Груди та капуста

Авторadmin

Груди та капуста

Тушкована капуста: класичний і оригінальні рецепти

Тушкована капуста буде доречна на будь-якому столі, також вона підійде тим, хто дотримується посту або стежить за фігурою.

Особливою популярністю користується рецепт тушкованої капусти з грибами \ 1000.menu

Скільки корисних і апетитних страв можна приготувати з капусти – салати і рум’яні шніцелі, капястняк, борщі і овочеві супи. Однак універсальне блюдо – тушкована капуста. Її можна готувати в звичайний день в якості закуски з грибами або м’ясом. Також тушкована капуста підійде і тим, хто дотримується посту. Тушкована капуста є низькокалорійним стравою, що дуже важливо для тих, хто дотримуються правильного харчування і стежить за своєю вагою.

Класичний рецепт тушкованої капусти:

Інгредієнти: качан білокачанної капусти, 2 великих цибулини, 150 мл води або м’ясного бульйону, десертна ложка цукру (його кількість залежить від ваших смакових уподобань), 2 невеликі морквини, 15 мл яблучного оцту, 30 г борошна з гіркою лавровий лист, спеції, перець запашний, сіль, 2 ложки томатної пасти, соняшникова олія без запаху для смаження.

Приготування: тремо моркву на крупну тертку, дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Капусту шаткуємо соломкою і відправляємо до готової пасировки. Обсмажуємо все разом протягом 5-7 хв, потім знову додаємо трохи води або бульйону. Накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати 20 хвилин. Далі кладемо спеції, цукор, оцет, томат, борошно, солимо і перчимо. Лавровий лист кладемо за пару хвилин до готовності. Тушкуємо чверть години.

Тушкована капуста з ковбаскою:

Інгредієнти: 300 г. будь ковбаси (можна брати 2-3 види), 500 г капусти, 1-2 морквини, 2 цибулини, 1 ч. л. кетчупу або томатного соусу, будь-які спеції, сіль, перець.

Приготування: ковбасу нарізаємо кубиками або соломкою, обсмажуємо її на олії. Поки ковбаска обсмажується, нашинкуєм овочі– моркву та цибулю. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупну тертку. Як тільки ковбаса злегка підрум’янилася, відправляємо до неї пасировку. Смажимо протягом 5 хвилин, зрідка помішуючи.Тоненько шаткуємо капусту і відправляємо її в сковорідку з морквою, ковбасою і цибулею. Солимо, перчимо, заправляємо улюбленими спеціями, додаємо томатний соус і трохи обсмажуємо її. Далі додаємо воду, приблизно півсклянки і тушкуємо протягом півгодини під закритою кришкою. Подавайте готову капусту до столу, прикрасивши зеленню.

Рецепт тушкованої капусти з грибами:

Інгредієнти: 1 кг капусти, 500 г будь-яких грибів (особливо смачно, коли використовуються опеньки), 2 ст. ложки томатного соусу, 1 ст. ложка яблучного оцту, 2 середні моркви, 1 ч. л. цукру, 2 середні цибулини, сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування: робимо пасировку з цибулі і моркви, обсмажуємо її до рум’яного кольору на повільному вогні. Додаємо до неї гриби і смажимо на великому вогні, поки не випарується зайва рідина від грибів. Можна обсмажити гриби окремо, так навіть зручніше. Шаткуємо капусту, додаємо її до пасировки і обсмажуємо протягом 10 хвилин на середньому вогні. По закінченню цього часу, додаємо томатну пасту, сіль, перець, спеції, цукор, оцет і воду (1/2 склянки). Закриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності.

Капуста тушкована з м’ясом:

Інгредієнти: капуста білокачанна – ¼ великого качана або ½ невеликого, м’ясо (свинина, яловичина) – 300-400 г, 1 велика цибулина, 1 велика морква, томатна паста – 2 ст. л. сіль, 10-15 шт горошинок чорного перцю, 1-2 шт. лаврового листя, олія для смаження.

