Що можна заморозити у формі для льоду

Авторadmin

Що можна заморозити у формі для льоду

Зміст:

23 способи використовувати формочки для заморожування льоду

Лоток для льоду чудово підійде для виготовлення маленьких десертів, створення унікальних кубиків льоду, зберігання продуктів (наприклад, трав), або щоб зробити запаси, який можна буде використовувати за необхідності. Після заморозки кубики можна перемістити в пакет для зберігання в морозильній камері. Ось кілька прикладів того, що може бути заморожено за допомогою формочок для льоду:

1. Шоколадні міні чізкейки на один укус.

Є два варіанти приготування цієї страви: вегетаріанський і не вегетаріанський. Ці рецепти чудово підійдуть тим, хто сидить на дієті, оскільки продукти підібрані так, що улюблений десерт стає низькокалорійним. А ще його не потрібно випікати!

Інгредієнти для не вегетаріанського чізкейку:

  • склянки знежиреного йогурту;
  • склянки легкого вершкового сиру;
  • 2-3 ст. л. меду;
  • чайної ложки екстракту ванілі (можна замінити на сухий ванілін).

Інгредієнти для вегетаріанського чізкейку:

  • 1 склянка попередньо вимочених горіхів кеш ‘ю (можна використовувати інші горіхи, які теж потрібно вимочувати протягом ночі);
  • 2 ст.л. кокосової олії;
  • 2 ст.л. меду;
  • чайної ложки ванілі;
  • Чайної ложки лимонного соку.
  • Інгредієнти для шоколадної глазурі:
  • 1 склянка кокосової олії;
  • – склянка какао;
  • – Склянки меду.

Приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти чізкейка в кухонному комбайні або за допомогою блендера до однорідної маси.

2. В окремій мисці змішайте всі продукти для шоколадної глазурі до однорідної маси.

3. Змажте олією всі формочки для кубиків льоду.

4. У кожну формочку за допомогою ложки залийте шоколадну глазур.

5. Розмажте глазур по стінках і дну формочки.

6. Переконайтеся, що вкрито всю поверхню формочок. Для цього можна нахиляти форму в усі боки, щоб глазур розтеклася по всій поверхні.

7. Заповніть кожну формочку начинкою для чізкейку.

8. Покрийте зверху шаром шоколадної глазурі.

9. Помістіть у морозильну камеру на 2-3 години.

10. Витягніть з морозилки і засікіть 1-2 хвилини.

11. Вибачте міні чізкейки так, як витягуєте зазвичай кубики льоду.

2. Збережіть трави в оливковій олії, щоб вони не пропали даремно.

Для заморозки в олії найкраще підходять тверді трави, які вимагають приготування: орегано, розмарин, тем ‘ян і шавлії. Цей спосіб допоможе зберегти всі аромати трав, форма кубика льоду дозволяє порційно використовувати продукт.

8 кроків для заморожування трав в олії:

  1. Виберіть свіжі трави. Найкраще підійдуть трави з вашого городу або з ринку.
  2. Якщо хочете, то їх можна нарізати або ж можете залишити гілочки і листя цілком. Чудово підходить для багатьох страв поєднання нарізаних і цілих трав, таких як розмарин, стеблі фенхеля, шавлія і душиця.
  3. Наповнити формочки для льоду травами на дві третини.
  4. Накрити плівкою і залишити заморожуватися на ніч.
  5. Витягніть кубики з формочок і зберігайте в морозилці в контейнерах або мішечках.
  6. Не забудьте підписати контейнери і мішечки: де, які трави і яку олію використовували.

4. Зробіть полуницю в шоколаді.

Полуниця в шоколаді в формочках для льоду – дуже простий у приготуванні десерт і досить не дорогий. Він може бути поданий на якійсь урочистій події або стати частиною романтичного вечора. Головна хитрість у приготуванні цього десерту – довше тримати його в морозильнику.

Гідністю цього десерту можна назвати те, що він несе менше загрози вимазатися шоколадом. А ще його можна зробити всього за 5 хвилин, потім поставити в морозильну камеру і забути про нього до приходу гостей.

