Консервовані огірки з помідорами асорті на зиму

Авторadmin

Консервовані огірки з помідорами асорті на зиму

Асорті огірки з помідорами на зиму, рецепти досвідченої господині

Традиційно на зиму господині заготовляють консервовані овочі, фруктово-ягідні компоти та варення. А особливі любителі експериментів закривають екстравагантні асорті з овочів, фруктів, а іноді і з їх спільної комбінації. Розглянемо традиційне асорті з огірків з помідорами на зиму, а також парочку оригінальних рецептів.

Асорті з горілкою: мариновані огірки з помідорами на зиму без стерилізації

Для цього рецепта знадобиться приблизно таку кількість овочів на 3-х літрову банку (скільки увійде в тару):

а також такі інгредієнти для заправки:

  • Горілка (50 мл);
  • Оцет 9% (50 мл);
  • Листя лавра (6 шт.);
  • Часник (5 зубків);
  • Гвоздичка (4 шт.);
  • Горошки запашного і чорного перцю (по 4 шт.);
  • Листя хрону і вишні (по 2 шт.);
  • Суцвіття кропу (2 парасольки);
  • Сіль і цукор (по 2 ст. Л.);
  • Коріандр (1 ч. Л.).

Банки промиваємо і стерилізуємо. Потім в них укладають промиті і сухі овочі по черзі, поверх викладених частини спецій і порізаних зубків часнику. Зверху овочів викладаємо інші спеції. Після чого заливаємо все тільки закипілої водою і накриваємо простерилізованих кришками. Так баночки 10 хвилин наполягають, після чого воду з ніхуже з доданими до неї цукром і сольюснова доводимо до кипіння.

Після того, як маринад закипить, додаємо в нього і оцет з горілкою і знову чекаємо, коли закипить. Отриманим маринадом знову заливаємо овочі в банках і тепер уже закочує. Перевернувши закрите асорті догори ногами, вкутуємо в плед і залишаємо так остигати на ніч. На наступний день заготовку можна переставляти в підвал, комору або льох.

Салат асорті з помідорів з огірками на зиму в літрових банках

Кількість овочевих інгредієнтів може варіюватися в залежності від обсягу обраної тари, а також від ваших уподобань в пропорціях. Отже, з овочів беремо на літрову банку:

  1. Огірки – 1 шт. середнього розміру.
  2. Помідори (можна як стиглі червоні, так і ще зелені) – 4-5 шт. середніх плодів.
  3. Ріпчасту цибулю – 1шт.
  4. Перець (можна солодкий, а можна і остренький для пікантності) – 1 шт.

Для заправки на літрову банку знадобиться:

  • Чорний горошковий перець (3-5 шт.);
  • Оцет 9% (1,5 ч. Л.);
  • 1 листочок лавра;
  • Сіль і цукор (по 2 ч. Ложки);
  • Соняшникова олія (2 ч. Л.).

У нашому рецепті овочі консервуються у вигляді салату, тому після того, як їх все промили і очистили від хвостиків і насіння (у випадку з перцями), їх нарізають. Лук ріжуть кільцями, огірки кружечками, перець смужками, а помідори за бажанням часточками або на підлозі гуртки. Якщо перець береться гострий, то можна його і цілком покласти.

Далі готуємо банки – промиваємо і стерилізуємо ємності. На їх дно викладається лавровий лист і засипається горошки перцю. Поверх спецій викладаються організованими шарами по черзі всі овочі, але не сильно щільно. Після чого в банки заливаємо інші інгредієнти для заправки і переносимо їх прикриті кришками в більшу ємність для ще однієї стерилізації.

У каструлю під банки потрібно укласти ганчірочку, щоб банки не ковзали по дну. Потім заливаємо в неї стільки води, щоб вона доходила банкам практично до горлечка. Воду в каструлі з банками доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму, щоб ледве кипіло. Так кип`ятимо 10 хвилин. У випадку з зеленими помідорами час збільшуємо до 20 хвилин. Закочує і зберігаємо при кімнатній температурі.

Слід зазначити, що закривати асорті з огірків і помідорів на зиму в літрових банках дуже зручно – таку кількість швидко з`їдається і в холодильнику сиротливо не варто величезна 3-х літрова банка, що займає багато місця.