Приготування: чистимо цибулю, моркву, з капусти зняти верхні листки. Овочі і м’ясо обмити і обсушити. Дрібно нарізати цибулю, спасерувати з соняшниковою олією. Додамо моркву, натерту на крупній тертці, 2-3 хвилини разом спасерувати. Додати нарізане на невеликі шматочки м’ясо, все разом смажити кілька хвилин.

Зменшити вогонь, накрити кришкою, тушкувати 10-15 хвилин. Додати нашатковану капусту, перемішати. Тушкувати 15-20 хвилин (до м’якості), періодично помішуючи. Хвилин за 5 до готовності додати томат, посолити, перемішати. Через пару хвилин покласти спеції.

Чудовим блюдом на будь-якому столі стане капуста з м’ясом \ Ботаничка.ги

Капуста тушкована з квасолею, базиліком і сметаною:

Інгредієнти: 2 цибулини, 8 ст. л. квасолі (можна консервованої), 2 моркви, 1\2 середньої капусти, 4 ст. л. сметани, 4-6 ст. л. оливкової олії, кілька гілочок свіжого базиліку, часник, перець, сіль.

Приготування: квасолю замочуємо на 7 годин у воді, а потім відварюємо на сильному вогні без кришки 1-2 години. Цибулю ріжемо півкільцями, обсмажуємо. Тремо моркву, додаємо до цибулі і смажимо, поки не підрум’яняться. Капусту дрібно шаткуємо, знову розігріваємо овочі і викладаємо в сковороду. Тушкуємо на середньому вогні. За 5-10 хвилин до завершення солимо, перчимо, додаємо нарізаний базилік і квасолю. Ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо до готовності під кришкою.

Рецепт тушкованої капусти з куркою:

Інгредієнти: капуста 1-1,5 кг, 0,5 кг курки (грудка, філе або пару стегенець), пару ложок томатної пасти, сіль, перець, рослинна олія.

Приготування: м’ясо порізати великими шматочками. Якщо це стегенце, то з нього м’ясо необхідно зрізати, відокремлюючи від кісток. Для готування можна взяти сковороду, казан або товстостінний посуд. Покласти в нього м’ясо і обсмажити близько чотирьох хвилин, щоб воно з усіх боків побіліло. Додати нарізану тоненькою соломкою капусту, перемішати і смажити під кришкою 20 хвилин. Якщо капуста буде пригорати, можна підливати потроху води. Поперчити, посолити, додати томатпасту і перемішати. Залишити тушкувати ще 20 хвилин, щоб капуста стала дуже м’якою. З такою капусткою добре поєднується картопляне пюре або просто відварна картопля.

Тушкована капуста в мультиварці:

Готувати тушковану капусту в мультиварці одне задоволення – вам треба лише завантажити інгредієнти і запустити програму.

Інгредієнти: капуста білокачанна – 1 кг; морква – 2 шт; цибуля ріпчаста – 1 шт; томатна паста – 2 ст. л.; цукор – 1 ч. л.; сіль, перець – за смаком; соняшникова олія.

Приготування: капусту нашаткувати спеціальним ножем для овочів або нарізати тонкими стружками. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно порубати ножем. У чаші мультиварки розігріти трохи соняшникової олії в режимі “Випічка” і обсмажити цибулю до напівпрозорого стану. Додати моркву і готувати, періодично помішуючи, ще 5-7 хвилин. Змінити програму на “Тушкування”, додати в чашу капусту, перемішати і опустити кришку. Готувати тушковану капусту в мультиварці 40 хвилин, періодично перемішуючи вміст чаші. За 20 хвилин до закінчення програми додати томатну пасту і цукор, перемішати. За 5 хвилин до готовності посолити і поперчити за смаком.

Тушкована капуста в мультиварці вийде дуже соковитою і ароматною з невеликою кількістю запашної томатної підливи.

Для здоров’я серця та зниження ваги. Чому варто їсти капусту щодня і як її готувати, щоб вона не набридла

Незважаючи на вражаючий вміст поживних речовин, капусту часто не сприймають всерйоз чи взагалі про неї забувають. Розповідаємо, чому варто додати капусту до свого раціону вже зараз.

