Зміст:
- 1 Що приготувати з курки: 20 швидких та смачних рецептів
- 2 Курка запечена з картоплею в духовці: 5 рецептів смачної страви
Що приготувати з курки: 20 швидких та смачних рецептів
Куриця – дієтичне м’ясо, безцінний білок і просто смачний продукт. Зазвичай в арсеналі будь-якої господині є кілька коронних страв, але вони з часом набридають! Щоб такого не відбувалося, ми зібрали 20 швидких та смачних рецептів, що ще можна приготувати з курки!
1. Курка зі шпинатом та сиром
Усього за півгодини ти зможеш приготувати ідеальну дієтичну страву з курки!
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г шпинату, 100 г фети, 3 ч.л. паприки, сіль та перець.
Приготування: Розімни в мисці фету з нарізаним і бланшованим шпинатом (підійде заморожений), посоли та поперчи. Промий філе, зроби кілька поперечних надрізів та виклади туди сирну суміш. Переклади курку у форму, щедро посип паприкою та 20 хвилин запікай у духовці при 200 градусах.
2. Курячі рулетики в беконі
Лови рецепт смачної закуски з курки, яку зможе приготувати навіть новачок!
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 100 г бекону, 50 г сиру, 1 ст.л. рослинної олії, сіль та перець.
Приготування: Наріж філе довгими смужками, відбий, поперч і посоли. Зверху посип шматочки сиром і зверни їх у маленькі рулетики, а потім кожен обгорни скибочкою бекону. Змасти форму олією та 25 хвилин запікай у духовці при 180 градусах.
Курка запечена з картоплею в духовці: 5 рецептів смачної страви
Кожній хазяєчці знадобляться рецепти про те, як правильно запекти курку з картоплею. Це дуже ситне блюдо, так само як і дуже ніжні котлети з курячого фаршу, яке відмінно підійде для того, щоб подавати його на обід і на вечерю, порадувати своїх близьких або гостей. Готується це блюдо швидко і при цьому истончает приємний аромат, який швидко насичує наш організм.
Для правильно приготовленого страви необхідні виключно свіжі інгредієнти. Для запікання картоплю вибирати потрібно немолодий, не розсипчастий, такий щоб не разваривался і не був сухим. А ось куряче м’ясо вибирати можна будь – ось наприклад грудка зробить страву більш дієтичним, стегна — ситним, а гомілки — соковитим.
Як ви вже зрозуміли у сьогоднішній статті мова піде про запіканні курки з картоплею в духовці. Де будуть розглянуті найбільш смачні, ситні і затребувані рецепти, ілюстровані покроковими фотографіями. А це посилання для тих хто пропустив минулий статтю, тефтелі запечені в духовці з підливою.
- Рецепт курки з картоплею в духовці з майонезом і часником з фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати курку з картоплею в рукаві (в пакет для запікання)
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачна курка з картоплею запечена у фользі в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Курка з картоплею приготована на деку з засмаженою скоринкою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Курка з картоплею зі сметаною і часником в духовці (відео)
Рецепт курки з картоплею в духовці з майонезом і часником з фото
Курка, запечена по даному рецепту виходить дуже соковитою і з апетитною скоринкою. Чесночек робить це блюдо по-справжньому ароматним. Звичайно якщо ви не любите цю приправу, то в такому разі можна буде обійтися і без неї. В принципі додаємо будь-які спеції, які вам подобаються. Але особисто я намагаюся класти приправа до курки, в якій натуральний склад, без додавання будь-яких підсилювачів смаку.
Читайте також: Чебуреки з м’ясом – 5 рецептів з дуже вдалим хрусткому тестом
Інгредієнти:
- Курка — 1 шт
- картопля — 5 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- часник — 4 зубчики
- майонез — 3-4 столових ложки
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом промиваємо курку в холодній воді, після чого нарізаємо її на середні шматочки і викладаємо в глибоку миску.
Потім чистимо і нарізаємо цибулю півкільцями, а часник дрібно шаткуємо і додаємо в миску.
