Мариновані за складом

Авторadmin

Мариновані за складом

Зміст:

Мариновані сливи на зиму: 12 простих і дуже смачних рецептів

Пікантна закуска – сливи, замариновані з часником. Причому часник будемо додавати не в маринад, а закладати всередину плодів сливи, замість кісточки.

  • Приготування:
  • Підготовка тари та продуктів
  • Сливи, мариновані з кісточками
  • Компоненти:
  • Поетапний рецепт:
  • Мариновані сливи з гвоздикою «Закусочні»
  • Терн «під маслини»
  • З гірчицею
  • Склад інгредієнтів:
  • Техніка готування:
  • Інгредієнти
  • Рецепт маринованих злив з помідорами без стерилізації
  • Приготування:
  • Куди використовувати маринад
  • Кращий рецепт сливи, маринованої з яблучним оцтом
  • Компоненти:
  • Поетапний рецепт:
  • Процес приготування
  • Мариновані сливи з гострим перцем
  • Інгредієнти:
  • Приготування:
  • Жовта маринована слива з ваніллю та імбірем
  • Компоненти:
  • Поетапний рецепт:
  • З коньяком

Марінад:

  • 1 літр води;
  • 400 грн цукру;
  • 200 мл оцту (9%);
  • 6-7 бутонів гвоздики;
  • 15 горошин запашного перцю;
  • 15 горошин чорного перцю.

Приготування:

Насамперед підготуємо тару, зручно закривати зливи в невеликих банках, обсягом 0,5 літра. Сливи ретельно вимиємо, акуратно надріжемо по борозні, але не до кінця, витягнемо кісточки. Очистимо часник.

Сливи акуратно розкриваємо і на місце кісточки кладемо зубчик часнику. Якщо зубчики великі, то можна розрізати їх навпіл. Укладаємо «фаршировані» зливи в підготовлені банки. Вскип’ятимо воду для маринаду, додавши горошини перцю, гвоздику, цукор. Прокип’ятим і вільєм оцет. Заливаємо маринадом банки, накриваємо їх кришками. Стерилізуємо банки об’ємом 0,5 літра протягом 10 хвилин в киплячій воді, потім герметично укупорюємо.

Підготовка тари та продуктів

Вибираючи плоди для маринування, віддайте перевагу твердим, без пошкоджень, не до кінця дозрілим. Це врятує страву від перетворення на пюре. Перед приготуванням плоди уважно перебирають, викидаючи ті, що мають натяк на дефекти, видаляють черенки і добре промивають під проточною водою.

Як і будь-яка консервація, закат маринованого чорнослива вимагає стерилізації банок. Стерилізацію можна провести будь-яким з відомих способів:

  • на паровій лазні: в каструлі кип’ятять воду, потім ставлять на неї дуршлаг або сито, а на нього – банки горлом вниз. Час стерилізації – 10-15 хвилин;
  • у духовці: вимиті банки відправляють у розігріту до 160 градусів духовку і залишають там від 10 до 25 хвилин залежно від обсягу тари;
  • у пароварці або мікрохвильовій печі згідно з інструкцією з експлуатації техніки.

10 смачних рецептів маринованого гострого перцю по-вірменськи на зиму, особливості приготування та х Читати

Сливи, мариновані з кісточками

Це класичний рецепт, який не передбачає позбавлення від кісточки, так само, як і тривале зберігання. Закуска має кислуватий присмак з вираженою терпкістю.

Компоненти:

  • 2,5 кг злив;
  • 80 г солі;
  • 125 мл оцтової кислоти (9%)
  • 1 кг цукру;
  • 3-4 шт. лаврового листа;
  • додаткові спеції за бажанням.

Поетапний рецепт:

  1. Сіль, цукор та інші спеції розвести у воді.
  2. Вимити і висушити плоди, обколів їх зубочисткою.
  3. Укласти фрукти в чисту баночку.
  4. Залити в майбутній маринад оцт, вскип’ятити і з’єднати з фруктами, за бажанням додати корицю.
  5. Закатати закуску і дати охолонути.

Мариновані сливи з гвоздикою «Закусочні»

Це дуже незвичайний рецепт, готується злива досить довго – протягом п’яти днів. Але зате виходять сливи дуже смачними. Маринад приготуємо з гвоздикою, лавровим листом і запашним перцем.

