Що робити з лимона в домашніх умовах

Авторadmin

Що робити з лимона в домашніх умовах

Зміст:

Домашні лимонади: топ-10 рецептів приготування

Вгамувати спрагу в спеку та зарядитися вітамінами нам допоможе домашній лимонад. Як зробити лимонад швидко та смачно з доступних інгредієнтів? У нашому матеріалі ви знайдете добірку з десяти рецептів лимонаду в домашніх умовах.

Домашній лимонад із корицею

Інгредієнти:

  • лимон — 10 шт.
  • вода — 500 мл – 2 л (кількість залежить від обсягу отриманого лимонного соку)
  • цукор — 300–400 г
  • кориця — 1 паличка

Спосіб приготування:

  1. Зніміть цедру з лимонів. Розріжте лимони навпіл та вичавіть сік.
  2. Закип’ятіть воду, додайте паличку кориці, цедру лимона, цукор та перемішайте.
  3. Дайте суміші настоятися, потім процідіть та охолодіть.
  4. З’єднайте суміш із соком лимона та перемішайте.

Домашній лимонад з кавуна

Інгредієнти:

  • кавун — 200 г
  • базилік — 20 г
  • лимон — 30 г
  • цукор — 20 г
  • вода з газом чи без газу — 300 мл

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кавун кульками ложкою для морозива.
  2. Очистіть базилік від гілочок та промийте.
  3. Наріжте лимон на дольки.
  4. Додайте у графин кавун, лимон, базилік, цукор та залийте водою. Обережно перемішайте.

Домашній лимонад із персика

Інгредієнти:

  • вода — 2 л
  • лимон — 1 шт.
  • персик — 2 шт.
  • сироп — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте лимон на дольки та відіжміть сік. Одразу опустіть у глечик кілька віджатих дольок.
  2. Наріжте персики на великі шматочки і трохи відіжміть. Опустіть все у глечик.
  3. Залийте сік і фрукти водою та додайте сироп.
  4. Дайте лимонаду настоятися та охолонути у холодильнику протягом години.

Домашній лимонад з полуниці

Інгредієнти:

  • полуничний сік — 500 мл
  • грейпфрутовий сік — 100 мл
  • вода газована — 500–1000 мл
  • полуничний сироп — за смаком
  • ягоди полуниці — для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Змішайте полуничний та грейпфрутовий сік, додайте полуничний сироп.
  2. Ретельно перемішайте та залийте газованою водою.
  3. Охолодіть полуничний лимонад у холодильнику.
  4. При подачі прикрасьте ягодами полуниці.

Домашній лимонад із огірка

Інгредієнти:

  • огірковий сік — 40 мл
  • лимонний сік — 25 мл
  • цукровий сироп — 20 мл
  • содова — 150 мл
  • гілочки чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Змішайте огірковий та лимонний сік з цукровим сиропом.
  2. Збийте суміш у шейкері з льодом.
  3. Перелийте лимонад у келих і залийте содовою.
  4. Прикрасьте скибочкою огірка та гілочкою чебрецю.

Домашній лимонад із вишні

Інгредієнти:

  • натуральний вишневий сік — 500 мл
  • лимонний сік — 50 мл
  • цукор — за смаком
  • вода з газом чи без газу — за смаком
  • ягоди вишні — для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Змішайте вишневий та лимонний сік із цукром.
  2. Покладіть у склянки кілька вишень. Налийте сік на третину об’єму склянки, додайте охолоджену воду.
  3. Подавайте вишневий лимонад із льодом.

Домашній лимонад із апельсина та кленового сиропу

Інгредієнти:

  • апельсиновий сік — 30 мл
  • апельсин — 30г
  • лимонний сік — 10 мл
  • лимон — 20 г
  • розмарин — 5 г
  • кленовий сироп — 40 мл
  • содова — 200 мл

Спосіб приготування:

  1. Змішайте у склянці апельсиновий та лимонний сік.
  2. Додайте дрібно нарізану м’якоть лимона та апельсина, кленовий сироп і розмарин.
  3. Додайте лід та залийте содовою.

Домашній лимонад з яблука та чорної смородини

Інгредієнти:

  • яблучний сік — 100 мл
  • сік чорної смородини — 100 мл
  • цукровий сироп — за смаком
  • содова з газом чи без газу — 200–300 мл
  • лайм — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте яблучний та смородиновий сік.
  2. Додайте воду та перемішайте вінчиком.
  3. Додайте сироп, перемішайте та охолодіть.
  4. Наріжте лайм слайсами та викладіть на дно глечика. Залийте охолодженим лимонадом.

