Що приготувати до пельменів на стіл

Авторadmin

Що приготувати до пельменів на стіл

Ідеальне тісто для домашніх пельменів: 3 дуже смачні рецепти, поради

В даній темі ми розглянемо, як приготувати ідеальне тісто для домашніх пельменів.

З домашніми пельменями ніколи навіть поруч не буде стояти магазинне творіння. І справа не тільки в самому приготуванні, в яке вкладається душа, але і в самих складових. А особливу ноту задає саме тісто для пельменів. Є безліч варіантів його приготування з заміною різних компонентів. Наприклад, звичайні яйця замінюються перепелиним продуктом, а замість води вливаємо сироватку або мінеральну воду. І кожен з рецептів по-своєму цікавий. Але ми пропонуємо вам розглянути:

Три найкращих рецепти тіста для пельменів

Цікаво: Пельмені — улюблене блюдо не тільки російського народу. Але вони мають трохи інші назви, форми і способи приготування тіста. Наприклад, в Італії можна зустріти милі равіолі, а в Центральній Азії поїсти соковиті манти. До речі, у китайців є свою подобу – дім-сум, а хінкалі зустрічаються в Грузії. Американці і європейці віддають перевагу іншій інтерпретації – пирогів з м’ясом.

Загалом, тісто з м’ясом – це не тільки поживно, але і неймовірно смачно. Самі ж пельмені прийшли до нас з холодного Уралу, де тісто не тріскалося навіть після тривалої заморозки, а сам продукт зберігав всі свої смакові якості.

Головний секретний інгредієнт — це любов

Кілька порад, як приготувати ідеальне тісто для пельменів

  • тісто має бути дуже еластичним і тонким! В цьому і криється головний секрет. А чіпкість тесту допоможе зробити охолола, навіть крижана вода. Хоча теплий продукт посприяє швидкому дозріванню самого тесту;
  • також еластичності тіста і якоїсь міцності при розкочуванні подарує яйце;
  • надати м’якості структурі і ніжності смаку може молоко;
  • рослинна олія ж зробить тісто більш стійким, дозволивши компактно укласти продукт для заморозки. При цьому виключається склеювання пельменів між собою. А також цей компонент сприяє кращому з’єднанню стиків;
  • солити краще не саму муку, а рідина. Саме це дозволить зробити тісто рівномірно соленим;
  • тісто ні в якому разі не повинно розкиснути при варінні! Тому завжди беріть борошно вищого гатунку з твердих сортів пшениці. Наприклад, за типом дурум. Високий клас забезпечує хорошу клейковину, що дозволяє сам пласт дуже тонко розкачувати без утворення дірок;
  • і не забуваємо – гарне тісто для пельменів має бути насичене киснем! Тому борошно просіваємо двічі;
  • і добре відбиваємо! Згадуємо методику приготування фаршу – ось так робимо і з тестом. Достатньо лише кілька разів;
  • і не забуваємо, що тісто повинно трохи відпочити перед роботою. Тому накрили вологим рушником або обернули в харчову плівку і поставили на 20-30 хвилин в прохолодне місце. Секрет у тому, що під впливом вологи клейковина розбухає і з тестом стає легше працювати;
  • а замішувати для освіти тягучості коштує не менше 15 хвилин.

На замітку: тісто можна зберігати в холодильнику не більше 3 днів!

Все геніальне — просто: класичний варіант тіста для пельменів

Як не дивно, але для тесту ми виключаємо яйця, молоко, масло або сироватку, сметану і подібні підсилювачі смаку.

  • Даний тісто для пельменів має тільки три компонента з розрахунком на 40-50 штук:
    • вода – 0,5 стакан (125 мл);
    • борошно – 2 склянки або 280 г;
    • сіль – 0,5 ч. л. або 5 р.

    Неймовірно ніжне тісто для пельменів по-сибірськи: з додаванням молока

    • Записуємо компоненти:
      • вода – 125 мл;
      • молоко – 125 мл;
      • сіль – 1 ст. л. без гірки;
      • яйце – 1 шт.;
      • рослинна олія – 2 ст. л.;
      • борошно – 500 р.

      Ідеальне і просте тісто для пельменів: на основі рослинної олії, для заморозки

      • Нам буде потрібно:
        • борошно — 4 склянки або 640 грам;
        • сіль — 1 ч. л. або 10 грам;
        • вода – 200 мл;
        • рослинна рафінована олія – 50 мл;
        • яйце – 2 шт.

