Перепелині яйця хто несе

Авторadmin

Перепелині яйця хто несе

Як правильно вживати перепелині яйця, щоб не зашкодити організму

Лікарі рекомендують включити в раціон перепелині яйця як здоровим людям з метою профілактики, так і тим, хто хоче вилікувати певні захворювання. Використовувати можна як відварені, так і сирі яйця — все залежить від ваших уподобань.

На відміну від курячих, в них немає бактерії сальмонели, саме тому ви без будь-яких побоювань можете їсти їх навіть в необробленому вигляді.

В якій кількості? На добу можна вживати не більше 5-6 яєць, для кращого засвоєння розділіть цю кількість на 2 або 3 прийоми. Жінкам краще обмежитися 4 штуками, чоловікам — 5-6.

Як вживати продукт в сирому вигляді? Якщо відварені яйця можна додавати в салати, їсти з різними гарнірами, то сирі приймаються окремо. Випити їх потрібно за 30-40 хвилин до сніданку. Просто вилийте їх у склянку і випийте, якщо є бажання додайте дрібку солі і перцю.

Скільки варити? Так як шкаралупа у них дуже тонка, та й самі яйця маленькі, важливо їх не переварити. Досить двох хвилин з моменту закипання.

Як корисніше вживати перепелині яйця? Як ми вже сказали, максимальну користь вони принесуть в разі, якщо ви будете пити їх сирими. Якщо вас бентежить смак, додайте до них спеції або приготуйте гоголь-моголь, замінивши курячі яйця на перепелині.

Перепелині яйця дітям: правила прийому

Кількість залежить від віку дитини. Малюкові до трьох років не можна давати більше, ніж 1 штуку на добу. У жодному разі не давайте його в сирому вигляді, тільки в відвареному. Якщо дитині від трьох до 7 років — збільште кількість до двох штук на добу, можна давати і в відвареному, і в сирому вигляді.

Дітям від 7 до 14 років можна з’їдати по 3 штуки в день, ну а тим, хто постарше (від 14 до 16 років) — не більше 4 штук.

Сирі чи варені

Якщо про курячі яйця можна почути багато негативної інформації і лікарі не рекомендують вживати їх сирими, то з перепелиними зовсім інша справа. Дослідження показали, що вони набагато корисніше в необробленому вигляді.

Є одне “але” — продукт повинен бути максимально свіжим. Обов’язково звертайте увагу на дату і купуйте тільки в перевірених місцях. В іншому разі, ви ризикуєте отруїтися.

Протипоказання

Якщо у вас є алергія на яйця або вам не можна вживати цей продукт через медичні показання, виключіть їх з раціону. Також варто відмовитися від них в разі, якщо після їх вживання у вас з’явився біль в шлунку або нудота.

Вживаючи продукт щодня, результат вас порадує вже через 1-2 тижні. Через 2-3 місяці можете зробити перерву в два або три тижні, потім відновіть прийом знову. Свіжі перепелині яйця в потрібній кількості принесуть вашому організму виключно користь!

Чому перепелині яйця потрібно їсти кожному: докладно про користь та секрети приготування

У яйцях перепілки знаходиться найбільше біоактивних речовин. Амінокислоти, залізо, цинк, фосфор, магній, марганець, калій, вітаміни B1, B2, В12 і А – компоненти, які перетворюють перепелині яйця на неймовірно корисний продукт.

Раніше писав про те, в яких кількостях можна пити ароматну каву без шкоди для здоров’я.

Перепелині яйця – шкода і користь від вживання

Фахівці радять їсти яйця перепілки тим, хто не їсть м’яса, а також людям, чиє життя пов’язане з регулярними фізичними навантаженнями. Також даний продукт необхідний і тим, хто худне – яйця не додадуть зайвих калорій, але підкріплять організм корисними речовинами. Важливо, що в перепелиному яйці вміст холестерину нижчий, ніж в курячому.

Також лікарі радять щодня давати їх дітям – одне або два малюкам, а старшим діткам можна вживати в їжу до трьох яєць. По 2-3 яйця перепілки в день радять їсти і вагітним жінкам.

Як варити перепелині яйця – покрокова інструкція

Скільки варити яйця – залежить від того, в якому вигляді ви хочете їх з’їсти. Якщо некруто, то час варіння буде коливатися в межах 1-2 хвилин, а для стану “круто” доведеться почекати довше – 5 хвилин.