Найсмачніший рецепт асорті з помідорів і огірків з фруктами на зиму

Інгредієнти для банок ємністю 3 л:

  • За 300-400 г овочів;
  • 300 г винограду;
  • 1 яблуко;
  • 1 часник;
  • 1 цибулина;
  • По 20 г зелені: селера, петрушка, кріп;
  • 3 листочка лавра;
  • Натертий хрін (2 ст. Л.);
  • Чорний перець горошком (6 шт.);
  • Листочки вишні;
  • Сіль (3 ст. Л.);
  • 3 гвоздички;
  • Лимонна кислота (2 ч.л.);
  • Цукор (5 ст. Л.);
  • Вода (2 л).

Всі фрукти та овочі промиваємо, помідори і виноград наколюємо. Перець очищається від плодоніжок і ріжеться на 3 частини вздовж. Лук і яблука очищають від насіння і ріжуть на часточки. Щоб приготувати маринад потрібно закип`ятити воду з розчиненими в ній сіллю і цукром, а також додавши туди гвоздику і лимонну кислоту. Проварити маринад потрібно близько 3 хвилин.

Далі готуємо ємності -промиваем і стерилізуємо. На дно кожної банки укладаємо частина зелені, листя вишні, хрону, лаврового листя і перцю горошком. Поверх них укладаються овочі і фрукти, потім йдуть залишки зелені і спецій. У банку заливаємо готовий маринад і пастеризуємо в каструлі близько 25 хвилин. Потім заготовки можна закочувати.

Таке асорті по праву вважається найсмачнішою заготівлею з огірків і помідорів на зиму. Соковитий виноград надає консервам нотку пікантності, а кислинка яблук привносить незвичайний смаковий букет в ароматну композицію. Словом, чудові асорті припадуть до смак

Посмотрите похожие рецепти
  • Огірки консервовані без стерилізації – простий рецепт заготовки огірків на зиму. Переглянути рецепт
  • Консервовані огірки з горілкою на зиму – незвичайний і простий рецепт приготування огірків. Переглянути рецепт
  • Мариновані огірки з помідорами асорті на зиму Переглянути рецепт
  • Смачне асорті з огірків, перцю та інших овочів на зиму – як зробити мариноване асорті з овочів в домашніх умовах. Переглянути рецепт
  • Асорті із огірків та помідорів на зиму Переглянути рецепт
  • Овочеве асорті `огород`. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Овочеве асорті мариноване на зиму без стерилізації – просто і смачно Переглянути рецепт
  • Асорті на зиму: огірки з помідорами мариновані. Патисони з помідорами і кабачками Переглянути рецепт
  • Мариновані огірки і помідори з горілкою на зиму (асорті), консервація без стерилізації – простий рецепт Переглянути рецепт
  • Мариновані огірки з помідорами без стерилізації Переглянути рецепт
  • Овочеве асорті на зиму з капустою, з огірками та помідорами. Рецепт з цвітною капустою. Переглянути рецепт
  • Асорті. Помідори і огірки. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Мариновані овочі – рецепт з огірків і інших дрібних овочів. Як приготувати овочі на зиму. Переглянути рецепт
  • Консервування огірків і помідорів Переглянути рецепт
  • Асорті із огірків та помідорів Переглянути рецепт
  • Зимовий салат – асорті. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Овочеве асорті на зиму з помідорів і огірків, класичний рецепт Переглянути рецепт
  • Овочеве асорті з огірків, буряка і перцю. Покроковий рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Асорті на зиму. Капуста, морква, кабачки. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Овочеве асорті – як маринувати огірки з помідорами, цвітною капустою, кабачком і болгарським перцем Переглянути рецепт

Огірки з помідорами на зиму – найкращі рецепти приготування овочевого асорті

Заготовивши огірки з помідорами на зиму, не тільки вдасться знайти застосування двом овочам відразу. Плоди чудово гармоніюють один з одним в подібних закусках, обмінюються смаками і набувають унікальних за всіма параметрами апетитних якостей.

  • Заготовки на зиму з огірків і помідорів?
  • Мариновані огірки з помідорами на зиму – рецепт
  • Асорті огірки з помідорами на зиму
  • Лечо з огірків на зиму з помідорами
  • Солодкі огірки з помідорами на зиму
  • Огірки з помідорами з аспірином на зиму
  • Огірки і помідори болгарською на зиму
  • Помідори й огірки в желатині на зиму
  • Огірки з помідорами по-корейськи на зиму

Заготовки на зиму з огірків і помідорів?

