Огірків тобі барило

Авторadmin

Огірків тобі барило

Зміст:

Малосольні огірки – 6 рецептів малосольних огірочків швидкого приготування

Малосольні огірочки — одна з найбільш прекрасних літніх закусок з приводу і без приводу. Їх відмінно подати до різних страв, наприклад, до вареної картопельки, до шашлычкам, до смаженої курки, і використовувати, як один з компонентів для салатів, так і просто похрумтіти для задоволення.

Способів приготування цієї страви просто не злічити. А все тому, що занадто велика народна любов до цієї справи. А якщо вони ще й ростуть на власних грядках, і ти знімаєш їх кожен день по відерцю, то тільки й залишається, що консервувати наприклад салат з огірків на зиму і мало солити. Тому що осилити їх іншими способами, просто не під силу.

Сьогодні розглянемо з Вами шість способів приготування малосольних огірочків.

  1. Малосоленые огірки з часником і зеленню в пакеті
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування:
  4. Рецепт огірків в банку
  5. Інгредієнти:
  6. Приготування:
  7. Смачні малосольні огірочки в каструлі
  8. Інгредієнти:
  9. Спосіб приготування:
  10. Простий рецепт в розсолі
  11. Інгредієнти:
  12. Приготування:
  13. Огірки з часником і зеленню на мінералці
  14. Інгредієнти:
  15. Приготування:
  16. Відео про те як приготувати малосольні огірки з окропом

Малосоленые огірки з часником і зеленню в пакеті

Інгредієнти:

  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль — 1 столова ложка
  • Огірки — 1 кг
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Кріп — за смаком
  • Хрін — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Перше, що необхідно зробити, це відібрати молоді тверді огірочки, ретельно промити під проточною водою.

2. Для того щоб наші огірочки швидше просолились, ми повинні обрізати у них кінчики.

3. Кріп і хрін промиваємо теплою водою, нарізаємо довільно.

4. Часник очищаємо від шкірки, нарізаємо лепесточками.

5. Кладемо в целофановий пакет огірки, часник, зелень, додаємо до наших інгредієнтів цукор і сіль за смаком.

Читайте також: Як солити маслюки: простий рецепт на зиму в скляних банках, приготування під капронову кришку в домашніх умовах гарячим способом, покроково з фото і відео

6. Струснемо ретельно пакет.

7. Покладемо в тепле прохолодне місце, через 24 години наші смачні малосольні огірочки будуть готові. Приємного Вам апетиту!

Рецепт огірків в банку

Для того щоб огірочки просолились швидше, необхідно залити їх гарячою водою, але вони виходять менш хрусткими, ніж при холодній засолюванні. Діставати овочі з банки не так зручно, як з каструлі, зате не потрібен гніт. Ну і банку не потрібно стерилізувати.

Інгредієнти:

  • Огірки (розраховуємо на 3-х літрову банку);
  • Часник — 5 зубчиків;
  • Сіль – 3 столові ложки
  • Кріп — невеликий пучок 1-2 парасольки кропу;
  • вода.

Приготування:

1. Промиваємо огірки і отстригаем у них попки. Можемо замочити на 15 хвилин, але це не обов’язково.

2. Добре промиваємо банку, на дно кладемо митий кріп і очищений часник (зубчики можна розрізати на 2-3 частини). Набиваємо огірочки в банку, намагайтеся зробити так, щоб у банку було якомога менше вільного місця.

3. Зверху покладіть кріп і всипте сіль. Залийте все це окропом, закрити пластиковою кришкою.

4. Добре струснемо банку, щоб сіль розподілилася. Коли наша заготовка охолоне, прибираємо його в холодильник, через 15-20 годин малосольні огірочки можна подавати до столу.

Смачні малосольні огірочки в каструлі

Інгредієнти:

  • Огірки (молоді) — 1 кг
  • вода — 1.5 л
  • сіль (велика) — 6 ст. л.
  • часник — 4-5 зубчиків
  • перець гострий — 1/2 стручка
  • кріп — великий пучок.

Спосіб приготування:

1. Відберемо молоді пружні огірочки, промиємо їх під струменем проточної холодної води. Для того щоб вони краще і швидше просолились, зрізаємо у них кінчики.

2. Перець промиваємо, розрізаємо вздовж-впоперек (кому як зручно), вичищаємо насіння, після чого нарізаємо впоперек тонкими скибочками.