Картоплю ріжемо невеликими скибочками і так само перекладаємо до решти інгредієнтів. Солимо, перчимо за смаком, кладемо майонез, після чого все ретельно перемішуємо.
Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Курка з картоплею готова, подаємо до столу.
Як приготувати курку з картоплею в рукаві (в пакет для запікання)
З двох далі перерахованих варіантів – посмажити курку на сковороду з картоплею або запекти, я звичайно ж виберу другий. Тому що курочка запечена в рукаві, виходить смачнішою, ніжнішою і дієтичною.
Інгредієнти:
- Курка — 1 шт
- морква — 1 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- часник — 2 зубчики
- картопля середній — 7-10 шт
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Для приготування нам потрібно насамперед помити і почистити всі овочі. Картоплю нарізаємо довільно. Цибулю ріжемо невеликими шматочками, а часник дрібно шаткуємо.
Морква шаткуємо на пластинки, а після ріжемо брусочками або так, як вам завгодно, наприклад можна натерти на крупній тертці.
Потім всі овочі змішуємо, солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.
Курку промиваємо в холодній воді, просушуємо і кладемо в рукав для запікання, туди ж перекладаємо суміш з овочів і запечатуємо.
Акуратненько маємо рукав з вмістом на деко, робимо в ньому кілька маленьких проколів для того, щоб під час запікання виходив пар і поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на одну годину. Після чого дістаємо наше готове блюдо і подаємо до столу.
Читайте також: Шашлик з курки: самі смачні і соковиті маринади, щоб м’ясо було м’яким
Смачна курка з картоплею запечена у фользі в духовці
Інгредієнти:
- Ніжки курячі — 700 гр
- картопля — 1,5 кг
- цибулина — 1 шт
- часник — 3 зубчики
- масло рослинне — 2-3 ст. л
- сіль, перець і паприка — за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом промиваємо картоплю у воді, потім чистимо і нарізаємо середніми шматочками.
Солимо, перчимо і додаємо паприку за смаком. Після чого гарненько перемішуємо. У деко викладаємо фольгу з запасом, щоб можна було при наповненні картоплі і курки, повністю закрити її, а вже на неї пересипаємо картоплю і розрівнюємо його. Додаємо очищені зубчики часнику, (при бажанні його можна порубати) і цибулю нарізану цільними кільцями.
Курячі ніжки промиваємо у воді, просушуємо, а після солимо, перчимо та посипаємо паприкою. А потім перемішуємо.
Тепер викладаємо курячі ніжки поверх картоплі, поливаємо олією і загортаємо у фольгу.
Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на годину. По закінченню часу дістаємо майже готову страву з духовий печі, акуратненько відкриваємо фольгу і відправляємо назад запікати ще хвилин на 15-20 до появи легкого рум’яна.
Блюдо готове, приємного вам апетиту!
Курка з картоплею приготована на деку з засмаженою скоринкою
Інгредієнти:
- Курка — 1 шт
- картопля — 1 кг
- ріпчаста цибуля — 2 шт
- часник — 5 зубчиків
- оливкова олія — 3-4 ст. л
- лимонний сік — 2 ст. л
- вода — 100 мл
- куркума — за смаком
- сіль, перець і спеції — за смаком.
Спосіб приготування:
У цьому рецепті, попередньо промиту і оброблену на великі шматочки курку, я нашпигував маленькими шматочками часнику, (на це пішло приблизно 3 великих зубчики). Далі додаємо половинку нарізаного півкільцями цибулю, сіль і перемішуємо.
Тепер ріжемо картоплю невеликими кубиками і туди ж додаємо трохи солі і половинку шинкованої лука. Перемішуємо і викладаємо на деко, змащене маслом.
Поверх кладемо шматочки курки, посипаємо цибулею, улюбленими спеціями, поливаємо лимонним соком і оливковою олією. Так само вливаємо приблизно 100 мл чистої води.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин, але візьміть до уваги те, що духова піч у всіх пече по різному і час до приготування може піти як більше, так і менше.
Курочка з золотистою скоринкою і картоплею готова.
Про автора