Що приготувати з сиру та кабачків

Авторadmin

Що приготувати з сиру та кабачків

Зміст:

20 запіканок з кабачків, які варто приготувати

Запіканка з кабачків — просте літнє блюдо. Готувати її можна з різними овочами, соусами, м’ясом чи рибою. Жодних труднощів, просто склади продукти у форму і постав у духовку. Ділимося 20 найсмачнішими рецептами!

1. Запіканка з кабачками та сиром

Розпушувач робить запіканку більш повітряною.

Тобі знадобиться: 3 молоді кабачки, 100 г твердого сиру, 1 цибуля, 2 яйця, 3 ст.л. борошна, 100 мл молока, щіпка розпушувача, 30 мл рослинної олії, мелений чорний перець, сіль.

Приготування: Кабачки дрібно наріж і змішай із тертим сиром. Цибулю подрібни, обсмаж і додай до кабачків. Виклади все у змащену форму. Яйця злегка збий із сіллю, перцем і молоком, додай розпушувач, борошно та олію. Влий тісто у форму з овочами та сиром. Готуй запіканку 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.

Дивіться також: Плов із свинини в казані: 6 найсмачніших рецептів

2. Запіканка з кабачків, сиру та сиру

Кабачки, сир і сир завжди дуже гармонійно поєднуються.

Тобі знадобиться: 3 кабачки, 100 г твердого сиру, 300 г сиру, 3 яйця, 100 г сметани, 2 зубчики часнику, півпучка петрушки, сіль, мелений чорний перець, вершкове масло для змащення форми.

Приготування: Кабачки натрій на тертці і злегка відіжміть. Твердий сир натрій і змішай з яйцями, сиром, подрібненим часником, сметаною, перцем та сіллю. Додай яєчно-сирну заливку до кабачків і виклади у змащену форму. Постав у розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Страви з кабачків – 30 рецептів приготування

Кабачки – це універсальний овоч, адже завдяки його м’якому нейтрального смаку, він чудово підходить для будь-яких страв. Кабачки варять, смажать, тушкують, запікають, роблять з них заготівлі та консерви і навіть додають у випічку.

Перші страви з кабачків

Цукіні або кабачок чудовий інгредієнт для супів, особливо для дієтичних або дитячих. До того ж кабачок можна заморозити з літа і додавати в супи всю зиму, насичуючи блюдо корисними вітамінами та мікроелементами.

Суп з кабачків, картоплі і курки

Це дуже простий, легкий, але ситний суп.

Для нього візьміть:

  • курячий окорочок або грудку для бульйону;
  • 3 картоплини;
  • 0,5 кг кабачків;
  • 1 цибулина;
  • пару зубчиків часнику;
  • 50 грам вершкового масла;
  • спеції — сіль, перець, лавровий лист.

З курки приготуйте бульйон, варене м’ясо розберіть на шматочки. Картоплю наріжте кубиками і відправте в киплячий бульйон. Приправте його. На розігрітому вершковому маслі обсмажте дрібно нарізаний лук і часник. Коли вони стануть прозорими, відправте в сковороду кубики кабачка. Обсмажте овочі всього пару хвилин і перекладіть в каструлю. Залиште суп на невеликому вогні на 20 хвилин. Подавати його можна з грецьким йогуртом або сметаною, а можна перетворити в ароматний суп-пюре, просто подрібнивши готовий суп блендером.

Ніжне перше блюдо з вершками

Ніжні кабачки стануть більш яскравими за смаком, якщо доповнити їх кремовим вершковим смаком і перетворити все в суп-пюре.

Для такого супу знадобиться:

  • 4 молодих ніжних кабачка;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 2 штуки картоплі;
  • 2 штуки моркви;
  • цибуля, часник;
  • літр курячого бульйону або простої води.

Спочатку почистити і нашаткувати в дрібний кубик всі овочі. Якщо вони будуть нарізані однаково, вони і приготуються одночасно. У каструлю влийте пару столових ложок олії і обсмажте на ньому цибулю з часником. Через пару хвилин додати до них інші овочі і помішуючи загасити близько 7 хвилин. Влити в каструлю бульйон або воду, якщо ви готуєте пісний суп. Дочекатися, поки овочі розм’якшаться, а потім злити бульйон в окремий посуд, овочі подрібнити блендером. Розбавити овочеве пюре підігрітими вершками і бульйоном до потрібної густоти.

Такий суп добре подавати, поливши зверху краплею оливкової олії і посипати обсмаженими грінками.

Суп з грибами

Ще один варіант, який легко може стати пісним або вегетаріанським, якщо варити його не на бульйоні, а на воді.