Хоча капуста може виглядати досить просто, насправді вона належить до роду овочів Brassica, або хрестоцвітніх, в який окрім білокачанної, червонокачанної, савойської капусти входять брокколі, цвітна капуста і кейл.

Вона буває різних форм і кольорів, а її листя може бути як зморшкуватими, так і гладкими.

Цей овоч вирощували по всьому світу протягом тисячоліть і його можна знайти в стравах різних кухонь світу, від кімчі до борщу.

Окрім того, капуста багата вітамінами та мінералами і має безліч підтверджених наукою переваг для здоров’я.

1 Живильні речовини

Незважаючи на те, що капуста дуже низькокалорійна, вона містить вражаючий набір поживних речовин. Вона багата на вітаміни К, C, В6, А, фолієву кислоту, марганець, кальцій, калій, магній, залізо, рибофлавін і інші мікроелементи. Усі ці речовини необхідні для багатьох важливих процесів в організмі, включаючи енергетичний обмін і нормальне функціонування нервової системи, захист організму від раку та хвороб серця.

2 Антиоксиданти проти запалень

Звичайні запалення як захист або прискорення загоєння — нормальна реакція на травму чи інфекцію. Але хронічне запалення, яке відбувається протягом тривалого часу, пов’язане з багатьма захворюваннями, включаючи хвороби серця, ревматоїдний артрит і захворювання кишечника.

Капуста містить безліч антиоксидантів, які зменшують хронічні запалення. Фактично, дослідження показали, що вживання великої кількості хрестоцвітних знижує маркери запалення в крові.

Вітамін C, також відомий як аскорбінова кислота, виконує безліч важливих функцій в організмі. Він необхідний для вироблення колагену, найпоширенішого білка в організмі, який має вирішальне значення для правильного функціонування кісток, м’язів, кровоносних судин і еластичності шкіри.

Окрім того, вітамін С допомагає організму засвоювати негемове залізо, яке міститься в рослинній їжі, є потужним антиоксидантом і захищає організм від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, які пов’язані з багатьма хронічними захворюваннями, включно з раком.

4 Покращує травлення

Цей овоч багатий на нерозчинну клітковину, корисну для кишечника, яка допомагає підтримувати здоров’я травної системи, сприяючи регулярному спорожненню кишечника.

Окрім того, капуста багата й на розчинну клітковину, яка збільшує кількість корисних бактерій у кишечнику. Ці бактерії виконують важливі функції, такі як захист імунної системи та виробництво поживних речовин, серед яких вітаміни K2 і B12.

5 Зберігає здоров’я серця

Червонокачанна капуста містить потужні з’єднання, що називаються антоціанами, які й надають цьому овочу яскравий фіолетовий колір.

Антоціани — це рослинні пігменти, що належать до сімейства флавоноїдів. Багато досліджень виявили зв’язок між вживанням продуктів, багатих цим пігментом, і зниженням ризику серцевих захворювань.

6 Покращує стан шкіри

Усі листові овочі мають лікувальні властивості для шкіри. Капуста використовується при лікуванні різних шкірних захворювань, таких як псоріаз, екзема, акне, укуси комах, виразки та артрит. Усе, що потрібно зробити — додати трохи капусти в свій повсякденний раціон. Якщо ж у вас і так здорова шкіра, капуста в вашому раціоні буде очищати її та підтримувати молодість.

7 Лікує волосся

Постійне вживання капусти в їжу, покращує стан волосся, робить його більш м’яким і блискучим. Додавання капустяного соку в маску для волосся та безпосереднє нанесення на шкіру голови дасть ще кращий результат.

8 Знижує кров’яний тиск

Високий тиск є проблемою більше мільярда людей і основним фактором ризику серцевих захворювань та інсульту. Лікарі часто радять пацієнтам з високим тиском знизити споживання солі. Проте недавні дослідження свідчать про те, що збільшення кількості калію в раціоні також допомагає знизити артеріальний тиск.

