Що приготувати на літній стіл

Авторadmin

Що приготувати на літній стіл

Що має бути на столі на Новий рік 2023: рецепти головних страв

Як зустрічати 2023 рік – що приготувати, а які страви на стіл ставити не можна – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Покровитель наступаючого року – Чорний Водяний Кролик (Кіт) – тварина невибаглива, але ніжна. Якщо ви хочете увійти в Новий рік 2023 так, щоб Кролик (Кіт) приніс вам тільки щастя і удачу, потрібно задобрити його правильними стравами. УНІАН розповість, які три страви на Новий рік обов’язково повинні стояти на вашому столі.

Що не можна готувати на Новий рік 2023 – основні заборони

Ви повинні розуміти, що ставити на стіл страви з м’яса господаря року – це моветон, тому відмовтеся від будь-яких страв з кролятини. Готувати величезну кількість “зелених” закусок, перетворюючи стіл на зелений луг, теж не варто – кролик, все-таки, не любить ділитися своєю їжею. Дотримуйтеся балансу страв з м’ясом, рибою і вегетаріанських. З Котом, на щастя, в цьому сенсі у вас повне взаєморозуміння – він їсть практично все.

Незвичайні страви на Новий рік 2023 – варіанти

Кролик – звір травоїдний, тому всі ваші страви повинні бути або з рослинних компонентів, або за зовнішнім виглядом нагадувати овочі, які любить їсти кролик. Кіт, в свою чергу, дуже поважає рибу і м’ясо, тому такі продукти обов’язково повинні бути в меню. УНІАН зібрав всі головні страви наступаючого свята, щоб ви могли приготувати сучасний новорічний стіл.

  • Шинка – 200 г
  • Рис – 160 г
  • Кукурудза консервована – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 60 г
  • Огірок – 30 г
  • Кріп свіжий – 1 пучок (15 г)
  • Майонез – 80 г
  • Сіль – 1/2 ч. л
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сир твердий – 300 г
  • Шинка – 60 г
  • Маслини без кісточок – 1 шт.
  • Зелень свіжа – кілька гілочок
  • Морква – кілька скибочок

Рис промити, викласти в каструлю, залити водою в пропорції 1:2 (на 1 склянку рису 2 склянки води). Відварити до готовності, потім круто зварити яйця. Очистити їх від шкаралупи, натерти на тертці. Шинку і огірок нарізати шматочками, цибулю очистити і теж нарізати дрібними кубиками. Яйця, шинку, цибулю і огірок з’єднати разом в глибокому посуді. Туди ж додати рис, кукурудзу і подрібнений кріп. Заправити майонезом, посолити, поперчити. Викласти салат на блюдо, формуючи тулуб і голову кролика. Сир натерти, посипати їм фігуру. З шматочків шинки і сиру зробити вуха і ніс кролика, в з маслин – очі, всі елементи прикріпити зубочистками до тулуба.

Детально про те, як зробити і прикрасити новорічний салат, дивіться на відео.

Ароматний шашлик в духовці на радість Коту

  • Свинина – 1-2 кг
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт
  • Оцет – 3-4 ст. л
  • Цукор – 2 ст. л
  • Спеції
  • Сіль
  • Перець

Свинину нарізати шматочками, накрити харчовою плівкою, сильно відбити молоточком, посолити, поперчити, знову накрити плівкою і відбити. Скласти м’ясо в миску, посипати спеціями, нарізати ріпчасту цибулю кільцями. Додати її до м’яса і сильно віджати кілька разів руками всі інгредієнти разом. Накрити плівкою або кришкою, залишити маринуватися на 2 години.

Ще одну цибулину нарізати кільцями, викласти в миску. Залити окропом, додати оцет, цукор і сіль (за бажанням можна влити лимонний сік). Духовку розігріти на максимальну температуру, застелити деко папером для запікання. Відрізати шматок рукава за розміром більший, ніж деко, з одного боку зав’язати. Викласти в рукав цибулю, зверху викласти м’ясо, зав’язати другий кінець рукава. Запікати шашлик в духовці 1-1.5 години.

Для цього рецепта вам потрібні будуть металеві конуси або фольга, згорнута конусом (за формою морквини).