Для нього підготуйте:

  • 300 грам шампіньйонів;
  • 300 грам кабачків;
  • 2 картоплини;
  • 1 морквину;
  • 1 помідор;
  • столову ложку кетчупу або томатного соусу.

Всі складові дрібно нарізати кубиком. У каструлі ложці рослинної олії посмажити спочатку цибулю, потім всипати до нього моркву, відправити кабачки і гриби, долити півсклянки води і тушкувати все кілька хвилин. Слідом додати помідор і кетчуп, а потім відправити картоплю, залити овочі розігрітим бульйоном або водою, довести до смаку сіллю, перцем і варити під закритою кришкою хвилин десять. Готовий суп можна посипати кропом.

Овочевий суп з кабачків в мультиварці

Перші страви з кабачків варяться дуже швидко і в каструлі, але мультиварка полегшить приготування.

Для нього візьміть:

  • 1 середній кабачок;
  • 1 суцвіття брокколі;
  • 3 невеликих помідора;
  • 1 цибулину;
  • пару зубчиків часнику;
  • гілочку чебрецю;
  • 0,5 ч. л. куркуми;
  • пучок зелені.

Увімкніть мультиварку на режим смаження, влийте в чашу трохи олії. На ньому обсмажте дрібно нарізану цибулю і часник з листочками чебрецю. Додайте пів чайної ложки куркуми для кольору. Поки овочі тушатся, нарізати помідори на четвертинки, кабачок невеликими скибочками, а брокколі розділіть на парасольки. Всі овочі викладіть на пергаменті на деко і запечіть в духовці під грилем близько 10-15 хвилин.

У чашу мультиварки до цибулі і часнику влийте літр води, додайте сіль і перець, дайте рідини закипіти. Потім вкладіть запечені овочі та додайте зелень за смаком. Дайте супу поваритися ще хвилин 7.

Готуємо з плавленим сиром

Дуже ніжний і вишуканий суп вийде з додаванням до кабачків плавленого сиру. Вибирайте такий, у складі якого немає рослинних жирів, а лише натуральні молочні продукти. Крім сирка знадобиться також кабачок, літр овочевого бульйону, цибулина і зубчик часнику, 3 столові ложки панірувальних сухарів.

Кабачок почистити, видалити насіння і нарізати кубиками, також нарізати цибулю і часник подрібнити. Покласти овочі в киплячий бульйон. Далі розчинити сирок, і додати сухарі для згущення рідини. Коли сирок розплавиться повністю, овочі подрібніть в пюре блендером – вершковий суп з кабачками готовий.

Суп-пюре з кабачків з фрикадельками

Якщо всі попередні рецепти супів легко перетворювалися в вегетаріанські, і в цілому були овочевими, то суп з фрикадельками сподобається любителям м’яса і наваристого бульйону.

Для першої страви візьміть:

  • 300 грамів будь-якого фаршу;
  • 2 молодих кабачка;
  • 2 морквини;
  • 2 головки цибулі шалот;
  • 3 шматочки білого хліба;
  • спеції, зелень за смаком.

У м’ясний фарш потріть одну цибулину, дрібно наріжте зелень. З фаршу з зеленню і цибулею сформуйте невеликі фрикадельки. Катати їх зручніше вологими руками. Зваріть в киплячій воді. Коли м’ясо звариться, фрикадельки дістати, бульйон процідити. Моркву натерти на тертці, цибулю і кабачок нарізати і всі овочі викласти в бульйон. Якщо моркву і пасерувати цибулю заздалегідь, то суп буде трохи більш наваристим і жирним, але для дитячого і дієтичного столу варіть овочі свіжі. Зараз саме час посолити і приправити.

Коли овочі приготуються, їх потрібно буде протерти через сито або пробити блендером, а потім розбавити бульйоном. В суп-пюре додати фрикадельки тарілку і посипати зеленню.

З додаванням кольорової капусти

Про суп з брокколі ми вже писали, однак і цвітна капуста відмінно підходить до кабачків, доповнюючи їх смак.

Для страви потрібно:

  • 300 грам цвітної капусти;
  • 1 кабачок;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 морквини;
  • корінь петрушки і пастернаку для бульйону;
  • 3 літри води;
  • сіль, кріп, сметана для заправки.