Від капусти груди ростуть: правда чи міф?

Що є ознакою жіночності? Груди! На що чоловіки дивляться насамперед? На груди (хоча і намагаються нас запевнити, що в очі)! Що на першому місці серед жіночих комплексів? Так, вони – груди. Вірніше, їх розмір. Напевно, немає такої дівчини, яка б не чула, що від капусти груди ростуть. Сьогодні ми поговоримо про користь капусти для наших грудей.

Трохи історії
Чи ростуть груди від капусти, не впевнена на сто відсотків жодна з нас, але спробувати варто, раз ходять такі чутки. А звідки взявся цей факт? Можливо, хтось, сидячи на капустяної дієті, несподівано став володаркою найбільших грудей?

Ось, наприклад, одне припущення:

«Так як раніше люди лікувалися в основному природними засобами, капуста також входила в їх набір для лікування, наприклад, пухлин в районі грудей. Пухлина проходила, а в народі говорили «від капусти груди виросли» – ніби як заново народилася. А потім вже ця фраза переродилася з іншим змістом ».

Вважається, що капусту першими стали вирощувати єгиптяни, причому подавали її виключно як святкова страва. А жінки робили з капусти відвари і вважали її засобом для продовження молодості і життєвої сили організму. А єгиптянки знали толк у красі.

Тому давайте спочатку спробуємо розібратися у властивостях капусти, тобто розібрати її по листочку і з’ясувати, яким чином вона може вплинути на нашу з вами жіночу цінність.

Властивості капусти

Отже, капуста містить:

Вітаміни С і Е. Крім того, що вітамін С зміцнює імунітет, а вітамін Е підтримує гормональний фон жінки, на думку лікарів, капуста є засобом захисту для грудей від новоутворень і застосовується для профілактики мастопатії.
Вітаміни групи B і РР, яких так багато в капусті, є природним регулятором обміну речовин, а також володіють прекрасним тонізуючим ефектом для шкіри, сповільнюють процес її старіння. А що нам потрібно для ідеального декольте? Пружні груди, звичайно! Крім того, вітаміни цієї групи також сприятливо впливають на нігті, шкіру і волосся.
Крім вітамінів капуста містить ще й безліч мікроелементів, корисних для грудей. Наприклад, калій, що впливає на якість шкіри, виводить з організму зайву рідину, покращуючи тим самим структуру молочної залози. А кальцій, на рівні з позитивним впливом на кістки, ще й покращує зовнішній вигляд шкіри. Також у капусті багато заліза і йоду.
Ще одним важливим елементом, на думку онкологів, що запобігає розвиток раку молочних залоз, є клітковина. За результатами досліджень виявлено реальна залежність зменшення ризику розвитку раку і споживання продуктів, багатих на клітковину, в тому числі капусти – джерела клітковини.
Напевно багато хто чув про фітогормони. Цей чарівний термін передбачає природні рослинні речовини. Відомо, що фітогормони визнані прекрасними антиоксидантами. Також фітогормони позитивним чином впливають на статеву систему жінки, зокрема, вони дуже корисні для майбутніх мам. І, до загальної радості, вважаються одним із засобів для збільшення грудей! Причому абсолютно нешкідливим! Безліч кремів для грудей мають у своєму складі фітогормони рослин. Можливо, за рахунок того, що капуста насичена фітогормонами (особливо цвітна), вважається, що від капусти груди ростуть.
Таким чином, за результатами нашого з вами міні-дослідження, прямого впливу капусти на розмір грудей не виявлено. Зате який благотворний вплив на її здоров’я!

Виявляється, капуста воістину продукт чарівний, хоч груди від неї і не ростуть!

Хто сказав, що від капусти груди ростуть?
Але повернемося все ж до нашої теми! Адже не дарма склався міф про вплив капусти на розмір грудей. Міф це чи ні, можна з’ясувати тільки на досвіді.

Я думаю, що кожна дівчина, незадоволена своїм розміром, захоплювалася вживанням капусти.