  • 12 середніх полуниць;
  • 340 грамів шоколаду.
  1. Поставте в холодильник хоча б на годину, щоб шоколад добре схопився.

5. Заморожуйте пюре для малюка

Дитяче харчування обходиться батькам дуже дорого. Тому можна зробити своє, заморозити його і розморожувати, коли знадобиться. Роблячи пюре для дитини, ви не тільки заощадите частину коштів, але і будете точно впевнені в якості дитячого харчування.

Вам знадобиться блендер, каструлька, овочі або фрукти, з яких ви збираєтеся готувати пюре. Найпростішими у приготуванні є банани, їх потрібно всього лише розім ‘яти і отримане пюре викласти у формочки для льоду.

Заморожене пюре може зберігатися в морозильнику довше, а при використанні формочок для льоду ви зможете діставати його саме в тій кількості, яка потрібна вашому малюку.

6. Робіть суші, використовуючи форми для льоду, як прес-форму.

Принцип приготування суші дуже простий – це додавання різноманітних інгредієнтів до рису і компонування форми під пресом. В якості преса у нас будуть виступати осередки в формочці для льоду.

Інгредієнти:

  • 300 грам рису;
  • 150 грам слабосоленої сьомги;
  • 1 свіжий огірок;
  • васабі.

Приготування:

  1. Відварюємо рис до готовності (не промиваємо).
  2. У формочку для льоду викладаємо щільним шаром рис.
  3. У середину кладемо шматочок огірка і невеликий ломтик риби, можна додати трохи васабі.
  4. Покриваємо начинку рисом до повного наповнення формочки.
  5. У процесі приготування постійно потрібно утрамбовувати рис, тоді рол не розвалиться.

7. Заморожуйте томатний соус.

Використовувати домашній томатний соус можна навіть взимку, потрібно тільки заморозити його з літа. Знадобитися зовсім небагато часу, щоб розморозити його в мікрохвильовій печі.

8. Зробіть крижані кубики з бананів і йогурту для смузі.

Заморожуйте йогурт і пюре з банана, щоб зробити ваші коктейлі дуже корисними і надати їм приємний вершковий смак.

9. Зробіть шоти Желе-О.

Спробуйте ці Мартіні шоти Желе-О з чорницею, зроблені в формочці для кубиків льоду. Вони чудово підійдуть для будь-якої вечірки.

Інгредієнти:

  • 300 грам чорничної горілки (якщо не знайдете, підійде і звичайна);
  • 60 грам простого сиропу (вода і цукор в рівних частках);
  • Пачки желатину;
  • 60 ягід чорниці (можна більше, якщо ягоди маленькі).

Приготування:

  1. Теплу горілку змішати з сиропом у маленькій каструльці, додати желатин.
  2. Нагрівайте каструлю, завадячи, на повільному вогні, поки желатин повністю не розчиниться і не змішається з горілчаною сумішшю.
  3. Помістіть кілька ягід чорниці на дно кожного відділення формочки для льоду.
  4. Потім вливайте в них горілчану суміш. Охолодьте желе до застивання, переважно протягом ночі.
  5. Дістаємо желе з формочок перед подачею на стіл.

10. Заморозьте пахту, щоб використовувати в майбутньому.

Більше ніколи у вас не пропаде півконтейнера пахти. Достатньо розлити її в формочки для льоду, попередньо вимірявши, скільки ложок продукту поміщається в одну комірку. Ви будете дозовано діставати пахту, коли вона знадобитися, а вона може зберігатися в морозильнику 3 місяці.

11. Зробіть смачний слаш з м ‘яким смаком.

  • кубики льоду (за бажанням);
  • ломтики апельсина або полуниці на гарнір.
  1. Налийте вино в порожні формочки для льоду (знадобиться дві стандартні формочки).
  2. Сік або воду теж слід заморозити.

12. Зробіть свої власні цукерки з арахісовою олією.

Мало того, що робити свої власні цукерки весело і корисно, ви ще й зможете контролювати всі інгредієнти, які входять до складу ласощів.

Для створення органічних цукерок з арахісовою олією вам знадобляться дві формочки для льоду, каструля і чашка для водної лазні.