Заготовлені огірки і помідори на зиму – рецепти, що передбачають класичне консервування плодів у маринаді, приготування всіляких салатів, лечо та інших оригінальних овочевих закусок. Приступаючи до реалізації рецептів потрібно пам ‘ятати про таке:

  1. Мариноване асорті з двох видів овочів можна консервувати в довільних пропорціях, відступаючи від рекомендацій рецептів.
  2. Укладаючи плоди в банки, першими відправляють в ємність огірки, а зверху більш ніжні томати.
  3. Для маринування відбирають якісні екземпляри без пошкоджень і вм ‘ятин, огірки попередньо замочують на кілька годин у холодній воді.
  4. Після укупорювання банок їх перевертають на кришки і тепло укутують до повного остигання.

Мариновані огірки з помідорами на зиму – рецепт

Найпростіший спосіб застосувати овочевий мікс – приготувати мариновані огірки з помідорами на зиму без стерилізації за простим і смачним рецептом. Огірки вдаються хрусткими, пікантними, а томати набувають особливого аромату. Пропорції компонентів приведені на одну трилітрову банку.

  • огірки та помідори – по 1 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • оцет – 1,5 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • кріп, листя хріна, горошини перцю, лавр.
  1. На дно банок кладуть зелень, часник, прянощі, укладають огірки.
  2. Зверху володіють томати і заливають все на 20 хвилин окропом.
  3. Воду зливають, кип ‘ятять з додаванням солі та цукру, вливають в банку, в яку додають і оцет.
  4. Укупорюють огірки з помідорами на зиму.

Асорті огірки з помідорами на зиму

Консервування огірків і помідорів разом на зиму в даному випадку здійснюється у вигляді салату. Додатковий смак додасть закусці болгарський солодкий перець і ріпчасту цибулю, а для гостроти можна додати в банки кілька тонких ліжок гострого чилі. Із зазначених продуктів вийде одна літрова банку заготовки.

  • середнього розміру огірок – 1 шт.;
  • помідори – 4-5 шт.;
  • болгарський перець і цибуля – по 1 шт.;
  • горошини перцю – 4 шт.;
  • лавр – 1 шт.;
  • оцет – 1,5 год. ложки;
  • олія, сіль і цукор – по 2 год. ложки;
  • лист хріна – 1 шт.
  1. На дно банок укладають спеції і листок хріну.
  2. Нарізають томати, огірки, цибулю та перець і шарами укладають у ємність.
  3. Додають зверху масло, сіль, цукор, оцет.
  4. Стерилізують заготівлю 10 хвилин.
  5. Приборкують салат огірки-помідори на зиму.

Лечо з огірків на зиму з помідорами

Чудовою закускою для подачі до будь-якого столу стане заготовлений салат з капусти, помідор, огірків на зиму. Готується страва у вигляді лечо, де томати перетирають до стану пюре і доповнюють отриманою масою нарізані овочі. Білокачанну капусту можна замінити суцвіттями броколі або цвітної капусти.

  • огірки – 800 г;
  • помідори – 500 г;
  • болгарський перець – 300 г;
  • капуста – 200 г;
  • часник – 2 зубки;
  • масло, оцет – по 50 г;
  • цукор – 90 г;
  • сіль – 40 г.
  1. Нарізають огірки, перці, капусту.
  2. Перетирають томати, кип ‘ятять пюре, закладають у нього овочі.
  3. Додають цукор, сіль, масло, часник і оцет.
  4. Проварюють масу 10 хвилин, розкладають по банках.
  5. На завершення приборкується закуска з огірків і помідорів на зиму, утеплюється до остигання.

Солодкі огірки з помідорами на зиму

Приготувати мариновані помідори з огірками на зиму солодкі і смачні допоможе наступний рецепт. Отримане асорті порадує м ‘яким, в міру пікантним смаком, ступінь солодощі якого можна нівелювати, додавши трохи більше оцту при консервуванні. Продуктів вистачить, щоб закатати одну трилітрову ємність.

  • огірки – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • болгарський перець і цибуля – по 1 шт.;
  • зелень, прянощі – за смаком;
  • часник – 4 зубки;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • цукор – 5 ст. ложок;
  • сіль – 40 г.
  1. Закладають у банку прянощі, зелень, часник, цибулю, перець.
  2. Слідом відправляють огірки, а потім томати.
  3. Заливають вміст окропом на півгодини.
  4. Воду зливають, додають сіль, цукор, кип ‘ятять.
  5. У банку вливають оцет і розсол.
  6. Приборкують огірки з помідорами солодкі на зиму.

Огірки з помідорами з аспірином на зиму

Закатати огірки з помідорами на зиму без оцту можна з додаванням аспірину. Ацетилсаліцилова кислота в таблетках, додана прямо в банки з овочами і маринадом перед укупорюванням, зіграє роль додаткового консерванта, і разом з лимонною кислотою допоможе зберегти заготовку при кімнатних умовах.

