Маринована пекінська капуста з морквою

Авторadmin

Маринована пекінська капуста з морквою

Пекінська капуста – 8 цікавих рецептів приготування на будь-який смак!

Пекінська капуста, рецепти приготування якої характерні для азіатської кухні, останнім часом стрімко набирає обертів популярності і на наших теренах. Сприяють тому прекрасні смакові характеристики і простота виконання кулінарних композицій на її основі.

  • Страви з пекінської капусти
  • Простий салат з пекінської капусти
  • Голубці з пекінської капусти – рецепт
  • Рецепт кімчі з пекінської капусти по-корейськи
  • Тушкована пекінська капуста
  • Суп з пекінською капустою і куркою
  • Фарширована пекінська капуста
  • Смажена пекінська капуста
  • Рулет з пекінської капусти

Страви з пекінської капусти

Пекінська капуста, рецепти якої реалізуються елементарно, є одним з головних компонентів салатів, закусок, перших і других страв. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пекінської капусти, для початку потрібно пам ‘ятати про таке:

  1. Готуючи салати зі свіжого овочу, слід уникати використання молочних і кисломолочних продуктів (молока, сметани, вершків), щоб уникнути негативних наслідків для травлення.
  2. Страви подібного роду будуть ніжнішими, якщо шинковану масу розім ‘яти трохи руками.
  3. При термічній обробці китайське капустне листя швидко стає м ‘яким, тому гасити і варити їх потрібно недовго.
  4. Використовуючи листя для фарширування, їх позбавляють від білих утовщень біля основи і витримують в окропі пару хвилин.

Простий салат з пекінської капусти

Перша страва, яку варто обов ‘язково приготувати і спробувати – це салат з пекінською капустою і шинкою. Оформляти його потрібно безпосередньо перед подачею і вживанням, не заготовляючи впрок. Шинка цілком замінила копченою куркою або ковбасою. Із зазначеної кількості продуктів за 15 хвилин вийде приготувати 4 порції закусочного ласощів.

  • капустний вилок – 0,5 шт.;
  • шинка – 150 г;
  • помідори та огірки – по 200 г;
  • болгарський перець – 100 г;
  • яйця відварені – 2 шт.;
  • майонез, приправи.
  1. Всі складові подрібнюють кубиками або брусочками.
  2. Заправляють майонезом.
  3. Перемішують і тут же подають.

Голубці з пекінської капусти – рецепт

Гарна пекінська капуста, рецепти приготування якої передбачають фарширування її листя. Якщо порівнювати такі страви з традиційними голубцями, то вони простіше, легше і швидше готуються, а на смак вдаються більш ніжними і соковитими. Як наповнення можна взяти традиційно фарш з рисом або будь-який мікс з тушкованих овочів. Кушання на 4 персони буде готове вже через годину.

  • капустні листи – 8-10 шт.;
  • фарш – 600 г;
  • морква і цибуля – по 150 г;
  • рис – 100 г;
  • сметана і томатний соус – по 150 г;
  • спеції.
  1. Готують листя і начинку з м ‘яса, цибулі та рису.
  2. Оформляють заготовки, укладають їх у посуд.
  3. Пасерують цибулево-морквяну нарізку, додають сметану з томатом, вливають склянку води, здобрюють суміш за смаком і виливають у форму.
  4. Запікають голубці з пекінської капусти в духовці під кришкою або фольгою 40 хвилин.

Рецепт кімчі з пекінської капусти по-корейськи

Маринована пекінська капуста, рецепти приготування якої особливо оцінять любителі гострих і пряних закусок з корейським акцентом, готується з додаванням спеціального червоного перцю у вигляді пластівців, який можна знайти в спеціалізованих (азіатських) відділах супермаркетів. Там же продається і рибний соус. Вже через добу закуску можна пробувати.

  • капустні кочани – 2 шт.;
  • часник – 4 головки;
  • морква і цибуля – по 150 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • імбир – 40 г;
  • вода – 600 мл;
  • борошно рисове – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • перцеві пластівці – що склянки;
  • сіль.
  1. Листя солять, залишають на 2 години, промивають.
  2. Подрібнюють імбир, часник і цибулю, змішують з морквою, пір ‘ям, пластівцями і охолоненим, підсолодженим киселем, звареним з води і борошна.
  3. Промазують кожен лист отриманою пряною сумішшю, укладають один на одного.
  4. Через добу кімчі з пекінської капусти можна пробувати.

Тушкована пекінська капуста

Вибираючи, що можна приготувати з пекінської капусти, не пропустіть варіант гасіння овочу. Підсумковий результат – смачна страва для гарніру, самостійної закуски або прекрасна начинка для домашньої випічки. Томатну пасту можна замінити свіжими помідорами, розширити склад їжі, додавши інші овочі або м ‘ясо. 4 порції яства будуть готові через півгодини.

  • капустне листя – 400 г;
  • морква і цибуля – по 100 г;
  • олія – 50 г;
  • паста томатна – 50 г;
  • сіль, перкова суміш.
  1. Листи шинкують, закладають до спассерованих овочів і припускають до м ‘якості.
  2. Приправляють яство томатом і спеціями, гасять ще трохи.

