Крем-суп з сочевиці

Авторadmin

Крем-суп з сочевиці

Крем-суп із сочевиці: пять простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класичний крем-суп із сочевиці по-турецьки

Рецептура цього турецького крем-супу з сочевиці з ароматною м’ятної заправкою. Готуватися страва не дуже складно, але в два етапи. Додатково для супу знадобляться деякі овочі, які можна знайти на будь-якій кухні. Також потрібен лимон, він використовується для заправки. Бажано брати червону сочевицю.

  • 30 г томатної пасти;
  • 2 склянки червоної сочевиці;
  • 0,5 лимона;
  • 40 г масла;
  • 1 морквина;
  • 1 ст. л. паприки;
  • 1 ч. л. м’яти;
  • 2 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 2 літри води;
  • 5 г часнику;
  • 40 мл соняшникової олії.

Покроковий рецепт класичного крем-супу з сочевиці

Готувати сочевичний суп краще в каструльці з товстим дном або просто використовуємо казан. Заливаємо олію, гріємо, додаємо спочатку цибулю, потім моркву, а потім і часник. Форма нарізки овочів довільна, як і в будь-якому іншому рецепті кремових супів. Приправляємо томатною пастою (кетчупом, соусом), прогріваємо хвилину. Очищаємо, нарізаємо і закладаємо картоплини.

Сочевицю перебрати, промити і додати слідом за картоплею. Заливаємо все це водою. Бажано брати відразу окріп, щоб не затягувати час варіння. Накриваємо і готуємо все до м’якості сочевиці. Інші овочі також до цього часу зваряться. Подрібнюємо всі ці продукти заглибним блендером.

Повертаємо суп на плиту. Саме час його спробувати, посолити. Інші спеції будуть в заправці. Даємо супу тільки закипіти.

В іншій каструльці розтопити вершкове масло, додати паприку і м’яту, розмішати, вичавити сік з половинки лимона. Прогріваємо, знімаємо з плити.

З’єднуємо суп із заправкою, розмішуємо. Або ж можна додавати ароматну м’ятну суміш вже в тарілці, коли страва з сочевиці буде подаватися на стіл.

Не всяким блендером можна подрібнювати гарячу (майже киплячу) масу. Якщо наконечник приладу з пластику, то високі температури можуть його пошкодити. Перед використанням бажано ознайомитися з інструкцією.

Пікантний крем-суп із сочевиці — веганський рецепт

Суп-пюре з сочевиці — найсмачніше, що можна придумати на обід в осінню пору. Ніжна консистенція, пряний насичений смак сподобаються і поціновувачам, і суповим скептикам.

Червона сочевиця містить багато білка та заліза, дуже швидко готується і здатна допомогти при наявності анемії, тому ідеально підходить для приготування крем-супів. Інгредієнти можна корегувати за смаком — додавати, наприклад, гриби чи сир.

Хоча і такий варіант здатен наситити навіть найбільш вимогливого їдока!

Крем-суп з сочевиці

Мабуть, вам траплялась у крамниці сочевиця – червона, зелена, жовта і навіть чорна – вони, по суті, мало чим відрізняються одна від одної. Хіба лише червона сочевиця швидше розварюється, тому, щоб приготувати крем суп, краще використовувати саме червону – крем-суп з сочевиці буде дуже ніжним, але й ситним – адже сочевиця багата на білки і складні (‘здорові’) вуглеводи.

Для страви:
Сочевиця300 г (червона)
Морква200 г (2 шт.)
Цибуля150 г (2 шт.)
Часник15 г (4-5 невеликих зубчиків)
Олія30 мл (2 стол. ложки)
Помідори100 г (1 шт. або томатна паста, кетчуп)
Сіль10 г (1 чайн. ложка)
Перець чорний мелений1 г (1/4 чайн. ложки)
Перець червоний мелений1 г (1/4 чайн. ложки)
Паприка8 г (2 чайн. ложки)
Вода1.5 л

Сочевицю на крем суп добре помити і замочити просто в каструлі, де буде готуватися суп. Для такої кількості інгредієнтів знадобиться не менш, ніж 3-літрова каструля.

Овочі обібрати. Цибулю покраяти кубиками, часник подрібнити.

Помідор на крем суп з сочевиці ошпарити окропом, зняти шкірку. Моркву і помідор потерти на грубій терці.

На розігріту сковорідку вилити олію, викласти цибулю з часником і тушкувати 2-3 хв, додати терту моркву, помідор (кетчуп/томатну пасту) і всі спеції. Добре перемішати, тушкувати на малому вогні ще 30 секунд і додати цю суміш до замоченої сочевиці. Долити решту води.

Крем суп з сочевиці довести до кипіння і варити на середньому вогні 20-25 хвилин. Коли сочевиця розвариться, вона може прикипіти до дна каструлі, тому під кінець приготування суп потрібно час від часу помішувати. Насамкінець вимкнути і збити блендером.

Крем суп з сочевиці виходить дуже смачний і ситний. Більше пісних супів на ваш вибір – капусняк, гороховий суп, грибна юшка, суп-пюре із гарбуза.

НазваОд.К-стьК-сть грЦінаКалорійБілкиЖириВуглев.
Сочевицяг30030083.8428424.01.153.7
Моркваг20020021.9341.30.19.3
Цибуляг1501504.99411.40.010.4
Часникг151557.9440.90.19.0
Оліямл303031.258990.099.90.0
Помідориг10010054.9231.10.25.0
Сільг10104.4100.00.00.0
Перець чорний меленийг11538261.30.07.2
Перець червоний меленийг11211.523215.318.610.8
Паприкаг88211261.30.07.2
Водамл150015000.200.00.00.0
Вага всього / на порцію2320 г580 г
Вартість продуктів всього / на порцію (орієнтовна)40.36 грн10.09 грн
Поживна (харчова) цінність на 100 г:
КалорійністьБілкиЖириВуглеводи
56 ккал (низька)3.4 г1.5 г8.7 г

Про автора

admin administrator