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 г
  • Куряче філе копчене – 60 г
  • Помідори – 60-70 г
  • Огірок – 90 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л
  • Томатна паста – 1 ст. л
  • Листя салату – 10-12 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Моркву очистити, натерти на тертці, за допомогою марлі віджати з моркви сік. Додати до нього томатну пасту, ретельно перемішати. Яйця відварити. Розкатати листкове тісто в пласт, шириною 3-5 мм, нарізати на смужки шириною 2-2.5 мм.накрутити смужки на конуси (або формочки з фольги), укласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Запікати в духовці 25 хвилин при 180°C.

Сир натерти на дрібній тертці, так само вчинити з яйцями, куряче м’ясо, помідор і огірок, очищений від шкірки, нарізати дуже дрібним кубиком. З’єднати всі інгредієнти разом, заправити майонезом і перемішати. Дістати трубочки з духовки, остудити, зняти з конусів. Нафарширувати їх начинкою, вставити “хвостики” з листя салату і, виклавши на блюдо, подавати на стіл.

Альтернативний варіант рецепта такої закуски ви можете подивитися на відео.

Вас також можуть зацікавити новини:

Рецепти святкових страв – добірка незвичайних літніх закусок

Здивувати гостей різноманітністю закусок – завдання “максимум” для кожної господині.

Літо відкриває широкі можливості для кулінарних шедеврів – велика кількість свіжих фруктів, овочів і ягід дають волю фантазії. День народження, дівич-вечір або будь-яке інше свято не обійдуться без оригінальних страв на столі. Ми пропонуємо рецепти закусок, салатів і десертів, які точно порадують ваших друзів.

Страви на свято – торт “Наполеон” з сиром, шинкою і ананасом

  • бездріжджове листкове тісто – 300 гр;
  • блакитний сир (можна взяти інший) – 150 гр;
  • шинка – 100 гр;
  • ананас консервований – 75 гр;
  • волоські горіхи – 40 гр;
  • часник – 1 зубчик;
  • вершки – 50 мл;
  • яйце – 1 шт.

Розкладаємо листкове тісто на деку і нарізаємо прямокутниками. Для торта в 4 шари потрібно 6 прямокутників. Збиваємо яйце і змащуємо всі коржі. Робимо кілька проколів в тесті, щоб при випіканні вони зберігали форму. Розігріваємо духовку до 190°C і випікаємо 15-20 хвилин. Дістаємо коржі з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть.

Готуємо начинку: в ємність ламаємо сир і наливаємо вершки. Додаємо часник, пропущений через прес, все перемішуємо. Шинку і ананас нарізаємо дрібним кубиком, горіхи дробимо. З’єднуємо все це з сиром і часником, перемішуємо.

Починаємо “збирати” торт: 2 коржа відкладаємо в сторону. З іншими чинимо так: беремо один корж, викладаємо на нього 2 ст.л начинки, накриваємо другим. За таким принципом використовуємо всі коржі. 2 коржа, які ми відкладали, подрібнюємо в крихту і посипаємо нею торт. Відправляємо закуску в холодильник на 30-60 хвилин.

Святкові страви з риби – 3 чудових рулету

Для рулету з червоною рибою:

  • тостовий хліб – 4 скибочки;
  • червона риба – 200 гр;
  • сир сирний – 80 гр;
  • майонез – 2 ст. л;
  • зелена цибуля – пучок.

Нарізаємо рибу тонкими пластинками, у хліба зрізаємо скоринки. Застеляємо стіл плівкою і викладаємо зверху рибу внахлест. Змащуємо майонезом, викладаємо хліб теж внахлест. Беремо качалку і прокочує, щоб “шви” з’єдналися. Зверху додаємо сирний сир і дрібно нарізану цибулю. Звертаємо рулет за допомогою плівки. Перекладаємо на чисту плівку, звертаємо міцніше, по краях закручуємо плівку і прибираємо закуску в холодильник на ніч.

Для рулету з крабовими паличками:

  • тостовий хліб – 4 скибочки;
  • крабові палички – 8-10 шт;
  • сир сирний – 80 гр;
  • майонез – 2 ст. л.

Рада : краще купити охолоджені, а не заморожені палички.

