Зміст:
- 1 Перекуски з листкового тіста: 20 рецептів, які не можна проґавити
- 1.1 10 рецептів з готового листкового тіста
- 1.1.1 Воловани з курячим філе і грибами
- 1.1.2 Швидка самса з картоплею та бобами
- 1.1.3 Пеновані з листкового тіста
- 1.1.4 Піца з листкового тіста
- 1.1.5 Закускові пиріжки з курятиною і яйцями
- 1.1.6 Трикутники з картоплею та грибами
- 1.1.7 Струдель зі шпинатом і фетою
- 1.1.8 Легкі сирні трубочки
- 1.1.9 Рибний пиріг з листкового тіста
- 1.1.10 Мінікіші з помідорами чері
- 1.1.11 «Равлики» з листкового тіста зі шпинатом
- 1.1.12 Рогалики з листкового тіста з м’ясом
- 1.1.13 Рулетики з листкового тіста з шинкою і сиром
- 1.1.14 Креветки в листковому тісті
- 1.1.15 Кошики з листкового тіста з шинкою
- 1.1.16 «Наполеон» з картопляно-грибною начинкою
- 1.1.17 Сосиски в тісті
- 1.1.18 Запечений сир брі у листковому тісті
- 1.1.19 Слойки із цукіні та моцарелою
- 1.1.20 «Ліниві» круасани з копченою грудинкою
- 1.1 10 рецептів з готового листкового тіста
- 2 Що приготувати з листкового дріжджового тіста – 20 швидких та смачних страв
Перекуски з листкового тіста: 20 рецептів, які не можна проґавити
Пиріжки, пироги, самса, хачапурі, піца — є багато смачних закусок з листкового тіста, які легко та швидко приготувати. Вибрали для вас найкращі рецепти.
Щоб приготувати ці смачні перекуски та закуски з листкового тіста, вам знадобиться не так багато часу, вмінь та інгредієнтів. Готове тісто з магазину, продукти для начинки (може бути що завгодно — від овочів і сирів до морепродуктів), трохи олії, щоб вироби не поприлипали до форми або дека — от і все.
Якщо прості шляхи — це не для вас, у нас є чудовий рецепт бездріжджового листкового тіста, з яким впорається будь-хто.
10 рецептів з готового листкового тіста
Воловани з курячим філе і грибами
Повітряні тарталетки з листкового тіста з начинкою походять із французької кухні. Їх можна наповнювати будь-чим, але ми пропонуємо перевірену часом комбінацію з курятини та грибів.
Швидка самса з картоплею та бобами
Самса з бобами, картоплею і кеш’ю — це одна з варіацій традиційного фастфуду Центральної Азії. У рецепті ми використовуємо готове листкове дріжджове тісто, тож самса буде на столі швидко — треба тільки підготувати начинку.
Пеновані з листкового тіста
Пеновані — золотиста, хрумка і смачна грузинська випічка із сирною начинкою. Її готують з листкового бездріжджового тіста і місцевих сирів, у нашій версії — з сулугуні.
Піца з листкового тіста
Якщо ви так само як і ми, полюбляєте піцу, проте не хочете заморочуватися з тістом — маємо для вас чудову ідею! Приготуйте піцу з готового замороженого тіста, кукурудзи, оливок, печериць і томатів. Або зі своїх улюблених інгредієнтів.
Закускові пиріжки з курятиною і яйцями
Закускові пиріжки з курятиною і яйцями — це смачна випічка з хрусткого листкового тіста. Багата й соковита начинка включає курятину, яйця, солодкий перець і цибулю.
Трикутники з картоплею та грибами
Ситні трикутники з картоплею і грибами з листкового тіста готуються дуже просто, а головне — без зайвої мороки! Вони стануть гарною закускою на вечері у колі друзів.
Струдель зі шпинатом і фетою
Струдель зі шпинатом і фетою — це смачний пікантний пиріг з листкового тіста, який вас підкорить! Ніяких зайвих рухів і складних кроків.
Легкі сирні трубочки
Сирні соломинки, або трубочки — це смачний варіант швидкої перекуски для дорослих і дітей. Вам знадобиться всього чотири інгредієнти, одним із яких є готове листкове тісто.
Рибний пиріг з листкового тіста
Цей пиріг неймовірно ніжний, легкий і смачний. Те, що треба, коли немає часу, але важливо справити враження. Просто приготуйте та розморозьте продукти заздалегідь та сформуйте пиріг, усе інше за вас зробить духовка.
Мінікіші з помідорами чері
Прості в приготуванні й напрочуд смачні, ці мінікіші з помідорами чері можна подавати гарячими одразу з духовки або холодними на наступний день, якщо, звісно, вони залишаться. А ще це чудове рішення для пікніка!