Технологія приготування перепелиних яєць проста:

  • у каструлю акуратно покласти яйця;
  • налити води так, щоб вона повністю покрила продукт;
  • додати 0.5 ч. л солі;
  • поставити каструлю з яйцями на вогонь;
  • після закипання зменшити вогонь і варити потрібну кількість часу.

Не забудьте, що після закінчення процесу ємність з яйцями потрібно швидко зняти з вогню і підставити під струмінь холодної води, наповнити нею каструлю і залишити на 5-10 хвилин. Такий простий лайфхак допоможе вам простіше і легше очистити яйця від шкаралупи.

Користь та шкода перепелиних яєць

У середньому 5 перепелиних яєць важать стільки, скільки одне куряче, зате за вмістом амінокислот яйця перепелів значно перевершують курячі.

60% жирів у жовтку перепелиних яєць – «хороші» форми холестерину, які врівноважують негатив від «поганих».

Продукт містить білок овомукоїд, який пригнічує алергічні реакції та є основою для відповідних медичних препаратів.

Перепелині яйця багаті на вітаміни А, С, РР.

Вітаміну В₁₂, який дуже важливий для кровотворення та здоров’я нервової системи в перепелиних яєць на третину більше, ніж у курячих.

У перепелиних яйцях більше багатьох мікроелементів, ніж в інших яйцях. Наприклад, фосфору та калію в них у 5 разів більше, а заліза у 4,5 раза, ніж у курячих. У шкаралупі цих яєць є рідкісні кремній та молібден.

Чому перепелині яйця потрібно споживати регулярно

  • Лізоцин, який є у складі перепелиних яєць, має сильні антибактеріальні властивості, тому вони захищають від запалень та інфекцій.
  • Продукт поліпшує мозкову діяльність, пам’ять та реакції.
  • Фосфор допомагає при розладах нервової системи.
  • Позитивно впливають перепелині яйця на шлунково-кишковий тракт, допомагають при гастритах, виразках та панкреатитах. Поліпшують метаболізм.
  • Яйця допомагають знизити рівень цукру при діабеті.
  • Яйця перепелів виводять радіонукліди, важкі метали, токсини.
  • Інтерферон стимулює імунітет та прискорює відновлювальні процеси.
  • Залізо запобігає розвитку анемії.
  • Кальцій, що міститься в шкаралупі (її можна подрібнити і їсти) потрібен для здоров’я кісток і зубів. Разом із вітаміном D служить профілактикою рахіту.

Користь перепелиних яєць для жінок

  • Завдяки значної кількості протеїну, перепелині яйця підтримують нормальне гормональне тло.
  • Фолієва кислота, якої багато в яйцях, є необхідним елементом під час вагітності.
  • Яйця мають низьку калорійність, що дозволяє включати їх у дієтичне меню.
  • Завдяки вітамінам А і Е яйця відновлюють еластичність шкіри, блиск волосся, міцність нігтів.
  • Тирозин застосовують при виготовленні косметичних засобів, що омолоджують, в масках для обличчя та волосся.
  • Бета-каротин покращує стан шкіри та волосся.

Користь перепелиних яєць для чоловіків

  • Яєчний білок покращує чоловіче здоров’я.
  • Хороший холестерин необхідний для виробництва тестостерону та інших статевих чоловічих гормонів.
  • Лецитин заважає осідати холестерину на стінках судин, тим самим покращуючи кровообіг та сприяє покращенню ерекції.
  • Перепелині яйця допомагають швидко наростити м’язову масу за активних занять спортом.

Чим та кому можуть нашкодити перепелині яйця

Надзвичайно корисний продукт має протипоказання та може бути й шкідливим.

  • Як і яйця інших птахів, перепелині яйця можуть бути носіями збудника сальмонельозу.
  • Перепелині яйця можуть спричинити алергію у дітей, їх краще не давати дітям до 8 місяців та алергікам.
  • При надмірному вживанні провокують розлад травлення, порушують роботу печінки, нирок.
  • Яйця перепелів не можна вживати, якщо людина має алергію на білок чи складнощі з його засвоєнням.
  • Каміння в жовчному міхурі, гепатити, ожиріння є також підставами для невживання яєць.
  • Оскільки перепелині яйця мають легкий проносний ефект, їх не треба вживати тим, хто має схильність до діареї.
  • Обережно перепелині яйця вживають, коли є схильність до тромбоутворення.

Читайте також:

Про автора

admin administrator