Квашена капуста з журавлиною

Авторadmin

Квашена капуста з журавлиною

Покроковий рецепт хрусткою квашеної капусти з журавлиною

Жоден святковий стіл в осінньо-зимовий період не обходиться без квашеної капусти. Ця страва подають як холодну закуску або салат. Він відмінно гармонує з овочевими та круп`яними гарнірами. Пропоную приготувати квашену капусту з журавлиною за рецептом з покроковими фото, від якої будуть в захваті не тільки домашні, а й гості за святковим столом. Буквально через 3-4 дні смачна, хрустка капуста буде готова. Після приготування перекладіть її в зручну посуд і зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці.

  • Капуста білокачанна – 2,3 кг;
  • Морква – 200 г;
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Сіль – 3,5-4 ст. л .;
  • Цукор – 2 ст. л .;
  • Журавлина – 100 г.

Насамперед свіжу журавлину промийте в проточній холодній воді. Залиште в друшляку, щоб вона підсохла.

А поки підготуйте інші головні інгредієнти. Промийте смачну хрустку морквину, видаліть шкірку. Пропустіть через кухонний комбайн або використовуйте тертку для корейки або звичайну велику терочку.
Капусту для закваски найкраще взяти пізніх сортів, вона більш соковита і смачна. Вилок повинен бути щільним з широкою качаном. Овоч звільніть від перших листочків, промийте та висушіть рушником. Розріжте на чотири честі. Виріжте качан. Наріжте капусту тонкою соломкою, можна довгою або короткою. Для цього використовуйте добре наточеними ніж, кухонний комбайн або капустяну шатківницю.

Для з`єднання всіх інгредієнтів підберіть велику ємність, щоб зручно було все якісно перемішати. Відмінний варіант – це великий таз. Помістіть капусту і моркву і добре перемішайте без будь-яких зусиль.

Насипте вказану кількість солі і цукрового піску. Відповідно, якщо збільшуєте кількість капусти, насипте більше цукру і солі.

Почніть ретельно перемішувати, з якимсь зусиллям, щоб овочі пустили сік. Якщо капуста соковита, це станеться дуже швидко. Після даної процедури овочі злегка осядуть і стануть добре вологими, звичайно, якщо капуста і морква соковиті.

Підберіть підходящу каструлю або трилітрову банку для квашення. Не використовуйте алюмінієву і пластикову тару. Подумки розділіть капустяну масу на три частини. Першу покладіть на дно каструлі і добре утрамбувати. Насипте половину журавлини, додайте лавровий листочок. Додайте другу половину, добре притисніть, додайте ягоди і листочок лавра. Розподіліть останню частину капусти і добре утрамбувати.

Накрийте чистою тканиною. Зверху покладіть плоску миску, на яку встановіть, наприклад, трилітрову банку з водою. Залиште на кухні, можна біля батареї на 2-3 дні.

Приблизно через день з`явиться пінка і кислий запах. Приберіть миску з тканиною, візьміть або лопатку, або ложку і проткніть капусту в декількох місцях, щоб випустити утворився газ. Знову ж укрийте тканиною і залиште ще киснути до бажаного смаку. Як тільки смак капусти вам сподобається, відправте в холодильник, щоб продукт не перекис.
От і все 🙂
Як видно з покрокових фото рецепта, квашена капуста з журавлиною готова. Смачного!

Класичний рецепт з покроковими фото приготування квашеної капусти з журавлиною на зиму в банку

Квашена капуста з журавлиною – універсальна смачна закуска, яку можна приготувати на кожен день, а також заготовити у великій кількості на зиму. Універсальної вона називається, тому що хрустка капустяна заготовка може подаватися до столу як щодня, так і в свята закуска з капусти неодмінно прикрасить стіл. Більш того, існує багато страв, які не вдасться зробити без додавання квашеної капусти. Наприклад, з такої заготовки готують щі, різноманітні салати, а також квашеною капустою фарширують гусака або качку і багато інших страви включають в себе цей інгредієнт.

Багато господині чомусь вважають, що робити квашену капусту своїми руками дуже важко, тому, щоб зайвий раз себе не перевантажувати, купують її в магазині. Однак, прямо зараз ми готові змінити таку думку і довести зворотне. Ми підготували не просто класичний рецепт, а фото рецепт домашньої квашеної капусти з журавлиною швидкого приготування в домашніх умовах. У ньому наведено покрокова технологічна інструкція, з якої ви почерпнете важливу інформацію про те, як правильно заквасити капусту в банку і в якій послідовності відбувається весь процес готування. Крім цього, вивчивши наведену нижче інструкцію, ви дізнаєтеся, коли необхідно додавати в капусту журавлину і навіщо її взагалі в цю заготовку кладуть.

Отже, приступимо до готування!

складові

  • Білокачанна капуста 1 качан
  • Журавлина 20 г
  • Кріп 1 невеликий пучок
  • Кухонна сіль 20 г

кроки

  1. Для квашення капусти в домашніх умовах овочі необхідно брати тільки середньої і пізньої стиглості сорту. Такий вид капусти має щільні листочки, завдяки чому заготівля виходить хрусткою і має довгий термін зберігання. Отже, капусту відокремлюємо від верхнього листя, після чого розрізаємо навпіл і видаляємо тверду частину овоча. Потім її дрібно нашаткувати.
  2. Нарізану капусту поміщаємо в глибоку миску і солимо, а, після, її перемішуємо.

Про автора

admin administrator