Зміст:
Ідеальне тісто для домашніх пельменів: 3 дуже смачні рецепти, поради
В даній темі ми розглянемо, як приготувати ідеальне тісто для домашніх пельменів.
З домашніми пельменями ніколи навіть поруч не буде стояти магазинне творіння. І справа не тільки в самому приготуванні, в яке вкладається душа, але і в самих складових. А особливу ноту задає саме тісто для пельменів. Є безліч варіантів його приготування з заміною різних компонентів. Наприклад, звичайні яйця замінюються перепелиним продуктом, а замість води вливаємо сироватку або мінеральну воду. І кожен з рецептів по-своєму цікавий. Але ми пропонуємо вам розглянути:
Три найкращих рецепти тіста для пельменів
Цікаво: Пельмені — улюблене блюдо не тільки російського народу. Але вони мають трохи інші назви, форми і способи приготування тіста. Наприклад, в Італії можна зустріти милі равіолі, а в Центральній Азії поїсти соковиті манти. До речі, у китайців є свою подобу – дім-сум, а хінкалі зустрічаються в Грузії. Американці і європейці віддають перевагу іншій інтерпретації – пирогів з м’ясом.
Загалом, тісто з м’ясом – це не тільки поживно, але і неймовірно смачно. Самі ж пельмені прийшли до нас з холодного Уралу, де тісто не тріскалося навіть після тривалої заморозки, а сам продукт зберігав всі свої смакові якості.
Головний секретний інгредієнт — це любов
Кілька порад, як приготувати ідеальне тісто для пельменів
- тісто має бути дуже еластичним і тонким! В цьому і криється головний секрет. А чіпкість тесту допоможе зробити охолола, навіть крижана вода. Хоча теплий продукт посприяє швидкому дозріванню самого тесту;
- також еластичності тіста і якоїсь міцності при розкочуванні подарує яйце;
- надати м’якості структурі і ніжності смаку може молоко;
- рослинна олія ж зробить тісто більш стійким, дозволивши компактно укласти продукт для заморозки. При цьому виключається склеювання пельменів між собою. А також цей компонент сприяє кращому з’єднанню стиків;
- солити краще не саму муку, а рідина. Саме це дозволить зробити тісто рівномірно соленим;
- тісто ні в якому разі не повинно розкиснути при варінні! Тому завжди беріть борошно вищого гатунку з твердих сортів пшениці. Наприклад, за типом дурум. Високий клас забезпечує хорошу клейковину, що дозволяє сам пласт дуже тонко розкачувати без утворення дірок;
- і не забуваємо – гарне тісто для пельменів має бути насичене киснем! Тому борошно просіваємо двічі;
- і добре відбиваємо! Згадуємо методику приготування фаршу – ось так робимо і з тестом. Достатньо лише кілька разів;
- і не забуваємо, що тісто повинно трохи відпочити перед роботою. Тому накрили вологим рушником або обернули в харчову плівку і поставили на 20-30 хвилин в прохолодне місце. Секрет у тому, що під впливом вологи клейковина розбухає і з тестом стає легше працювати;
- а замішувати для освіти тягучості коштує не менше 15 хвилин.
На замітку: тісто можна зберігати в холодильнику не більше 3 днів!
Все геніальне — просто: класичний варіант тіста для пельменів
Як не дивно, але для тесту ми виключаємо яйця, молоко, масло або сироватку, сметану і подібні підсилювачі смаку.
- Даний тісто для пельменів має тільки три компонента з розрахунком на 40-50 штук:
- вода – 0,5 стакан (125 мл);
- борошно – 2 склянки або 280 г;
- сіль – 0,5 ч. л. або 5 р.
Неймовірно ніжне тісто для пельменів по-сибірськи: з додаванням молока
- Записуємо компоненти:
- вода – 125 мл;
- молоко – 125 мл;
- сіль – 1 ст. л. без гірки;
- яйце – 1 шт.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- борошно – 500 р.
Ідеальне і просте тісто для пельменів: на основі рослинної олії, для заморозки
- Нам буде потрібно:
- борошно — 4 склянки або 640 грам;
- сіль — 1 ч. л. або 10 грам;
- вода – 200 мл;
- рослинна рафінована олія – 50 мл;
- яйце – 2 шт.
