Що смачного можна приготувати у мікрохвильовій печі

Авторadmin

Що смачного можна приготувати у мікрохвильовій печі

Що можна приготувати в мікрохвильовій печі швидко і смачно

У повсякденному житті мікрохвильова піч стала кращим помічником на кухні. І деколи трапляються такі моменти, коли СВЧ-піч можна використовувати не тільки для розігріву і розморожування страв, але і для приготування смачної вечері. Що можна швидко приготувати в мікрохвильовій печі? Відповімо на це запитання нижче.

Різноманітність рецептів для мікрохвильової печі

На перший погляд може здатися, що в мікрохвильовці неможливо приготувати корисну і смачну їжу. Але не багато хто знає, що приготовані в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі продукти, практично, не втрачають свої корисні речовини і первинний вигляд.

Особливі кулінарні навички також не знадобляться для готування. Єдине, на що слід звернути увагу, це наявність спеціального посуду для печі. Дивує кількість страв, які готуються в мікрохвильовці.

Достаток настільки широко, що меню можна підібрати під будь-який каприз гурмана. Нижче представлені деякі рецепти швидкого приготування.

ІнгредієнтиКількість
картопля великий –3 шт.
шинка або салямі –100 г
сир (будь-який) –50 г
майонез або сметана –1 ст. л.
сіль і спеції –за смаком
зелень –за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 320 Ккал

Даний рецепт неймовірно простий і економічний, стане прекрасним варіантом закуски до приходу нежданих гостей. Поживно і смачно!

Картоплю ретельно помити і зробити розріз. Розріз не повинен доходити на підстави картоплини. Додати сіль і спеції за смаком, дати трохи постояти, щоб спеції вбралися. У приготовлену заздалегідь спеціальний посуд для СВЧ викласти картоплю.

Разово в мікрохвильовку поміститься приблизно 3 великі картоплини. При максимальній потужності СВЧ (850 Вт) готувати 10-13 хвилин.

Тим часом слід підготувати начинку. Начинка може бути різноманітною, шинку можна замінити куркою або всілякими копчениями. У даному рецепті, шинку слід дрібно накришити, сир натерти на самій дрібній тертці.

Готову картоплю вийняти з мікрохвильовки на тарілку і акуратно выскрести м’якоть з місця надрізу. М’якоть змішати з шинкою і сиром, додати майонез або сметану (для додання страві соковитості). Всі інгредієнти ретельно ще раз перемішати. За бажанням можна додавати дрібно нарізані оливки або мариновані огірки.

Отриманою сумішшю акуратно наповнити залишилися форми від картоплі. Щоб отримане блюдо не розсипалося, необхідно трохи притиснути половинки з двох сторін. Зверху посипати подрібненою зеленню і сміливо подавати на стіл!

Користь і шкода путасу, кому можна, а кому не можна, чим корисна риба для вагітних і дітей. Як готувати рибу.

Як приготувати хрустке тісто на чебуреки з бульбашками читайте тут.

Візьміть на замітку рецепт ніжного желеподібного варення зі смородини.

Угорський гуляш

Як зазначено вище, в мікрохвильовій печі існує можливість готувати як гарніри, так і м’ясні страви. Представлений нижче гуляш не тільки смачний, але і має привабливий вигляд.

Угорський гуляш досить поширена страва, зазвичай його готують в сковороді, але СВЧ-піч анітрохи не поступається і має свої переваги в часі. Угорський гуляш прекрасно підійде для тих, хто стежить за фігурою.

  • м’якоть яловичини (без кісток) — 500 г;
  • болгарський перець (середньої величини) — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • помідор — 2 шт.;
  • червоне сухе вино — 50 мл;
  • бульйонні кубики — 2 шт.;
  • паприка мелена — 0,5 ст. л.;
  • сіль;
  • зелень.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 70 ккал.

Яловичину ретельно помити і позбутися від прожилок. Можна замінити яловичину телятиною. М’ясо нарізати на невеликі брусочки. Цибуля очистити від шкірки і подрібнити. Болгарський перець розрізати навпіл, очистити від серцевини, нарізати кубиками.

Для більш апетитного вигляду, можна взяти дві половинки перцю різних кольорів. М’ясо з овочами помістити в каструлю для мікрохвильовки, зверху накрити кришкою і, при повній потужності (850 Вт), готувати 5-7 хвилин.

Помідори слід очистити від шкірочки. Для цього їх необхідно обдати окропом. Після того, як шкірка буде видалена, помідори потрібно подрібнити і додати до м’яса.

Наступним етапом в приготуванні гуляшу буде готування заправки. У вині необхідно розчинити сіль, паприку і бульйонні кубики. За смаком можна додати інші спеції, наприклад, кмин або майоран.

Отриманою сумішшю залити гуляш і продовжити готувати хвилин 7-10. Готову страву посипати дрібно нарубаною зеленню.