Домашній лимонад із мандарина

Інгредієнти:

  • мандарин — ½ шт.
  • лимонний сік — 15 мл
  • сироп маракуї — 15 мл
  • апельсиновий сік — 20 мл
  • содова — 250 мл

Спосіб приготування:

  1. Розімніть м’якоть мандарина.
  2. Змішайте апельсиновий та лимонний сік, сироп маракуї та м’якоть мандарина.
  3. Перелийте суміш у склянку та додайте содову.

Домашній лимонад із малини

Інгредієнти:

  • малиновий сік — 500 мл
  • мінеральна вода — 500 мл
  • ягоди малини для прикрашання
  • м’ята — 1–2 гілочки
  • лимон — 0,5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте охолоджений малиновий та лимонний сік із мінеральною водою.
  2. Збийте все вінчиком або перемішайте.
  3. Викладіть кілька ягід малини на дно склянок та розлийте малиновий лимонад.
  4. Прикрасьте гілочками м’яти.

Читайте нас також у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Бельгійські вафлі: рецепт покроково

Імбирне печиво: топ-5 простих рецептів від учасників «МастерШеф»

Томатний сік: користь, шкода і як заготовити його на зиму

Бутерброди на Новий рік: топ-5 оригінальних рецептів

Меню на Новий рік 2024 року – що приготувати вдома: рецепти від учасників «МастерШеф»

Які гарніри на Новий рік приготувати, якщо набридла пюрешка

СТБ входить до групи StarLightMedia, яка об’єднує 16 компаній. Використання матеріалів даного сайту можливе виключно шляхом розміщення гіперпосилання на першоджерело без зміни змісту.

СТБ є учасником ініціативи «Чисте небо» із захисту прав інтелектуальної власності у мережі Інтернет. Детальну інформацію та контакти для переговорів щодо отримання прав на розміщення відео можна знайти на веб-сайті ініціативи legalcontentua.com

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.

Як зробити лимонад вдома: 15 найкращих рецептів

Смачних лимонадів повно на полицях магазинів, але самим смачним і корисним завжди залишається домашній лимонад. Він не лише втамовує спрагу, а й насичує організм вітамінами.

Класичний лимонад роблять з лимонів, але є рецепти лимонаду з фруктів, ягід, трав і навіть овочів. Ми пропонуємо тільки кращі рецепти лимонадів.

Ловіть нашу добірку з 15 смачних лимонадів, які легко приготувати в домашніх умовах. Вибирайте на свій смак і насолоджуйтеся.

  • 1 Класичний лимонад: рецепт з фото
  • 2 Покроковий рецепт лимонаду без цукру
  • 3 Турецький лимонад
  • 4 Лимонад «Тархун»: домашній рецепт
  • 5 Домашній лимонад: рецепт з апельсином
  • 6 Домашній лимонад: рецепт з вишнями
  • 7 Покроковий рецепт лимонаду з полуницею
  • 8 Малиновий лимонад як в ресторанах
  • 9 Лимонад з м’ятою «Мохіто»
  • 10 Імбирний лимонад: домашній рецепт
  • 11 Яблучний лимонад: рецепт з корицею
  • 12 Кращий рецепт лимонаду з обліпихою
  • 13 Рожевий лимонад
  • 14 Огірковий лимонад
  • 15 Лінчбургскій лимонад: американський рецепт
  • Поради з приготування домашнього лимонаду

1. Класичний лимонад: рецепт з фото

Порцій: 6

Калорійність: 50 кКал/100 г

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 160 г цукру-піску;
  • 3 великих лимонів;
  • 1 літр води.

Процес приготування:

  1. Цукор висипте в каструлю, налийте 200 мл води й поставте варитися, поки не розтануть всі кристали цукру. Не забувайте постійно перемішувати. Одержаний сироп залиште охолонути.
  2. З лимонів вичавити сік. У вас повинно вийти приблизно 150 мл соку.
  3. Змішайте лимонний сік, цукровий сироп і воду. Подавайте охолодженим.

2. Покроковий рецепт лимонаду без цукру

Якщо ви хочете приготувати лимонад без цукру і будь-яких цукрозамінників — використовуйте в приготуванні дуже стиглі та солодкі фрукти. Це може бути медова диня, солодкі сорти манго. У цьому рецепті пропонуємо використовувати кокосове молоко (рідке покупне або свіже з кокоса).

Порцій: 2

Калорійність: 103 кКал/100 г

Час приготування: 5 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 мл кокосової води;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 3 лаймові часточки;
  • пучок листків м’яти.