Якщо ви хочете отримати ароматний і смачний овочевий бульйон, варіть його з додаванням пряних коріння петрушки і пастернаку. Промийте їх і покладіть в каструлю з водою разом з цибулиною. Коли вода закипить, додайте сіль і приправи за бажанням і варіть, поки овочі не стануть м’якими. В цей час цвітну капусту розберіть на суцвіття, натріть на тертці кабачки і моркву очистити і видавити часник. Коли бульйон буде готовий, вийміть коріння, цибулю, покладіть моркву, потім кабачки, після цього часник і капусту. Варіть до готовності. За 3 хвилин до закінчення варіння додайте в каструлю подрібнений кріп. Подавайте ароматний овочевий суп з ложкою нежирної сметани.

Крем-суп з кабачків і гарбуза

Гарбуз – прекрасна основа для супів-пюре. Вона ароматна, м’ясиста, надає густоту і смак. А кабачок в поєднанні з гарбузом робить суп більш ніжним і свіжим.

Візьміть 300 грам м’якоті гарбуза, кабачок, цибулину і зубчик часнику. Цибулю і часник подрібніть і обсмажте в глибокому сотейнику. Очищену і порізану на шматочки гарбуз додайте в сотейник і продовжуйте смажити. Кабачок, як самий ніжний інгредієнт, йде останнім. Його потрібно очистити і нарізати кубиком, а потім додати в сотейник і обсмажити з іншими овочами. Тушкувати все разом під кришкою близько 5 хвилин. Потім залити овочі гарячою водою або бульйоном, приправити сіллю, сумішшю з сушених коренів і поварити на невеликому вогні хвилин 5. В кінці приготування додати в сотейник вершки, дати рідини закипіти, потім прибрати нагрівання, прикрити кришку і дати настоятися. В кінці подрібнити все блендером і подавати суп з хрусткими грінками.

Спробуйте нові рецепти:

Що приготувати з кабачків: рецепти приготування швидких та простих страв

Страви з кабачків – це те, без чого важко уявити собі літо! Цей овоч дуже універсальний – з кабачків можна готувати перші, другі страви та закуски. Ми зібрали для вас найкращі рецепти страв з кабачками, які здивують навіть гурманів!

Рецепти з кабачками дуже прості у приготуванні, то ж з ними впорається будь-хто. Окрім своїх корисних властивостей, кабачок може похизуватися й тим, що при правильному приготуванні не зашкодить вашій фігурі.

Пропонуємо вам 10 рецептів страв з кабачків, які варто приготувати саме влітку!

10 швидких та простих страв з кабачків

Закуска з кабачків та сиру

Рецепт приготування закуски з кабачків та сиру

Інгредієнти:
– кабачок – 1-2 шт;
– вершковий сир – 200-250 гр;
– ваша улюблена зелень – базилік, петрушка, зелена цибуля тощо;
– часник – 2 зубчики;
– сметана – 1 ст.л;
– олія для смаження;
– сіль, перець та інші спеції за смаком.

Рецепт приготування закуски з кабачків та сиру:

1. Кабачки помийте, обсушіть паперовими рушниками. Наріжте овоч уздовж слайсами, можете використовувати гострий ніж або ж овочечистку.

2. Скибочки кабачка посоліть та залиште на 10-15 хвилин, рідину яка виділиться, злийте та ще раз просушіть кабачки паперовими рушниками.

3. Розігрійте скороводу, змажте її невеликою кількість олію (можете робити це пензликом або ж складеним у кілька разів паперовим рушником). Обсмажте скибочки кабачків з обох сторін до рум’яності. Якщо у вас є сковорідка-гриль – використовуйте краще її, так у вас з’являться рум’яні полоски на скибочках.

4. Обсмажені скибочки викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитись від надлишків олії.

5. Приготуйте начинку – часник роздавіть або дрібно поріжте, зелень дрібно нарубайте та змішайте усе це з вершковим сиром. Добре вимішайте начинку. Якщо суміш загуста – можете додати трохи сметани. Начинку посоліть, поперчіть за смаком і знову перемішайте.

4. На обсмажені скибочки викладіть по ложці начинки, згорніть рулетики. За бажанням, можете закріпити їх зубочисткою.

Котлети з кабачків

Рецепт приготування котлет з кабачків

Інгредієнти:
– кабачки – 300 г;
– твердий сир – 50 г;
– яйце – 1 шт.;
– панірувальні сухарі – 2 ст.л.;
– борошно – 2 ст.л.;
– сіль, перець за смаком;
– олія для смаження;
– зелень та сметана для подачі.

Рецепт приготування котлет з кабачків:

1. Кабачок очистіть від шкірки та насіння. Натріть та складіть у миску. Додайте тертий сир, панірувальні сухарі, яйце та сіль. Ретельно перемішайте масу. Додайте борошно і ще раз перемішайте.