Назвати якийсь один рецепт найкращим не можна – адже кожен з них по-своєму особливий і неймовірно смачний. Але методом проби ви можете знайти найкраще тісто для пельменів серед кращих претендентів, яке неодмінно оцінять всі домочадці.
Тісто на пельмені – Класичні рецепти дуже смачного тіста
Пельмені — це страва з прісного тіста з начинкою з рубленого м’яса або риби. А що стосується опари — це найважливіший напівфабрикат у кондитерському виробі. До його складу, крім борошна, входять: молоко (можна замінити водою), масло, яйця, дріжджі, сіль і цукор.
Існує кілька видів цієї маси в кулінарії: бісквітне, млинцеве, заварне, пісочне та багато інших. Борошняний кондитерський виріб будемо готувати з допомогою прісної, заварний маси, без біологічних розпушувачів.
Сьогодні розберу з Вами 5 простих і смачних способу приготування тіста на пельмені за класичним рецептом. Так само хочу запропонувати Вам рецепти дуже смачних ледачих вареників з сиру.
Тісто на пельмені в хлібопічці за класичним рецептом
Приготоване в хлібопічці не відніме у вас багато часу і дозволить паралельно займатися домашніми справами.
Інгредієнти:
- Борошно — 500 гр.
- Яйце — 2 шт.
- Молоко — 200 мл
- Сіль — 1 ч. ложка
- Рослинне масло — 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
- У каструлю хлібопічки спочатку відправляємо рідкі інгредієнти: вливаємо туди 200 мл. молока і розбиваємо 2 курячих яйця.
- Потім додаємо 1 ст. ложку рослинної олії, додаємо 500 гр. просіяного борошна і 1 ч. ложку солі.
- Закриваємо хлібопічку і ставимо на режим «Без дріжджове тісто», це буквально 30 хвилин.
- Через 15 хвилин опара для пельменів готова, знімаємо відпочити. Потім починаємо готувати улюблене блюдо багатьох домочадців. Приємного апетиту.
Порада: Після того, як тісто приготується, бажано його прибрати в кульочок і помістити в холодильник для того, щоб воно настоялося і добре скочувалося.
Заварне пельменний тісто — Покроковий рецепт приготування
Плюс цього рецепту в тому, що клейковина борошна виходить більш чіпкою за рахунок температури води і воно виходить еластичним і податливим. При варіння пельмені не будуть злипатися.
Читайте також: Ліниві вареники з сиру – 5 кращих покрокових рецептів
Інгредієнти:
- Борошно — 1 кг
- Яйця — 2 шт.
- Вода — 2 склянки (окріп)
- Соняшникова олія — 2 ст. ложки
- Сіль — 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
- У глибоку миску всипаємо заздалегідь просіяне борошно і 1 ст. ложку солі.Борошно необхідно просіяти для того, щоб позбутися від дрібного сміття, який може з’явитися в процесі виробництва і потрапити в мішок. Вона стає більш пухкою і збагачується киснем.
- Потім вбиваємо туди 2 курячих яйця і додаємо 2 ст. ложки соняшникової олії.
- За допомогою блендера все добре перемішати (якщо у вас під рукою немає блендера, замішуємо тісто ложкою і руками). Далі вливаємо весь відразу окріп і ретельно перемішати масу.
- Викладаємо перемешенную опару на припорошений борошном стіл і домішують руками. А так як ця маса не прилипає до рук, можна навіть не посипати його борошном.
- Потім загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник.
Як тільки зберетеся ліпити пельмені, дістаємо готову опару з холодильника і приступаємо до готування. Приємного апетиту.
Пельмені домашні з дуже смачного тіста і фаршу
Спробуєте використовувати цей рецепт і тоді зрозумієте, що смачніше і идеальней способу приготування немає.
Інгредієнти:
- Борошно — 600 — 650 гр.
- Кипяченная вода — 190 мл
- Рослинне масло — 60 гр.
- Сіль — 1 ч. ложка
- Для фаршу:
- Цибуля ріпчаста — 2 головка
- Часник — 3 головки
- Фарш — 500 гр.