Процес приготування:

  1. У кокосову воду додайте лимонний сік і збовтайте.
  2. У ступку складіть листочки м’яти та часточки лайма. Розімніть, щоб м’ята і цедра віддали запах.
  3. Розкладіть по склянках м’яту з лаймом. Залийте кокосовою сумішшю. Додайте кубики льоду, і подавайте лимонад.

3. Турецький лимонад

Цей рецепт відрізняється яскравим запахом цитрусових в готовому лимонаді. Так відбувається тому, що в заготівлю додається цедра, а потім лимонад настоюється в холодильнику кілька годин.

Порцій: 4

Калорійність: 35 кКал/100 г

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 100 г цукру-піску;
  • 1 лайм;
  • 1 апельсин.

Процес приготування:

  1. Воду з цукром закип’ятити до розчинення кристалів. Остудити сироп.
  2. З лайма і ½ частини апельсина зняти цедру. Знімайте тільки верхній шар, не чіпаючи білу частину шкірки, інакше це дасть гіркоту.
  3. Цедру додайте в сироп, розмішайте. З лайма й апельсина вичавіть сік і теж додайте в заготівлю.
  4. Залийте водою і поставте в холодильник на 2 години.

4. Лимонад «Тархун»: домашній рецепт

Завдяки листам естрагону, цей лимонад набуває насичений зелений колір. Естрагон має заспокійливу дію, тому келих такого лимонаду — саме те, що потрібно після робочого дня.

Порцій: 5

Калорійність: 30 кКал/100 г

Час приготування: 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г цукрового піску;
  • 200 мл води;
  • 2 великих лимонів;
  • 40 г свіжої зелені естрагону (тархун);
  • 1 л газованої води.

Процес приготування:

  1. У каструлі змішайте цукор, воду і листя тархуну (кілька листочків залишіть для подачі).
  2. Після закипання проваріть близько 10 хвилин. Після подрібніть блендером тархун, який “плаває”. Процідіть. Охолодіть.
  3. У банку налийте сироп тархуну, видавіть туди ж сік з 1,5 лимона. Одну половинку лимона наріжте шматочками та залиште для сервірування.
  4. Влийте газовану воду. Додайте листя тархуну та лимонні часточки. Дайте настоятися та охолонути протягом 1 години.

5. Домашній лимонад: рецепт з апельсином

Порцій: 20

Калорійність: 28 кКал/100 г

Час приготування: 6 годин

Інгредієнти:

  • 300 г цукру-піску;
  • 2 великих апельсини;
  • 1 великий лимон;
  • 4 літри води.

Процес приготування:

  1. Апельсини промийте та обдайте окропом. Складіть в пакет і відправте в морозилку на 4-5 годин. Заморожування позбавить цедру від гіркоти, тому за рецептом в лимонад будемо додавати апельсин разом зі шкіркою.
  2. Цукор залийте 500 мл води та прогрійте на плиті до стану сиропу.
  3. Злегка розморожені апельсини перемеліть в дрібну кашку. Використовуйте для цього м’ясорубку або блендер.
  4. Залийте мелені апельсини водою, що залишилася. Додайте сироп і сік одного лимона. Розмішайте та поставте охолодитися.

6. Домашній лимонад: рецепт з вишнями

Вишня — досить кисла ягода. Тому в вишневий лимонад потрібно додавати менше лимонного соку, ніж в інші рецепти.

Порцій: 8

Калорійність: 23 кКал/100 г

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1,5 літра води;
  • 1/2 лимона;
  • 300 г вишень;
  • листя свіжої м’яти;
  • 80 г цукру-піску;
  • 25 г очищеного кореня імбиру.

Процес приготування:

  1. У каструльку висипте вишні й цукор. Додайте 500 мл води. Поставте на вогонь і прокип’ятіть сироп 7-10 хвилин.
  2. У гарячий сироп покладіть листя м’яти. Додайте сік половинки лимона. Імбир наріжте кружальцями й теж відправте в сироп. Дайте настоятися.
  3. Процідіть сироп в глечик. Долийте воду або газовану воду, розбавляючи за смаком. Охолодіть.

7. Покроковий рецепт лимонаду з полуницею

Полуниця і базилік дає дуже вдале поєднання смаку в напої. Якщо ви будете використовувати в рецепті фіолетовий базилік, колір лимонаду вийде більш насиченим.

Порцій: 6

Калорійність: 38 кКал/100 г

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1,2 літра води;
  • 600 г ягід полуниці;
  • пучок свіжого базиліку;
  • 140 г цукру-піску;
  • кубики льоду.