        Назвати якийсь один рецепт найкращим не можна – адже кожен з них по-своєму особливий і неймовірно смачний. Але методом проби ви можете знайти найкраще тісто для пельменів серед кращих претендентів, яке неодмінно оцінять всі домочадці.

        Тісто на пельмені – Класичні рецепти дуже смачного тіста

        Пельмені — це страва з прісного тіста з начинкою з рубленого м’яса або риби. А що стосується опари — це найважливіший напівфабрикат у кондитерському виробі. До його складу, крім борошна, входять: молоко (можна замінити водою), масло, яйця, дріжджі, сіль і цукор.

        Існує кілька видів цієї маси в кулінарії: бісквітне, млинцеве, заварне, пісочне та багато інших. Борошняний кондитерський виріб будемо готувати з допомогою прісної, заварний маси, без біологічних розпушувачів.

        Сьогодні розберу з Вами 5 простих і смачних способу приготування тіста на пельмені за класичним рецептом. Так само хочу запропонувати Вам рецепти дуже смачних ледачих вареників з сиру.

        Тісто на пельмені в хлібопічці за класичним рецептом

        Приготоване в хлібопічці не відніме у вас багато часу і дозволить паралельно займатися домашніми справами.

        Інгредієнти:

        • Борошно — 500 гр.
        • Яйце — 2 шт.
        • Молоко — 200 мл
        • Сіль — 1 ч. ложка
        • Рослинне масло — 1 ст. ложка

        Спосіб приготування:

        1. У каструлю хлібопічки спочатку відправляємо рідкі інгредієнти: вливаємо туди 200 мл. молока і розбиваємо 2 курячих яйця.
        2. Потім додаємо 1 ст. ложку рослинної олії, додаємо 500 гр. просіяного борошна і 1 ч. ложку солі.
        3. Закриваємо хлібопічку і ставимо на режим «Без дріжджове тісто», це буквально 30 хвилин.
        4. Через 15 хвилин опара для пельменів готова, знімаємо відпочити. Потім починаємо готувати улюблене блюдо багатьох домочадців. Приємного апетиту.

        Порада: Після того, як тісто приготується, бажано його прибрати в кульочок і помістити в холодильник для того, щоб воно настоялося і добре скочувалося.

        Заварне пельменний тісто — Покроковий рецепт приготування

        Плюс цього рецепту в тому, що клейковина борошна виходить більш чіпкою за рахунок температури води і воно виходить еластичним і податливим. При варіння пельмені не будуть злипатися.

        Читайте також: Ліниві вареники з сиру – 5 кращих покрокових рецептів

        Інгредієнти:

        • Борошно — 1 кг
        • Яйця — 2 шт.
        • Вода — 2 склянки (окріп)
        • Соняшникова олія — 2 ст. ложки
        • Сіль — 1 ст. ложка

        Спосіб приготування:

        1. У глибоку миску всипаємо заздалегідь просіяне борошно і 1 ст. ложку солі.Борошно необхідно просіяти для того, щоб позбутися від дрібного сміття, який може з’явитися в процесі виробництва і потрапити в мішок. Вона стає більш пухкою і збагачується киснем.
        2. Потім вбиваємо туди 2 курячих яйця і додаємо 2 ст. ложки соняшникової олії.
        3. За допомогою блендера все добре перемішати (якщо у вас під рукою немає блендера, замішуємо тісто ложкою і руками). Далі вливаємо весь відразу окріп і ретельно перемішати масу.
        4. Викладаємо перемешенную опару на припорошений борошном стіл і домішують руками. А так як ця маса не прилипає до рук, можна навіть не посипати його борошном.
        5. Потім загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник.

        Як тільки зберетеся ліпити пельмені, дістаємо готову опару з холодильника і приступаємо до готування. Приємного апетиту.

        Пельмені домашні з дуже смачного тіста і фаршу

        Спробуєте використовувати цей рецепт і тоді зрозумієте, що смачніше і идеальней способу приготування немає.