- Сіль — 1 ст. ложка (без гірочки)
- Чорний мелений перець — за смаком.
- Вода — 70 мл
Спосіб приготування:
- У глибоку миску просіваємо 500 грам борошна, зробимо поглиблення.
- Візьмемо 190 мл кип’яченої води, але не киплячою і змішуємо з 60 мл рослинної олії, перемішуємо.
- У борошно додаємо 1 ч. ложку солі і розбиваємо 2 курячих яйця, трохи перемішати яйця.
- Додаємо воду з маслом і з допомогою виделки замішуємо тісто.
- Потім викладаємо на стіл і починаємо місити руками. У процесі замішування додаємо ще 100 — 150 гр. борошна, маса повинна вийде злегка тугим, його потрібно добре вимісити до однорідності. Кладемо її в целофановий мішок і даємо відпочити 15 хвилин.
- В цей час готуємо фарш. Очищаємо часник і цибуля від лушпиння і за допомогою блендера подрібнюємо до однорідності, додати до фаршу.
- Додаємо 1 ст. ложку солі, чорний перець за смаком, для соковитості вливаємо 70 мл. води, фарш ретельно перемішуємо. Порада: Для того, щоб фарш став повітряним і ще соковитіше, пам’ятаєте його з допомогою картофелямялки.
- Пройшло 20 хвилин тісто підійшло, відрізаємо частину, інше закриваємо тарілкою для того, щоб його не обветрело.
- З відтятою частини робимо джгутик діаметром приблизно 1 см, нарізаємо на смужки.
- Поучившиеся заготовки розімніть спочатку руками, потім розкотимо качалкою.
- Беремо млинець, кладемо фарш, закріплюємо краю, з’єднуємо і закріплюємо. Все теж саме робимо з рештою тестом.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист, пельмені опускаємо в киплячу воду, варимо з моменту закипання 5 хвилин. Подаємо до столу, приємного апетиту.
Читайте також: Ліниві вареники з сиру – 5 кращих покрокових рецептів
Простий рецепт тіста без яєць (ідеальне рішення)
Інгредієнти:
- Борошно — 500 гр.
- Сіль — 1 ч. ложка
- Молоко — 250 гр.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску всипаємо 500 гр. просіяного борошна і 1 ч. ложку солі, перешиваємо.
- Вливаємо 250 гр. молока кімнатної температури, замішуємо тісто з допомогою ложки.
- Потім викладаємо на стіл і починаємо вимішувати на столі руками. Місимо його до еластичності і м’якості, це займе хвилин п’ять.
- Загортаємо опару в харчову плівку і залишаємо відпочивати на 30 — 60 хвилин, щоб воно стало еластичним і з ним легко працювати.
- А в цей час почніть готувати начинку. Приємного апетиту.
Як приготувати тісто для пельменів на мінералці
Інгредієнти:
- Мінеральна вода — 1 стакан
- Борошно — 600 гр.
- Рослинна олія — 4 ст. ложки
- Яйце — 1 шт.
- Цукровий пісок — 0,5 ч. ложки
- Сіль — 0, 5 ч. ложки
Спосіб приготування:
1. Куряче яйце розбиваємо в глибоку миску, трохи збиваємо з допомогою виделки. Потім додаємо 1/2 ч. ложку солі, 1/2 ч. ложку цукрового піску. Ретельно перешиваємо.
2. Вливаємо 4 ст. ложки рослинної олії, склянка мінеральної води, гарненько вимішуємо.
3. Поступово додаємо в масу просіяне борошно і перемішуємо. Борошно додаємо до тих пір, поки нам не стане важко вимішувати тісто в мисці.
4. Присипаємо борошном стіл, викладаємо опару і продовжуємо її замішувати руками. Заважаємо до тих пір, поки воно не стане м’яким і не буде прилипати до рук.
5. Кладемо тісто в миску змащену невеликою кількістю рослинного масла і залишаємо на хвилин 10 відстоятися.
6. Потім відрізаємо потрібний шматок і розкачуємо для приготування пельменів. Приємного апетиту.
Про автора