Процес приготування:

  1. З цукру і 200 мл води зваріть цукровий сироп.
  2. Базилік розімніть в ступці, щоб листя трохи пустили сік. Додайте в теплий, але не гарячий сироп (якщо він буде гарячим — базилік віддасть гіркоту в лимонад). Залиште настоятися 2 години, а потім процідіть.
  3. Полуницю збийте блендером в пюреподібну масу. Додайте базиліковий настій. Долийте до смаку холодну газовану воду.

8. Малиновий лимонад як в ресторанах

Порцій: 6

Калорійність: 36 кКал/100 г

Час приготування: 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1,2 літра води;
  • 1 лимон;
  • 200 г малини;
  • 2 гілочки свіжої м’яти;
  • 120 г цукру-піску;
  • кубики льоду.

Процес приготування:

  1. Малину висипте в посуд для збивання. Додайте сік з лимона. Збийте і протріть через сито, щоб відфільтрувати кісточки.
  2. Додайте до малинового пюре цукор і знову збийте до розчинення всіх кристалів.
  3. У глечик перелийте малинове пюре. Киньте кубики льоду, м’яту і кілька цілих ягід малини. Долийте водою, розбавляючи за смаком. Малиновий лимонад як в ресторанах готовий!

9. Лимонад з м’ятою «Мохіто»

Порцій: 8

Калорійність: 22 кКал/100 г

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1,5 літра газованої води;
  • 200 мл води;
  • 1 лимон;
  • 2 лайми;
  • пучок свіжої м’яти;
  • 100 г цукру-піску;
  • кубики льоду.

Процес приготування:

  1. Цукор залийте водою, додайте м’яту і поставте скипати. Проваріть сироп 2 хвилини, постійно помішуючи. Остудіть і процідіть.
  2. Видавіть лимонний і лаймовий сік.
  3. У глечик налийте м’ятний відвар, додайте сік цитрусових і газовану воду.
  4. Доповніть лимонад кубиками льоду, цілими листям м’яти й часточками лайма.

10. Імбирний лимонад: домашній рецепт

Порцій: 8

Калорійність: 33 кКал/100 г

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г цукру-піску;
  • 4 великих лимони;
  • 2-3 см свіжого кореня імбиру;
  • пучок м’яти;
  • 1 літр води;
  • лід.

Процес приготування:

  1. Змішайте цукор з 200 мл води та проваріть, поки все кристали не розтануть. Зніміть з плити.
  2. Наріжте імбир невеликими шматочками, пересипте в гарячий сироп. Додайте листочки м’яти та розмішайте. Остудіть, а потім процідіть через сито.
  3. Додайте до сиропу воду, яка залишилася.
  4. З лимонів вичавіть сік і додайте в лимонад. Пийте охолодженим.

11. Яблучний лимонад: рецепт з корицею

Для рецепта беріть дуже соковиті яблука кисло-солодких сортів. У поєднанні з м’ятою і лимоном вони створять особливо літній смак напою.

Порцій: 2

Калорійність: 28 кКал/100 г

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 мл води;
  • 1 лимон;
  • 200 г яблук;
  • 2 палички кориці;
  • 40 г меду;
  • пару гілочок свіжої м’яти;
  • кубики льоду.

Процес приготування:

  1. З лимона зніміть цедру. Яблука розріжте на часточки. Складіть все у каструлю і залийте водою. Проваріть близько 10 хвилин, зніміть з вогню і покладіть в сироп гілочки м’яти. Остудіть до кімнатної температури.
  2. Після охолодження процідіть і додайте мед. Розмішайте до повного розчинення.
  3. У чашу блендера влийте 500 мл води. Додайте листя м’яти й мед. Збийте. Процідіть через дрібне сито.
  4. У глечик налийте яблучний відвар. Видавіть лимонний сік. Охолодіть лимонад в холодильнику або всипте жменю кубиків льоду.
  5. У склянку при подачі покладіть паличку кориці і яблучні часточки.

12. Кращий рецепт лимонаду з обліпихою

Порцій: 2

Калорійність: 24 кКал/100 г

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. ягід обліпихи;
  • 400 мл води;
  • 2 ст. л. лимонного свіжовичавленого соку;
  • 3 ч. л. меду;
  • пучок голок розмарину (краще свіжого, але можна і сушеного).

Цей лимонад однаково гарний як зі свіжої, так і з замороженої обліпихою.