  • 8 кг трохи недозрілої зливи угорки;
  • 500 мл оцту (9%);
  • 1 літр води;
  • 2 пачки запашного перцю горошком;
  • 1 пачка гвоздики
  • 1 пачка лаврового листа;
  • 3 кг цукру.

Приготування: Сливу добре вимиємо. У каструлю наливаємо воду, всипаємо цукор, кладемо спеції (гвоздику, перець, лавровий лист), кип’ятимо 15 хвилин, потім вливаємо оцет. Гарячим маринадом заливаємо сливи.

Протягом п’яти днів двічі на день потрібно зливати маринад, доводити його на кипіння і знову заливати сливи. На шостий день маринад знову зливаємо, розкладаємо сливи по стерилізованим банкам. Маринад ще раз прокип’ятим і залом сливи в банках. Закриваємо банки бляшаними кришками герметично. Із зазначеної кількості продуктів виходить 9 банок обсягом 0,7 літра.

Терн «під маслини»

Звичайні сливи мало схожі на плоди оливкового дерева, а ось плоди дикої сливи (терн) з маслинами можна переплутати. Замаринуємо терн так, щоб він і до смаку нагадував маслини.

  • 2 кг плодів терну;
  • 1,5 літра води;
  • 3 столові ложки цукрового піску;
  • 1 столова ложка солі;
  • 3 лаврових листа;
  • 6 бутонів гвоздики;
  • по 5 горошин чорного і запашного перцю;
  • 3 столові ложки оцту (9%).

Переберемо плоди терну, відбраковуючи підсохлі, зіпсовані, пошкоджені. У процесі сортування, обов’язково відділяємо плодоніжки.

Добре вимиємо тернівку, потім даємо обсохнути, розклавши в один шар на паперових або тканинних рушниках.

З гірчицею

Класичний маринад для закуски можна приготувати із застосуванням гірчичного порошку.

Склад інгредієнтів:

  • Угорка – 2 кілограми;
  • оцтова есенція, сіль і гірчичний порошок – по 1 столовій ложці;
  • цукор – 120 грам;
  • вода – 1 літр;
  • приправи – за смаком.

Техніка готування:

  1. Укласти Угорку в банку.
  2. Вскип’ятити воду з сіллю і цукром. Після закипання додати оцет і гірчицю.
  3. Залити плоди і відразу закатати.

Пробувати гірчичні мариновані сливи можна через 5 днів.

Інгредієнти

Для даної страви беруть типові продукти, які йдуть на звичайні мариновані сливи. Рецепт без закатки з гірчицею передбачає наявність всього декількох додаткових інгредієнтів і особливого підходу у виборі вихідного матеріалу. Найкраще підійде слива сорту «угорка», «чорнослив» або «угорка». Кісточку варто залишити, оскільки вона дасть свій смак, а для маринада буде потрібно:

  • вода – 1 літр, з розрахунку на 2 кг сливи;
  • гірчиця суха – 1 столова ложка;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • оцт – 1 чайна ложка;
  • спеції можна класти на власний розсуд, але в них повинен обов’язково входити лавровий лист.

Деякі кухарі воліють використовувати як приправу перець чилі. Вважається, що він повинен надати страві додаткову гостроту і збільшити термін зберігання за рахунок вмісту речовин, здатних вбивати певні бактерії. Однак деяким такий смак не подобається, що слід враховувати.

Рецепт маринованих злив з помідорами без стерилізації

Інгредієнти:

  • Томати – 1 кг;
  • Сливи – 800 г;
  • Корінь хріна – 1 шматочок;
  • Листя хріна – лістика;
  • Листя смородини – 2 шт.;
  • Лавр – 1 аркуш;
  • Вишневе листя – 2 шт.;
  • Чорний перець – 7 горошин;
  • Запашний перець – 4 горошини;
  • Часник – 5 зубчеків;
  • Сіль – 2,5 ст. л.;
  • Цукор – 5 ст. л.;
  • Оцус – 120 мл;
  • Вода – 1,2 л.

