Зміст:
- 1 Пекінська капуста – 8 цікавих рецептів приготування на будь-який смак!
- 1.1 Страви з пекінської капусти
- 1.2 Простий салат з пекінської капусти
- 1.3 Голубці з пекінської капусти – рецепт
- 1.4 Рецепт кімчі з пекінської капусти по-корейськи
- 1.5 Тушкована пекінська капуста
- 1.6 Суп з пекінською капустою і куркою
- 1.7 Фарширована пекінська капуста
- 1.8 Смажена пекінська капуста
- 1.9 Рулет з пекінської капусти
- 2 Маринована капуста з морквою і перцем швидкого приготування
Пекінська капуста – 8 цікавих рецептів приготування на будь-який смак!
Пекінська капуста, рецепти приготування якої характерні для азіатської кухні, останнім часом стрімко набирає обертів популярності і на наших теренах. Сприяють тому прекрасні смакові характеристики і простота виконання кулінарних композицій на її основі.
- Страви з пекінської капусти
- Простий салат з пекінської капусти
- Голубці з пекінської капусти – рецепт
- Рецепт кімчі з пекінської капусти по-корейськи
- Тушкована пекінська капуста
- Суп з пекінською капустою і куркою
- Фарширована пекінська капуста
- Смажена пекінська капуста
- Рулет з пекінської капусти
Страви з пекінської капусти
Пекінська капуста, рецепти якої реалізуються елементарно, є одним з головних компонентів салатів, закусок, перших і других страв. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пекінської капусти, для початку потрібно пам ‘ятати про таке:
- Готуючи салати зі свіжого овочу, слід уникати використання молочних і кисломолочних продуктів (молока, сметани, вершків), щоб уникнути негативних наслідків для травлення.
- Страви подібного роду будуть ніжнішими, якщо шинковану масу розім ‘яти трохи руками.
- При термічній обробці китайське капустне листя швидко стає м ‘яким, тому гасити і варити їх потрібно недовго.
- Використовуючи листя для фарширування, їх позбавляють від білих утовщень біля основи і витримують в окропі пару хвилин.
Простий салат з пекінської капусти
Перша страва, яку варто обов ‘язково приготувати і спробувати – це салат з пекінською капустою і шинкою. Оформляти його потрібно безпосередньо перед подачею і вживанням, не заготовляючи впрок. Шинка цілком замінила копченою куркою або ковбасою. Із зазначеної кількості продуктів за 15 хвилин вийде приготувати 4 порції закусочного ласощів.
- капустний вилок – 0,5 шт.;
- шинка – 150 г;
- помідори та огірки – по 200 г;
- болгарський перець – 100 г;
- яйця відварені – 2 шт.;
- майонез, приправи.
- Всі складові подрібнюють кубиками або брусочками.
- Заправляють майонезом.
- Перемішують і тут же подають.
Голубці з пекінської капусти – рецепт
Гарна пекінська капуста, рецепти приготування якої передбачають фарширування її листя. Якщо порівнювати такі страви з традиційними голубцями, то вони простіше, легше і швидше готуються, а на смак вдаються більш ніжними і соковитими. Як наповнення можна взяти традиційно фарш з рисом або будь-який мікс з тушкованих овочів. Кушання на 4 персони буде готове вже через годину.
- капустні листи – 8-10 шт.;
- фарш – 600 г;
- морква і цибуля – по 150 г;
- рис – 100 г;
- сметана і томатний соус – по 150 г;
- спеції.
- Готують листя і начинку з м ‘яса, цибулі та рису.
- Оформляють заготовки, укладають їх у посуд.
- Пасерують цибулево-морквяну нарізку, додають сметану з томатом, вливають склянку води, здобрюють суміш за смаком і виливають у форму.
- Запікають голубці з пекінської капусти в духовці під кришкою або фольгою 40 хвилин.
Рецепт кімчі з пекінської капусти по-корейськи
Маринована пекінська капуста, рецепти приготування якої особливо оцінять любителі гострих і пряних закусок з корейським акцентом, готується з додаванням спеціального червоного перцю у вигляді пластівців, який можна знайти в спеціалізованих (азіатських) відділах супермаркетів. Там же продається і рибний соус. Вже через добу закуску можна пробувати.
- капустні кочани – 2 шт.;
- часник – 4 головки;
- морква і цибуля – по 150 г;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- імбир – 40 г;
- вода – 600 мл;
- борошно рисове – 100 г;
- цукор – 100 г;
- перцеві пластівці – що склянки;
- сіль.
- Листя солять, залишають на 2 години, промивають.
- Подрібнюють імбир, часник і цибулю, змішують з морквою, пір ‘ям, пластівцями і охолоненим, підсолодженим киселем, звареним з води і борошна.
- Промазують кожен лист отриманою пряною сумішшю, укладають один на одного.
- Через добу кімчі з пекінської капусти можна пробувати.
Тушкована пекінська капуста
Вибираючи, що можна приготувати з пекінської капусти, не пропустіть варіант гасіння овочу. Підсумковий результат – смачна страва для гарніру, самостійної закуски або прекрасна начинка для домашньої випічки. Томатну пасту можна замінити свіжими помідорами, розширити склад їжі, додавши інші овочі або м ‘ясо. 4 порції яства будуть готові через півгодини.
- капустне листя – 400 г;
- морква і цибуля – по 100 г;
- олія – 50 г;
- паста томатна – 50 г;
- сіль, перкова суміш.