Процес приготування:

  1. Обліпиху і розмарин складіть в каструлю. Залийте 200 мл води й поставте на вогонь. Дайте прокипіти 1 хвилину. І зніміть з плити.
  2. Додайте в обліпиховий сироп мед. Перемішайте до розчинення. Охолодіть.
  3. Процідіть сироп. Розлийте по склянках.
  4. Додайте воду і крижані кубики. Для прикраси можна використовувати жменьку ягід обліпихи.

13. Рожевий лимонад

Щоб отримати ніжний рожевий колір, в лимонну воду потрібно додати сироп червоного кольору. Це може бути Гренадіни, полуничний, гранатовий, вишневий та інші відповідні сиропи. Також можна використовувати соки насиченого червоного кольору.

Порцій: 5

Калорійність: 36 кКал/100 г

Час приготування: 35 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 200 мл журавлинного соку;
  • 100 г цукру-піску;
  • 2 великих лимонів.

Процес приготування:

  1. З 250 мл води й цукру зваріть солодкий сироп.
  2. Лимонний сік видавіть з допомогою соковидавлювача.
  3. У глечик влийте сироп, лимонний і журавлинний сік. Долийте іншу воду.
  4. Охолодіть в холодильнику або просто додайте жменю кубиків льоду.

14. Огірковий лимонад

Порцій: 6

Калорійність: 32 кКал/100 г

Час приготування: 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 літр газованої води;
  • 100 г цукру-піску;
  • 2,5 великих лимонів;
  • 200 г огірків;
  • листя свіжої м’яти й базиліка;
  • кубики льоду.

Процес приготування:

  1. Залиште половину лимона й 1 огірок для прикраси лимонаду. Решту поріжте на великі шматки та складіть в чашу блендера.
  2. До нарізаних огірків і лимонів додайте по 4 листочки м’яти й базиліка, засипте цукор.
  3. Перебийте інгредієнти на високій швидкості в однорідну масу. Процідіть через дрібне сито в глечик.
  4. Лимонад розбавте газованою водою за смаком.
  5. Огірок і лимон для прикраси наріжте шматочками й додайте в лимонад.

15. Лінчбургскій лимонад: американський рецепт

По суті, це не лимонад, в класичному розумінні, це алкогольний коктейль. Лимонадом його назвали через сік лимона в рецепті і яскравої цитрусової нотки, яка присутня в лікері.

Алкогольні лимонади, як і алкогольне морозиво — прекрасний варіант частування для літньої вечірки.

Порцій: 2

Калорійність: 86 кКал/100 г

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 40 мл віскі;
  • 40 мл апельсинового лікеру Тріпл Сек;
  • 160 мл содової;
  • 100 г цукру-піску;
  • 100 мл води;
  • 300 г соку лимона;
  • 1/2 білка курячого яйця.

Процес приготування:

  1. У каструлі з’єднайте цукор з водою і проваріть до консистенції сиропу. Охолодіть.
  2. Додайте сік лимона і злегка збитий виделкою білок. 3-4 рази процідіть кислий сироп через дуже дрібне сито або через складену вчетверо марлю.
  3. Келих наповніть льодом на ⅔. Влийте віскі й лікер. Додайте рівні частини кислого сиропу і содової.

Поради з приготування домашнього лимонаду

  • Якщо під рукою не знайшлося лимона, додайте лимонну кислоту. З нею важливо не переборщити. Для заміни 1 лимона візьміть 1 ч. л. (6 г) лимонної кислоти.Ще лимон можна замінити лаймом, кислими ягодами й фруктами.
  • Щоб цитрусові максимально віддали свій смак і запах напою — попередньо заморозьте їх у морозилці. Потім розморожені фрукти прокрутіть через м’ясорубку, залийте водою і дайте настоятися 1 годину. Отриману масу процідіть і використовуйте в рецепті. Замороження прибирає гіркоту з цедри, а подрібнення фруктів дозволить витягти з них максимум соку.
  • Якщо ви будете видавлювати сік зі свіжого лимона — використовуйте фрукти кімнатної температури. При охолодженні стінки капсул з соком робляться щільними, і лимон гірше віддає сік.
  • Цукор краще додавати в лимонад у вигляді сиропу. Пропорції — приблизно 200 мл води на 100 г цукру. Якщо додавати цукровий пісок, доведеться довго чекати, поки розтануть всі кристали.
  • Як замінник цукру можна використовувати будь-який підсолоджувач. Це може бути мед, сироп агави або топінамбура, порошок стевії або штучний цукрозамінник.

Тепер ви знаєте, як зробити лимонад вдома. Рецепти, що ми описали в статті, не займуть багато часу, але порадують вас приємним смаком.

Більше смачних рецептів

Про автора

admin administrator