Читайте також: Солимо помідори в банки на зиму смачно: прості рецепти з оцтом на 1 і 3 літри, покроково з фото

3. Промиємо кріп, наріжемо пелюстками часник.

4. На дно каструлі покладемо кріп, нарізаний часник, потім щільним рядом викладемо огірки, посипаємо смужками перцю і пелюстками часнику. Укладаємо наступний шар огірків, чергуючи з прянощами і зеленню.

5. Заливаємо окропом і залишаємо на кілька хвилин. Потім зливаємо воду, доводимо до кипіння і знову заливаємо цим сольовим розчином наш основний продукт. Накриємо блюдцем, а на нього – покладемо невеликий вантаж (наприклад, банку з водою або гирю). Залишаємо при кімнатній температурі на 2 дні. Звичайно, можна відкрити баночку огірків раніше і спробувати, на другий день вони просолятся в міру.

Простий рецепт в розсолі

Існує ще один цікавий спосіб. Так званий холодний спосіб засолювання огірків. Можна звичайно використовувати і звичайну холодну воду, а краще джерельну.

Інгредієнти:

  • Огірки — 10 кг
  • Кріп — 320 гр
  • Смородиновий лист — 320 гр
  • Лист хрону — 170 гр
  • Часник — 20 гр.
  • Вода — 7 літрів
  • Сіль — 320 гр
  • Горілка — 150 мл

Для початку буде дуже зручно посолити один кілограм овоча на пробу. Якщо все-таки ви зважитеся на експеримент, то в такому разі вага всіх інших інгредієнтів просто поділимо на 10.

Приготування:

1. Молоді, відібрані плоди промиваємо і зрізаємо обидва кінчики. Беремо не великі екземпляри, так як шкіра у них ніжна і з-за цього вони виходять значно смачніші. Розсіл через тонку шкірку краще насичує внутрішню м’якоть. Заготовимо відразу ж всю зелень, щоб вона була під рукою. Часник очистимо і шаткуємо, кріп промиємо під проточною водою.

2. Викладаємо огірочки в барило (у каструлю), перекладаємо їх пошарово з зеленню і часником. Верхній шар обов’язково робимо із зелені.

Читайте також: Екзотичне варення з яблук з волоськими горіхами

3. Кип’ятимо воду в каструлі, додаємо сіль. Як тільки сіль розчинилася вливаємо горілку і тут же вимикаємо плиту.

4. Вливаємо гарячий розсіл в барило (каструлю). Придавлюємо вміст не дуже важким вантажем, достатньо буде просто плоскої тарілки.

5. На наступний день можна пробувати наше мистецтво.

6. Але як тільки ми посолили наші огірочки, відразу прибираємо їх в підвал ( не у всіх знайдеться в будинку підвал, тому потрібно солити в каструлі і прибирати в холодильнику).

Огірки з часником і зеленню на мінералці

Багато господинь, напевно, для себе вже відкрили новий, дивовижний спосіб приготування швидкої засолювання огірків і були приємно здивовані результатом. Корисні властивості мінеральної води не тільки доповнюють смакові якості цих швидких малосольних огірків, але й роблять їх дуже корисними.

Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець духмяний (горошок) — 1 ч. л.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Листя хрону — 3 шт.
  • Кріп — 1 пучок
  • Лавровий лист — за бажанням
  • Мінеральна вода — 1 л.

Приготування:

1. У промитих і обсушену огірків відрізаємо хвостики, очищаємо і нарізаємо часточками часник і промиваємо кріп з листям хрону.

2. У каструлю (бочонок) викладаємо запашний перець, ½ листя хрону, ½ кропу, лавровий лист, ½ огірків, по верх всіх інгредієнтів кладемо часник, і знову додаємо, огірки, часник, листя хрону і кріп

3. Розведемо сіль в мінеральній воді і заливаємо огірочки.

4.Закриваємо каструлю (бочонок) накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на добу. Через 24 години наше блюдо буде готово. За рахунок додавання мінеральної води закуска приготується швидше.

Огірки на зиму холодним способом: 20 простих та смачних рецептів

Квашення є одним із найдавніших способів заготівлі овочів та фруктів на зиму. Це дуже просто, а ще смачно та корисно! Хочеш приготувати огірки холодним способом? Розповідаємо 20 найкращих рецептів!