«Равлики» з листкового тіста зі шпинатом
Цю легку закуску зі шпинату та фети можна швидко приготувати з листкового тіста. Начинка в стилі грецького пирога спанакопіта наповнена ароматом і середземноморськими нотами.
Рогалики з листкового тіста з м’ясом
Ці рогалики з листкового тіста з м’ясом гарні у гарячому вигляді на закуску, але мають приємну текстуру навіть холодними. Для їхнього приготування не треба ускладнювати собі життя: готовий фарш + готове тісто = ідеальна перекуска.
Рулетики з листкового тіста з шинкою і сиром
Маслянисте та легке листкове тісто, наповнене шинкою та сиром — це проста комбінація, яка завжди викликає захват. Наш рецепт рулетиків з листкового тіста простий до неподобства!
Креветки в листковому тісті
Креветки в листковому тісті підкорять гурманів, які оцінять не тільки їхні смакові властивості, а й зовнішній вигляд. Добре приправлених ракоподібних треба загорнути в готове тісто і запекти. Ніякої хитрої науки!
Кошики з листкового тіста з шинкою
Кошики з листкового тіста так просто приготувати, але вони завжди будуть супроводжуватися задоволеними вигуками дегустаторів. Листкове тісто, шинка, рикота — ось така проста формула успіху.
«Наполеон» з картопляно-грибною начинкою
Листкове тісто, начинка з картоплі й грибів і тягучий сир — ось і все, що потрібно для цього закускового «Наполеона». Вийде закуска, гідна святкового стола.
Сосиски в тісті
«Поросята в кожушках», або сосиски в тісті — це те, від чого не відмовиться навіть найперебірливіший їдок. Трави та прянощі додають смаку та аромату цій улюбленій закусці.
Запечений сир брі у листковому тісті
Запечений брі — одна з класичних французьких закусок, яка кожному буде до смаку. Поєднання солоного сиру і солодкого ягідного джему — це класика і вдалий баланс смаків.
Слойки із цукіні та моцарелою
Слойки із цукіні та моцарелою — це вдале поєднання хрумкого листкового тіста з ніжними овочами та плавленим сиром. Якщо ви шукаєте вишукану вегетаріанську закуску або легкий перекус для пікніка з друзями, тоді цей рецепт якраз для вас.
«Ліниві» круасани з копченою грудинкою
Ці пікантні круасани з копченою грудинкою — закуска, яка завжди знайде свого шанувальника. П’ять інгредієнтів і година приготування для того, щоб викликати справжній фурор за столом.
Вам також знадобиться рецепт дріжджового листкового тіста. У нас є зручна покрокова інструкція для новачків і профі.
Що приготувати з листкового дріжджового тіста – 20 швидких та смачних страв
Хочеться порадувати домашніх гарною та ніжною випічкою? Тоді лови 20 швидких та смачних рецептів страв, які можна приготувати із листкового дріжджового тіста. Тут і солодкі десерти, і легкі сніданки і повноцінні обіди з вечерями!
1. Клубки із листкового тіста
Найпопулярніший і найзручніший рецепт, в якому завжди можна міняти начинку.
Тобі знадобиться: 300 г курячого фаршу, 200 г листкового дріжджового тіста, 1 цибулина, 1 жовток, спеції.
Приготування: Змішай фарш із подрібненою цибулею та спеціями, а тісто розкочуй тонким пластом на 5 мм. Наріжте тісто тонкими смужками. З фаршу сліпи маленькі фрикадельки, і кожну обгорни смужками тіста, як клубок. Змасти жовтком і випікай у духовці близько 40 хвилин при 170 градусах.
2. Листковий пиріг з м’ясом та капустою
Дуже простий повсякденний пиріг на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 500 г листкового дріжджового тіста, 400 г яловичого фаршу, 400 г капусти, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 4 ст.л. рослинної олії, 15 г вершкового масла|мастила|, 1 жовток, 1 ч.л. питної води.
Дивіться також: 20 рецептів найсоковитішого ростбіфа з яловичини
Приготування: Подрібни капусту, цибулю та часник і протушкуй їх у сковороді в 2 ст.л. рослинного масла. У маслі, що залишилося окремо обсмаж фарш зі спеціями. Змасти форму вершковим маслом, виклади в неї пласт тесту і зверху поклади начинку. Зверху накрий другим пластом тіста, сформуй красиві бортики та випікай півгодини при 180 градусах.
3. Листкові синобони з беконом та сиром
Ті самі синобони, але цього разу листяні і не з корицею!
Тобі знадобиться: 100 г бекону, 120 г сиру, 200 г листкового дріжджового тіста, 1 яйце.
Приготування: Розкатай половину тіста, посип половиною тертого сиру, накрий рештою тесту і знову розкатай. Виклади бекон, засип рештою сиру і згорни все в тугий рулет. Наріж його шайбами по 3 см, змасти збитим яйцем і 20 хвилин випікай у духовці при 180 градусах.
Про автора