На зиму з моркви

Авторadmin

На зиму з моркви

Салат з моркви на зиму: як законсервувати корисний овоч

Існує кілька способів, як зберегти корисні властивості моркви навіть взимку. УНІАН поділиться простими рецептами консервації для всієї родини.

Квашена морква на зиму

  • морква – 500 гр;
  • сіль – 0.5 ст.л;
  • цукор – 0.5 ст.л;
  • чорний кмин – 0.5 ч.л;
  • ріпчаста цибуля (за бажанням).

Моркву очистити, натерти на тертці. Додати цукор і сіль, перемішати. Всипати кмин, знову перемішати. Якщо будете додавати цибулю, то її порізати півкільцями і додати до моркви.

Перекласти моркву зі спеціями в чисті банки, накрити тканиною і прибрати в холодильник на дві доби. Дістати і залишити в кімнаті ще на добу. За цей час морква заграє і стане квашеною. Закрити банки звичайними кришками, зберігати в холодильнику.

Морква по-корейськи на зиму

  • морква – 1.5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 250 гр;
  • сіль – 20 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • оцет – 50 мл;
  • спеції (для моркви по-корейськи) – 10 гр;
  • коріандр – 20 гр;
  • перець – за смаком;
  • часник – 2 зубчики.

Читайте також Консервована квасоля на зиму: 4 рецепта приготування бобових Моркву помити, очистити, натерти на тертці. Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками, додати до моркви. Всипати цукор, сіль, приправу, коріандр, перець, масло і оцет, перемішати. Накрити ємність плівкою, залишити в холодильнику на добу.

Банки простерилізувати, розкласти по ним моркву, накрити кришками. У каструлю налити воду, розмістити банки і поставити на вогонь. Пам’ятайте, що вода в ємності повинна доходити до плічок банок. Стерилізувати заготовки 10 хвилин з моменту закипання води, після цього закатати.

Лечо з моркви з цибулею і перцем

  • болгарський перець – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 300 гр;
  • рослинна олія – 1 стакан;
  • цукор – 0.5 стакана;
  • сіль – 1 ст.л;
  • оцет-1 ст.л.

Моркву натерти на тертці, помідори перекрутити в комбайні. Болгарський перець нарізати соломкою, цибулю – півкільцями. У каструлю налити масло, довести до кипіння.

Дотримуйтесь черговість пунктів, описаних нижче, нічого не перемішуйте.

Додати моркву, засікти 5 хвилин, потім додати сіль, цукор і перекручені помідори. Через 5 хвилин покласти нарізаний болгарський перець. Засікти 5 хвилин, додати цибулю. Закрити кришкою каструлю, варити 1 годину на середньому вогні. Через годину влити оцет, варити 10 хвилин. Вимкнути вогонь, обережно перемішати. Розкласти в простерилізовані банки і закатати.

Морквяний сік на зиму

Моркву вимити, очистити, пропустити через соковижималку. У цьому процесі ні в якому разі не використовувати металевий посуд. Залишити сік на кілька хвилин, потім прибрати осад, процідити через марлю.

Перелити сік в каструлю, нагріти до 80-85°C. Відразу ж перелити в пляшки або банки, не доливаючи до країв приблизно 3 см. Закрити і простерилізувати при температурі 110°C. Для того, щоб домогтися такого показника, додайте в стерилізатор сіль – 400 гр на 1 л. Зміцнити кришки скобами, щоб під час стерилізації вони не відлетіли.

Вас також може зацікавити:

Рецепти салатів з моркви на зиму

“Що влітку народиться, то взимку стане в нагоді” – це одна з наймудріших народних прислів’їв, не погодитися з якою просто неможливо. Ще з давніх часів, людство прагнуло заготовлювати продукти харчування про запас. Не дивлячись на те, що зараз в будь-який час року можна купити будь-які фрукти і овочі, традиція консервувати для багатьох домогосподарок все так же залишається актуальною. Адже як же приємно відкрити холодною зимою баночку закатаної власними руками консервації!

Який салат з моркви зробити на зиму

Морква — дуже популярний на просторах нашої Батьківщини коренеплід, який використовується в приготуванні просто величезної кількості різноманітних страв. Морква є незамінним інгредієнтом багатьох салатів і перших страв, її використовують для приготування других страв і закусок. Цілком природно, що саме цей овоч є рекордсменом з консервування.

На даний момент налічується досить багато способів заготовлення моркви. Один з них — це консервований салат з моркви на зиму. Така консервація — це просто знахідка взимку. По-перше, такий салат можна вживати в їжу, як самостійне блюдо, в якості перекусу. По-друге, салат з моркви не рідко використовується, як основа засмажки для перших страв. По-третє, така консервація стане прекрасним доповненням до будь-якої м’ясної, або рибної страви.

Не дивлячись на те, що існує безліч рецептів консервації салатів з морквою на зиму, є певні правила, яким потрібно слідувати в обов’язковому порядку.

Салати з рисом, закочені для вживання взимку, неймовірно популярні за їх універсальність, ситність та делікатний ніжний смак. Відкривши взимку цей салат, ви зможете сміливо використовувати

Овочеві салати на зиму ідеально доповнять як обідній, так і святковий стіл. Додавання кабачка зробить закуску ще більш ситною та апетитною.

Салат з помідорів, болгарського перцю, цибулі та моркви відноситься до варіантів осінньої заготівлі овочів. Згідно класичними рецептами нарізка овочів гаситься в каструлі або обсмажується

Салат для зимового столу з цих овочів, по суті, з усіх, що є на городі, буде яскравим смаковим калейдоскопом на вашому столі і доповнить м’ясні та рибні страви.

Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю,.

Назва страви прийшла до нас з Грузії. Так називають в цій країні будь-які страви з квасолі. Згідно з класичним рецептом, в лобіо додають червону квасолю і багато зелені.

До нарізаної капусти, огірків, перцю, ріпчастої цибулі і помідорів додається соняшникова олія, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишається на 2 години. Потім все розкладається по банках,.

До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист з сіллю. Далі салат вариться 15 хвилин, до.

До нарізаної капусти, моркви, цибулі та перцю додається сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникова олія. Все добре перемішується і розкладається по банках. Салат залишається при кімнатній температурі на.

Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою і хрусткою, а також прекрасно

Кінець літа – найкращий час для того, щоб зробити смачні заготовки при цьому зберігши яскравий шматочок літа на довгу, сувору зиму. Квашена капуста дуже корисна так як зберігає.

Цвітну капусту заготовлену на зиму за запропонованим рецептом можна часто зустріти на столах грузинських господинь. Ніжна, соковита капуста виходить ідеально просоченою смачним маринадом і в той же час.

Закуска ідеально підходить для харчування в Великий піст і для вегетаріанців. У процесі приготування пам’ятайте, що капусту краще злегка не доварити, ніж вона вийде перевареною.

Прийшов час заготовок на зиму! У самий розпал сезону свіжих літніх овочів втрачати час не можна. Пропоную вам спробувати в цьому році огірки по-корейськи на зиму — в.

Дуже смачний і корисний салат зі свіжих овочів. Капустка, перець, морква і цибуля виходять хрусткими, а томати дуже ніжними. Сам салатик готується досить швидко і просто – якихось.

Про автора

admin administrator