Печінка в сметанному соусі

Для багатьох приготування печінки в СВЧ-печі виявиться незвичною справою, але цей рецепт внесе різноманітність в повсякденний раціон. Печінка виходить ніжною і ароматною.

  • печінка яловича або куряча – 500 г;
  • цибуля середньої величини – 2 шт.;
  • сметана 20% жирності — 200 мл;
  • часник – 2 зубці;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • сіль;
  • перець;
  • лавровий лист.

Час приготування: 25-30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

Необхідно очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями. Викласти в каструлю для мікрохвильовки, бажано використовувати посуд місткістю 2-2,5 літра. Зверху цибулю збризнути олією.

Соняшникова олія можна замінити на будь-яке інше рослинне. Каструлю з цибулею накрити кришкою і поставити в піч на 10 хвилин, виставивши максимальну потужність – 100%.

Тим часом готуємо печінку. Якщо печінка яловича, її потрібно очистити від плівки. З курячої печінки можна не знімати плівку. Печінку нарізати на маленькі шматочки, додати сметану.

Отриману суміш викласти на цибулю і продовжувати готувати на 100% потужності 2 хвилини, не накриваючи ємність кришкою. По закінченню 2-х хвилин, зменшити потужність до 80%, тушкувати ще хвилин 10-12.

Подрібнений часник, сіль, перець, лавровий лист та інші спеції, додати в кінці приготування, вимкнути через 30 секунд і залишити готове блюдо в мікрохвильовій печі ще на 5 хвилин.

А на десерт?

Іноді хочеться побалувати близьких всілякими смаколиками. Дорослі та діти особливо цінують домашню випічку. Що ж можна приготувати з випічки в мікрохвильовці? Виявляється, існує безліч варіантів дивовижних десертів, як з випічкою, так і без.

Диво-кекси

Для приготування даних кексів не потрібні особливі вміння та кулінарні здібності.

  • борошно — 10 г;
  • цукор — 2-3 ст. л.;
  • молоко (тільки жирне) — 150 мл;
  • розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
  • какао — 2-3 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 320 ккал.

Молоко і цукор збити до однорідної маси віночком, влити молоко. Молоко краще використовувати кімнатної температури, тоді кекси вийдуть більш повітряними. Додати розпушувач для тіста.

Розпушувач можна замінити на 0,5 ч. л. соди, погашеної оцтом. В отриману суміш всипати какао і поступово додавати борошно, ретельно збиваючи вінчиком, щоб уникнути грудочок.

Слід звернути особливу увагу на те, що в запропонованому рецепті виключається застосування всіляких міксерів. Тісто також не варто занадто довго вимішувати.

Готове тісто вилити у спеціальні форми об’ємом 150 мл Кількість інгредієнтів розрахована на 3 форми. Якщо під рукою немає таких форм, вихід з положення можна знайти, використовуючи кавові чашечки або будь-яку іншу керамічний посуд. Не варто наповнювати форми до краю, наполовину буде достатньо, кекси піднімуться в процесі випікання.

Випікати диво-кекси необхідно 4-5 хвилин при потужності 750 Вт.

Рецепт можна доповнити різними добавками, наприклад, подрібненими фруктами або горіхами. Імпровізувати можна і при подачі — полити кекси згущеним молоком або шоколадкою глазур’ю.

Вівсяне печиво з яблуками

Простий рецепт вівсяного печива, який чудово підійде для легкого чаювання. Приготування не займе багато часу та неймовірних зусиль, але справить приголомшливе враження. Рецепт не змушує використовувати спеціальний посуд для мікрохвильової печі.

  • вівсяні пластівці — 1 стакан;
  • цукор — 0,5 склянки;
  • борошно — 1 ч. л.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • яблуко — 1 шт.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 г: 180 ккал.

Першим ділом вівсяні пластівці подрібнити в борошно за допомогою блендера. Необов’язково добиватися консистенції борошна. З’єднати вівсяні пластівці з борошном.

В іншому посуді змішати яйце з цукром до однорідної маси. Цукор обов’язково повинен повністю розчинитися, інакше буде пригорати в мікрохвильовці. Додати вівсяну муку в отриману масу і ще раз ретельно перемішати.

Яблуко натерти на дрібній тертці і з’єднати з тістом. За бажанням, яблуко можна замінити на інший фрукт.

Тарілку для мікрохвильової печі посипати борошном, і акуратно, з допомогою ложки викласти тісто у формі печива. Випікати печиво варто при середній потужності (750
Вт) 4-5 хвилин. Процес випікання необхідно контролювати, оскільки існує ймовірність, що печиво пригорить. Готовому овсяному дати печінкою охолонути.