  1. 1. Огірки з дубовим листям та часником на зиму
  2. 2. Огірки з гострим перцем, часником та ароматними травами
  3. 3. Огірки з кропом, заготовлені холодним способом на зиму
  4. 4. Квашені огірки з часником у банках
  5. 5. Квашені огірки з гірчицею на зиму
  6. 6. Огірки з горілкою холодним способом на зиму
  7. 7. Пікантні огірки із гострим перцем холодним способом
  8. 8. Огірки з цукром та сіллю холодним способом
  9. 9. Огірки з яблуками та виноградним листям на зиму
  10. 10. Гострі огірки з хріном та часником на зиму
  11. 11. Хрусткі огірки з часником, кропом та листям хрону
  12. 12. Огірки з гірчицею холодним способом
  13. 13. Солоні огірки з оцтом на зиму
  14. 14. Огірки з імбиром та часником холодним способом
  15. 15. Пікантні огірки з гірчицею, часником та лимонним соком
  16. 16. Огірки як із бочки на зиму
  17. 17. Огірки в тертих огірках на зиму
  18. 18. Огірки з лимонною кислотою та зеленню холодним способом
  19. 19. Квашені корнішони у пластикових відерцях
  20. 20. Огірки, квашені в бочці на зиму

1. Огірки з дубовим листям та часником на зиму

Найкраще виходить з невеликих огірків з темними пухирцями.

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 5 зубчиків часнику, 2 листи дуба, 140 г солі, 1,8 л води.

Приготування: Склади в банки листя дуба, крупно нарізаний часник та огірки. Закип’яти воду, додай сіль, зніми з плити та остуди. Залий огірки холодним розсолом, закрий заготовку капроновими кришками та постав її в темне місце на 4 тижні.

2. Огірки з гострим перцем, часником та ароматними травами

Молочна кислота, яка у процесі бродіння, дуже корисна для організму.

Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 1 стручок гострого перцю, 1/2 головки часнику, 20 г кропу, 20 г петрушки, 2-3 гілочки базиліка, 7 ст.л. солі, 2,2 л води.

Приготування: Утрамбуй огірки у банки. Окремо подрібни зелень, гострий перець і часник, і всип їх у киплячу воду. Додай сіль, вимкни вогонь та остуди. Влий холодний розсіл у банки з огірками, щільно закрий кришками і прибери їх у підвал на 30 днів.

3. Огірки з кропом, заготовлені холодним способом на зиму

Банки попередньо вимий слабким содовим розчином.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 парасольки кропу, 5 зубчиків часнику, 180 г солі, 2,7 л кип’яченої води.

Приготування: Склади в банки кріп, огірки та нарізаний часник. Змішай воду і сіль, влий у банки з огірками та закрий капроновими кришками. Забери заготовку в темне місце на 3-4 тижні.

4. Квашені огірки з часником у банках

Зверни увагу, що така закуска з’їдається дуже швидко!

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 3 головки часнику, 4 парасольки кропу, 4 лаврові листи, 5 горошин запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 320 г солі, 4 л кип’яченої води.

Приготування: Часник розріж упоперек на дві частини і разом з кропом склади їх у банки. Туди ж щільно поклади огірки зі спеціями. Змішай воду з сіллю і, коли кристали повністю розчиняться, залий банки до верху. Закрий огірки капроновими кришками та прибери їх на 1 місяць у темне місце.

5. Квашені огірки з гірчицею на зиму

Завдяки листю дуба – огірки виходять максимально хрусткими.

Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 3 листки дуба, 2-3 гілочки кропу, 2 ст.л. гірчичного порошку, 10 горошин чорного перцю, 160 г солі, 2 л води.

Наповни підготовлені банки листям дуба, кропом і огірками. Закип’ятіть воду, додай сіль, гірчичний порошок і чорний перець. Проварити 3 хвилини, зніми з вогню та остуди. Влий холодний розсіл у банки з огірками, закрий капроновими кришками і залиш на 3 тижні. Після закінчення зазначеного часу заготівлю слід перенести в прохолодне місце на зберігання.

6. Огірки з горілкою холодним способом на зиму

Щоб розсіл не помутніли, воду слід кілька годин наполягати на сріблі.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 3 парасольки кропу, 1/2 головки часнику, 50 мл горілки, 5 горошин запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 200 г солі, 2,7 л води.