Приготування:

  1. Томати і сливи насамперед слід вимити і проколоти в 4-6 місцях чимось гострим.
  2. Банки вимиваються з содою, по можливості їх варто також обдати їх окропом. Потім у них потрібно розкласти часник без лушпиння, спеції, сливи і томати впереміш.
  3. У середній за розміром ємності, до кипіння доводиться вода. Коли вона закипить, її відразу ж необхідно розлити в банки і потримати там під кришкою чверть години.
  4. Через зазначений час, воду необхідно злити назад в ємність для варіння, додати цукор, сіль і прокип’ятити.
  5. У банки з томатами, сливами потрібно налити оцт і потім все залити розсолом, коли він закипить.

Як тільки розсол буде розлитий, їх відразу ж потрібно закатати, перевернути і поставити остигати під пледом на добу.

Куди використовувати маринад

Вийнявши сливи з банки, залишається маринад. Це солодкий продукт зі спеціями і сливовим соком. Виливати його шкода, в компот не підійде. Я довго думала про те, куди його «прилаштувати» і знайшла дуже хороше рішення – в тумбочку. Банку з маринадом накрита кришкою прекрасно зберігатися до тих пір, поки приходить час маринування м’яса. Я випробувала вже свинину і курятину – виходить дуже добре.

Готуючи маринад для м’яса за цим рецептом, замість цукру я спочатку додаю маринад зі злив, а далі пробую на смак і вже потім коригую. Птах, залитий маринадом зі злив виходить надзвичайно ароматним і смачним. Іноді мені здається, що такі мариновані зливи на зиму потрібно робити навіть через маринаду. Це обов’язково слід спробувати.

Мариновані сливи на зиму зі стерилізацією я робила, смачно. Однак, з тих пір як я випробувала цей «холодний» рецепт він став єдиним за яким готую.

Кращий рецепт сливи, маринованої з яблучним оцтом

Яблучний оцет використовується для приготування багатьох страв. Цей інгредієнт додасть закусці велику приторність і кислоту.

Компоненти:

  • 2 кг злив;
  • 1 кг цукру;
  • 300 мл оцту (яблучного);
  • 3 шт. лаврових листів;
  • перець і гвоздика до смаку.

Поетапний рецепт:

  1. Вимити плоди і змішати з лавровим листом і спеціями.
  2. Розчинити цукор в оцті до утворення однорідної маси.
  3. Залити в банку на 9-10 годин, щоб замаринувалося.
  4. Повторити процедуру ще два рази і остаточно залити маринад в баночки.
  5. Закрутити кришкою і відставити.

Процес приготування

Існує кілька рецептів приготування оригінальної закуски так, щоб готові сливи нагадували оливки.

Процес створення страви такий:

  1. Сливи укладають в ємності.
  2. Готують маринад. У воді розводять кам’яну сіль, цукровий пісок, спеції. Доводять до кипіння, вливають столовий оцет.
  3. Киплячим розчином заливають вміст банок.
  4. Продукт обов’язково стерилізують.
  5. Закривають кришками, обробленими пором.
  6. Тару розміщують на горизонтальній поверхні вниз кришкою і укутують теплою тканиною.

Після повного остигання закуску прибирають у холодне місце.

Мариновані сливи з гострим перцем

Інгредієнти:

  • Слива – 700 г;
  • Гострий перець – 2 стручки;
  • Гвоздика – 5 бутонів;
  • Лавр – 5 листочків;
  • Запашний перець – 5 горошин;
  • Бадьян – 1 зірочка;
  • Яблучний оцет – 2 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Вода – 400 мл.

Кількість перцю можна регулювати. 2 стручки на 700 г злив – це золота середина. Якщо покласти перцю менше, смак буде більш пряним, ніжним, а якщо більше – гострим.

Приготування:

  • В ємності для варіння консервації, вода доводиться до кипіння. Потім вогонь зменшується до мінімуму і у воду необхідно покласти гвоздику, запашний перець, лавр, бадьян, цукор. Суміш повинна кипіти ще 5 хвилин.
  • Сливи і гострий перець, потрібно вимити, обсушити, проколоти в декількох місцях і покласти в загальний таз. Коли маринад буде готовий, їм заливають сливи і перець приблизно на 20 хвилин.
  • Коли пройде 20 хвилин, маринад зливається і кип’ятиться, потім сливи знову потрібно залити і залишити на 20 хвилин. Ця процедура повторюється всього 3 рази.
  • Коли сливи настояться в маринаді втретє, рідина зливається і знову доводиться до кипіння. Перець і сливи потрібно розкласти в стерилізовані ємності для закрутки. Як тільки маринад закипить, його необхідно розлити в банки і відразу ж їх закатати.