Суп з пекінською капустою і куркою

В даному випадку рецепт приготування пекінської капусти передбачає отримання гарячої страви, яку доречно буде подати до домашнього обіду. Для реалізації рецепту знадобиться каструля з товстим дном. В оригіналі кушання готується з курячих грудок, але можна взяти і будь-яке інше м ‘ясо, відваривши його до напівготовності. Гаряче на 8 персон буде готове через годину.

  • капустне листя – 500 г;
  • курячі грудки – 700 г;
  • часникові зубки – 2 шт.;
  • зелені цибулеві пір ‘я – 1 пучок;
  • імбирний корінь – 20 г;
  • бульйон – 2 л;
  • олія кунжутна і соєвий соус – за 2 ст. ложки;
  • локшина – 150 г;
  • червоні перцеві пластівці – тріска;
  • халапеньо – 1 шт.;
  • рисовий оцет – 20 мл;
  • сіль.
  1. На олії обсмажують часник, імбир і м ‘ясо, витримують на вогні 5 хвилин, здобривши приправами.
  2. Кидають капустну і цибулеву нарізку, вливають соус соєвий, оцет, бульйон, кип ‘ятять 15 хвилин.
  3. Подають суп з пекінською капустою з відвареною окремо китайською локшиною, поклавши її прямо в тарілку.

Фарширована пекінська капуста

Прекрасна холодна закуска, яка підійде для подачі як на сніданок, так і до обіду або вечері порадує тих, хто стежить за своєю вагою. Пекінська капуста, фарширована сиром містить мінімум калорій, але виходить приголомшливо смачною і апетитною. 6 порцій страви оформлюються швидко, всього за 30 хвилин, але вимагають як мінімум 12 годин витримки.

  • капустний вилок – 1 шт.;
  • часник – 3-4 зубці;
  • творожний сир – 500 г;
  • петрушка і кріп – по 20 г;
  • базилік – 10 г;
  • болгарські перці – 2 шт.
  1. Перці запікають в духовці, очищають, нарізають.
  2. Змішують нарізку з сиром, часником, зеленню.
  3. Відвертають листи в боки, розгортаючи вилок як квітку, і промазують наповненням.
  4. Складають листя, надаючи вилку початковий вигляд, обертають плівкою і прибирають на ніч у холодильник.

Смажена пекінська капуста

Смажена пекінська капуста з яйцем – відмінний поживний гарнір до м ‘яса, риби або самостійна страва для легкої вечері. Оформляється 4 порції яства всього за 15 хвилин, а виходить соковитим, апетитним і корисним. Базовий варіант, описаний нижче, можна доповнити іншими овочами, приправами і спеціями на свій смак, а також приправити при подачі свіжої нарубаної зеленню.

  • капустний вилок – 1 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • цибулина велика – 1 шт.;
  • олія – 40 г;
  • сіль, перкова суміш.
  1. Шинковану пекінку смажать з цибулею на олії 7 хвилин, приправивши до смаку.
  2. Вливають яєчну балаканину, витримують на вогні ще трохи, завадячи, і тут же подають до столу.

Рулет з пекінської капусти

Рецепти приготування пекінської капусти можуть бути найбільш несподіваними, як в даному випадку. Нарізаний овоч використовується як компонент для начинки закусочного рулету, що оформляється з тонкого вірменського лаваша. Страву можна доповнити шинкою, ковбасою, креветками, крабовим м ‘ясом або копченою куркою. 4 порції апетитної закуски можна оформити за 20 хвилин.

  • капустний вилок – 1 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • копчена курка (філе) – 300 г;
  • сирок плавлений – 300 г;
  • вірменський лаваш – 2 шт.
  1. Сирок перетирають, змішують майонез з часником, нарізають пекінку і курятину.
  2. Один лаваш покривають сирком і половиною овочевої нарізки.
  3. Накривають другим пластом, промазують його часниковим майонезом, розкладають м ‘ясо, капусту.
  4. Згортають лаваш з пекінською капустою рулетом.

Маринована капуста з морквою і перцем швидкого приготування

Всі овочі дрібно нарізати і заливаються маринадом з води, рослинного масла, солі, цукру та оцту. Через 20 хвилин вийде дуже смачне, хрустке і корисне блюдо.

Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вода – 150 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор-пісок – 3.5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 6 – 7 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновану капусту з морквою і перцем швидкого приготування. Білокачанну капусту ретельно промиваємо під теплою проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Знімаємо верхні листи і тонко шаткуємо її.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник також дрібно нарізаємо.

Солодкий болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього насіння і нарізаємо соломкою. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці (можна використовувати тертці для моркви по-корейськи) або нарізаємо дрібною соломкою.

Перекладаємо всі нарізані овочі в глибоку емальовану ємність і добре все перемішуємо.

Тепер починаємо готувати маринад. В підходящу ємність наливаємо питну воду, рослинне масло, сіль, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з плити, додаємо оцет, ще раз перемішуємо і заливаємо отриманим розсолом овочі.

Одразу ж все ретельно перемішуємо. Капуста повинна буде осісти. Даємо так постояти 15-20 хвилин, щоб овочі охололи і промариновались. Розкладаємо все по чистим банкам і відправляємо на зберігання в холодильник або відразу ж подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!

Про автора

admin administrator