От і подивимося, що ж з цього вийшло.

«Груди у мене вже з 12 років почала зростати. А зараз маю четвертий розмір. Не впевнена, що саме від капусти груди росла. Але я дуже люблю капусту з дитинства. Завжди їла її в різних видах – тушковану, салати, квашену, пиріжки з капустою і т.д. Загалом, наминали за обидві щоки. Можливо, що й вона зіграла свою роль. Ольга, 30 років. »
«У мене завжди були проблеми з розміром грудей. Ну не дала мені природа ні більшу, ні навіть середню. Я особливо переживала в юності, коли у всіх моїх подруг вже намічалися форми, а у мене була нульовочка. Звичайно, не раз чула, що від капусти нібито груди ростуть! Тому їла її в свій час мало не тазиками. Допомогти не допомогло, а на капусту дивитися не можу. Мабуть, перестаралася в юності. Олена, 27 років »
«Мені бабуся завжди говорила про користь капусти для грудей. Але не любої, а саме квашеної. Не знаю, наскільки це правда. Але у нас в родині дуже люблять квашену капусту. Ми її робимо буквально відрами. Я їм постійно. У мене третій розмір. Грудьми своєї дуже задоволена. Наталя, 25 років »
«Ну хто придумав, що від капусти груди ростуть? Мені здається, впливає спадковість. І хоч їж капусту, хоч ні, якщо груди маленькі, то нічого не зробиш. У мене розмір грудей залежить тільки від того, худну я чи товстію. Дарина, 29 років »
«А я читала, що корисна не сама капуста. Їсти її не обов’язково. А корисний сік капусти. Багато хто говорить, що треба пити розсіл від квашеної капусти, груди ростуть через нього. Тобто, саме в рідкому вигляді. Ось думаю спробувати. Може, хоч один размірчик додасть. Марина, 23 роки »
Але міфи міфами, а без думки лікарів в цьому питанні ніяк. А чи погоджуються лікарі з тим, що від капусти груди ростуть?

Користь капусти для грудей.

А лікарі включають капусту в число чи не найперших в список найбільш корисних продуктів для грудей. У зв’язку з наявністю вітамінів і мікроелементів, про які говорилося вище, капуста є антиоксидантом, підвищує захисні сили організму.

Отже, робимо висновки:

Капуста дуже корисна для грудей! Але не в плані її збільшення, а в плані оздоровлення. І це вже не міф, а факт. Капуста захищає нас від раку грудей, покращує структуру молочних залоз завдяки клітковині, запобігає появі кісти і мастопатії.
Капуста покращує зовнішній вигляд грудей. І це теж не міф, а факт! Капуста підтримує ліпідний обмін, виводить шлаки і підвищує еластичність шкіри. Все це позначається на молодості і пружності грудей.
Для грудей корисна будь яка капуста. Їжте її в яких завгодно видах – і свіжу, і квашену, пийте розсіл, сік і тушкуйте її. Все одно вона залишиться корисною і віддасть вам всі свої поживні речовини.
Тепер з приводу зростання грудей, точніше, впливу капусти на ріст нашої грудей …

Скільки я не шукала відгуків, думок і міркувань лікарів, що підтверджують, що від капусти груди ростуть, нічого знайти не вдалося.

На думку лікарів, зростання грудей обумовлено двома причинами – гормональним фоном і жировими клітинами. Напевне, ви помічали, що коли ми сидимо на дієтах, то першими, як на зло, худнуть груди. А коли товстіємо, то живіт (але це інша тема).

Але все ж, саме капуста є харчуванням для грудей, яке робить її красивою! Я, наприклад, всю зиму їм її квашеною. Не впевнена, що від квашеної капусти груди ростуть, але вам теж раджу!

Адже якого б розміру не була наші груди, головне – щоб воні були здорові! І, до речі, далеко не всім чоловікам подобаються великі груди. А ось пружна і красива подобається всім!

Тому давайте берегти наші груди незалежно від її розміру.

Про автора

admin administrator