грудей. Краще дотримуватися правильного харчування і виключити з меню гостру, смажену, жирну і шкідливу їжу. Краще не сирий часник, краще піддати його термічній обробці.
Про автора