Що може замінити оцет

Авторadmin

Що може замінити оцет

Ви навіть не уявляли, що можна без оцту: чим його замінити у консервації

Багато хто не уявляє собі овочевих салатів або маринованих огірків без оцтової заправки. Без нього не вийде необхідна текстура овочів.

Буває й так, що оцет може бути протипоказаний або його потрібно скоротити. Разом зі Smak розповімо, які продукти легко замінять оцет.

Чим можна замінити оцет у консервації

У консервації оцет можна замінити лимонною кислотою. Але при цьому важливо дотримуватися пропорцій.

Зокрема, щоб отримати оцтову есенцію 70%, потрібно одну столову ложку лимонної кислоти розвести у двох столових ложках води. Для отримання оцтової есенції 9% потрібно одну чайну ложку лимонної кислоти розвести в 14 ложках води.

Оцет також можна замінити на червону смородину – це дуже древній спосіб консервації. На 3-літрову банку огірків потрібно взяти дві склянки червоної смородини з гілочками – і все, огірки смачні та хрусткі навіть без оцту.

Іноді можна зустріти пораду щодо додавання ацетилсаліцилової кислоти замість оцту. Тут важливо пам’ятати, що це потрібно робити тільки коли перший розсіл з огірків злитий, і ви повинні прокип’ятити ще раз.

На 3-літрову банку потрібно брати три пігулки аспірину, які викладають на огірки. Зверху потрібно висипати дві чайні ложки лимонної кислоти.

Лимони також використовують замість оцту. На одну трилітрову банку огірків потрібно взяти шість товстих кілець лимона.

А щоб банки не лопнули, необхідно дотримуватися кількох порад. Готуйтесь до зими легко!

Чим замінити оцет і його види

Оцет – це продукт, без якого не може обійтися на кухні жодна господиня. Але багато хто боїться застосовувати в приготуванні своїх страв магазинний, побоюючись консервантів, які додають виробники. І часто задаються питанням, чи можна замінити оцет.

Види оцту

Для початку необхідно розібратися в тому, які види оцту бувають. Найпоширеніший – це синтетичний або, як його ще називають, їдальень, який найчастіше використовують господині в приготуванні страв, а також при консервуванні та випічці. Рідше застосовують натуральні види даного продукту.

До натуральних можна віднести яблучний, винний, бальзамічний, рисовий, тростинний, солодовий. Яблучний може бути в рідкому вигляді, а також у вигляді таблеток. Бальзамічний, який видобувають з винограду, називають ще королівським. Натуральний бальзамічний – дорогий продукт, який використовується виключно для аромату або маринування дорогих сортів риби і м’яса.

Винний видобувається шляхом бродіння вина і дуже часто застосовується господарками в кулінарії як альтернатива білого вина, але тільки при додаванні цукру. У європейських країнах рисовий став широко відомий завдяки захопленню східною кухнею, зокрема суші. Також рисовий оцет додають в салати і при приготуванні різних маринадів і навіть в напої.

Тростинний – найбільш дорогий і рідкісний вид оцту, який мало використовується в приготуванні страв по всьому світу. Найчастіше його застосовують гурмани для приготування м’ясних страв. Солодовий використовується для приготування в основному страв британської кухні, зокрема для пудингів і супів.

Далі розглянемо, чим можна замінити оцет при приготуванні тієї чи іншої страви, а також при консервації.

Чим замінити оцет столовий

Домогосподарки люблять використовувати столовий оцет при консерваціях різних овочів. Але є й такі, які категорично відкидають його використання і замінюють більшою мірою лимонною кислотою або натуральним соком.

Загалом будь-який оцет можна замінити лимонною кислотою, але якщо ви хочете наблизитися до смакових якостей оригінального продукту, то в такому випадку доведеться постаратися знайти гідну заміну.

Чим краще замінити яблучний оцет у випічці

Яблучний оцет, який часто використовується у випічці, можна так само, як і столовий, замінити лимонною кислотою. Крім неї, його можна замінити цей продукт будь-якою фруктовою кислотою. Як відомо, оцт у випічці застосовується виключно як розпушувач з метою гасіння соди. Тому як заміну, крім фруктової кислоти, на допомогу може прийти будь-який інший розпушувач, придбаний у магазині.

Якщо мова йде про те, чим замінити оцет винний, то це, мабуть, найпростіше завдання. Його можна замінити будь-яким білим або червоним вином залежно від того, в яку страву необхідно додати потрібний інгредієнт.

У разі необхідності заміни бальзамічного оцту необхідно розглядати приготування кожної страви окремо. Наприклад, у салат або м’ясні страви замість нього можна додати ту ж лимонну кислоту, розведену водою, або ж біле вино з додаванням різних прянощів.

Чим замінити оцет малим

Для приготування суші завжди використовується рисовий, і рідко його замінюють схожим соусом. Для приготування соусу все одно доведеться вдатися до додавання оцту, хоча б і столового. Отже, необхідно взяти дві столові ложки його синтетичного варіанту, додати 40 мілілітрів соєвого соусу, тріску солі та цукру. Отриману суміш потрібно підігріти на невеликому вогні.

Отже, можемо зробити висновок, що замінити рисовий оцет на інгредієнти, де не будуть використовуватися будь-який інший вид оцту для приготування суші, не представляється можливим.

Отже, задаваючись питанням, чим замінити оцет, намагайтеся використовувати продукти, які за смаковими якостями будуть найбільш схожі на оригінал.

Про автора

admin administrator