Салат із капусти з буряком у маринаді

Авторadmin

Салат із капусти з буряком у маринаді

Маринований салат з капусти та буряків

Найпростіший, смачний та бюджетний салат можна приготувати з капусти та овочів! Для яскравого смаку можна додати ароматну олію та спеції!

Інгредієнти

Буряк 100 г
Морква 150 г
Капуста свіжа 500 г
Часник 3 зуб.
Рослинна олія 100 г
Сіль за смаком
Оцет 2 ст. л.
Цукор 1 ч. л.
Копчена паприка за смаком
Гострий перець за смаком

Приготування

Очистіть овочі та натріть на крупній тертці.

Часник та перець чилі дрібно наріжте.

Капусту дрібно нашаткуйте і помніть руками. Перекладіть у миску, додайте натерті овочі.

Посоліть, поперчіть та перемішайте.

У сотейнику підігрійте олію, додайте цукор, перемішайте і вилийте в салат, знову перемішайте.

Мариновану капусту з буряком: пять простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класична маринована капуста з буряком на зиму

Капуста по цьому рецепту готується не зовсім просто, але зате вона відмінно стоїть не тільки всю зиму, а цілих два роки. Рецепт зі стерилізацією. Тому відразу готуємо каструлю, в яку можна буде поставити банки і залити окропом до плічок. Капусту вибираємо осінніх сортів, яка не жорстка, але і не зовсім м’яка, інакше овоч розкисне. Буряк беремо свіжу і яскраву, щоб колір закуски радував.

  • 1 кг буряка;
  • 10 ложок цукру;
  • 4 кг білокачанної капусти;
  • 4 лаврових листочка;
  • 8 ложок оцту столового;
  • 8 ложок солі;
  • парасольки кропу;
  • перець горошком;
  • 2 головки часнику;
  • 5 л води;
  • гострий перець за бажанням.

Покроковий рецепт класичної маринованої капусти з буряком

Ріжемо капусту великими квадратами або трикутними шматками. Не мельчим, але овоч має легко проходити в горлечко банки. Буряк очищаємо і нарізаємо пластинками. Зубчики часнику можна використовувати цілком або розрізати на кілька частин. За бажанням в заготівлі використовуємо гострий перчик, але нарізаємо тоненькими кружальцями.

У стерильну банку кидаємо парасольку кропу, кілька горошин перцю, можна і без нього, насипаємо трохи порізаної буряків. Далі викладаємо капусту, присипаємо решті буряком, часником, гострим перчиком. Наповнюємо банки доверху, стирчати шматочки не повинні.

Робимо маринад. Він може піти не весь, все залежить від щільності укладання капусти. У окріп засипаємо пісок і сіль, розмішуємо, через пару хвилин вимикаємо. Додаємо оцет, ще раз перемішуємо і акуратно розливаємо маринад по банках. Накидаємо стерильні кришки, переносимо в каструлю.

Наливаємо по краю окріп, який потрібно до цього моменту підготувати. Холодну воду для стерилізації гарячих банок не використовують. Включаємо вогонь. Чекаємо, поки закипить вода в каструльці (не в банку). З цього моменту засікаємо 20 хвилин.

Дістаємо банки з капустою, закатуємо цими ж кришками. Рекомендується їх не піднімати, щоб в заготовку не потрапив холодне повітря. Остуджуємо закуску в перевернутому вигляді під ковдрою.

Необов’язково готувати капусту в таких великих банках. Можна використовувати два або один літр, в такому випадку час стерилізації скоротиться до 15 і 10 хвилин відповідно.

Про автора

admin administrator