Приготування: Помістіть у банки спеції, кріп, огірки та очищені зубчики часнику. Закип’ятіть воду, додай сіль і через 1 хвилину зніміть з вогню. Застуди, змішай з горілкою та залий у банки з огірками. Закрий кришками та постав у темне місце на 3 тижні.

7. Пікантні огірки із гострим перцем холодним способом

Промиті огірки заздалегідь обсуши.

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 2 стручки гострого перцю, 5 парасольок кропу, 100 г часнику, 320 г солі, 4 л кип’яченої води.

Приготування: Склади в банки парасольки кропу, очищені зубчики часнику, цілі стручки гострого перцю та огірки. Змішай воду з сіллю та залий банки до верху. Закрий капроновими кришками та прибери заготовку на 3 тижні у темне місце.

8. Огірки з цукром та сіллю холодним способом

Бережи заготівлю при температурі близько 5 градусів тепла.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 5 листків вишні, 5 зубчиків часнику, 6 горошин чорного перцю, 50 г цукру, 200 г солі, 2,7 л кип’яченої води.

На дно банок помісти листя вишні і чорний перець, а потім щільно поклади огірки і часник. Змішай воду з цукром і сіллю, і влий її в банки з огірками. Закрийте капроновими кришками і залиште заготовку на 1 місяць у темному прохолодному місці.

9. Огірки з яблуками та виноградним листям на зиму

Така добавка додасть огіркам легку кислинку та чудовий аромат.

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 середні яблука, 6 дрібних листочків винограду, 2 парасольки кропу, 30 г цукру, 180 г солі, 2,5 л води.

Яблука наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Наповни банки листям винограду, кропом, яблуками та огірками. Змішай воду з цукром і сіллю, влий її в банки і закрий капроновими кришками. Забери заготовки на 3 тижні в темне місце.

10. Гострі огірки з хріном та часником на зиму

Спеціально для любителів пікантних закусок!

Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 50 г кореня хрону, 100 г часнику, 2 лаврові листки, 1 ч.л. суміші перців горошком, 50 г цукру, 170 г солі, 2,2 л води.

Приготування: Склади в банки подрібнений часник і корінь хрону, і утрамбуй огірки впереміш зі спеціями. Закип’ятіть воду, додай цукор і сіль, провари 1 хвилину, зніми з вогню та остуди. Влий цей розсіл у банки з огірками, закрий капроновими кришками і перенеси в темне місце на 1 місяць.

11. Хрусткі огірки з часником, кропом та листям хрону

Вибирай для засолювання огірки приблизно однакового розміру.

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 1 головка часнику, 50 г кропу, 3 листки хрону, 350 г солі, 4,4 л кип’яченої води.

Наповни банки листям хрону, кропом, подрібненим часником і огірками. Змішай воду із сіллю, залий банки до верху і закрий капроновими кришками. Забери огірки на 3 тижні у темне місце, після чого перенеси їх у підвал.

12. Огірки з гірчицею холодним способом

Можна укладати в банки цілі чи нарізані огірки.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 гілочки зелені, 2 ст. сухих зерен гірчиці, 10 горошин чорного перцю, 60 г цукру, 170 г солі, 2,7 л води.

На дно підготовлених банок всип зерна гірчиці, чорний перець і дрібно нарізаний кріп. Щільно поклади огірки, намагаючись не залишати порожнечі в банку. Закип’ятіть воду, додай цукор і сіль, провари 2 хвилини, зніми з плити та остуди. Влий холодний розсіл у банки, закрий кришками і постав у темне прохолодне місце. За 1 місяць можна знімати пробу.

13. Солоні огірки з оцтом на зиму

Додай до смаку гострий перець чи часник.

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 100 мл оцту, 6 парасольок кропу, 320 г солі, 4 л кип’яченої води.

Помісти парасольки кропу та підготовлені огірки в банки. Змішай холодну воду, сіль та оцет. Влий цей розсіл у банки, щільно закрий кришками і віднеси в підвал на 4 тижні.

14. Огірки з імбиром та часником холодним способом

Якщо кришку зсередини змастити гірчицею, тоді огірки точно не запліснявіють.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 100 г кореня імбиру, 100 г часнику, 4 парасольки кропу, 5 листків смородини, 5 листків вишні, 3 ст.л. цукру, 8 ст. солі, 2,7 л води.