2. Вологими руками зліпіть невеликі котлетки. Обсмажте на сковороді з рослинною олією, з двох сторін.

3. Викладіть на тарілки, прикрасіть зеленню і подайте зі сметаною.

Оладки з кабачків

Рецепт приготування оладок з кабачків

Інгредієнти:
– кабачки – 800 гр,
– цибуля – 2 шт;
– яйця – 2 шт;
– 1 ч.л. розпушувача для тіста;
– півсклянки борошна;
– пучок зелені (кріп, петрушка);
– сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування оладок з кабачків:

1. Кабачок очистіть від шкірки та насіння. Натріть та складіть у миску. Варто обирати молоді овочі, які не мають твердого насіння. Після 10-15 хвилин злийте воду, яка утвориться.

2. У миску з кабачком додайте натерту цибулю та дрібно порізану зелень. Залийте все збитими яйцями та ретельно перемішайте.

3. До борошна додайте чайну ложку розпушувача для тіста. Суміш перемішайте та поступово додайте до кабачків. Смажте оладки на легкому вогні до рум’яності. Кабачкові оладки найкраще смакують зі сметаною та часниковими соусами.

Пиріг з кабачками

Рецепт приготування пирога з кабачками

Інгредієнти:
– кабачки – 500 г;
– цибуля – 1 шт;
– молоко – 200 мл;
– твердий сир – 100 гр;,
– яйця – 3 шт;
– борошно – 200 гр;
– 1 ч.л. розпушувача для тіста,
– 2 зубчики часнику,
– сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування пирога з кабачками:

1. Для приготування пирога оберіть молоді кабачки, які не мають твердого великого насіння. Наріжте овоч тонкими кружальцями, попередньо очистивши його від шкіри.

2. У мисці збийте 3 яйця, додавши до них сіль та перець. При бажанні можна додати спеції, яка підходять до овочевих страв. У збиті яйця насипте дрібно порізану цибулю та часник. До маси додайте молоко та потертий сир. Все ретельно перемішайте.

3. В окремій посудині змішайте борошно з розпушувачем тіста. Після цього, додайте суміш до маси, перемішавши все до однорідності.

4. Форму для запікання змастіть олією (або вершковим маслом) та посипте сухариками для панірування (їх можна зробити самим, натерши на дрібній терці засушений хліб). Викладіть один шар кабачків, заливши їх частиною тіста. Повторюйте це, поки не закінчаться овочі. Залишки тіста вилийте у форму. Випікайте пиріг упродовж 35 – 40 хвилин при температурі 180 градусів. Нарізайте пиріг після охолодження.

Крем-суп з кабачків

Рецепт приготування крем-супу з кабачків

Інгредієнти:
– кабачок – 1 шт;
– червона цибуля – 1 шт;
– картопля велика – 1 шт;
– морква середнього розміру – 1 шт;
– болгарський перець – 1 шт;
– помідор – 1 шт (для подачі);
– олія – 2 ст.л.;
– сметана 20% – 1 ст.л.;
– вода – 700 г;
– зелень петрушки, кропу, стебло селери (або іншої вашої улюбленої зелені);
– часник – 1-2 зубчики.

Рецепт приготування крем-супу з кабачків:

1. Цибулю і часник дрібно наріжте і протушкуйте на сковороді з олією. Всі інші овочі (крім помідору) наріжте кубиками, додайте в сковороду та протушкуйте ще 5 хвилин.

2. Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду, зелень і варіть близько 15 хвилин. Зніміть з вогню, вийміть великі гілочки зелені і подрібніть суп у блендері до стану пюре.

3. Знову поставте каструлю на плиту, додайте 1 ст.л сметани і доведіть суп до кипіння. Готову страву подавайте порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.

Спагеті з кабачків

Рецепт приготування спагеті з кабачків

Інгредієнти:
– кабачки – 2 шт;
– помідори – 1 шт;
– часник – 2 зубчики;
– олія – 1 ст. л.;
– сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування спагеті з кабачків:

1. Натріть кабачки на на тертці для моркви по-корейськи. Зробіть хрестоподібний надріз на помідорі, опустіть його на 1-2 хвилини в окріп і очистіть від шкірки. Потім наріжте помідор кубиками, дрібно наріжте часник, викладіть це разом в сковороду і тушкуйте на повільному вогні до випарювання зайвої рідини.