Смачно та швидко: 10 страв, які можна приготувати в мікрохвильовці – рецепти

Ось декілька рецептів основних страв, закусок, десертів та напоїв, які можна приготувати у мікрохвильовій печі.

Важливо! Не використовуйте металеві предмети для запікання у мікрохвильовій печі. Використовуйте спеціальний посуд та форми.

Банановий пудинг

Банановий пудинг / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 100 г вершкового масла;
– 2 стиглих банани;
– 100 г цукру;
– 100 г борошна;
– 2 ч. ложки меленої кориці;
– 2 яйця;
– 2 ст. ложки молока;
– цукрова пудра, карамельний соус та морозиво для презентації;

Приготування:

  1. Покладіть масло в 1-літрову форму для випікання.
  2. Поставте форму у мікрохвильову піч на 30-60 секунд, поки масло не розтане. Додайте 1 ½ банани до масла та розімніть.
  3. Додайте цукор, борошно, корицю, яйця та молоко та добре перемішайте.
  4. Наріжте банан, що залишився, та покладіть зверху на страву.
  5. Поставте страву у мікрохвильову піч і випікайте на найвищій температурі 8 хвилин, поки пудинг не підніметься.
  6. Коли пудинг трохи охолоне, прикрасьте цукровою пудрою, карамельним соусом та кулькою морозива.
  7. Подавайте.

Курочка у кисло-солодкому соусі

Курочка у кисло-солодкому соусі / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 9 ст. ложок томатної пасти;
– 3 ст. ложки солодового оцту;
– 4 ст. ложки темного цукру;
– 2 зубки часнику, подрібнені;
– 4 курячі грудки без шкіри та кісток, нарізані шматочками;
– 1 невелика цибулина, нарізана кубиками;
– 2 червоних перці, нарізані шматочками;
– 250 г ананасових шматочків у соку, зціджених;
– 100 г стручкового цукрового гороху, нарізаного шматочками;
– жменька солоних смажених горіхів кеш’ю за бажанням;

Приготування:

  1. Ретельно змішайте у великій мисці всі інгредієнти: томатну пасту, оцет, цукор та часник з куркою, цибулею та перцем.
  2. Готуйте суміш у мікрохвильовій печі за найвищої температури, поки курка не почне готуватися, а соус – кипіти.
  3. Додайте до курки шматочки ананаса та цукрового горошку та поверніть у мікрохвильову піч ще 3-5 хвилин, поки курка повністю не звариться.
  4. Залиште страву постояти кілька хвилин.
  5. Додайте кеш’ю за бажанням.
  6. Подавайте.

Пряний попкорн

Пряний попкорн / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 100 г підготовлених у спеціальному упакуванні кукурудзяних зерен для приготування попкорну;
– ¼ ч. ложки порошку перці чилі;
– ½ ч. ложки кориці;
– 1 ст. л. цукрового сиропу;

Приготування:

  1. Приготуйте попкорн в мікрохвильовій печі відповідно до інструкцій на упакуванні.
  2. Висипте його у велику миску.
  3. Посипте спеціями, а потім залийте цукровим сиропом.
  4. Перемішайте та куштуйте теплим.

Лосось з цибулею порей

Лосось з цибулею порей / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 700 г цибулі порей, дрібно нарізаної скибочками;
– 3 ст. ложки оливкової олії;
– 2 ст. ложки цільнозернової гірчиці;
– 2 ст. ложки рідкого меду;
– сік половини лимона;
– 250 г помідорів чері, розрізаних навпіл;
– 4 філе лосося без шкіри, приблизно по 175 г;

Приготування:

  1. Покладіть цибулю порей у велику форму для запікання, яка поміститься у мікрохвильову піч, та збризніть 2 столовими ложками води.
  2. Накрийте форму харчовою плівкою і зробіть декілька проколів.
  3. Запікайте цибулю на максимальній температурі протягом 3 хвилин, а потім залиште стояти 1 хвилину.
  4. Збийте разом оливкову олію, гірчицю, мед і лимонний сік і приправте невеликою кількістю солі і перцю.
  5. Покладіть помідори на цибулю порей і викладіть половину соусу.
  6. Покладіть філе лосося на овочі і змажте соусом, що залишився.
  7. Замініть харчову плівку і продовжуйте готувати за потужності 850 Вт протягом 9 хвилин.
  8. Залиште постояти пару хвилин перед подачею.

Гарячий шоколад з прянощами

Гарячий шоколад з прянощами / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– знежирене молоко;
– 15 г темного шоколаду;
– щіпка кориці;
– пів чайної ложки меду;

Приготування:

  1. Налийте у горнятко молоко.
  2. Додайте шоколад, щіпку кориці, крапельку меду і нагрійте в мікрохвильовці до розчинення шоколаду.
  3. Вийміть і ретельно перемішайте.
  4. Смакуйте разом із печивом.