- Листи шинкують, закладають до спассерованих овочів і припускають до м ‘якості.
- Приправляють яство томатом і спеціями, гасять ще трохи.
Суп з пекінською капустою і куркою
В даному випадку рецепт приготування пекінської капусти передбачає отримання гарячої страви, яку доречно буде подати до домашнього обіду. Для реалізації рецепту знадобиться каструля з товстим дном. В оригіналі кушання готується з курячих грудок, але можна взяти і будь-яке інше м ‘ясо, відваривши його до напівготовності. Гаряче на 8 персон буде готове через годину.
- капустне листя – 500 г;
- курячі грудки – 700 г;
- часникові зубки – 2 шт.;
- зелені цибулеві пір ‘я – 1 пучок;
- імбирний корінь – 20 г;
- бульйон – 2 л;
- олія кунжутна і соєвий соус – за 2 ст. ложки;
- локшина – 150 г;
- червоні перцеві пластівці – тріска;
- халапеньо – 1 шт.;
- рисовий оцет – 20 мл;
- сіль.
- На олії обсмажують часник, імбир і м ‘ясо, витримують на вогні 5 хвилин, здобривши приправами.
- Кидають капустну і цибулеву нарізку, вливають соус соєвий, оцет, бульйон, кип ‘ятять 15 хвилин.
- Подають суп з пекінською капустою з відвареною окремо китайською локшиною, поклавши її прямо в тарілку.
Фарширована пекінська капуста
Прекрасна холодна закуска, яка підійде для подачі як на сніданок, так і до обіду або вечері порадує тих, хто стежить за своєю вагою. Пекінська капуста, фарширована сиром містить мінімум калорій, але виходить приголомшливо смачною і апетитною. 6 порцій страви оформлюються швидко, всього за 30 хвилин, але вимагають як мінімум 12 годин витримки.
- капустний вилок – 1 шт.;
- часник – 3-4 зубці;
- творожний сир – 500 г;
- петрушка і кріп – по 20 г;
- базилік – 10 г;
- болгарські перці – 2 шт.
- Перці запікають в духовці, очищають, нарізають.
- Змішують нарізку з сиром, часником, зеленню.
- Відвертають листи в боки, розгортаючи вилок як квітку, і промазують наповненням.
- Складають листя, надаючи вилку початковий вигляд, обертають плівкою і прибирають на ніч у холодильник.
Смажена пекінська капуста
Смажена пекінська капуста з яйцем – відмінний поживний гарнір до м ‘яса, риби або самостійна страва для легкої вечері. Оформляється 4 порції яства всього за 15 хвилин, а виходить соковитим, апетитним і корисним. Базовий варіант, описаний нижче, можна доповнити іншими овочами, приправами і спеціями на свій смак, а також приправити при подачі свіжої нарубаної зеленню.
- капустний вилок – 1 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- цибулина велика – 1 шт.;
- олія – 40 г;
- сіль, перкова суміш.
- Шинковану пекінку смажать з цибулею на олії 7 хвилин, приправивши до смаку.
- Вливають яєчну балаканину, витримують на вогні ще трохи, завадячи, і тут же подають до столу.
Рулет з пекінської капусти
Рецепти приготування пекінської капусти можуть бути найбільш несподіваними, як в даному випадку. Нарізаний овоч використовується як компонент для начинки закусочного рулету, що оформляється з тонкого вірменського лаваша. Страву можна доповнити шинкою, ковбасою, креветками, крабовим м ‘ясом або копченою куркою. 4 порції апетитної закуски можна оформити за 20 хвилин.
- капустний вилок – 1 шт.;
- часник – 3 зубки;
- копчена курка (філе) – 300 г;
- сирок плавлений – 300 г;
- вірменський лаваш – 2 шт.
- Сирок перетирають, змішують майонез з часником, нарізають пекінку і курятину.
- Один лаваш покривають сирком і половиною овочевої нарізки.
- Накривають другим пластом, промазують його часниковим майонезом, розкладають м ‘ясо, капусту.
- Згортають лаваш з пекінською капустою рулетом.
Маринована капуста з морквою і перцем швидкого приготування
Всі овочі дрібно нарізати і заливаються маринадом з води, рослинного масла, солі, цукру та оцту. Через 20 хвилин вийде дуже смачне, хрустке і корисне блюдо.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 3.5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 6 – 7 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновану капусту з морквою і перцем швидкого приготування. Білокачанну капусту ретельно промиваємо під теплою проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Знімаємо верхні листи і тонко шаткуємо її.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник також дрібно нарізаємо.
Солодкий болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього насіння і нарізаємо соломкою. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці (можна використовувати тертці для моркви по-корейськи) або нарізаємо дрібною соломкою.
Перекладаємо всі нарізані овочі в глибоку емальовану ємність і добре все перемішуємо.
Тепер починаємо готувати маринад. В підходящу ємність наливаємо питну воду, рослинне масло, сіль, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з плити, додаємо оцет, ще раз перемішуємо і заливаємо отриманим розсолом овочі.
Одразу ж все ретельно перемішуємо. Капуста повинна буде осісти. Даємо так постояти 15-20 хвилин, щоб овочі охололи і промариновались. Розкладаємо все по чистим банкам і відправляємо на зберігання в холодильник або відразу ж подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!
Про автора