2. Посоліть і поперечіть масу на сковорідці та перемішайте. Після цього додайте натерті кабачки та смажте протягом 5-7 хвилин. Краще не перемішувати інгредієнти ложкою або виделкою, щоб кабачки не перетворилися в однорідну масу, а протрушувати сковороду. Якщо в процесі смаження утворилося багато рідини, процідіть спагеті через друшляк.

Запіканка з кабачків, хлібу та сиру

Рецепт приготування запіканки з кабачків, хлібу та сиру

Інгредієнти:
– молодий кабачок – 1 шт;
– твердий сир – 50–70 г;
– хліб (білий або сірий) – 100 гр;
– яйце – 1 шт;
– молоко – півслянки;
– кріп та петрушка;
– вершкове масло для змазування форми;
– сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування запіканки з кабачків, хлібу та сиру:

1. Наріжте кабачок тонкими скибочками. Протушкуйте декілька хвилин кабачки в сковорідці, додавши трохи води, до м’якості. Трохи посоліть.

2. Наріжте хліб кубиками. Сир наріжте кубиками трохи дрібнішими, ніж хліб. Дрібно поріжте зелену цибулю, петрушку і кріп. Збийте яйце з молоком, дрібкою солі і чорним меленим перцем. Перемішайте кабачки, хліб і зелень.

3. Залийте кабачки рідкою сумішшю, ще раз перемішайте і викладіть у глибоку форму для запікання, змащену вершковим маслом. Запікайте в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин, до легкого зарум’янення поверхні. Кришкою не накривати.

Рулетики з кабачками та куркою

Рецепт приготування рулетиків з кабачками та куркою

Інгредієнти:
– молоді кабачки – 3 шт;
– одне філе курки;
– твердий сир – 60 гр;
– 2 зубчика часнику;
– оливкова олія – 30 гр;
– свіжий базилік – 2-3 листочки.

Рецепт приготування рулетиків з кабачками та куркою:

1. Молоді кабачки помийте, обсушіть, зніміть з них шкірку і наріжте вздовж смужками шириною 0,5 см. Сир натріть на тертці.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть папером для випічки, викладіть на нього смужки кабачків, змастіть оливковою олією і посоліть. Поставте кабачки в духовку на 5 хвилин.

3. У цей час підготуйте куряче філе. Грудку наріжте тонкими смужками, відбийте, додайте сіль і перець за смаком. Часник дрібно наріжте або пропустіть через прес, додайте до курки і залишіть на 10 хвилин замаринуватися.

4. Кабачки дістаньте з духовки, на кожну смужку зверху викладіть курку, посипте тертим сиром, мілко порізаним базиліком і акуратно згорніть в тугі рулетики. Запікайте в духовці ще 30 хвилин.

Кабачкові чіпси

Рецепт приготування кабачкових чіпсів

Інгредієнти:
– кабачки – 500 гр;
– 2 зубчики часнику;
– білий черствий хліб (2 скибочки) або готові сухарі;
– зелень (кріп, петрушка);
– яєчні білки – 2 шт;
– щіпка меленої куркуми;
– перець та сіль за смаком.

Рецепт приготування кабачкових чіпсів:

1. Кабачки помийте, обсушіть та поріжте тонкими скибочками, завтовшки приблизно 3-5 мм. Це можна зробити ножем або за допомогою тертки для нарізки овочів. Солити відразу кабачки не слід, щоб вони не стекли соком. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через прес. З черствого хліба зробіть сухарі (або використовуйте готові панірувальні сухарі).

2. В мисці змішайте зелень, сухарі та часник, збийте масу до однорідного стану блендером. В окремій мисці збийте яєчні білки з сіллю. Шматочки кабачків спочатку обмокніть в білок, потім з усіх боків загорніть в хлібну паніровку і викладіть на решітку або деко.

3. Випікайте чіпси в розігрітій духовці до 180°С 20-30 хвилин. При цьому готувати чіпси з кабачків слід спочатку 20 хвилин з нижнім нагрівом, а потім 10 хвилин – з верхнім. Готові кабачкові чіпси викладіть на тарілку та посипте сіллю, перцем і куркумою.

Гратен з кабачків

Рецепт приготування гратену з кабачків

Інгредієнти:
– кабачки (великі) – 2 шт;
– помідори – 2 шт;
– соус песто – 80 мл;
– сир твердий – 200 г;
– сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування гратену з кабачків:

1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть дно і боки скляної форми для запікання олією.

2. Помідори і кабачки наріжте тонкими кружечками і викладіть у форму в один шар. Зверху змастіть песто, посоліть і поперчіть, посипте тертим сиром.

3. Запікайте протягом 45 хвилин. Подавайте гарячим.

Смачного!

Про автора

admin administrator