Камамбер – це французький сир з м'якою текстурою та ніжним вершковим смаком. Він ідеально підходить для різноманітних гастрономічних експериментів, включаючи обсмажування у паніровці. У цій статті ми розповімо, як приготувати камамбер у пануванні, щоб отримати хрумку зовнішність і ніжний сир, що розтікається всередині.
Першим кроком при приготуванні камамберу в паніровці є вибір сиру. Найкраще використовувати камамбер невеликих розмірів, щоб паніровка рівномірно обсмажилася і сир не розтікся. Сир слід розрізати на тонкі пластинки, щоб легше було обвалювати їх у панірувальних інгредієнтах.
Далі необхідно приготувати паніровку для камамбера. Традиційно паніровка для обсмажування камамберу складається з тертого сухого хліба, яйця та борошна. Хліб слід подрібнити в крихту, попередньо обсушивши його на повітрі або, якщо немає часу, в духовці при низькій температурі. Потім змішайте крихту хліба з борошном і додайте сіль і спеції на свій смак. Ретельно перемішайте.
Тепер потрібно обвалити платівки камамбера в паніровці. Спочатку обмастіть кожен шматочок сиру збитим яйцем, потім обваляйте в панірувальній суміші доти, поки всі пластинки не будуть покриті з усіх боків. Обвалені платівки камамбера покладіть на тарілку і залиште в холодильнику на 10-15 хвилин, щоб панування трохи застигло і краще трималося під час обсмажування.
складові | Кількість | Одиниця виміру |
---|---|---|
Камамбер | 2 штуки | шт |
Яйця | 2 штуки | шт |
Вершки | 100 мл | мл |
Панірувальні сухарі | 200 г | г |
Сіль | за смаком | н/д |
Перець | за смаком | н/д |
Рослинна олія | для смаження | н/д |
Як правильно їсти сир камамбер із пліснявою?
З чим поєднувати камамбер Ресторатори та кулінари радять поєднувати камамбер з горіхами, фруктами (насамперед виноградом, грушею, полуницею), а також хрустким багетом та винами. А на півночі Франції існує традиція подавати камамбер із кавою. У цьому сир грає роль не закуски, а повноцінного інгредієнта.
Як правильно їсти сир камамбер?
Ріжте Камамбер не платівками, як тверді сири, а скибочками, як торт. Не забувайте, що це м'який і ніжний продукт, який утримує форму тільки завдяки твердій скоринці. Щоб до ножа не прилипала осердя головки, бажано перед розрізанням змочити його в гарячій воді.
Як зрозуміти, що камамбер готовий?
Після того, як сир опинився у духовці, просто стежте за ним. Якщо у вашій духовці – скляні дверцята, то момент, коли сир готовий, очевидний. Сир обм'якшує, перестає бути щільним. Якщо ви орієнтуєтесь за часом, то на запікання потрібно приблизно 5 хв при температурі 180 градусів.
Про автора