Беремо 4-6 штук крабових паличок, розгортаємо їх і розкладаємо на плівці внахлест. Зверху змащуємо майонезом. Решту паличок нарізаємо і змішуємо з майонезом і сирним сиром. Потім викладаємо внахлест хліб і прокатуємо качалкою. Загортаємо в плівку так само, як рулет з рибою, прибираємо на ніч в холодильник.

Для рулету з шинкою:

  • хліб тостовий – 4 скибочки;
  • шинка – 6-8 скибочок;
  • корнішони – 3-4 шт;
  • сир “Чеддер” – 6-7 скибочок;
  • майонез – 3-4 ст. л.

Розкладаємо шинку, зверху змащуємо майонезом. Викладаємо зверху хліб, потім сир. На один з країв рулету кладемо корнішони, загортаємо закуску. Дивіться, щоб корнішони опинилися в центрі. Повторюємо процедуру з плівкою, як в попередніх варіантах рулету, прибираємо закуску на ніч в холодильник.

Що приготувати на свято – креветки по-мексиканськи

  • оливкова олія – 2 ч. л;
  • креветки – 18 шт;
  • мелений чилі – 0.5 ч. л;
  • соус гуакамоле – 3\4 склянки;
  • чіпси – 18 шт;
  • кінза – за бажанням.

Розігріваємо сковороду з маслом на сильному вогні. Викладаємо креветки, додаємо чилі і обсмажуємо 3 хвилини. Перемішуємо, поки креветки не стануть рожевими.

На кожну чіпсинку викладаємо ложку гуакамоле, зверху – креветку. Перед тим, як подавати на стіл, можна посипати кінзою.

Святкове меню – кальмари в часниковому соусі

  • кальмари – 300-400 гр;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • петрушка – 1 пучок;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • винний оцет – 1-2 ст. л;
  • цукор – на кінчику чайної ложки;
  • сіль, перець – за смаком.
  • сіль – 0.5 ч. л;
  • перець горошком – 1 ч. л;
  • лавровий лист – 1-2 шт;
  • вода – 1 л;
  • спеції для риби – 0.5 ч. л.

Готуємо розсіл: в киплячу воду додаємо всі зазначені інгредієнти. Миємо й чистимо кальмари, відварюємо їх в розсолі 10 секунд з моменту закипання. Якщо кальмари великі, то 15 секунд.

Читайте також Екзотичний фрукт: користь і шкода авокадо, поради, як вибрати стиглий Нарізаємо дрібно петрушку, часник подрібнюємо і додаємо, потім кладемо оцет, сіль, цукор, перець і масло. Пробуємо соус і додаємо сіль або цукор за потребою.

Дістаємо кальмари з розсолу і нарізаємо соломкою. З’єднуємо з соусом і наполягаємо мінімум 20 хвилин. Подаємо до столу на загальному блюді.

Святкові десерти – кавовий крем-мус

  • розчинна кава – 20 гр;
  • цукрова пудра – 150 гр;
  • крижана вода – 100 мл;
  • холодне молоко – 100 мл;
  • чорний шоколад – за бажанням.

Воду кладемо в морозильну камеру і чекаємо 30-40 хвилин, поки в ній частково не утворюється лід. Молоко можна залишити на 10-15 хвилин, щоб воно охололо, але не замерзло.

Переливаємо охолоджені рідини у велику ємність, додаємо каву і цукрову пудру. Збиваємо масу міксером 10 хвилин. Ви побачите, що через 1-2 хвилини суміш густіє і світлішає. Якщо цього не відбувається, помістіть її в морозилку на 10-15 хвилин, а потім збивайте.

Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не збільшиться в об’ємі в 4-5 разів. Потім розливаємо десерт по формах і відразу подаємо. За бажанням можна прикрасити блюдо тертим шоколадом.

Торт на День народження – рецепт фруктової солодощі без випічки

  • полуниця ( можна брати інші ягоди) – 0.5 кг;
  • йогурт – 1 л;
  • печиво цукрове або фітнес – 500 гр;
  • молоко – 200 мл;
  • желатин – 30 гр;
  • м’ята – для прикраси.

Заливаємо желатин водою в співвідношенні 1:6 і залишаємо набухати. Печиво подрібнюємо, додаємо молоко і перемішуємо, поки маса не станет за консистенцію як тісто. Викладаємо масу в форму і рівномірно розподіляємо. Зверху додаємо ягоди.