Гарбузовий горщик

Гарбузовий горщик / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 2 цибулини порей, нарізані товстими шматочками;
– 8 шматочків копченого бекону, подрібненого;
– 350 г гарбуза, нарізаного шматочками;
– 50 г вершкового масла;
– 1 кубик курячого бульйону;
– 250 г довгозернистого рису;

Приготування:

  1. Покладіть цибулю порей, бекон і гарбуз разом у велику миску.
  2. Зверху розкладіть шматочки масла і накрийте миску харчовою плівкою або тарілкою.
  3. Випікайте протягом 5 хвилин за найвищої температури, поки все не нагріється і не почне готуватися.
  4. Попередньо зробіть бульйон з одного кубика бульйону.
  5. Обережно вийміть миску з мікрохвильовки.
  6. Насипте рис, приправте сіллю і перцем, а потім залийте бульйоном і перемішайте.
  7. Накрийте миску іншим шматочком харчової плівки або тією ж тарілкою та випікайте ще 10 хвилин за тієї ж температури.
  8. Вийміть миску знову та перемішайте повторно, а потім помістіть у мікрохвильову піч ще на 5-10 хвилин, поки рис не звариться.
  9. Залиште постояти 5 хвилин, перш ніж все остаточно перемішати.
  10. Подавайте.

Лимонний пудинг

Лимонний пудинг / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 100 г цукрової пудри;
– 100 г розм’якшеного вершкового масла;
– 100 г борошна;
– 2 яйця;
– цедра 1 лимона;
– 1 ч. ложка ванільної есенції;
– 4 ст. ложки лимонного курда;

Приготування:

  1. Змішайте цукор, масло, борошно, яйця, цедру лимона та ваніль разом до стану кремоподібної маси, а потім ложкою перемістіть у середню форму для випікання, що підходить для мікрохвильовки.
  2. Випікайте протягом 3 хвилин за найвищої температури.
  3. Залиште постояти на 1 хвилину.
  4. Нагрійте лимонний курд протягом 30 секунд у мікрохвильовці та перемішайте до однорідності.
  5. Полийте всю поверхню пудингу.
  6. Подавайте.

Фаршировані перці

Фарширований перець / Фото Pixabay

Інгредієнти:

– 4 червоні болгарські солодкі перці;
– 400 г вареного рису;
– 2 ст. ложки песто;
– чорні оливки без кісточок, подрібнені;
– 200 г козячого сиру, нарізаного скибочками;

Приготування:

  1. Виріжте з а допомогою ножа верхівку з 4 червоних перців, а потім виберіть все насіння.
  2. Готуйте в мікрохвильовій печі за найвищої температури 5-6 хвилин, поки перці не розм’якнуть.
  3. Поки перець готується, змішайте рис з 2 ст. ложками песто і жменькою подрібнених чорних оливок без кісточок і 140 г нарізаного козячого сиру.
  4. Суміш помістіть у кожен перець, зверху натріть козячого сиру та запікайте ще 8-10 хвилин.
  5. Подавайте.

Шоколадні коржики з кукурудзяними пластівцями

Шоколадні коржики / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 50 г вершкового масла;
– 100 г молочного або темного шоколаду шматочками;
– 3 ст. ложки рідкого меду;
– 100 г кукурудзяних пластівців;

Приготування:

  1. Покладіть 50 г вершкового масла, 100 г шматочків молочного або темного шоколаду та 3 ст. ложки меду в миску, яку можна використовувати для мікрохвильової печі.
  2. Покладіть 100 г кукурудзяних пластівців в іншу велику миску.
  3. Дайте шоколаду трохи охолонути, перш ніж заливати кукурудзяні пластівці.
  4. Обережно перемішайте інгредієнти дерев’яною ложкою.
  5. Сформуйте 12 коржиків і викладіть їх на форму.
  6. Поставте в холодильник, щоб застигли.
  7. Куштуйте.

Глазурована морква

Глазурована морква з петрушкою / Фото gettyimages

Інгредієнти:

– 40 г розм’якшеного вершкового масла;
– 1 ст. ложка рідкого меду;
– 1 ч. ложка подрібненого насіння кропу;
– 600 г бейбі-моркви;
– ½ пучка петрушки, дрібно нарізаного;

Приготування:

  1. Розітріть масло в мисці з медом і насінням кропу.
  2. Обріжте бадилля моркви і промийте під прохолодною водою.
  3. Покладіть моркву у велику миску, що можна використовувати у мікрохвильовці, з 2 ч. ложками води.
  4. Накрийте моркву тарілкою або кришкою і нагрівайте на повній потужності протягом 5-6 хвилин, поки вона не стане м’якою.
  5. Злийте, потім залийте медом і вершковим маслом та петрушкою.
  6. Приправте спеціями до смаку.
  7. Готово!

Про автора

admin administrator