        Інгредієнти:

        • Борошно — 600 — 650 гр.
        • Кипяченная вода — 190 мл
        • Рослинне масло — 60 гр.
        • Сіль — 1 ч. ложка
        • Для фаршу:
        • Цибуля ріпчаста — 2 головка
        • Часник — 3 головки
        • Фарш — 500 гр.
        • Сіль — 1 ст. ложка (без гірочки)
        • Чорний мелений перець — за смаком.
        • Вода — 70 мл

        Спосіб приготування:

        1. У глибоку миску просіваємо 500 грам борошна, зробимо поглиблення.
        2. Візьмемо 190 мл кип’яченої води, але не киплячою і змішуємо з 60 мл рослинної олії, перемішуємо.
        3. У борошно додаємо 1 ч. ложку солі і розбиваємо 2 курячих яйця, трохи перемішати яйця.
        4. Додаємо воду з маслом і з допомогою виделки замішуємо тісто.
        5. Потім викладаємо на стіл і починаємо місити руками. У процесі замішування додаємо ще 100 — 150 гр. борошна, маса повинна вийде злегка тугим, його потрібно добре вимісити до однорідності. Кладемо її в целофановий мішок і даємо відпочити 15 хвилин.
        6. В цей час готуємо фарш. Очищаємо часник і цибуля від лушпиння і за допомогою блендера подрібнюємо до однорідності, додати до фаршу.
        7. Додаємо 1 ст. ложку солі, чорний перець за смаком, для соковитості вливаємо 70 мл. води, фарш ретельно перемішуємо. Порада: Для того, щоб фарш став повітряним і ще соковитіше, пам’ятаєте його з допомогою картофелямялки.
        8. Пройшло 20 хвилин тісто підійшло, відрізаємо частину, інше закриваємо тарілкою для того, щоб його не обветрело.
        9. З відтятою частини робимо джгутик діаметром приблизно 1 см, нарізаємо на смужки.
        10. Поучившиеся заготовки розімніть спочатку руками, потім розкотимо качалкою.
        11. Беремо млинець, кладемо фарш, закріплюємо краю, з’єднуємо і закріплюємо. Все теж саме робимо з рештою тестом.
        12. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист, пельмені опускаємо в киплячу воду, варимо з моменту закипання 5 хвилин. Подаємо до столу, приємного апетиту.

        Читайте також: Ліниві вареники з сиру – 5 кращих покрокових рецептів

        Простий рецепт тіста без яєць (ідеальне рішення)

        Інгредієнти:

        • Борошно — 500 гр.
        • Сіль — 1 ч. ложка
        • Молоко — 250 гр.

        Спосіб приготування:

        1. У глибоку миску всипаємо 500 гр. просіяного борошна і 1 ч. ложку солі, перешиваємо.
        2. Вливаємо 250 гр. молока кімнатної температури, замішуємо тісто з допомогою ложки.
        3. Потім викладаємо на стіл і починаємо вимішувати на столі руками. Місимо його до еластичності і м’якості, це займе хвилин п’ять.
        4. Загортаємо опару в харчову плівку і залишаємо відпочивати на 30 — 60 хвилин, щоб воно стало еластичним і з ним легко працювати.
        5. А в цей час почніть готувати начинку. Приємного апетиту.

        Як приготувати тісто для пельменів на мінералці

        Інгредієнти:

        • Мінеральна вода — 1 стакан
        • Борошно — 600 гр.
        • Рослинна олія — 4 ст. ложки
        • Яйце — 1 шт.
        • Цукровий пісок — 0,5 ч. ложки
        • Сіль — 0, 5 ч. ложки

        Спосіб приготування:

        1. Куряче яйце розбиваємо в глибоку миску, трохи збиваємо з допомогою виделки. Потім додаємо 1/2 ч. ложку солі, 1/2 ч. ложку цукрового піску. Ретельно перешиваємо.

        2. Вливаємо 4 ст. ложки рослинної олії, склянка мінеральної води, гарненько вимішуємо.

        3. Поступово додаємо в масу просіяне борошно і перемішуємо. Борошно додаємо до тих пір, поки нам не стане важко вимішувати тісто в мисці.

        4. Присипаємо борошном стіл, викладаємо опару і продовжуємо її замішувати руками. Заважаємо до тих пір, поки воно не стане м’яким і не буде прилипати до рук.

        5. Кладемо тісто в миску змащену невеликою кількістю рослинного масла і залишаємо на хвилин 10 відстоятися.

        6. Потім відрізаємо потрібний шматок і розкачуємо для приготування пельменів. Приємного апетиту.

Про автора

admin administrator