Інгредієнти:

  • 2 ломтика шоколаду;
  • склянки арахісової олії;
  • склянки крихт або пластівців;
  • 1 чайна ложка води;
  • 1 чайна ложка меду.

Приготування:

  1. Порізати шоколад на шматочки і поставити на водну лазню, щоб він розплавився.
  2. У той час як шоколад тане, змішати арахісове масло, крихти або пластівці з медом і воду в невеликій мисці.
  3. Коли шоколад перетвориться на однорідну масу, наливаємо по одній чайній ложці на кожен відсік формочки для льоду.
  4. Потім додавайте в формочки для льоду суміш з арахісовим маслом по одній чайній ложці.
  5. Додаємо зверху ще одну чайну ложку шоколаду.
  6. Поміщаємо формочки в морозильну камеру на 10 хвилин. Цукерки готові!

13. Зробіть фруктові міні кубики льоду для невеликого частування.

14. Зробіть крижані кубики з шоколаду, які можна розчиняти в молоці.

Інгредієнти:

  • 50 мл води;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ст.л. розчинної кави.

Шоколад розтопити, змішати з іншими інгредієнтами, залити у формочки для льоду і заморозити.

Якщо у вас є залишки вина, можна заморозити його в формочках для льоду і використовувати пізніше для коктейлів або для приготування страв.

Помістіть домашній соус песто у форми для льоду і заморожуйте його протягом 12 годин. Після витягнення кубики соусу і покладіть їх у контейнер або силіконовий мішечок. Цей соус привнесе частку літа у вашу зиму.

17. Зробіть коктейлі.

1. Піна Колада. Заморожуємо по черзі ананасовий сік і кокосове молоко. Щоб кубики були в красиву смужку, дочекайтеся, поки перший шар добре замерзне, перш ніж наливати наступний. Ці красиві кубики можна буде додати в ананасовий сік або в кокосове молоко, або ж в ром і тоді у вас буде справжня алкогольна Піна Колада.

2. Пряний заморожений чай. Зробіть чай. Ви можете заварити звичайний пакетований. Додайте агаву (трохи квіткового, натурального меду зможуть її замінити). Заморозьте. Подавати можна з мигдальним молоком, приправленим цукром і запашним перцем.

3. М ‘ятний мохіто. До кількох листя липи додати трохи меду, м ‘яти і соку лимона. Заморозити в формочках для льоду. Ці кубики можна додавати в звичайну газовану воду або у ваш улюблений ром.

4. Маліне. Просто заморожуєте пюре малини, а потім додаєте його в газовану воду. Поки кубик тане, смак газування стає смачнішим, насиченішим.

5. Заморожений фенхель. Фенхель покласти у форму для льоду і залити водою. Заморожені кубики подають з газованою водою.

18. Зробіть гарячий шоколад на паличці.

Це може стати миленьким подарунком. Для приготування вам знадобляться: палички (можна використовувати шматочки шпажок), кондитерський мішок, пакетик з відрізаним куточком і форми для льоду.

Інгредієнти:

  • 250 г молочного шоколаду;
  • 200 г темного шоколаду;
  • 40 г какао;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 1/8 чайної ложки солі;
  • міні зефір.

Приготування:

  1. Змішати какао, цукрову пудру і сіль у мисці.
  2. Шоколад нарізати на маленькі шматочки, покласти в миску і поставити в мікрохвильовку.
  3. Увімкнути мікрохвильову піч на 50% потужності. Шоколад постійно перемішувати.
  4. Витягнути шоколад з печі до того як всі шматочки розплавляться, і перемішувати його до повного розчинення шматочків.
  5. Додати розплавлений шоколад в миску до сухих інгредієнтів і перемішати до однорідної маси.
  6. Помістити суміш у кондитерський мішок або пакетик з відрізаним куточком.
  7. Залити шоколадну суміш у формочки для льоду, вставити палички і оточити їх міні зефіром.
  8. Поставити в морозильник до повного застивання.
  9. Якщо ви хочете піднести цю ласощі як презент, вам знадобляться стрічки і гарний пакет для прикраси.

19. Заморозьте фруктовий сік і додайте його в газовану воду.

Кубики соку будуть танути, передаючи воді не тільки прохолоду, а й чарівний смак.