Приготування: Закип’ятіть воду, додай цукор і сіль. Проварити 2 хвилини, зніми з вогню і прибери убік остигати. Корінь імбиру очисти від шкірки і дрібно наріж, а часник очисти від лушпиння та подрібни. На дно банок виклади кріп, листя смородини та вишні, а потім утрамбуй огірки з імбиром та часником. Залий все до верху холодним розсолом, закрий кришками і постав у темне місце на 1 місяць.

15. Пікантні огірки з гірчицею, часником та лимонним соком

Не слід використовувати для консервування йодовану сіль.

Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 100 г часнику, 2 ст. сухих зерен гірчиці, 0,5 ч. л. зерен коріандру, сік половини лимона, 260 г солі, 3,5 л води.

Приготування: Засип у банки гірчицю та зерна коріандру. Щільно поклади огірки впереміш з подрібненим часником. Закип’ятіть воду, додай сіль і одразу зніми з вогню. Остуди, влий лимонний сік і добре перемішай. Залий банки холодним розсолом, закрий кришками та прибери у прохолодне місце на 1 місяць.

16. Огірки як із бочки на зиму

Огірки виходять хрусткими, ароматними та в міру солоними.

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 3 парасольки кропу, 4 листки смородини, 1 листок хрону, 140 г солі, 1,8 л води.

Приготування: Закип’ятіть воду, додай сіль і провари 2 хвилини. Вимкни вогонь і прибери убік остигати. Виклади в банки кріп, листя смородини та дрібно нарізане листя хрону. Потім щільно поклади огірки, залий їх холодним розсолом, закрий кришками і залиш на 3 дні в теплому місці. Після чого збери пінку, що утворилася, і перенеси заготовку на 4 тижні в підвал.

17. Огірки в тертих огірках на зиму

Можна пустити в хід навіть перерослі, покручені та негарні огірки!

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 10 зубчиків часнику, сік половини лимона, 2 ст.л. цукру, 5 ст.л. солі.

Половину огірків натрі на тертці, додай до них сік лимона, пропущений через прес часник, цукор і сіль. Огірки, що залишилися, виклали цілими в чисті банки. Додай масу з|із| тертих огірків, щільно закрий капроновими кришками і перенеси заготовку на 3 тижні в льох або підвал.

18. Огірки з лимонною кислотою та зеленню холодним способом

Перед подачею готові огірки обов’язково промити.

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 100 г часнику, 5 листків смородини, 5 листків вишні, 3 листочки волоського горіха, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 3 ст. цукру, 320 г солі, 4 л кип’яченої води.

Приготування: Склади в банки листя, подрібнений часник та огірки. Змішай воду з цукром, сіллю та лимонною кислотою. Коли кристали повністю розчиняться, влий цей розсіл у банки з огірками. Закрий капроновими кришками і перенеси на 3 тижні у темне прохолодне місце.

19. Квашені корнішони у пластикових відерцях

Можна квасити огірки у невеликих відерцях, які часто залишаються після морозива, солодкої вати чи інших солінь.

Тобі знадобиться: 2 кг корнішонів, 50 г будь-якої зелені, 5 горошин чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 160 г солі, 2 л води.

Приготування: Закип’ятіть воду, додай сіль, через 1 хвилину вимкни вогонь і прибери розсіл у бік остигати. Наповни відра огірками, упереміш із зеленню та спеціями. Залийте їх холодним розсолом, щільно закрийте кришками і залиште на 2 дні в теплому місці. Перенеси корнішони на 30 днів у підвал.

20. Огірки, квашені в бочці на зиму

Готуй такі огірки відразу в підвалі, щоб не довелося носити східцями важку бочку.

Тобі знадобиться: 10 кг огірків, 10 листків хрону, 50 листків смородини, 50 листків вишні, 5 гілочок естрагону, 1 ст.л. суміші перців горошком, 10 лаврових листів, 160 г цукру, 600 г солі, 8 л кип’яченої води.

На дно підготовленої бочки помісти половину всієї зелені. Далі виклади огірки зі спеціями і накрий їх зеленню, що залишилася. Змішай воду з цукром та сіллю, залий її в бочку, накрий подвійним шаром марлі та встанови гне. Огірки мають постояти у підвалі близько 1 місяця.

Про автора

admin administrator