Жовта маринована слива з ваніллю та імбірем

Така яскрава і кидка закуска буде оцінена рідними і близькими не тільки за привабливий зовнішній вигляд, але і за приємні смакові якості.

Компоненти:

  • 1 кг злив;
  • 1 келих білого вина;
  • 300 г оцту (винного);
  • 1 паличка кориці;
  • 1 стручок ванілі;
  • 6 шт. гвоздик;
  • 300 г цукрового піску;
  • 300 г кореня імбиря.

Поетапний рецепт:

  1. Вимити фрукти і розкласти в банки.
  2. Вскип’ятити склад з вина, оцту, подрібненого імбиру, кориці, ванілі, гвоздики і цукру.
  3. Відправити проціжений маринад у баночку і закрити кришкою.
  4. Маринувати 4 тижні.

“Українські оливки”: топ-3 рецепта маринованих слив

Прості рецепти, як правильно приготувати мариновані сливи на зиму і просто на закуску.

Мариновані сливи — відмінний гарнір до м’яса, а ще їх можна подавати і просто як закуску. Також такі сливи відмінно підійдуть як заправка для овочевих і м’ясних рагу, соусів і підлив, збірної м’ясної солянки або супу харчо.

“Телеграф” пропонує Вам ознайомитися з трьома рецептами приготування маринованих слив: на зиму, з часником і швидкий перекусний варіант.

Мариновані сливи

  • сливи (угорка, чорнослив) 2,5 кг
  • цукор 500 г
  • коньяк 10 ст.л.
  • оцет 9% 125 мл
  • перець духмяний горошком 1 ст.л.
  • гвоздика 1 ст.л.
  • кардамон 1 ч.л.
  • кориця 1 ч.л.

У сухі стерилізовані банки (0,7 л) укласти з 3 бутони гвоздики і по 3 горошини запашного перцю. Кожну банку щільно заповнити половинками слив без кісточок. Залити окропом і накрити кришками. Залишити на 10 хвилин.

Воду злити в каструлю, додати цукор, корицю, кардамон і оцет. Довести до кипіння і прокип’ятити 3 хвилини. У кожну банку влити по дві столові ложки коньяку.

Банки заповнити гарячим маринадом, закрити щільно кришками, перевернути і укутати рушником. Залишити до повного охолодження.

Мариновані сливи з часником

  • 2-2,5 кг темних щільних слив
  • 3 головки часнику
  • 200 г коричневого цукру
  • 100 мл червоного винного оцту
  • 3 бутони гвоздики
  • по 6 горошин запашного і рожевого перцю
  • 1 ст. л. морський нейодованої солі

У кожної сливи зробіть збоку надріз і вийміть кісточку. Часник розберіть на зубчики і очистіть. Вкладіть в кожну сливу на місце кісточки зубчик часнику. Покладіть сливи в стерилізовані банки.

Закип’ятіть 800 мл води з цукром, сіллю, оцтом і прянощами. Залийте гарячим маринадом сливи і залиште на 8 год. Потім злийте маринад, ще раз закип’ятити його і знову залийте сливи. Закрийте банки. Зливи будуть готові через 7 днів.

Швидкий перекусний варіант маринування злив

  • сливи угорка 1/2 кг
  • оливкова олія 100 г
  • винний оцет 3 ч. л.
  • прованські трави 1 ст. л.
  • запашний перець 4 горошини
  • чорний і червоний перець мелений на смак
  • зерна гірчиці 1 ст. л.
  • насіння коріандру 1 ч. л.
  • 3 гілочки петрушки
  • 2 гілочки кінзи
  • сіль щіпка

Вимиту сливу звільняємо від кісточок, розрізаємо на 4 частини. Спеції подрібнюємо і заливаємо оливковою олією.

У контейнер, який ми поставимо в холодильник, викладаємо сливи, заливаємо маслом зі спеціями, перемішуємо, щоб смаки і аромати розподілилися рівномірно.

Засипаємо дрібно посіченою зеленню, закриваємо і ставимо в холодильник на добу. На наступний день пробуємо і пригощаємо.

Раніше, “Телеграф” писав, як приготувати лечо на зиму : топ-3 рецепта.

Про автора

admin administrator