20. Використовуйте форми для льоду, щоб зберігати залишки тесту для домашнього печива.

Наступного разу, коли ви будете готувати домашнє печиво, ви зможете залишки тесту заморозити в формочці для льоду. Потім, коли вам захочеться солодкого, ви просто розморозите потрібну кількість кубиків. Так у вас завжди буде тільки свіже печиво.

21. Використовуйте заморожену зелень для смузі.

Використовувати свіжу зелень прекрасно, але іноді вона вимагає варіння перед вживанням. Тоді відваріть деяку кількість зелені, приготуйте за допомогою блендера пюре, заморозьте пюре в формочках для льоду. Тепер ви зможете просто дістати кілька кубиків льоду і не витрачати багато часу на приготування ранкового коктейлю.

22. Зробіть легкий заморожений йогурт.

Заморозьте йогурт, щоб ласувати ним у спекотний час. Якісний йогурт не повинен втрачати пухнасту структуру, навіть якщо він заморожений.

23. Заморожуйте домашні бульйони з курки та овочів для подальшого використання.

У морозилці кубики бульйону можуть зберігатися 2 місяці, а вам потрібно буде тільки розморожувати потрібну кількість під час готування.

За матеріалами: Buzzfeed

Що ще можна заморозити у формах для льоду, окрім води?

Варіації міні-заморозків будуть актуальні не лише у спекотний сезон. Ми зібрали для вас 7 найкращих ідей використання лотків для льоду.

Кавовий фреш

Багато хто з нас любить каву з вершками або молоком. Але часто додають кубики льоду, щоб охолодити напій. А якщо ви ви зварите каву за вашим улюбленим рецептом, додайте в нього вершки або молоко, а може і морозиво. Можна також додати дрібку горіхів та шоколаду та заповнити форми для льоду та заморозити. У спеку така заготівля буде справжньою знахідкою для любителів кавових напоїв.

Ароматні кубики

Спробуйте покласти в ємність для льоду шматочки фруктів, м’яту, ягоди та їстівні квіти, такі як хризантеми, настурції, братки і залити водою. У вас вийдуть ароматні кубики, які не тільки охолодять сік, чай або воду, але й нададуть їм чудового аромату.

Йогуртовий лід

Багато хто, напевно, не раз заморожував фруктовий сік, а як щодо йогурту? Раз спробувавши заморозити йогурт, ви робитимете це постійно, адже ці ласощі сподобаються не тільки дітям, але дорослим. Візьміть йогурт, який ви любите найбільше і наповните ним форми для льоду та поставте в морозильну камеру на 3-4 години. Як тільки вам захочеться смачного, прохолодного та корисного – вперед, діставайте міні морозиво та пригощайтеся!

Олійно-трав’яна приправа

Трави можна заготовляти не лише їх висушуванням, а й заморожуванням. Подрібніть зелень (це може бути і петрушка з кропом, і шавлія, і орегано), змішайте її з оливковою олією і залийте отриману суміш у ємності для льоду і поставте в морозильну камеру. Додавши такий кубик у страву, ви додасте йому аромат свіжозібраних трав.

Крижаний соус

Спробуйте заморозити соуси у формі для льоду і ви переконаєтеся, наскільки це зручно. Ви більше не думатимете про те, як подати соус. Заповніть ємності для льоду вибраними соусами і відправте в холодильник на кілька годин.

Вино у кубиках льоду

Бувало, що після гостей у вас залишалося вино, а рука не піднімалася його вилити, але залишати не було сенсу, адже аромат і смак буде вже не той? Але можна заморозити вино в кубиках льоду і використовувати його для приготування різних страв. А можна додати до вина ще й шматочки цитрусів чи ягід та використовувати до прохолодних напоїв та коктейлів.

Цукерки шоколадні

Кожен із нас у душі трішки ласунок. А приготувати домашні цукерки зовсім не складно. Достатньо лише розтопити ваш улюблений шоколад, додати за бажанням родзинки чи горіхи, а може й повітряний рис чи розламане печиво та залити у форми для льоду. Надішліть цукерки в морозильну камеру на пару годин для застигання і готові домашні цукерки.

Про автора

admin administrator