Желатин підігріваємо на плиті до розчинення, але не кип’ятимо. В окремій ємності змішуємо желатин і йогурт. Заливаємо сумішшю форму і відправляємо в холодильник на 6-8 годин (можна на ніч).

Вас також може зацікавити:

Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів

Непросте питання для більшості господинь: що приготувати на святковий стіл? Адже хочеться, щоб страва була не тільки смачним і красивим, але ще новим, свіжим. Кращі рецепти таких страв зібрані нижче.

Закуски на святковий стіл

Вибір незвичайних закусок на святковий стіл величезний. Серед всіх існуючих рецептів ідеально підходить для себе знайде кожен кулінар.

Млинцеві мішечки з куркою і печерицями

Інгредієнти:

  • млинці – 10 шт. готових;
  • філе курятини – 300 – 350 г;
  • очищені гриби – 0,2 кг;
  • подрібнений теркою сир – стакан;
  • сметана/класичний майонез – за смаком;
  • вершкове масло;
  • сіль, спеції і копчена сирна косичка для зв’язування мішечків.

Алгоритм приготування:

  • Посікти дрібніші цибулю і гриби, засмажити їх на вершковому маслі.
  • М’ясо зварити, порізати невеликими шматочками. Надіслати до засмажки.
  • Ввести в сковорідку сметану/майонез. Посолити, всипати спеції. Тушкувати пару хвилин.
  • Сир потерти.
  • Начинку з сковорідки розкласти по млинців. Зверху присипати її тертим сиром.
  • Зв’язати смачні мішечки смужками копченого сиру.

Перед подачею погріти закуску в мікрохвильовці.

«Грибочки»

Інгредієнти:

  • варені яйця – 3 шт.;
  • сир і шинка – 100 – 150 г;
  • черрі – 12 – 14 шт.;
  • свіжі огірки – 2 – 3 шт.;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • домашній майонез і сіль.

Приготування:

  • Яйця, сир, шинку подрібнити теркою. Посолити за необхідності.
  • Додати майонез, все перемішати.
  • Зліпити з маси ніжки «грибів». Кожну встановити на кружечок свіжого огірка і викласти заготовки на тарілку, засипану подрібненою зеленню.
  • Капелюшки зробити з черрі і крапель майонезу.

Охолодити частування і подати гостям.

Рулет «Крабовий»

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 2 шт.;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • сир плавлений і твердий – 150 г;
  • часник – 5 зуб.;
  • зелень – 1 пучок;
  • майонез, сіль.

Приготування:

  • Варені яйця, два види сиру і часник дрібно потерти. Змішати з майонезом і рубаною зеленню. За бажанням досолити.
  • Отриману начинку розділити на дві порції.
  • Промазати нею по черзі два лаваша. Укласти їх один на одного і згорнути рулетом.

Охолодити закуску, покривши її плівкою, після чого порізати на порційні шматочки.

Спробуйте нові рецепти:

Дивіться також

  • Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
  • Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
  • Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви
  • 13 рецептів тортів в домашніх умовах
  • Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
  • Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
  • Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів
  • Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
  • Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
  • Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
  • Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
  • Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
  • Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
  • Що приготувати на обід швидко і смачно – 15 рецептів та ідей
  • Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
  • Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
  • Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
  • Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
  • Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування
  • Кекс в хлібопічці – 10 рецептів простих і смачних
  • Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
  • Салат з маринованими печерицями – 8 смачних рецептів
  • Салати з крабових паличок — 8 простих рецептів ніжних і смачних салатів
  • Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
  • Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
  • Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах
  • Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
  • Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби
  • 8 рецептів крему зі згущеного молока і масла
  • Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
  • Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
  • Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
  • Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
  • Щука в духовці – 8 рецептів запікання
  • Крем з маскарпоне – 8 рецептів для торта, капкейків, тірамісу
  • Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів
  • Салат з сирого буряка – 8 рецептів приготування корисних салатів
  • Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
  • Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
  • Салат з в’яленими помідорами – 9 рецептів
  • Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
  • Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
  • Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
  • Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування
  • Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
  • Соус для креветок – 8 кращих рецептів
  • Коржі для торта на сковороді – 8 простих і смачних рецептів
  • Свинячий окіст – 7 смачних рецептів приготування
  • Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів
  • Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування

Про автора

admin administrator