Пастила як приготувати в домашніх умовах у духовці

Авторadmin

Пастила як приготувати в домашніх умовах у духовці

Пастила в духовці

Пастила – це не тільки смачні, але і корисні ласощі. Існують різноманітні способи приготування пастили. Рекомендуємо спробувати приготувати її за нашим рецептом. Пастила в духовці виходить тонкою, ароматною і не липне до рук. В даному рецепті ми будемо готувати пастилу з яблук, але ви можете використовувати будь-які фрукти і ягоди за вашим бажанням. Кожен крок приготування детально описаний нижче. Готуйте з радістю!

Інгредієнти

Приготування

Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо в довільному порядку, прибираємо серцевину. Потім складаємо в каструлю.

Тепер наливаємо воду і засипаємо цукром. Цукор необхідний як консервант.

Ставимо каструлю на мінімальний вогонь і накриваємо кришкою. Даємо яблукам пропаритися. Щоб не пригорали фрукти, краще повторити процедуру 2-3 рази. Тоді яблука размягчатся, але не пригорять.

Збиваємо м’які яблука блендером (краще стаціонарним, але можна використовувати ручний). Додаємо корицю і при бажанні один апельсин.

Потім з яблучного пюре необхідно випарувати зайву вологу. Ставимо каструлю на мінімальний вогонь і постійно помішуємо. Часу буде потрібно близько 1,5 години.

Далі готуємо лист. Застеляємо його харчовою плівкою в 2-3 шари і змащуємо поверхню плівки рослинним маслом.

Тепер на підготовлене деко наливаємо випарене пюре за допомогою ополоника і розрівнюємо поверхню.

Відправляємо деко в духовку. Встановлюємо його на самий верхній рівень. Температура в духовці не повинна перевищувати 55 °. Для цього її потрібно залишити відкритою (наприклад, покласти згорнутий рушник). Залишаємо на 4 години.

Готову пастилу можна присипати цукровою пудрою (за бажанням), закрутити в трубочку і нарізати шматочками. Смачного!

Пастила з груш: секрети приготування натурального десерту різними способами

На зиму з урожаю груш можна не тільки приготувати варення. Воно вимагає багато зусиль: закатування та зберігання банок, а ще — багато цукру. Пастила з груш — чудовий варіант корисного фруктового десерту, який може довго зберігатися в холодильнику.

Користь пастили з груші

Пастила — це натуральні солодощі, які готують із яблучного, фруктового або ягідного пюре, меду та яєчних білків. Часто до рецепта додають горіхи, насіння, сухофрукти і цукати. А якщо ви любите десерти, зверніть увагу на страви з яблук нашвидкуруч.

Десерт містить велику кількість хімічних елементів і вітамінів, що становлять харчову цінність для організму. Вуглеводи, за допомогою ферментів, швидко перетворюються на енергію, необхідну протягом дня. У солодощах міститься білок, який є будівельним матеріалом організму. Пектин у пастилі сприяє очищенню організму від важких металів, шкідливого впливу медичних препаратів, покращує роботу шлунково-кишкового тракту. У пастилі присутній також вітамін В2.

Як приготувати пастилу з груші у духовці

Для приготування знадобляться лише груші та лимон.

  1. Стиглі та м’які груші промийте, виріжте насіннєву коробочку, плодоніжку, Шкірку за бажанням зрізати. Поріжте плоди на шматочки.
  2. На дно каструлі з товстими стінками додайте 3 столові ложки води і викладіть шматки груші.
  3. Лимон промийте, розріжте на скибочки, видаліть кісточки. Додайте до каструлі. Якщо не хочете, щоб був смак лимона, просто вичавіть у каструлю сік.
  4. Каструлю із закритою кришкою поставте на вогонь і варіть груші до розм’якшення. Залежно від розміру фруктів цей процес займе від пів години до години.
  5. Під час варіння виділятиметься багато соку, його, за бажанням, можна злити і навіть додати до компоту.
  6. Зварені груші пропустіть через м’ясорубку, подрібніть у блендері або протріть ложкою через сито.
  7. Грушеву кашу поставте на маленький вогонь і періодично помішуйте.
  8. Нагрійте духовку до температури 100 градусів. На деко викладіть пергамент і розрівняйте по ньому грушеву масу. Сушіть при трохи відкритій духовці. Шари пастили варто робити тоншими, адже їх доведеться остуджувати і перевертати на інший бік.
  9. Висушену пастилу з груш зберігайте в скляних банках, скачати рулончиком.

Готуємо грушу в електросушарці

  • груші — 1 кілограм;
  • цукор — ½ склянки;
  • вода — ½ склянки;
  • олія рослинна — 1 чайна ложка;
  • цукрова пудра — 1 чайна ложка;
  • крохмаль картопляний — 1 чайна ложка.

Аби правильно приготувати пастилу у сушарці, груші проварюють так само, як у попередньому рецепті. У готову фруктову масу додають цукор і ставлять місткість на маленький вогонь. Її треба постійно мішати, аби цукор повністю розчинився, а фруктова маса загусла.

Лотки електросушарки змащують олією без запаху і викладають на них грушеве пюре, шаром 3-4 міліметри. Поверхню розрівнюють виделкою. Сушити пастилу в сушарці потрібно за температури 70 градусів. Якщо лотків із заготівлею кілька, то місткості періодично міняють місцями для рівномірного приготування. Готову пастилу розрізають на невеликі шматочки й обвалюють у суміші з крохмалю і цукрової пудри.

Також до грушевої маси можна додати пюре з інших фруктів: наприклад, яблук, винограду і слив. Їх готують так само, як грушу.

Чи можна сушити пастилу на сонціСолодощі можна винести на сонце. Найкраща погода для сушіння пастили на відкритому повітрі — спекотний сонячний день, але можна сушити і в похмуру погоду, головне, щоб не було опадів і був вітер.

У спекотну сонячну погоду достатньо доби, щоб пастила висохла. У звичайну погоду процес займає 2-3 дні. На ніч пастилу необхідно прибирати в будинок або на веранду, щоб вона не ввібрала вологу. Готовність пастили можна визначити, доторкнувшись до неї. Якщо натиснути на пастилу, під пальцем має бути сухо та пружно. По краях солодощі висихають швидше, а середина сохне найдовше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Про автора

admin administrator