  • огірки – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • часник – 4 зубки;
  • лимонна кислота – 2 год. ложки;
  • аспірин – 3 таблетки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • зелень, прянощі.
  1. У стерильні банки вкладають часник, прянощі, зелень і огірки.
  2. Зверху розташовують томати, засипають цукор, сіль, лимонну кислоту і розчавлений аспірин.
  3. Заливають вміст банок крутим окропом, укупорюють огірки з помідорами і аспірином на зиму прокип ‘яченими кришками, перевертають дном догори і ретельно укутують.

Огірки і помідори болгарською на зиму

Засолка огірків з помідорами на зиму за наступним рецептом мало чим відрізняється від класичної. До складу для смаку та аромату додається болгарський перець, бутони гвоздики, свіжа зелень молодого кропу та петрушки. Крім того солодкуватий маринад забезпечить отримання м ‘якого, ніжного, гармонійного смаку овочів.

  • огірки – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • часник – 4 зубки;
  • кріп і петрушка – по 0,5 пучка;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • цукор – 5 ст. ложок;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • оцт – 90 мл;
  • зелень, прянощі.
  1. У банки поміщають зелень, перець, прянощі.
  2. Заповнюють ємності огірками і помідорами, заливають окропом на 20 хвилин.
  3. Воду зливають, кип ‘ятять з додаванням солі, цукру, заливають у банки.
  4. Вливають до овочів оцет, закочують судини кришками.

Наступний рецепт огірків з помідорами на зиму особливо актуальний в кінці сезону збору овочів, коли потрібно переробити недозрілі томати і перезрілі огіркові екземпляри. Огірки очищають від шкірки і насіння, шинкують ломтиками і разом з нарізаними помідорами використовуються для приготування смачного салату.

  • огірки – 1 кг;
  • зелені помідори – 1 кг;
  • болгарський перець і морква – по 500 г;
  • цибуля – 500 г;
  • часник – 4 зубки;
  • кріп і петрушка – по 0,5 пучка;
  • олія – 100 мл;
  • оцтова есенція – 2 ст. ложки;
  • сіль, цукор – до смаку.
  1. Овочі нарізають, з ‘єднують у загальній ємності.
  2. Додають зелень, часник, сіль, цукор, масло і оцет, залишають на 2 години.
  3. Проварюють масу з моменту закипання 20-30 хвилин, розкладають по стерильних банках, укупорюють, укутують.

Помідори й огірки в желатині на зиму

Наступний рецепт для господарок, спраглих кулінарних експериментів. Оригінальне оформлення овочевого асорті в заливці з додаванням желатину підкорить унікальним зовнішнім виглядом, а при дегустації і чудовим свіжим, в міру пікантним смаком. Важливо стерилізувати банки, підтримуючи температуру води на рівні 90 градусів.

  • огірки – 2,5 кг;
  • помідори – 2,5 кг;
  • болгарський перець і цибуля – по 700 г;
  • чорний перець, лавр, гвоздика – за смаком;
  • вода – 1 л;
  • оцт – 100 мл;
  • желатин – 1,5 ст. ложки;
  • сіль, цукор – по 60 г.
  1. Замочують на годину желатин і втручають до розчинення в гарячий маринад, зварений із солі, цукру та оцту.
  2. На дно банок кидають прянощі, а потім шарами укладають нарізані овочі.
  3. Заливають вміст ємностей жовтим маринадом, стерилізують 30 хвилин.
  4. Укупорюють помідори і огірки в желі на зиму, перевертають до остигання.

Огірки з помідорами по-корейськи на зиму

Смачні огірки з помідорами на зиму можна приготувати, не вдаючись до термічної обробки овочів. Закуска виходить в міру гострої, напрочуд пікантною, зберігає свіжий смак овочів і властиві їм цінні властивості. Молоді огірки для закуски нарізають брусочками, а томати дольками або четвертинками.

  • огірки та томати – по 1 кг;
  • солодкий перець – 4 шт.;
  • чилі – 1 шт.;
  • часник – 2 головки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • масло і оцет – по 0,5 склянки;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль – 50 г.
  1. Нарізають огірки і томати.
  2. Перекручують на м ‘ясорубці або подрібнюють у блендері перець, чилі, часник і зелень.
  3. Змішують овочі з пюре, додають сіль, цукор, масло і оцет, перемішують.
  4. Розкладають овочеву масу по стерильних банках, прикривають пластмасовими кришками, ставлять в холод для зберігання.

Про автора

admin administrator