Рецепт: Як правильно смажити камамбер у пануванні в домашніх умовах

Авторadmin

Рецепт: Як правильно смажити камамбер у пануванні в домашніх умовах

Камамбер – це французький сир з м'якою текстурою та ніжним вершковим смаком. Він ідеально підходить для різноманітних гастрономічних експериментів, включаючи обсмажування у паніровці. У цій статті ми розповімо, як приготувати камамбер у пануванні, щоб отримати хрумку зовнішність і ніжний сир, що розтікається всередині.

Першим кроком при приготуванні камамберу в паніровці є вибір сиру. Найкраще використовувати камамбер невеликих розмірів, щоб паніровка рівномірно обсмажилася і сир не розтікся. Сир слід розрізати на тонкі пластинки, щоб легше було обвалювати їх у панірувальних інгредієнтах.

Далі необхідно приготувати паніровку для камамбера. Традиційно паніровка для обсмажування камамберу складається з тертого сухого хліба, яйця та борошна. Хліб слід подрібнити в крихту, попередньо обсушивши його на повітрі або, якщо немає часу, в духовці при низькій температурі. Потім змішайте крихту хліба з борошном і додайте сіль і спеції на свій смак. Ретельно перемішайте.

Тепер потрібно обвалити платівки камамбера в паніровці. Спочатку обмастіть кожен шматочок сиру збитим яйцем, потім обваляйте в панірувальній суміші доти, поки всі пластинки не будуть покриті з усіх боків. Обвалені платівки камамбера покладіть на тарілку і залиште в холодильнику на 10-15 хвилин, щоб панування трохи застигло і краще трималося під час обсмажування.

Як смажити камамбер у паніровці
складовіКількістьОдиниця виміру
Камамбер2 штукишт
Яйця2 штукишт
Вершки100 млмл
Панірувальні сухарі200 гг
Сільза смакомн/д
Перецьза смакомн/д
Рослинна оліядля смаженнян/д

Як правильно їсти сир камамбер із пліснявою?

З чим поєднувати камамбер Ресторатори та кулінари радять поєднувати камамбер з горіхами, фруктами (насамперед виноградом, грушею, полуницею), а також хрустким багетом та винами. А на півночі Франції існує традиція подавати камамбер із кавою. У цьому сир грає роль не закуски, а повноцінного інгредієнта.

Як правильно їсти сир камамбер?

Ріжте Камамбер не платівками, як тверді сири, а скибочками, як торт. Не забувайте, що це м'який і ніжний продукт, який утримує форму тільки завдяки твердій скоринці. Щоб до ножа не прилипала осердя головки, бажано перед розрізанням змочити його в гарячій воді.

Як зрозуміти, що камамбер готовий?

Після того, як сир опинився у духовці, просто стежте за ним. Якщо у вашій духовці – скляні дверцята, то момент, коли сир готовий, очевидний. Сир обм'якшує, перестає бути щільним. Якщо ви орієнтуєтесь за часом, то на запікання потрібно приблизно 5 хв при температурі 180 градусів.

Про автора

admin administrator